Лидл 172 - февруарска винено-любовна

• 86 756
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 105
Животински продукти не значи само месо. Включва колбаси, яйца и млечни продукти.
Зелени откачалки, които изобщо не са в час! Според откачалките отглеждането на селскостопанските животни отделя парникови газове. Как не са призовали  да се избият и дивите!
Вместо това да вземат да забранят фермерите да орат и обработват като безумни почвата, при което я съсипват. При всяка обработка се освобождава много въглероден двуокис, унищожават се структурата на почвата и полезните микро и не само организми,  нужни са много повече торове и много повече вода за напояване.
Може да ви изглежда шокиращо, но е факт. Справка в нета - no till.
Да не говорим за риска за здравето на хората при намалени или липсващи животински храни.
Ако наистина го направят, ще тръгнат към гибел. Съсипаха качеството на дрехите, като орежат и част от храните от животински произход не ги чака неща добро.

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 15:57 от Недоволна

# 106
+1! А да не говорим, че и маслото е животински продукт! Още един начин да пробутват "здравословни" маргарини...🤪

# 107
Като стана дума за "здравословно", напоследък често ядем домашна баница с боза. Ами, много трудно се открива някоя бройка боза със захар. Редовно в Била има 1-2 или 0 бройки със захар и всички останали с по 4 подсладителя. Бих си правила домашна, ако знаех как. Кой и как е решил, че 4 подсладителя на едно място са по-здравословни от малко най-обикновена захар, не мога да си обясня.

# 108
То и книга наскоро излезе - Зеленият терор.

# 109
+1! А да не говорим, че и маслото е животински продукт! Още един начин да пробутват "здравословни" маргарини...🤪
При което изсичат поголовно тропични гори, за да ни изнудват с палмово масло!

# 110
  • Велико Търново
За тропиците имаме rspo и utz сертификати Simple Smile не страдат маймуни и палми от нашата консумация Simple Smile))

# 111
Евентуално...страдаме само ние?😃 Супер алтернатива...
Skk, какво означават тези буквички, стана ми любопитно?🙂
Инструментите в Кауфланд преди не бяха ли нещо като My project?🙂 Bubble гогретникът, уредите за омлети и за понички са брандирани като "Switch on". Магическите чаши в Кауфланд също си бяха брандирани с кауфландска марка (на кутията, а и отдолу на самите чаши пише "Spice & soul").
Skk, виждала съм купи Ернесто в Кауфланд.🙂

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 16:38 от dolce miele

# 112
  • Велико Търново
Преди няколко години, лидл пусна изискване продуктите съдържащи палмова мазнина и какао да бъдат със суровини от сертифицирани доставчици. Съответно, доста производители трябваше бързо да реагират и да си купуват скъпи, но сертифицирани суровини, да се сертифицирят че ползват такива и да си сменят опаковките на продуктите. Една голяма въртележка за пари, сертификати, одити и т. Н. С цел опазване на палмови плантации и маймуни. Съвсем сериозно! Двата сертификата са UTZ и Rspo има ги като малки символчета на всички захарни продукти лидлска марка. Едното изображение е една палма в кръгче, а другото е utz с червени букви.
Голяма е безумица, според мен, но нали трябва да се афишира корпоративна псевдо загриженост.

# 113
И какво, от виртуални палми ли добиват палмовото масло? Нали секат огромни количества дървета, които биха поглъщали въглеродния двуокис. Не вярвам, че една крава вреди повече на ОС от доста отсечени дървета. Защото докато пораснат следващите, ще минат много години. Гадни търговски интереси, които съсипват природата и ни тровят.

# 114
  • На изток от Ада
Абе, чудят се кви глупости да мислят уж за планетата.  В К пуснаха кутиите за 0.20 ст без алтернатива . В Л какво ще ядем повече палма ли ?

# 115
Като стана дума за "здравословно", напоследък често ядем домашна баница с боза. Ами, много трудно се открива някоя бройка боза със захар. Редовно в Била има 1-2 или 0 бройки със захар и всички останали с по 4 подсладителя. Бих си правила домашна, ако знаех как. Кой и как е решил, че 4 подсладителя на едно място са по-здравословни от малко най-обикновена захар, не мога да си обясня.
Е ти пък как реши че някой се е загрижил да ти е здравословна бозата? Grinning
Важното е да пише на опаковката там каквото в момента е модерно и се харчи като здравословно. В случая - без захар. Ако е нещо друго ще го рекламират че е без мазнини, ама то в бозата и без това няма... та без захар.
Те и нещата на щанда с надпис че са за диабетици са къде с гадни подсладители, къде с фруктоза, ама и тях така ги промотират, сякаш някой е прокопсал от яденето им.
Палмовата мазнина сама по себе си не е лошо нещо, лошо е че я влагат хидрогенирана много често. То каквото и олио да ви хидрогенират и сложат във вафлата, все е вредно и все е гадно. Което не пречи да съм виждала маргарини дето се хвалят че били здравословни щото били направени от зехтин Grinning

# 116
Е, има и маргарин, които уж не са с хидрогенорани мазнини и т.н., но пак не съм сигурна доколко са ок.

# 117
  • София
И какво, от виртуални палми ли добиват палмовото масло? Нали секат огромни количества дървета, които биха поглъщали въглеродния двуокис. Не вярвам, че една крава вреди повече на ОС от доста отсечени дървета. Защото докато пораснат следващите, ще минат много години. Гадни търговски интереси, които съсипват природата и ни тровят.
Прочети как се добива преди да нареждаш по инерция 🙂

# 118
Не вярвах, че някога ще ми излезе от скрач карта надписа Печелиш..днес ..стана чудо кроасан за 1 ст. Grinning

# 119
Ние купуваме само боза "Родна стряха"със захар. Аз не обичам по принцип, но мъжът ми я харесва.
Това го пиша, защото не разбрах не знаете за нея ли, или не я откривате във вашия Лидл Grinning

Общи условия

Активация на акаунт