Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 501
  • 838
  •   1
Отговори
# 225
Без да се заяждам, но що за въпрос? Стотици вируси върлуват с най-разнообразни симптоми…..

# 226
Не съм писала отдавна, но чета внимателно и следя темата. Не че сме здрави, но на фона на вашите неволи нашите сополи и температура и 38.1 е нищо.
Имам въпрос, ако може съдействие. Каката беше болна поминалата седмица. Слагахме правени капки гентамицин, ксилометазолит и урбазон до понеделник   - 06.02 беше последният седми ден капките. От вчера обаче е с много запушен нос и 38.1. Пръскам  Scaler Silver за сега, секретът е безцветен,но снощи едвам дишаше през ноща и пръснах Назик. Знам че повече от 5-7 дни не бива да се слага. Дали е проблем че в понеделник го спряхме и дали мога да жо ползвам при нужда след 5 дни почивка? Утре имаме час за лекар разбира се, но ако пак не може да спи детето поне да отпушвам с него. Мислих да заменя в виброцил, но той почти не отпушва при нея.

# 227
На мен са ми казвали, че Назик ако слагам само вечер,  за да отпуша може и 10 дни да слагам. 5 дни си е пауза. Другите капки са по-тежки и изсушават, вижте низита гел и тези гелчетата за носа като допълнение.

# 228
След като Виброцил не й помогна този път,сега слагам Отривин,доволна съм

# 229
Малката е на 2 г. От 06.01., след ясла вдигна температура, която от 37,5 до неделя вече я качваше до 38,5, като на спешен кабинет ни изписаха само изопреназин. От 10.01 личната ви включи Клацид, но в събота през нощта (14.01) направи ларингоспазъм и с линейка към спешното. В болницата установиха бронхиолит с ларингит, но с чист гърлен секрет, кръвните също бяха добри. Държаха ни там пет дни на урбазон, медаксон и вентолин, после вкъщи още седем дни на ксимебак. След спирането му на следващия ден детето пак вдигна температура, нова снимка (бпонхита си стоеше) и нови 10 дни на пулмикорт в къщи. Последната инхалация беше на 03.02, като тогава каката се разболя от грип А (установен с тест), тя пи ебилфумин и се оправи. Малката не се е връщала на ясла, но в сряда 08.02 пак вдигна температура 37,5 която после се вдигаше до 38,5. На слушалка нищо не се чу, тествахме я за грипа и кавид с три теста, но беше отрицателна. Но докато да я тестваме имаше и тя три приема на ебилфумин, който спряхме, след като тестовете бяха все отрицателни и направихме в петък сутринта (10.02) нова снимка. Е бронхита си стои, никаква промяна от снимка 1 и 2, вече ми иде да се гръмна. Детето не е кашляло нито веднъж от както беше на пулмикорт. От петък вечерта (10.02) не е вдигала никаква температура. Личната беше казала да започваме панцеф в неделя сутрин (днес), ако температура беше продължила. Сега освен чай друго не давам, но ме притеснява, как ще се махне този бронхит? Радвам се, че няма температура, кашлица, сополи, но това си седи! Как да процедирам, дайте акъл. И все се чудя защо постоянно я лекуват все с антибиотици от една и съща група, като очевидно не помагат!? Мен след 06.01 ме лепна от нея, но пих един аугументин и вече забравих, че съм го изкарала с нея.

# 230
  • shumen
Павлина,как е малката?
Мартина,дано разберете откъде е кашлицата при детето.
Нехе,аз използвам Виброцил или Африн ментол,но не знам вторите стават ли при малки деца.
Ванеса,да се оправяте скоро.Моето що АБ изпи к и инжекции Гентамицин изяде и през 15 дни ми направи два бронхита и пневмония.

# 231
Снимката все на един и същ рентген ли я правите ,питам защото в нашия град са два и личната ме кара да ходя на единия ,като доктора, който разчита там е по опитен...

# 232
Първата снимка е в окръжна болница Плевен, втората и третата са в Авис медика Плевен. И на двете места рентгена е нов и снимките са гледани от различни лекари, които потвърждават бронхита.

# 233
  • shumen
При нас също са 3 рентгена и пишеше остър бронхит,перибронхит на единия,на същия на втората снимка бронхитни промени,на другия рентген бронхит на второто разболяване,на третото снимка не сме правили,но педи на слушалка чу отслабено дишане и хрипове и каза,че е с пневмония.
Аз от утре го пускам на училище и се моля да е здрав и да ходи и да не лепне пак нещо за една седмица.

# 234
  • София
Момичета,винаги проверявайте каква доза ви изписват лекарствата!
Детето ми има продължителна терапия за трета сливица назначена от УНГ,която си я следва въпреки боледуването.
Педиатърката при която ходихме за кашлицата първия път преписала терапията и мъжа ми си гледа листчето и дава по нея.
Детето от няколко дни има хиперактивни изблици ,вика,крещи и скача ,трудно заспива,бях се оплакала няколко страници назад,реших че е от седенето вкъщи,но НЕ!
Оказа се,че мъжа ми го е назобил с 3 по 5 но Тонзилик (за щастие това са витамини с Аргинин,не ми се мисли ако беше друго!!!),а то се пие веднъж по 5 мл за деца до 6 г.Лекарката го е преписала така от листа на УНГ и мъжа ми си го дава!!!!
Преди малко по случайност го разбрахме !
Внимавайте и проверявайте,че днес ще са витамини,утре може да е друго.

# 235
Взех авирон сашета и пръскам куикс. За сега нещата изглеждат поносими. Адски много киха. Може би някой ще ме упрекне защо за запушен нос давам авирон, но трябва да пътувам в петък следобед сама за три дни и просто се надявам ако има нещо да го пресече.
Иначе на голямата и излезе секрета и този път е чист. Странно, защото още има сополи някакви и като отвори уста виждам как по стената на гърлото тече секрет, вероятно от третата сливица.

# 236
Pavlina _Hristova, абсолютно същия вирус е и при нас. И аз от днес давам авирон и ксизал. При нас започна с прихъркване на носа + кихане от петък вечерта, изчаках в събота с комбинирани витамини и витамин ц и от днес добавих към всичко и авирон и противоалергично. Аз обаче не слагам капки. Само физиологичен разтвор.

# 237
И моя  в събота се разкиха не мога да пръскам нищо в носа днес последно слагахме аб капки за бактерията трябва да го пазя заради изследването на секрет..

# 238
Малката е на 2 г. От 06.01., след ясла вдигна температура, която от 37,5 до неделя вече я качваше до 38,5, като на спешен кабинет ни изписаха само изопреназин. От 10.01 личната ви включи Клацид, но в събота през нощта (14.01) направи ларингоспазъм и с линейка към спешното. В болницата установиха бронхиолит с ларингит, но с чист гърлен секрет, кръвните също бяха добри. Държаха ни там пет дни на урбазон, медаксон и вентолин, после вкъщи още седем дни на ксимебак. След спирането му на следващия ден детето пак вдигна температура, нова снимка (бпонхита си стоеше) и нови 10 дни на пулмикорт в къщи. Последната инхалация беше на 03.02, като тогава каката се разболя от грип А (установен с тест), тя пи ебилфумин и се оправи. Малката не се е връщала на ясла, но в сряда 08.02 пак вдигна температура 37,5 която после се вдигаше до 38,5. На слушалка нищо не се чу, тествахме я за грипа и кавид с три теста, но беше отрицателна. Но докато да я тестваме имаше и тя три приема на ебилфумин, който спряхме, след като тестовете бяха все отрицателни и направихме в петък сутринта (10.02) нова снимка. Е бронхита си стои, никаква промяна от снимка 1 и 2, вече ми иде да се гръмна. Детето не е кашляло нито веднъж от както беше на пулмикорт. От петък вечерта (10.02) не е вдигала никаква температура. Личната беше казала да започваме панцеф в неделя сутрин (днес), ако температура беше продължила. Сега освен чай друго не давам, но ме притеснява, как ще се махне този бронхит? Радвам се, че няма температура, кашлица, сополи, но това си седи! Как да процедирам, дайте акъл. И все се чудя защо постоянно я лекуват все с антибиотици от една и съща група, като очевидно не помагат!? Мен след 06.01 ме лепна от нея, но пих един аугументин и вече забравих, че съм го изкарала с нея.
Като бяхме в болница с каката на 1.6г ме педупредиха, че бронхеолита на снимка няма да се изчисти от днес за утре. Две седмици след болницата направи двустранна пневмония, в следствие от неизлекуван бронхит. След като в момента детето няма симптоми, не бих се притеснявала.
В ковид пандемията мъжът ми се разболява, правят му снимка и разчитат пневмония, съответно отива на пулмолог и тя му казава, че наистина се вижда пневмония, ама е стара, не от сега и му трябва време да се изчистят дробовете.

# 239
Малкия на 2г и 3 м. От снощи има бистри сополи.
От днес започна да кашля .
Няма температура.
Започнах ме терапия.
Виброцил капки за носа.
Стаматин кидс сироп.
Витамин Д.
Инфлуцид таблетки.
Включих ме сироп за кашлицата Мукоплант лека нощ на др Тайс.
Надявам се да му мине .
Последно боледува края на Ноември началото на Декември 2022 г.
Бързо възстановяване на всички болни.

Общи условия

Активация на акаунт