Лидл 172 - февруарска винено-любовна

• 86 126
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 1 245
А как се зарежда този магазин? Едва ли няма определено място? Камионите им са доста големи.

# 1 246
Дано до следобед са останали кори за баници и при нас.

Някой знае ли къде за Пловдив може да се вземат така яйца на по-нормални цени, някоя борса или другаде? Аз взимам домашни от една приятелка за по 70ст бройката, скоро ги вдигна заради цените по магазините. Малко не е честно ако са спекулативно вдигнати там, но в крайна сметка - ако искам. Но тя няма редовно, само когато кокошките на село снесат достатъчно.

# 1 247
  • София
А как се зарежда този магазин? Едва ли няма определено място? Камионите им са доста големи.
За градските филиали, които са в съществуващи сгради, използват по-малки камиони спрямо класическите тирове. Отпред на улицата директно спира и свалят с палетни колички и падащ борд на камиона.

# 1 248
Аз взимам домашни от една приятелка за по 70ст бройката, скоро ги вдигна заради цените по магазините.
Егати. Ми то с такива цени ще излезе, че не сме достатъчно богати, за да подкрепяме родните производители.

# 1 249

Новия lidl е на мястото на любимия ми китайски мол, много обичах да ходя там, имаше невероятни неща за маникюра, и не само. Знаете ли дали не се е преместил някъде или просто е закрит?

според ММ е преместен, май на пиротска в малкия цум. ако искаш да го питам?

питах - на втория етаж на малкия ЦУМ.

# 1 250
И аз преди купувах от един дядо в близко село на 50ст, но когато стана студено, неговите спряха да снасят. Прати ме при една леля през три улици, тя още има и от нея купувам, но са 60ст.

# 1 251
Ами подземен например, на Раковски не е ли такъв?
На Раковски има подземен паркинг, но няма нищо общо с клиентите на магазина и е недостъпен за тях.

# 1 252
Този паркинг на Раковска не е ли на съседната сграда? Т.е. и с ЛИДЛ няма нищо общо

# 1 253
  • до най-прекрасния мъж
blue.angel, наясно съм, че са за многократна употреба, но домашна такава. Не и когато го даваш/продаваш на непознати хора.
Медът в голям процент от случаите също се продава в буркани втора употреба. Само като информация го пиша, така че е неизбежно. Ако хигиената е отлична, не виждам нищо лошо.

# 1 254
  • In transit
Като няма спекула с цената на яйцата, как тези на пазара, които подозирам, че ходят и купуват от някой завод, защото просто не е реално да имаш 200 кори яйца от кокошки-лично производство, са от 40 до 55 ст./бр., а тези по магазините са 60+ ст.?
В Била, в момента Л-ките са на 42ст. През седмица са на промоция. Това означава, че могат да се продават и на по-ниски цени. Те няма да ги продават на загуба...просто в Лидл извиват ръцете на хората, защото никога няма промоция на яйца..освен по Великден.

blue.anglel, не съм съгласна и с това. Братът на мм е производител на мед, но винаги продава продукцията си в нови буркани! Никога не е ползвал втора употреба.

# 1 255
И все пак, на Великден пак няма да са 6.50 лв за кора. Дори и 8 лв да е, пак няма да са на тази цена за кора, като миналата година

# 1 256
  • до най-прекрасния мъж
Да съм написала на 100 %? Научете се да четете, бе хора. Лично съм носила на медари на Четвъртък пазара в Пловдив буркани втора употреба, както и бракувани нови капачки на винт.  Също съм виждала медари да купуват буркани от пазарите по селата, измити, със свалени етикети и наредени в метални кафези. Братът на мъжа Ви не е представителна извадка. Обикалям достатъчно много из България, по пътища и пазари, за да си позволя да напиша "Голям процент".
Замразеният спанак на кубчета да не би да е отлистен? Не го намерих в събота, а търсих усърдно. Беше хубав и на добра цена, жалко, ако го няма.

# 1 257
  • софия
Този паркинг на Раковска не е ли на съседната сграда? Т.е. и с ЛИДЛ няма нищо общо
Паркингът е на съседната бизнес сграда и не се ползва от Лидл.

# 1 258
Егати. Ми то с такива цени ще излезе, че не сме достатъчно богати, за да подкрепяме родните производители.

Именно. И на мен ми се стори много, обаче вече й бях казала да ми донесе. Ако наистина от Б. мога да взема за 42ст, дори да не са домашни, ами...ще взема. Издразних се, защото ако магазините вдигат спекулативно цените, то тези хора си имат кокошки за собствена консумация и продават на близки, не с търговска цел, някак..няма начин толкова да са се увеличили разходите за храна на кокошките, че да е 70ст яйцето или 50, да има някаква печалба. Очевидно е доста по-малка себестойността на едно яйце, за да ги продава дядото за 50 или Б. за 42. Знам ли, така разсъждавам...

# 1 259
Спешен въпрос, разгледах ел брошурата но не виждам. Тази година  има ли мартеници в Лидъл, трябват ми  тип: без претенции, много бройки на супер цена 🙂

Общи условия

Активация на акаунт