Лидл 172 - февруарска винено-любовна

• 86 954
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Моля за помощ - спонтанно си купих 1 глава червено цвекло.
Сурово не ми е вкусно и се чудя как да го приготвя. Май се вареше или печеше, ама кое как се случва съм забравила от преди години. Нещо май във фолио го завиваха. И ако се пече дали може да го набутам във фраера - фурничка?
Та приемам указания от добрите кулинарки в темата.

# 271
  • Somewhere far away
С червено цвекло , моркови и ябълки си правим сок. Стига да имаш такава машина. не е мн вкусно, но пък е много  полезно!  Grinning

# 272
И варено, и печено, на кубчета с чесън и дресинг.

# 273
  • Sofia
Сурово не ми е вкусно и се чудя как да го приготвя. Май се вареше или печеше, ама кое как се случва съм забравила от преди години. Нещо май във фолио го завиваха. И ако се пече дали може да го набутам във фраера - фурничка?
Омасляваш го и завиваш в алум. фолио - в тавичка и печеш около 45 мин (нали от големината на главата зависи) на 150-160 градуса.  Иначе и варене може.

Долче, не съм ги броила.

# 274
Става във фраера също, цяла голяма фурна не бих загряла за 1-2 глави цвекло но във фраера съм правила много пъти, пак така увито във фолио.
Сварено или още по-добре на пара ми е най-мързеливото, че и по-бързо става. После - оцет, зехтин, чесън, аз предпочитам магданоз но там зеленото е по избор ако изобщо. И да престои поне някой час в хладилника или до другия ден, още по-хубаво ще е. Много му вървят орехи да му поръсиш ако имаш, сирене също, абе ясна ти е идеята.
Иначе в Лидл мисля че продаваха вакуумирани сварени глави цвекло, но не съм ги пробвала и не знам хубави ли са.

# 275
Днес нищо от набелязаните намаления нямаше. Нито банани, нито извара, нито печен боб...Купих риба за вечеря и чушки Пикильо за салата. Последните ме изненадаха с цена намалена от 2,50 на 1,49 лв.

# 276

аз пък да похваля - на баба ти орехчетата Wink дето се правят на едни спец. чугунени форми
 и после се пълнят с крем за тези от вас дето имат спомен за тях
Аз исках орехчета, тези са с тофи крем, което ми харесва. Обаче при нас бяха 3-4 опаковки и всички с много сериозни дупки.

# 277
Този печен боб хубав ли е ?
И друго да питам ньоките със спанак някой взимал ли е , как са на вкус? Бях купила преди време на марката на Била и бяха меко казано ужасни от тогава не смея да пробвам с друга фирма.

# 278
Aisha, тия дни правих с марината за туршия, тип царска. Сладко-кисело стана и супер ми хареса.

# 279
  • Sofia
Два дни ги гледам тия маслини Сафидата и не мога да ги взема... много клети ми изглеждат,
Горчицата сършила, само пълнозърнестата стои.
Вафлички при нас има.
Взех си Амаретите, както и тирамисуто по 2 броя да го видим с ММ, взех някакъв салам Милано, протеиновите замразени десертчета, бг зелка, пилешко и гръцки йогурт взех, че ще имам гости утре на азиатско, о и банани (по зелени) заредих още.

# 280
И в Кауфланд има аналогични вафлички, видях ги вчера- мисля, че бяха 8 броя за 2,99 лв (не знам дали като цена не е горе-долу същото, както с лидълския купон). От петък в Лидъл май ще има вафлички по 10 броя в опаковка, но забравих цената (възможно е пак като цена да е аналогично на купона спрямо бройката на вафличките).🙂
Някой може ли да претегли колко тежи една или няколко бисквитки амарети (повечето кухненски везни започват да измерват от 5 грама)? Аз ще си изчисля горе-долу колко амарети има в опаковката.😁

# 281
Два дни обикалям филиалите в Пловдив, но явно вафличките са станали изведнъж много любими и са изчезнали навсякъде. Нищо, ще минем без тях. Исках да взема и от печения боб, но и тук греда. Аз харесвам повече червения боб, но и този става.
При предишното зареждане купих ньокита със спанак и се харесаха много вкъщи. Но ние по принцип сме им фенове.

# 282
  • Sofia
И в Кауфланд има аналогични вафлички, видях ги вчера- мисля, че бяха 8 броя за 2,99 лв (не знам дали като цена не е горе-долу същото, както с лидълския купон). От петък в Лидъл май ще има вафлички по 10 броя в опаковка, но забравих цената (възможно е пак като цена да е аналогично на купона спрямо бройката на вафличките).🙂
Някой може ли да претегли колко тежи една или няколко бисквитки амарети (повечето кухненски везни започват да измерват от 5 грама)? Аз ще си изчисля горе-долу колко амарети има в опаковката.😁
По 10 са обичайно, от петък ще са 12 за 3.99лв (обичайната цена на 10броя).
Аз нали  съм чат-пат в К, щеше ми се да ги вида техните  аналогични.
Иначе от там вчера взех Кнопърси, ама баха по една бройка същия грамаж като лидълските - 25г.
Ще погледна имам ли отворен пакет Амарети.

# 283
Морена,
Скрит текст:
в Кауфланд вафличките мисля, че бяха с червено по опаковката.🙂 Стояха между стандартните вафли и бисквитите, т.е. около тях имаше вафлени рулца, шоко чипс, карамелени вафли, бисквити с шоколад отгоре (тип лидълските с корабчето). 

# 284
  • Велико Търново
И кафевите италиамо biscotti са много вкусни.
Орехчетата ги забравих вече, свършиха още на следващия ден, след пристигането им и нас. Определено крема беше като мноооого гъсто дулче де лече.
Днес поръчах на ММ да купи кучешкия Салам с чушка от купона. Еми... Месо не ям, но го нарязах на дебели шайби и метнах на скарата. С филийка хляб, опечена също, и наръсена със самардала се върнах поне 20г назад.... Безценно:)!

Общи условия

Активация на акаунт