Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 557
  • 838
  •   1
Отговори
# 300
  • Враца
Изорекса е еквивалент на Изопринозина и по-скоро мисля, че е имуномодулатор и се дава само при вирусни инфекции и при имунен дефицит. При нас го изписват за всеки сопол, но аз определено не го давам, ако няма висока температура детето.
Аз за първи път се сблъсквам с грип в живота си и вече тотално изперквам. И двете ми деца два дена не са ставали от леглото, не са яли абсолютно нищо и въпреки тамифлуто не пада температурата под 39. Най-готиното е, че и мен не ме пропусна и се чувствам днес като блъсната от багер. Мисля, че термометъра се сля с ръката ми тези дни и ако скоро не светне в зелено ще го метна през терасата.

# 301
  • Пловдив
Някой ползвал ли е йелоклийн спрей за нос? Докторката ни го изписа за 2 седмици. Ние сме с лек сопол 5 дни, ще пуснем и утре сутринта секрет (бистър, лек сопол, не слагахме досега никакви капки, само промивахме вечер, издърпва ме и спи спокойно цяла нощ).
Здравейте,лично аз не съм доволна от Йолоклийна не ми помага нито на мен нито на дъщеря ми,но при всеки организъм е различно може на вас да помогне.Аз лично ползвам Грипстоп спрея много майки не го харесват,но на нас точно той ни действа.
На 18 януари моята сладурка беше с грип и благодарение на Тамифлу се оправи доста бързо,но от днес е пак с 39.3 тоя път ни изписа Изопринозин,да видим кви ще ги свършим и докъде ще е докараме.

# 302
Скоро не съм писала постарах се да прочета доста.
Лично аз преди си ги държах до пълно оздравяване ,но вече като върнала се на работа мисля,че ако детето е прекарало 7дни вкъщи и е по добре и му остане остатъчната кашлица или сопол то вече не е заразно.  (Като оточнявам кашица като стане от сън за малко и сопол който не се бърши повече от 2 пъти на ден) така ги пуснах и сега просто защото няма кой да ги гледа след 3седмици вкъщи.

# 303
Ние днес ходихме да я прегледа,на слушалка няма нищо,гърлото розово,червено ми това гърло винаги е червено аз трябва да ходя с голанила в джоба.....
Утре ще пускаме секрети.

# 304
  • shumen
Супермама,оправяйте се скоро.Дано се разминете и не е бронхит отново при вас.
Силве,как е малкия?
Мими,и моя така.Все трябва да нося спрейчета за гърлото с мен.
Аз съм с пълна програма.Кихам,подсмърчам и тръгна и разтройство.Яяно съм настинала,защото корема ми яко къркори.

# 305
Дани, благодаря, че ни мислиш. Кашля много, утре ще искам снимка, нямам нерви повече. Иначе темп днес е 37-38 и сваля сам. Ти колко време го държа Дани вкъщи при последното боледуване? Оправяй се бързо, дано е по-леко.

# 306
  • shumen
Силве,направи му утре снимка.
Аз го държах две седмици след пневмонията вкъщи.Мислех още една поне,но пулмоложката и педи казаха,че е здрав и мога да го пускам.Онзи ден като го водих на контролен педи му даде бележка и да не играе физическо 20 дни и баскетбол също съм го спряла.

# 307
Офф, той моят вече трета седмица е вкъщи. Работя основно през нощта, че през деня го гледам, готвя, чистя, пазарувам, опитвам и нещо да уча с него, но е слаба работа. Едва издържам вече. Тая нощ станах в 3 да работя и към 7 отидох да му меря температурата. Той се гушна и аз уж да му се порадвам и отцепих до 9:30.

# 308
Моя тая нощ беше мн крив в 1.30 се събуди и рев ту заспива ту реве търкаля се из леглото и така до 3 накрая му дадох малко нурофен и заспа до сутринта ..баща му го гледа цял ден разстроен мама та мама пък вече е почти на 3г .6м  ..иначе кашля много и сопола тече като вода и отпред и отзад..

# 309
  • shumen
Likeawind,моя е така като е с Т или не може да спи от хрема,макар че вече е на 10.
Силве,до болка ми е познато.Аз бях тъй като беше болен сега едната седмица,че бях и нощна смяна.Сутринта лягах,но то се почваше,че му е лошо,че иска да спи при мен,че нз какво.Беше ми писнало вече.

# 310
Здравейте!
Взехме гърлен секрет на детето ми, което е на 9 години. Установи се наличие на Streptococcus pneumoniae.Започнахме Клацид, според антибиограмата.
Искам да попитам има ли ваксина, която да е подходяща за възрастта, ефикасна ли е и кога може да се постави т.е трябва ли да е напълно унищожена бактерията?

# 311
Ваксината е включена в имунизационния календар. Ако сте слагали ваксини, вече имате Simple Smile

# 312
Ваксина имате, този стрептокок ми е най-ужасната твар, която сме хващали. Нашият поне беше и супер резистентен. Два бронхита от него. Накрая го изчистихме с риноджермина.

# 313
Ваксината е включена в имунизационния календар. Ако сте слагали ваксини, вече имате Simple Smile
Коя е ваксината, как се 6азва в имунизационния календар и от коя година е задължителна?  Не  сме плопускали ваксини, всичките са направени, но в картона не се ориентирам коя е точно тази.

# 314
Пускаме секретите ако се изолирало нещо чак тогава антибиограма 🤯и доплащане викам да доплатя сега,момичето ми каза,че няма как да ми вземе пари защото може да е чист ...а на мен не ми се разкарва пак😵 ...
Лл ли не го е включил кво става, нова мода ли е?
Аз от вчера съм със запушен нос,но поне спах добре сега духам ту прозрачни,ту жълти....няма край пак се накачих,изкарах две седмици здрава ....това на нищо не прилича.

Общи условия

Активация на акаунт