Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 508
  • 838
  •   1
Отговори
# 240
Вчера беше последното капване на аб капки в четвъртък ще е вземането на секрета обаче му е запушен носа какво мога да правя ? давам цинабсин и обичайните витамини

# 241
Не ми се е случвало да следя колко време слагам каквито и да било капки. Слагам докато се оправи детето (или аз).

# 242
  • Пловдив
И моето дете е с прозрачни сополи от над седмица вече. От тях кашля, защото се стичат назад.
Лекарката препоръча инхалации с кависепт и физиологичен разтвор, за да могат да излизат навън секретите.

Аз лично предпочитам да не слагам капки, защото лигавицата на носа е много чувствителна и искам да избегна максимално слагането на каквото и да било там. Пръскам Назик в много краен случай, ако видя, че тотално се е запушила.

Давам сироп Марсианци от началото на януари , не знам има ли ефект, ама за мое успокоение, че нещо правя - не съм го спряла още 😁

# 243
И моето дете е с прозрачни сополи от над седмица вече. От тях кашля, защото се стичат назад.
Лекарката препоръча инхалации с кависепт и физиологичен разтвор, за да могат да излизат навън секретите.

Аз лично предпочитам да не слагам капки, защото лигавицата на носа е много чувствителна и искам да избегна максимално слагането на каквото и да било там. Пръскам Назик в много краен случай, ако видя, че тотално се е запушила.

Давам сироп Марсианци от началото на януари , не знам има ли ефект, ама за мое успокоение, че нещо правя - не съм го спряла още 😁
Аз за имунната му система давам Стаматин кидс 1х 5мл.
От вчера му се появи суха кашлица.
Добре ако не му слагам капки за носа.
Как ще минат тези сополи.
Няма температура.
Гледам, че не е отпаднал.

# 244
Сополите ги мъкне две седмици направо ужас,ту прозрачни,ту жълти.Днес вече нищо не й сложих в носа само ф.рр.

# 245
А със сополи, влачещи се над седмица  пускате ли ги на ясла и градина? Аз да си призная понякога ги пускам, след като са били 10 дни вкъщи и ако още имат бистри сополи.

# 246
А със сополи, влачещи се над седмица  пускате ли ги на ясла и градина? Аз да си призная понякога ги пускам, след като са били 10 дни вкъщи и ако още имат бистри сополи.
Не, държа колкото е необходимо - 20 дни ми е макса с бактериален сопол, 16 дни с вирусен. И затова и винаги си стои вкъщи по 16-20 дни и не може да отиде на градина .

# 247
Ако са били вкъщи 10 дни болни, на лечение, и вече сал един сопол е останал (всъщност те никога нямат сополи, единствено стичаща се задна хрема в началото или запушен нос), то пускам, да. С уговорката, че малкото дете е на 6 1/2 години и практикувам това в последната година. Не смятам, че когато вече видимо е настъпило подобрение и детето е на практика здраво, макар и да има още нещо остатъчно, то е заразно за околните. Единствено би имало последствие за него - отслабен все още имунитет и по-лесно заразяване със следващ вирус. Но това си е за наша сметка.
За последните 8 години ми се събират повече дни в болнични вкъщи, отколкото на работа. Няма как да продължи вечно.

# 248
Отвори кутията на Пандора с този въпрос Grinning
Пускам с лека течащ нос, ако се налага примерно 5-6 избърсвания на ден и ако още толкова се прокашля. Това го влачи по един месец след боледуване, при нея и алергия. Не бих я пуснала ако видимо е зле и сополи е до брадата или кашлицата е тежка, дълбока.
Съответно, не мисля че е проблем и другите да си пускат така децата.

# 249
Работя не мога да си позволя повече от седмица болничен 🙁евентуално ако нашите могат да се включат,което е рядко.
Така че след седмица и два уикенда си я пускам.
Ест ако кашля като бонус на всяка минута не я пускам.
(На 31 казаха че й тече носа и киха добре баща ми я гледа седмица за щастие не се влоши и предната седмица я водих)

# 250

Имаме една такава майка в групата на сина ми. Редовно след неговите уж остатъчни или от зъби сополи се изпонатръшква цялата група. Била съм и от страната да няма кой да ми гледа детето докато съм на работа, но пак... Ето в петък си докараха децата покашлящи, защото ще ги снимат за 8ми март и си ги взеха на обяд. Познайте дали моя не кашля от вчера. Много са им важни снимките явно, ама тяхната остатъчна кашлица за други деца може да е бронхит, нищо и това ще мине Simple Smile

# 251
Това с остатъчната кашлица и сополи, ми е любимо. След всеки такъв в градината, групата намалява в четвъртък от 17 на 5-7 деца. На следващата седмица нови 17 деца и пак в петък толкова. Общо са 27 по списъка. Аз моето не го водя така, нямам кой да го гледа. Въртим с таткото - една седмица той, една аз и така избутваме 14-16 дни, отива за няколко дни и пак така. Проучвам вариантите за бавачка, докато е болна - 2200 чисто ми иска. Ами за момента не мога да си го позволя.

# 252
Страшни разправии стават в нашата група по тоя повод. Майки и сестри се хващат за гушите, и двете страни са прави за себе си.
Не я пускам от хорски срам, не ми е удобно да ми казват " има сопол" и да се правя на луда. Но при нея много често е само сопол, жизнена е, нищо й няма. За мен деца само с температура и ако не се чувстват добре трябва да си седят вкъщи. Но тъй като никой не ме пита следвам правилата . Работя от вкъщи и криво-ляво се оправяме, но съм наясно, че болничните не са безкрайни и понякога родителите са принудени.

# 253
А с работодателите как сте с тези отсъствия през седмица ?

# 254
Нали има някакви ограничения за годишен болничен,дори и да се редуваме примерно те пак ще свършат, ако вземем три месеца така по 14-16 дни.🙄

Общи условия

Активация на акаунт