Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 540
  • 838
  •   1
Отговори
# 285
Мами, ние минахме грип А. Да ви кажа, 5 дена плътно бяхме с температура. Вече бях на ръба да ходим и до някоя болница. Изписаха ни тамифлу, но от него децата се чувствах много зле. Като го спрях и започнаха да се подобряват.
Но,
Днес едното детенце се събуди с болки в крачетата. След сън беше голяма драма... Мисля да изчакам и до утре и да я водя отново на лекар. Просто няма край тази година сме нон стоп болни....

# 286
При нас тестовете са отрицателни, но лекарят каза, че с тая висока температура за него е грип.
Днес свали до 37.3, чак не можах да повярвам, и  ниже пакост след пакост. Изведнъж както играе, спира и приляга и бааам! 39.5...

# 287
Дани, наблюденията ми сочат, че най-леко облечените деца са най-здрави. Казвам го като майка, която не може да се пребори със себе си, и ги навлича от бебета още...
Абсолютно. Аз отнасях много критики като беше бебе, но съм я калила добре. И ние с баща й нямаме пуловери, караме с къси ръкави под якетата зимата. Тя е винаги леко облечена, дори януари съм я водила по блуза и елек на яслата.
Likewind, 🍀🍀🍀🍀🍀🍀

# 288
Това за лекото обличане не е така. Имам позната майка, с руски корени. Тя ги държи нон стоп леко облякани, без шапки зимата. Еми скасват се да боледуват

# 289
Какво означава детето е калено, или детето е изнежено. Има два вида имунитет, вроден и придобит. Придобитият се сформира с течение на годините. И в старите книги пише, че зимата малките деца е необходимо да са топло облечени. Морската вода, пясъка и слънцето каляват, качествена храна и т.н.

# 290
  • shumen
Аз не трая на студ и детето и то.
Моя го взех от училище тая вечер и с туй ходене вънка сега му е студено вкъщи.Чудя се довечера като ляга да взема да му дам малко Нурофен за всеки случай да го загрее.И вчера каза са отсъствали две деца от класа,а днес вече са били пет.Усещам как до една седмица ще се тръшне пак болен и вече ще се побъркам.

# 291
  • Пловдив
Аз след като ми е било студено навън често си правя горещ душ и пия топъл чай с мед. Може и на малкия да помогне?

Храната, излизането и въздуха си имат значение, ама не мисля, че защото някое ходи по- голо, друго по- навлечено предопределя дали ще се разболеят. Естествено, не върви да са вечно навлечени и потни и като ги духне вятъра и са готови.

# 292
Моят второкласник е навън на игрището всеки ден по няколко пъти - в голямото междучасие, в обедната почивка и по някое време в занималнята като приключат домашните. Да, не го знам как ходи, най-вероятно е без шапка, шал, често пъти по суичър, но не се е разболявал от това. Винаги мога да проследя от кого/къде е дошъл вирусът. Много по-зле би било, ако седят по цял ден вкъщи на топло.

# 293
Съгласна съм с Mometo. Много по-лошо е вкъщи по цял ден, на топло. Ние излизаме всеки ден, няма пропуск. Изключвам случаите ако е болен с Т, или ако навън вали като изведро. Не, че е станало чудо, но със сигурност е по-добре така. Това беше и причината да отидем в Пампорово сега, много студ и смяна на климата.
Също си е важна храната. Дани не мога да кажа, че яде всичко. За това и взех решението да му дсвам витамини. Иначе по една ябълка вечер след градина не му мурда, а ако е вкъщи - по две извжда. И пак не е станало чудо, ама карай 🤣🤣🤣

# 294
  • shumen
Той и моя не седи цял ден вкъщи,но и не го събирам с болни.А в училище е навън,но пък вътре се събира с болни.
Мен май ще ме хваща грипа.Вчера се мъчи да ми тръгне сопола,а тази сутрин и закихах.
Тони и Дени не яде всичко,но плодове обожава.Единствено портокал и мандарина не обича.

# 295
А аз си тантуркам още спрея, спрях да кашлям, но от няколко дена започна да ме боли гърло, днес се събудих от болката, всеки ден се влошава и се чудя какво да правя. Пръскам спрей за гърло...ама вече май не помага. Аман.

# 296
Да, храната е важна, ако имаш собстена градина с плодове, зеленчуци, собствена крава, прасе, кокошка...или поне доверен човек, от който да ги купуваш 100% качествени. Иначе дъщеря ми яде почти всякакви плодове и зеленчуци, ама все тая...изобщо никакви проблеми няма с храненето, даже и спанак яде, дето много деца го мразят. Но пък винаги е добре облечена за съответния сезон. Вероятно по стандартите я навличам, защото със сигурност зимата не ходи с тениска и яке. За излизането навън е абсолютно вярно, но на ураганен варненски вятър не я извеждам да се разхождаме по улиците.

# 297
Аз пък от края на януари съм болна уж се оправих и днес кихам яко...какво пак ли ще ме повтори.....
Ще я водя на лл днес да я преслушат поне леко кашля,сопола намаля, но все пак не искам да се влоши на ясла.

# 298
Някой ползвал ли е йелоклийн спрей за нос? Докторката ни го изписа за 2 седмици. Ние сме с лек сопол 5 дни, ще пуснем и утре сутринта секрет (бистър, лек сопол, не слагахме досега никакви капки, само промивахме вечер, издърпва ме и спи спокойно цяла нощ).

# 299
  • Седмото небе
Слез втори бронхит и две седмици Вентолин+Пулмикорт от неделя не давах нищо. Всичко добре, до вчера следобед като се разкиха, от сутринта тече и бистър секрет. Утре сутрин ще го изследваме пък да видим. Но очичките са червени, насълзени, няма Т, засега... Чудя се какво ли ще е този път. А не е излизала от петък, само аз ходя на работа. Жената, която ми помага ези дни с гледането и докато съм на работа е денонощно вкъщи с нея. А аз трябва да работя мамка му, ама сигурно аз съм довлякла нещо... Как иначе да е?! Имам още три дни антибиотик да си доизпия, ама в следващите дни какво пак ни чака не знам...
Сетих се да питам-давали ли сте сироп Изорекс? Кога и как е бил предписван, уж само по рецепта се дава... Ама защо, като уж е имунистимулант или аз бъркам?
За капак явно от няколко дни има т.нар. “нощен терор” и вечерите са ни ужасни и откъм сън... Сега и тая лудост ще се чудя как да преборя!

Общи условия

Активация на акаунт