Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 37

• 51 129
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Manique, благодаря за пояснението. Доста му се чудя, принципно обичам криминални сериали.

Не съм гледала трите споменати. Може би имам доста за наваксване..... Wink

# 196
В предния си пост забравих да вметна, че музиката към "Cardinal" е удостоена с канадски "Оскар".
А композиторът й е наше момче - Тодор Кобаков. Hands Clap

Адски съм доволна от новината, че "True Detective" ще има четвърти сезон.
В главните роли ще видим Джоди Фостър и Кейли Рийс.
Очаквайте скоро по HBO Max.

# 197
Догледах за Страйк - мисля, че му липсваше атмосфера и много ситуации са опростени. Това отне от самата тежест на мистерията и разкриването на убиеца.

Крийд е нещо като убийците, които обсъждахте по-горе - измъчвал е жени за удоволствие седмици наред, след което ги е убивал. Това е споменато в сериала, но в книгата е описано (подробно) - всъщност това е и причината да харесвам Мастиленочерно сърце повече - въпреки финала, поне нямаше такива неща.
Детективът, който създаваше проблеми на Робин, не е някакъв батка (имам предвид в книгата), а мазен тип, който се има за голям сваляч. Пат го харесва, защото е красив и любезен (по мазен начин) и почти до края се опитва да сватоса Робин с него - не осъзнава, че е противен охлюв.
Цели епизоди са пропуснати - примерно участието на художника е почти премахнато.
Скрит текст:
Заради него, жертвата Марго ми стана много противна - Роулинг изглежда я мисли за образец на силна жена, но според мен е доста неприятна. Когато са се карали с художника, Марго е заплашвала, че ще издаде на полицията майка му, която може би е евтаназирала малоумната му сестра, докато още е била малка. Само че това е история, която се е случила преди десетилетия и няма никакви доказатлства. Самият художник не е сигурен. Не мисля, че само защото тя има проблеми с него, трябва да се занимава с това и да въвлича непознати хора. Наистина си е вряла носа, където не й е работа.

Медицинските сестри нарочно са представени по този начин - едната е натрапваща се и подчертано неприятна, а другата кротка и симпатична старица. И Страйк, и Робин й симпатизират.
Скрит текст:
Затова и развитието накрая е шокиращо, докато в сериала беше безлично.

Хареса ми, че съпругът е представен в по-положителна светлина - не намирам нищо лошо в неговото поведение, според Роулинг, Марго е била прекалено добра за него (не смятам, че е права, както написах по-горе - жертвата ми е неприятна).

# 198
За Джеф Дамър изгледах препоръчаното видео в тубата. Почнах сериала преди седмица, но много мудно тръгна и дори епизод 1 не изгледах, но възнамерявам да го довърша.
Днес приключих със “ Stay close”, е много ми хареса !

# 199
  • София
Изгледах Трите бора/Three Pines - хареса ми, увлече ме, беше ми интересен, но както някой беше коментирал преди, имаше нещо, което не му достигаше, някак си беше разпокъсан...Още съм под впечатление и не съм достигнала до прозрение какво е точно, но Алфред Малина прави разкошна роля като инспектор Арманд Гамаш - аналитичен, състрадателен, професионалист..удоволствие беше да го гледа човек!А това превключване от френски на английски, явно типично за Канада, им се беше получило много добре.
Отношението към индианците или местното население в миналото и настоящето, което виждам като препратка в и в сюжетна линия на 1923 и Йелоустоун, ме натъжи много - този горд народ, изтикан, мачкан, малтретиран, претопяван...и с изчезването на тези момичета (изчезването на Синя Сойка беше повода да се разгърне историята, да се върне камерата назад в миналото и до наши дни) ми напомни на филма с Дженифър Лопес "Забравените от Хуарес" - подминаване, замазване, неглижиране на човешките животи. Тъжно, много тъжно, а за хората е действителност и то в 21 век.

Веднага намерих книгите в очакване на сезон 2, ако го подновят.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 21:34 от Velina25

# 200
Дайте, моля, отзиви за Lost girl.

# 201
  • Вестерос
Дайте, моля, отзиви за Lost girl.
Aз го следях, доста ми харесваше. Има много секс, както и хомосекуални връзки, но историята ми беше интересна. Има си край.

Почнал е втори сезон на Carnival Row

# 202
След 3,5 години най-сетне пуснаха 2-ри сезон на Carnival Row.
Тогава първият сезон ми хареса, хубаво фентъзи е.
Тъй като сезона ще се точи бавно, следващите дни наново ще си изгледам 1-ви сезон, докато излезат малко повече епизоди от 2-ри.

# 203
  • София
Има ли сериал  от последните години, който има ревюта на всеки епизод...както беше с Westworld? Него така и не го започнах поради спадането на новото след 1се...

# 204
Май Домът на дракона - аз не съм го гледала, но съм виждала, че има клипове. The last of us най-вероятно също има такива ревюта и анализи.
Иначе, има реакции на много сериали.

Гледах ревюта на Пръстените на силата, но не на отделни епизоди. И ревютата бяха много критични.

# 205
  • Somewhere far away
Има ли сериал  от последните години, който има ревюта на всеки епизод...
Last of us. както и всички сериали на Star Wars.

# 206
Загледах се днес в Signs полски сериал 2020 по Нетфликс. Никак не е лош.

# 207
# 208
Изгледах по препоръка оттук "Проходът" и много, много ми хареса. Направи ми впечатление как успя да ме държи в напрежение и ми беше интересен без типичните за американците екшън сцени на престрелки, викове и кървища. През цялото време даже сякаш се стелеше едно (псевдо)спокойствие над историята, не знам дали успях да го обясня като хората?

Сега планирам да започна "Wisting" и после "Bordertown". Харесах "В капан" и имам сходни очаквания.

# 209
  • София
След 3,5 години най-сетне пуснаха 2-ри сезон на Carnival Row.
Тогава първият сезон ми хареса, хубаво фентъзи е.
Тъй като сезона ще се точи бавно, следващите дни наново ще си изгледам 1-ви сезон, докато излезат малко повече епизоди от 2-ри.

Ох, аз, като във вица за Майкъл Джексън и Миле Китич, да попитам: А Табу и the Nevers ще ги пуснат ли? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт