Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 534
  • 838
  •   1
Отговори
# 270
Аз по себе си съдя започна ли да кихам и съм готова болна в най скоро време.

Аз явно не съм наясно с точните болнични мислех,че да 40 общо и за двамата родители🙈Значи 40+20 за другия ?

# 271
При нас темп продължава 39 и нагоре, почти не сваля, най-ниската тая нощ беше 38.4. Не знам какво е това чудо. Киснах го във ваната, налагах с кърпи, оцетени чорапки... А от Панадол въобще не сваля, само Нурофена повлиява.
Но очите много го дразнят и са мътни, док каза да почвам аб капки, че очите са му слабо място и прави конюнктивити.
Дани, много страшно ми звучи 1 седмица. Ако не спадне до 3-тия ден ще ни дадат АБ. Аз ще искам нови изследвания, де.
При нас беше така, над 39 градуса, пада с 1 градус, въпреки температуропонижаващите. 3 дни. Оказа се розеола. Изби след като спадна температурата. Имаше и подути клепачи. Пускахме и пкк с црп, показаха вирусна инфекция и не давахве АБ.

# 272
Попринцип веднъж избила може ли да се повтори розеолата,карали сме я преди?

Копвам това от 2012 г за болничните още ли е така ...🙄
Болничните се издават в календарни дни,но се плащат само работните.
Имаш 40 календарни дни болничен,издадени еднолично
Имаш 60 дни календарни за гл на болни дете.В тях не влизат карантините и влизането в болница с дете под 3 години
Ти имаш за теб 180 календарни дни болничен,ако имаш причина да ти издават толкова болнични

Пример-педиатърът ти е издал за детето общо 30 дни еднолично.Но ти се разболяваш и твоя личен лекар иска да ти даде 14 дни болничен /това е максимума,който може да се издаде еднолично/.Той не може да ти даде за 14 дни,защото надвишаваш с 4 ри дни 40 те дни еднолично.Дава ти 10 и другите 4 дни с ЛКК

# 273
Мими, да 40+20, календарни, не работни. С ЛК може до 6 месеца, като за всеки ден над тези 40, ходиш на ЛК. Ако не отидеш, просто не ти ги плащат. Демек, ти можеш и над 6-те месеца, ама ще са неплатени. Примерът е точно така, за цялата година обаче.
Розеолата (бебешката шарка), не повтаря, но няма възраст. Аз я карах на 34 г., заедно с детето. Чудеха се какво е, биха ми урбазон чак.
sylviana, ние го изкарахме това с температура 6 дни и 2 антибиотика. Тежък е този вирус. И не беше грип, поне да вкараш тамифлу и да си решиш проблема.

# 274
  • Враца
С потвърден грип А е дъщеря ми. Започнах Тамифлу, но тъпата температура днес е по-висока и от вчера и направо ме побърква. Детето не е яло нищо днес, киха постоянно и тръгна и хрема, само лежи и видимо и е много зле. При децата, които са го изкарали кога се видя някакво подобрение след като започнахте въпросното лекарство?

# 275
Ние края на януари изкарахме нещо, не сме правили тест. С много висока температура, трудно повлияваща се. При сина ми и мъжа ми температура беше за 3 дни. След това суха кашлица, която мъжа ми влачи 2 седмица, ама пък при сина ми за 3-4 дни със Стодал мина.
Дъщеря ми се усложни и се наложи антибиотик, защото поддържа седмица температура и се появи хрема и кашлица.
Миналата седмица изкара на градината, моля се и тази да е добре. Ще празнуваме първия рожден ден на сина ни в събота. Поне да изкараме празника...
Дъщеря ми

# 276
  • shumen
Да се оправят болните.
Силве,цяла седмица са били така,но на третия ден с Т каза,че са им изписали АБ майката.Вчера обаче като го водила на контролен преглед лекарката и казала,че АБ за Т не помага и нямало нужда.
Мими,да така е за болничните.Аз дотук имам 14 календарни дни за мен,а е още февруари.Фо края на годината има още 10 месеца.Добре,че има кои да помага,че иначе не ми се мисли,че си го гледам и сама.И да питам в тия 40 дни уикендите влизат в болничните,но после броят ли ги в тия 40?
Ние вчера като го водих при педи я питах и за алергията.Каза и тя,че е много слабо изразена и за сега лечение няма да предприемаме само при нужда.Но и тя предложи да му направим тестове не само към храните,а и към други.Ще поразпитам малко къде правят и ще действаме.За бактерията каза към края на месеца да отида за направление да направим контролен секрет да видим дали сме я изчистили.
Анелия,тест в лаборатория ли правихте?
Бъги,дано се задържите здрави и да изкарате празника.
Нашите сега минавам покрай училище и те вън.И като ги гледам кои по блуза,кои със сутчер,кои с яке и кажете как да ги пази човек.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 14:32 от danaeka

# 277
Дани, наблюденията ми сочат, че най-леко облечените деца са най-здрави. Казвам го като майка, която не може да се пребори със себе си, и ги навлича от бебета още...

# 278
  • shumen
Моме,аз вече от страх го навличам.Ама вчера и педи казва сега пазене трябва,а как да стане като не е пред очите ми.Моя хубостник сега беше по суитчер и 100% като влязат ще е потен,че и вода може да се напие.Е,как след седмица няма да е болен тогава ми кажете.

# 279
Децата не се разболяват от леко облекло. По - скоро изнежените боледуват по - често.
Моето е голо целогодишно. Голо - по гащи и босо вкъщи. За ужас на бабите. Дебели дрехи не търпи. Днес е по чорапогащник, рокля и палто.

# 280
Хора, децата боледуват от вируси и бактерии, всичко останало е предпоставка. Ако са в обстановка с болни всички боледуват, въпроса е кой по-леко, кой по-тежко. В момента в нашата градина има деца само със сопол на градина и други, които са с температура вкъщи. Всички карат едно и също. За да не е спам - моето е вкъщи, при нас 4-ти ден продължава само сопол. Дори капки за нос не слагаме - промиваме вечер, чистим с прахосмукачка и спи цяла нощ.

# 281
  • shumen
И моя нос се зашуши и взех да кихам.Сега взех отривен и започнах да си пръскам да видим ще има ли ефект.

# 282
Кашлицата се засили при моя адски буха докато спа на обяд,няма и апетит ..вчера като го взех от градина ми каза че госпожата много кашляла та дали или ? 2 седмици на градина от предното отсъствие няма край не мога да ви опиша колко съм се спихнала днес ..честно реве ми се ...

# 283
Likeawind, дръж се, всички сме с теб. И аз имах такъв период миналата година февруари, март, април. Вече като я водех на доктор и ми се ревеше. Миналата година ходи на ясла февруари 1 ден, март 3 дни, април 4 дни.

# 284
  • shumen
Likeawind,дръж се.С теб сме.Моя е така от Ноември месец тая година,че е и ученик.
В градината тоя театър го играхме всяка година от Ноември до Февруари,Март.

Общи условия

Активация на акаунт