Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 330
  • 778
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Лазаня от Лидл. Беше си в срок на годност и беше вкусна. Но много лошо ми стана! Повръщах един час! Имах чувството, че съм яла пластмаса.

# 556
Взех за проба, но няма да повторя.
Прекалено дебели и незалепващи.
Връщам се към Дискрийт.

# 557
Боб вече купувам само сварен в буркани. Какъвто и боб да съм купила, все не мога да го сваря свестно. Може би причината е в мен, но тоя в бурканите винаги е сварен.

Боб се соли когато е почти готов. Ако го посолите преди това, става жилав и трудно се сварява.

Не е вярно.

# 558
  • Сф
Кое не е вярно? Сол на боб се слага като е сварен. Аз също кисна в гореща вода от предния ден , а и хвърлям първата вода като е поврял 20 минути примерно. Всякакъв боб взимам и ми  увира винаги.

# 559
За солта не е вярно. Винаги го варя със сол и ми става перфектен. Те о за месото го твърдят, но не е вярно. Вкусът е различен и го предпочитам предварително посолен. Твърдостта може да се дължи на различни други причини.
Бобовите се киснат 12-24 часа заради ензимните инхибитори в средно топла вода.

# 560
След като варих един боб посолен цяло денонощие и пак хрупаше, повече сол на боб не слагам и проблеми нямам. Когато бързам купувам белен на Крина и е готов за 30мин.

# 561

Я разкажете сега, моля, за тези ензимни инхибитори. Толкова ли са гадни, че ги киснем и ги хвърляме с първата вода?

# 562
  • Plovdiv
Ето този козунак. Ужас на вкус, парфюмиран и лично за мен неставащ за ядене. Замина в кофата

# 563
Лазаня от Лидл. Беше си в срок на годност и беше вкусна. Но много лошо ми стана! Повръщах един час! Имах чувството, че съм яла пластмаса.
Преди 5-6 години купувах лазaня от Лидл. Не съм повръщала, но и не повторих.
От там само  wc хартия, салфетки, носни кърпи и чат-пат някой зеленчук. Храна - НЕ!

# 564
  • София
Скрит текст:
Преди 5-6 години купувах лазaня от Лидл. Не съм повръщала, но и не повторих.
От там само  wc хартия, салфетки, носни кърпи и чат-пат някой зеленчук.
Храна - НЕ!
Отдавна не пазарувам храна от Лидл, то нямам и магазин наблизо, но преди имаше неща, които ставаха. Явно са занижили качеството.

# 565
  • София
Преди 4-5 години тествах въпросаната лазаня и ми беше харесала, после купувах още 2-3 пъти, но последния път (преди 2 г. сигурно) беше зле на вкус и също ми беше лошо 2 дни от нея, въпреки че малко ядох и останалото отиде в боклука. Освен усещането, че ядеш вестник, имаше вкус на метал + ужасната и силна подправка. Сега гледам, че и намалена си стои и явно не са я оправили.

# 566
  • Бургас

Я разкажете сега, моля, за тези ензимни инхибитори. Толкова ли са гадни, че ги киснем и ги хвърляме с първата вода?
Бобови,зърнени и ядки съдържат фитинова киселина, която при изкисване се отделя във водата. В противен случай,  попаднала в организма ни, се свързва с някои полезни вещаства и организмът ни ги изхвърля.  Може да потърсите в нета за конкретните храни каква е препоръчителната продължителност на накисване.

# 567
Малко надеждни източници на информация намерих, но от прочетеното съм с впечатление, че ползите са повече от вредите. Както и да е, кисна, изливам тази вода, а преди да я изхвърля махам отделилите се люспи. Правя го за лесно увиране, но явно и на хитиновата киселина виждам сметката, нейната кожа!!!

# 568
  • Шумен
Нямам представа какво е за теб надежден източник, надявам се не е Уикипедия.

От блога на Надя Петрова:

https://nadiapetrova.bg/2015/01/soaking-chart/?cn-reloaded=1

И това:

https://www.zdravei.org/nuts-and-seeds/

# 569
  • Sofia
В Т-маркет в кв.Лагера всичките яйца са със срок до днес 😤
Намалили ги,но какво от това?!
Бихте ли купили такива?
Трябваха ми,но не посмях да взема 🤨
В тези магазини трябват постоянни проверки 👎

Общи условия