Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 37

• 51 059
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Carnival Row
https://www.imdb.com/title/tt0489974/
САЩ ; драма/фентъзи ; 2 сезона, общо 18 епизода ; сериалът е завършен ; продукция на Амазон

=>> Има спойлери, ако не сте гледали не четете! <==

Този сериал ме вкара в много големи размисли каква финална оценка да му дам и генерално да си изкажа мнението. Чудех се много. Което веднага казвам, че не е на добре! А защо се стигна дотук?
Първи сезон ми хареса много. Аз го изгледах съвсем наскоро, малко преди да започне финалния сезон 2. И си казах, 'Еха, как така съм пропуснал всичко това'
И дойде сезон 2 и се чудех аз същия сериал ли гледам? Сякаш различни сценаристи (може и да са, не съм проверявал и не ме интересува) са писали историята. Всичко отиде по дяволите в епизод 5 от сезон 2, когато убиха главните двигатели на задкулисната игра, Джона и Софи?! 😮
За да вкарат някаква пишман комунистка, която будеше само съжаление и нулев респект. Цялата тази лява идеология бе толкова нелепа та се чудех какво по дяволите гледам, сериал за великата октомврийска социалистическа революция ли? WTF?!
Без силен антагонист качествен филм или сериал в жанра няма как да получиш!

На финала на сезон 1 си казах, ехааа колко яка двойка са Орландо и Кара и в сезон 2 сякаш авторите имаха нареждане отгоре или пък е било изрично желание на самата Кара Делевин (предвид сексуалната и ориентация в реалния живот) да направят всичко възможно да не ги съберат на финала. Оставете това, но всичко бе толкова нелепо написано и толкова явно прозираше. Криндж!
Реално съсипаха целия образ на Винет. От моя любимка я превърнаха в герой, за когото изобщо не ми пукаше. Винет изобщо разбра ли се какво иска? Толкова наивен и неориентиран образ отдавна не бях гледал. Смени лагерите поне 13 пъти и вечно с едно и също изражение на лицето, което казваше, ''Ъъъ, какво става по дяволите, някой да ми поясни къде се намирам и какво трябва да направя''
Финалният акт на Винет с Тормалин бе гротеска някаква. Не съм се подразнил, просто не ми пукаше, а това е много по-лошо.

Най-стойностното нещо в целия сериал за мен бе историята на Имоджен и Агреъс! Много добре написана, от-до и отлично изиграна от двамата!

Екшъна, хоръра и ефектите бяха добри, но цялостно за мен този втори сезон бе излишен и развали всичко.
Има едно неписано златно правило, което много рядко е било опровергавано:
Когато има дълга пауза между два сезона, нещата по една или друга причина не се получават...

Финалната оценка все пак е добра заради сезон 1, заради 'Спарата', заради Орландо и заради Имоджен и Агреъс.

В едно нещо се убедих. Амазон не могат да правят качествени фентъзи сериали!
-
7.0

Изгледах сезон 2 на Кръв и съкровище, който бе и финален, защото шоуто бе канселирано!
https://www.imdb.com/title/tt7712598/

Тук ще съм кратък. Правилно решение за прекратяване на мъката.
Добър сезон 1 като несериозен развлекателен сериал, но втори сезон бе истинска катастрофа!
-
6 / 5

# 586
  • София
Само да отбележа, че още в първи сезон на Carnival row казаха, че Турмалин е първата любов на Винет.

# 587
Абсолютно съм съгласна с всяка твоя дума, Диаволо, за Carnival row.
Така е, Артемис, знаехме, че Турмалин беше голямата любов на Винет, но тази каша, която сътвориха, е ужасна.

Аз тия дни довърших 3 сезон на Орвил и се смях на цялото развитие. Добра сатира на  движението woke.

# 588
Започнах и вече дори преполових новото драмеди, което излезе в Нетфликс - Beef. Нещо наистина свежо. Започна ударно и засега държи ниво. С Али Уонг и Стивън Уон (от "Минари") е и двамата направо  изнасят урок по актьорско майстворство. Лично аз Али си я харесвам още от stand up comedy шоутата й и в сериала, що се отнася до комедията, също не разочарова.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 17:04 от Анонимен

# 589
Догледах най-после The Offer, смятам, че сериалът заслужава да се гледа не само от фенова на книгата и филма. Струва ми се, че никак не е популярен и не знам на какво се дължи.. Много добър!! Страхотна актьорска игра и каст! Великолепни Матю Гуд, Майлс Телър, Джуно Темпъл и не само..

# 590
Изгледах 4-те излезли епизода на The Big Door Prize - не си отговаря на резюмето съвсем, там пише, че има противопоставяне на стари и млади, уж поколенията разбират по различен начин бележките от машината, но до тук не видях такова нещо.
Въобще не съм убедена и че има фантастичен елемент.
 Жителите на малък американски град полудяват по машина за предсказания (поставена в супермаркета, незнайно от кого), която уж им казва потенциала на живота им. Пускат монетки и получават картичка с надпис.
Скрит текст:
Историята започва с Дъсти, който е на 40, но изглежда на 50. Той празнува рожден ден и получава цял куп скапани подаръци от жена си и дъщеря си (която е голяма тинейджърка, а не дете). Дъсти научава случайно за машината, докато кара новата си тротинетка (не електрическа, но с размер като за възрастен), първоначално не иска да я пробва, но скоро разбира колко популярна е станала. Той не издържа и късно вечерта отива да си изтегли билетче - резултатът е разочароващ - надписът гласи "Учител/Свирач" (става дума за свирене с уста, той наистина си свирука).
Когато жена му се пробва, получава резултат "Кралска особа"...
И така, сюжетът проследява драмите и съдбите на местните жители, много от които решават внезапно да променят животите си (заради картичките).
Главен герой е и Джейкъб, който е ученик на Дъсти и е в тежка ситуация. Неговата майка е починала от заболяване, а преди няколко месеца е загинал в катастрофа и братът му близнак. Бащата е депресиран и/или безотговорен и не става за нищо. Междувременно, Джейкъб крие връзката си с дъщерята на Дъсти, която е била гадже на брат му. Неговата картичка гласи "Герой".

# 591
  • Sofia
+1 за "The Offer", изцяло подкрепям казаното от 50 Shades of Purple.
 До 5 епизод съм и сериалът е просто зарибавящо великолепен....много, мното добър.

# 592
  • София
Специализантът (The Resident)
https://www.imdb.com/title/tt6483832/

Приключих с оказалия се финален сезон 6, защото шоуто бе канселирано и сезон 7 няма да има!
Така в една седмица свършиха и двата докторски сериала, които следях от години по Фокс Лайф. Остана ми само Добрият доктор по AXN.

Много ми хареса последния сезон, както и финалния 13-ти епизод.
Ето така се отдава уважение към феновете! Когато не залиташ в разни претенциозни тъпотии, които се връщат като бумеранг в лицето ти, защото не може цял живот да караш москвич, но точно за най-важната среща да подкараш мерцедес паднал от небето.
Така че когато в продължение на стотици епизоди продаваш краставици, на финала на историята ти трябва да продадаеш именно краставици, ако ме разбирате какво искам да кажа...

Да, много съм доволен и поставям една висока оценка, каквато между другото самият сериал заслужава по принцип, защото от всичките мейнстрим сериали, които следя този специално винаги е бил най-малко ''модерния'' и в него най-малко са ни чели морал какво трябва да харесваме и ако не го харесваме значи не сме добри хора...
-
8

# 593
  • Sofia
Вчера започнах Behind her eyes. От 2021ва, не знам как съм го пропуснала. С доста висока оценка в IMDB - 7,2. Води се драма/мистери. Само един сезон, по книга е (Има я в Читанка, но ще я прочета след като изгледам сериала).
По средата съм и още не ми е съвсем ясно накъде върви историята, но определено ме грабна. А и саундтракът е чудесен. Препоръчвам

# 594
  • София
The Watcher
https://www.imdb.com/title/tt14852808/

драма/мистерия/хорър/по действителен случай ; 7 епизода ; подновен за втори сезон ; продукция на Нетфликс
Шоурънър: Раян Мърфи (Американска хорър история)

''Наблюдателят'' е базиран на истинската история на Мария и Дерек Бродус от булевард 657 в Уестфийлд, Ню Джърси. История описана за първи път в ''New York Magazine'' през 2018 година.

Не съм съгласен с множеството критики най-вече заради финалът на историята. Напротив, всичко си е както трябва!
В същото това време не мога и да му дам твърде висока оценка, защото не успя чак толкова да ме впечатли, но със сигурност го изгледах с интерес и с удоволствие ще гледам и втория сезон. Не знам само дали ще е пряко продължение на историята или шоуто ще се превърне в антологично.

Сценария е увлекателен, дава максимална перспектива и изгражда съспенса по един естествен и убедителен начин. Всичко е направено с мисъл и ясна идея от началото до края. Не бих казал, че имаше слаби епизоди-пълнеж.
Кастът е много силен, той си е направо звезден. Име до име. Наоми Уотс, Боб Канава, Дженифър Кулидж (любимката на Мърфи), Мия Фароу, Джо Мантело и т.н.

Заслужава си, препоръчвам!

За финала в спойлер секция
Скрит текст:
Реално така и не се разбира кой е ''Наблюдателя''
И не мога да разбера разочарованите зрители, които винаги искат всичко да им се смели и изплюе. Истинската история също си остава мистерия и така и не е разгадана и няма ''виновен''
Така че нямаше как Мърфи и компания да 'демаскират' своя злодей!

Между другото в началото си мислех, че има някаква паранормална (все още не съм го изключил категорично) намеса и че самата къща им изпраща писмата и отиваме повече към тип, ''Ужасът в Амитивил''
Към средата на сериала се ориентирах към това да си избера основни заподозрени. Спрях се на брокерката (Кулидж) в комбина с ченгето. Ами бях много близко, хаха.
Реално получихме двоен туист и повече от двусмислен финал!
Първо частната детективка си призна на смъртния одър и аз си казах, WTF?! Но бързо се оказа, че тя е искала да осигури спокоен живот за семейство Бранок.
После уж се оказа, че е Карън (макар тя да не потвърди обвиненията на Нора), но тя буквално се изнесе на бегом от къщата след 48 часа и няма как и тя да е. Питам се обаче дали Нора няма пръст в нейното прогонване, защото малко преди финала и се закани лично. Но пък според мен не е способна да убие кученцето. За кучето ме хвана яд. Можеше да не го убиват!
Кой е наблюдателят? Може да е всеки от съседите, НО дали и Бранок не поеха щафетата? Едва ли, но не го изключвам. Тази къща наистина пленява своите обитатели сякаш има някаква прокоба в нея.
С-во Бранок така и не се отърсиха. Дадоха първо Дийн да се представя като Джон (веднага светва алармата) и да гледа като хипнотизиран и отнесен къщата, а малко след него и жена му и тя пристигна да 'наблюдава'

Този Джон с който се представи Дийн пред новото клето семейство нанесло се в най-наблюдаваната къща в Америка е събирателен образ...
В сериала е представен като мистериозния убиец Джон Граф, но в реалния живот няма такава личност. Има Джон Лист, който избива семейството си, но този Джон Лист не е живял в къщата на булевард 657 в Джърси.

Краят си е ужасяващ за мен. И нямам никакъв проблем, че няма решение на загадката.
The Watcher е и история за ужаса да не познаваш съседа си, да не си сигурен кой живее до теб, както и за въздействието, което 'културата на анонимност' оказва върху малките общности. Наблюдателят хвърля подозрение върху почти целия си актьорски състав и не оневинява почти никой от тях, така че това, че нямахме виновен е възможно най-хорърския финал, тъй като може да е всеки един от тях! Както не изключва и свръхестественото!
-
7.5

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 23:14 от Diavolo

# 595
  • Вестерос
И аз съм го свалила, ще има втори сезон

# 596
  • София
Някой гледа ли финалния четвърти сезон на Succession?

Епизод 3 ме шокира, а аз рядко се шокирам...
Скрит текст:
Не случайно епизода се казва: Connor's Wedding
Явно в HBO обичат да се случват странни неща на сватби... 😀😉

Логан Рой умря! 😮
Не го дадоха, но стана ясно и е недвусмислено. Няма време и за постановки и обрати, защото останаха 7 епизода.
Ей така умря по възможно най-нормалния и нешокиращ начин и точно в това бе шока. И това се случи в първите 15/20 минути и после имахме цели 30/35 минути да осмислим всичко това и съпреживяваме с децата му с надеждата, че и този път ще мине трапа... И ние не виждахме реално смъртта му, а я 'чувахме' плюс откъслечни и накъсани, секундни кадри как на някакъв тяло се прави сърдечен масаж.
Е, да ама не.

# 597
Succession чакам да се посъберат серии за гледане, въпреки, че всички герои са толкова токсични, че рядко мога да гледам няколко серии на веднъж. Но сериалът е много добър, а музиката към него …още повече.
Изгледах Триггер и докато първия сезон малко по-тегаво вървеше и исках да го отметна, то втория сезон го изгледах за уикенда (бързах да проследя основната нишка). 2х16 , първия го теглих, но и двата ги има във филмисуб .
Руски сериал рядко гледам, този е едва третия след Vorona и To the lake, ами хареса ми.
Много психологични проблеми (главния герой е психолог и всяка серия разрешаваше по един проблем) , интересно разрешаване на тези проблеми,  имаше и  любов, и драма,  и добър диалог. С малки изключения и добра игра.
Така че благодаря на този, който писа за него тук.
Благодаря и на друг потребител, който спомена , че е видял Happy Valley във видеотеката на EON, a аз чакам ли чакам превод на последния сезон. Един от най-любимите ми сериали, еталон (за мен) в крими жанра. Винаги ще свързвам James Norton с тази му роля.

# 598
  • на малък остров в океана
Diavolo,
Скрит текст:
страхотен епизод, наистина. Много въздействащ.
За мен още повече, защото ми се случи почти същото преди две седмици. Обадиха ни се по телефона да ни кажат, че се е наложило да разбият вратата и са намерили свекърва ми паднала на земята и че чакат линейка, но да не храним надежди. Второто позвъняване само потвърди това, от което се опасявахме.
И днешният епизод ме върна две седмици назад. И преживях мъката на семейството на Логан Рой.
Подозирам, че  дълго ще се говори и пише за този епизод.

# 599
Благодаря и на друг потребител, който спомена , че е видял Happy Valley във видеотеката на EON, a аз чакам ли чакам превод на последния сезон. Един от най-любимите ми сериали, еталон (за мен) в крими жанра. Винаги ще свързвам James Norton с тази му роля.

От месец "Happy Valley" има субтитри за трети сезон,
така че може да се гледа не само във видеотеката на EON.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт