Лидл 172 - февруарска винено-любовна

• 86 854
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Замразено тесто скоро взех при прИмоция 2 на цена на 1.
Понеже хич не съм домакиня и не ме бива в месенето го оставих на балкона да се размрази. После го внесох вътре, разтворих опаковката и го разпънах на масата. Докато 2те кори се позатоплиха направих плънка от праз, сирене и яйце, малко чер пипер и магданоз. На тавата от фурната, върху хартия за печене наръсих  едната кора с плънката, метнах другата върху нея. Отгоре надупчих с вилица, намазах с белтък/желтъка отиде за маска на косата ми/ и изпекох.
После ММ ме обяви за шеф-готвач, лапа и ушите му плющяха.
А при предни прИмоции от него направих питката за Бъдни вечер след размразяване и позатопляне в стаята.
Би трябвало и за пица да се процедира така.

# 241
  • София
Това тесто за пица периодично го чепкаме Simple Smile) Размразявам за няколко часа на стайна температура, после слагам в тава и си редя продуктите. Ако очаквате да бухне или да стане пухкава пица няма да стане, получава си се класическа италианска тънка пица. Вкъщи само такова ядем, защото като си меся нещо прекалявам явно и бухва и става много дебела пицата и не сме му фенове, а това ни идва точно. Не ми се е вглетявало, но потребителки бяха писали тук, че и това им се е случвало.
Лидл тотално съм го отписала напоследък, влизам за обичайните покупки и дори нямам желание да разглеждам нехранителните.. толкова са ми скучни вече. Дори четвъртък не е това, което беше :/ редовно заспивам разглеждайки брошурата.

# 242
  • Sofia
Аз да похваля тестото за пица с доматен сос от италианската седмица. Преди беше със спелта, сега е пшеница. Но и тестото и соса са много хубави. Днес исках да взема още, но на Алабин беше свършило. И ей тая джаджа, нож  за пица се води, на Fackelmann. Реже много хубаво и същевременно не наранява повърхността върху която се реже.

# 243
  • София
пак се включвам понеже едното редне (робот) е на промо в немския..

Кой от двата типа е по-добро /и по-универсално/, вторият ми се струва по-мощен, заради инерцията, най-вече за тиква, зеле, моркови... но за орехи май не е ОК. Не е ясно кой е с по-голям отвор, т.е. по-малко рязане (на тиква).
Пускани ли са тук (Заряди гаранцията) и  дали ще ги пуснат скоро?
1. 50Е + 15-20лв доставка (освен ренде...блендер 1Л, ще може и теста да меси?)
ПП: Планетарна система за разбъркване - не е зле...
https://www.lidl.de/p/silvercrest-kuechenmaschine-skm-550-b3-550-w/p100344871
Скрит текст:
2.  29Е  150Вт  https://www.lidl.de/p/silvercrest-elektrische-gemueseraspel-sgr-150-d1-mit-5-trommeleinsaetzen/p100346331
По-компактен, но дали ще има мощност за твърдите зеленчуци. Не е намален...
https://bg-mam.ma/p/851440/31120193
Скрит текст:

# 244
  • Sofia
1то за тесто е доста немощно.

# 245
Monadirs, може ли и реална снимка на този нож? От какъв материал е?🙂
От тестото за пица (замразеното) съм правила и мекици.😅 Размразявам и после използвам, както преценя. Добре е да е на стайна температура за известно време. Може да се нареже на пръчици или квадратчета, отгоре евнтуално да се наръси с нещо по желание и се получават нещо като "соленки".
Морена, замразеното тесто за пица си е направо разточено върху хартия за печене.🙂

# 246
Е че тогава за какво изобщо е чуденето дали да се чака пълно размразяване, то ако не е напълно омекнало не виждам как може да се разстеле изобщо в тавата... После да постои там малко да си се отпусне, едва ли чак и да втаса много но да не е студено поне. Ама то това ще стане докато загрява фурната, при готово вече разточено тесто.
Иначе то тестото за пица си е базово хлебно тесто, всякакви неща стават. Мекици, загънато с някаква плънка, абе едно време като имаше един вид тесто с мая по магазините, не са му надписвали за какво е ами всеки сам си го наричаше Grinning Далеч съм от мисълта че това купено тесто ще е със специално брашно за пица и прочие, та за мен си е хляб.
Да дам още една идея - чеснови възелчета също стават супер бързи и хубави от такова. Само се реже на ленти, връзват се на възел как да е, малко почивка завити, пекат се (нека станат по-златисти че да имат и коричка, то иначе малко им трябва) и още горещи с четката с чесново масло, обилно. И всички ядат и реват и хвалят домакинята, не е нужно да им се казва че тестото е от магазина Grinning

# 247
  • На изток от Ада
Ходих днес. Ами чехли няма нищо в К са абсолютно същите. Кафе на зърна взех от  италианската седмица, което преди беши 15.99 сита е 16.99.  Велентинските гаши още в  магазина скъсани около ластика ... Парфюми на  края видях . Уж гледах около касите. Но  оставих за др  път  Аква ... Взех кутия за бижута бялата, розовата е мн хубава , но по малка.
Морена благодаря.  Ще я пробвам в четвъртък .

# 248
  • Sofia

Ето го, от много твърда пластмаса е. Острието не драска, т.е. не изглежда много остро, но с пицата се справи чудесно. Взех го за да режа всякакви неща директно в тава, тиган, поднос, без да се притеснявам, че ще ги надраска.

# 249
  • shumen
Аз също имам такъв нож и съм много доволна,че не ми драска съдовете.

# 250
Raffaella_, UHT e 2.39 за 1.5 % др не го знам .

За пълномасленото иде реч, но забравих да вметна. Все си мисля, че хората ми четат мислите Grinning

Тъкмо щях да добавя, че и аз го ползвам за мекици. Не че правя често, 3 пъти са яли децата ми до тук в живота си, но важното е, че става! Идеята за соленките много ми хареса, още утре ще пробвам! Имам и едно бутертесто пак така 2 на цената на 1, може би с него ще направя тези  възелчета утре, мерси Simple Smile

Деси, като спомена четвъртъците от едно време, сещам се, че миналото майчинство чаках с нетърпение понеделник и четвъртък, за да отида да видя новите неща в Лидл. Беше ми най-приятното седмично разнообразие. Сега наистина вече не е така. Все тая ми е какво пускат и рядко си взимам нещо нехранително. Последно взех за децата термобельо за тренировки и ми харесва. Гледах днес бебешките зимни шапки, че на моята бебка й умаля, ами 15лв в комплект с шал. То зимата почти мина, за кога...навсякъде са намалени. Взех от уайкики за 5лв.

Чакам следващата брошура, тази ми писна. Ох, бананите наистина са им добри, май ще се разходя само за тях утре.

Тези скариди ми изглеждат ужасни.

# 251
По-скоро бутер тестото за соленки а това за пица за възелчетата че те са си малки хлебчета, поне аз така бих ги разпределила.

# 252
  • На изток от Ада
Raffaella,  да и аз мислих че питаш за UNT с повече % масленост,  но аз наистина не знам. От скоро купувам редовно прясно мляко за капучино с кафеавтомат,  Мм пие нискомаслено ...Сякаш 2.79 е др    UNT

# 253
Писах на Лидл за дефектните боксерки, пратих им и снимка да видят нагледно за какво иде реч. Вчера ми се обадиха от скрит номер. Госпожата се представи за Панчева ( ако съм запомнила правилно). Обсъдихме въпроса, намекна, че не съм ги изпрала правилно и може би са се свили при прането, но на въпроса ми защо едните са "свити" а другите не не можа да отговори. Каза, че за пръв път получават подобен сигнал, било частен случай едва ли не. Щели да уведомят производителя. Предложи ми да се обади във филиала, за да предупреди и да отида да ми върнат парите. Отказах ѝ, не ми е удобно да връщам носено бельо. Тя се опита да ме убеди, било мое право и т.н. Отговорих ѝ, че знам, но наистина за мен не е редно да върна артикула след употреба. Дамата беше любезна, доволна съм, че реагираха, само ме озадачи това, че звънят от скрит номер. Та така. Реално това би било рекламация, но не мога. Прежалвам 14 лв., не всичко е пари. Надали ще купя втори път обаче.

# 254
Подарявам купон от скреч карта за бял шоколад с цели лешници Fin Carre - 60% на втория продукт:
Скрит текст:

Подарен.

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 11:50 от Viara T

Общи условия

Активация на акаунт