Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 37

• 51 114
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Да се запиша в темата и да споделя, че на 2р февруари ББС пуска нов сериал
https://m.imdb.com/title/tt21161156/

С един от детективите в ,,Death in paradise", но действието се развива в Англия.

,,Историята на Джефри Дахмен" така и не успях да довърша.

Ще го гледам. Ех, защо трябва да остаряват актьорите, Крис беше такъв симпатяга.

Ооо, ама той ще е същият Хъмфри от Убийства в рая! Мислех, че само актьорът е същият.

# 181
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Историята на Джефри Дамър я знам от видеото на Faith Georgieva за него. Като я слушах цялата настръхнах, този индивид е абсолютно чудовище, нервите ми не издържаха да му изгледам и филмирана историята. Дано не са включили най-гадните и отвратителни неща, защото са меко казано брутални.

# 182
Какъв му е случаят на този Деймър? Че е убиец е ясно, но явно има нещо повече Grinning

# 183
  • Варна
Какъв му е случаят на този Деймър? Че е убиец е ясно, но явно има нещо повече Grinning
от Уикипедия
Скрит текст:
Джефри Лайнъл Дамър (на английски: Jeffrey Lionel Dahmer), известен също така като Канибала от Милуоки, е американски сериен убиец, извършител на сексуални престъпления като изнасилвания, убийства и разчленяване на седемнадесет мъже и момчета в периода между 1987[1] г. и 1991 г. Някои от по-късните му убийства са свързани също така с некрофилия, канибализъм и съхраняване на части от тялото – обикновено цялата или само част от скелетната структура[2].

Въпреки че няколко психиатри го диагностицират с психично разстройство, той е осъден за петнадесетте от шестнадесетте убийства, извършени в Уисконсин. Дамър е осъден на доживотен затвор с 15 последователни срока на 15 февруари 1992 г. По-късно е осъден на шестнадесети срок на доживотен затвор за допълнително убийство, извършено в Охайо през 1978 г.

На 28 ноември 1994 г. Дамър е пребит до смърт в затвора от Кристофър Скарвър – друг затворник в Колумбийския затвор.
Аз настръхнах само като четох това

# 184
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Не знам дали е позволено да даваме линкове за видеа на блогъри,
че нали има някакви драми. Но ако ви е интересно за видеото на Вяра,
напишете в youtube  - "В бездната: житейския път на Дамър" и видеото веднага излиза.
Много брутален, анти-човек е бил този.

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 20:06 от Jess!

# 185
Да, това с канибализма особено е много гадно.

# 186
  • Варна
На мен ми е гадно некрофилията. Това мисля е сексоално желание към трупове.

# 187
Онзи другия, за който имаше подобен сериал, май беше правил почти същите неща.

# 188
  • София
Mayor of Kingstown (2021)
https://www.imdb.com/title/tt11712058/

САЩ ; драма/криминален ; 1 сезон от 10 епизода ; в момента тече сезон 2 (с 5 епизода) ; все още не се знае дали ще има сезон 3, но е твърде вероятно ; оригинална продукция на Парамаунт (продукция: MTV Entertainment Studios) ; излъчване: Paramount+
Създатели: Тейлър Шеридан и Хю Дилън
В главната роля: Джеръми Ренър
-
Изгледах го в платената платформа, СкайШоутайм
Сериалът го има преведен в Замунда, Зелка и Арена
Има го онлайн на Filmisub и Filmi7

Поредно топ заглавие дело на Шеридан. Този човек досега няма засечка. С каквото се захване му се получава. Тук обаче заслугата не е само негова, а и на неговия добър приятел Хю Дилън (който играе шерифа в Йелоустоун), чиято идея е името на сериала. Хю е израснал в Кинстаун' Онтарио, Канада. Тук обаче действието се развива в измисления американския град Кингстаун в щата Мичиган.

Кингстаун е известен със своите затвори и престъпност, а главния герой е Кмета на градчето. Под кмета обаче не си мислете истински кмет, а неофициална длъжност. Но това е човека, който реално управлява града, дърпа конците и познава всичко и всички. И тук идва интересната врътка. Този 'кмет' е нещо като добрия самарянин. Не прави нещата за лична изгода, а за доброто на града и невинните хора. И всички го уважават и търсят услугите му за какво ли не.

Сериалът те грабва още в началото. Започнах го миналата седмица, а вече изгледах всичките излезли епизоди, включително и от сезон 2, който е преполовен.

В сериала няма пропаганда, но я има суровата действителност, такава каквато рядко я показват, особено през последните години. Добре дошли в затворите и на улицата, където е по-опасно и от най-смъртоносната амазонска джунгла.

Препоръчвам, но предупреждавам, че на моменти е прекалено брутален. Има много насилие и гадости, много убийства, извращения и т.н. И в никакъв случай да не се гледа от деца!
-
8.5 / 8.0

# 189
Diavolo, допада ми как успяваш да оцениш достойнствата на всяка продукция и винаги имаш интересен и обоснован поглед Simple Smile. Аз изобщо не го харесах сериала, само един епизод изгледах. И то не заради насилието и т.н., но самата идея за "самарянина" ми беше много неестествена и никак не ми допадна тезата, представена типично по американски. След случката в първи епизод, това което ми дойде първо като мисъл е... ами този как очаква да приключи в крайна сметка. Според мен основно сериалът би се харесал много на мъже и тук-там на някои жени, но едва ли за 8-ца Grinning

# 190
  • Sofia
Mayor of Kingstown  го загледах и аз. Много ми харесва, но трудно гледам повече от 2 епизода наведнъж. Тежък е, брутален е, но е много интересен и доста нестандартен, не е по американски тертип.. Научих за него, като се преби актьора, добре му се получи с рекламата Grin Радвам се, че е добре човека, пу-пу!

Тези дни изгледах този - The Undeclared War https://www.imdb.com/title/tt7939800/ Хареса ми, доста актуален за нашето време. Пак започна да ми се гади, като гледам новини и всякакви канали за въздействие, т.е. всичко около нас..... Ето му резюмето в SkyShowTime:
"Действието се развива през 2024 г., в следпандемично време, в навечерието на британските парламентарни избори, като екип от анализатори трябва да отблъсне кибератака срещу избирателната система на страната и да предотврати война с Русия." Доста по-многопластов е, ревюто е малко тъпичко, доста е интересен.

# 191
  • София
Сериалът за Джефри Дамър е много добър чисто кинематографично, откъм актьорска игра, сценография, музика - ако успеете да се абстрахирате от гадориите. А гадории има, разбира се, в началото са по-концентрирани и по-шокиращи, но не бих казала, че са основният фокус изобщо. Някои от бруталните и зловещи сцени всъщност са пълна художествена измислица.

За мен най-голямото достойнство на сериала е, че отделя повече внимание на жертвите на Дамър и семействата им, без да представя самия него в излишно добра светлина, като за филм. Едновременно с това сериалът критикува обществените механизми - основно полицаи, съдии, - които са допринесли за мащаба на престъпленията му.

Скрит текст:
Дори управителят на жилищната му сграда му е помагал, макар и незнаейки какво върши, да изнесе телесни останки от фризера, защото съседите се оплаквали от миризмата. То това е по-страшното дори, че е можел да бъде заловен много по-рано, но половината от жертвите му са чернокожи, останалите от други етнически малцинства, все гейове - знаем какви са настроенията към тези групи от обществото.

Персонажът на бащата на Дамър е особено забележителен. Сцената в първия епизод, в която полицаите му съобщават защо са арестували сина му, е една от най-въздействащите сцени, които съм гледала в последно време.

Общо взето, основният мотив е, че колкото и да се ужасяваме и отвращаваме от деянията на такива хора, далеч по-трудно е да бъдем съпричастни с жертвите и техните семейства. Те фигурират в историята просто като статистика.

# 192
  • Бургас
И аз не можах да изгледам Дамър, до 5 ти епизод стигнах и се отказах. До сега не ми се е случвало с друг филм или сериал.

# 193
  • UK
Започнах да гледа ''Alaska Daily'' по Дисни +, в сряда излезе трети епизод. За сега ми харесва, журналистка приема работа във вестник в Аляска, започва разследва за убито местно момиче. Имам чуството, че ще се припокрие с историята за убитото момиче в ''Тhree pines'', но да видим.

# 194
"Cardinal" - може ли нещо повече за сериала, че му се чудех много дали да го почвам.

"Cardinal" е криминална драма, в която едноименният герой се бори да поправи грешки от миналото, които биха могли да попречат на разследването и да сложат край на кариерата му. Междувременно случаят става все по-страшен и объркан. Няма време за губене, защото нечий живот е застрашен.

Последният сезон започва с изчезването на Робърт. Разследването тепърва предстои.
Атмосферата е мразовита, напомня на "Trapped", "Wisting" и "Bordertown".

Общи условия

Активация на акаунт