Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 603
  • 838
  •   1
Отговори
# 375
  • shumen
Анелия,дано не е това,което мислиш толкова бързо.
Мими,ако ще пускаш секрет не трябва да си пила АБ или да си слагала АБ капки поне 7 дни.Аз този път си взех Отривин и съм доволна.
Силве,как сте?Води ли го някъде на снимка?

# 376
И аз съм доволна от Отривин за детето,може и аз да го ползвам.

# 377
Днес пуснах секрет,заедно с ПКК, за съжаление не успяха да вземат достатъчно кръв и за CRP. Всички,без един, са в норма.. какво значи това според вас? Има хрема,която не иска да минава...все още не е готов секретът.
Скрит текст:

# 378
Demetra, хемоглобин, левкоцити и суе са в норма, значи чакате секрета. Хрема, която не минава, дори и Бистра е бактерия.
Мими, всичко без антибиотик и сребърна вода ще ти свърши работа, ако ще пускаш секрет. За голям човек ксилометазолин е супер.

# 379
Бих казашала и гърло, и кашлица, които не минават, са в същата графа, опит вече 10 дена.

# 380
Може би левкоцитите са малко в горна граница.

# 381
  • Враца
На мен ПКК ми изглежда съвсем добре. Заради завишените моноцити може и да има някакво леко възпаление, но не е като за бактериална инфекция. Изчакайте си и секрета, дано е чист.
Ние минахме преглед, нищо не се чу на слушалка и я прегледа и на ехограф. Гърдите са чисти, гърлото е леко зачервено и явно е задна хрема. Днес през деня не е кашляла освен когато тича и скача повече, но довечера като легне очаквам да се повтори ужаса от снощи. Изписаха и промивки с физиологичен и инхалации с кависепт.

# 382
  • shumen
Деметра,ПКК е ок.Единствено левкоцитите са в горна граница.
Анелия,дано тази вечер е по добре детето.
Бръм,и аз мисля,че и при бактерия е така.
Моя няма Т,но казва,че гърлото го дразни и леко прокашля.Давам близалки за гърло,но ефект няма.

# 383
Нищо им няма на левкоцитите,се пак са си в граница.Моноцитите при често боледуващи деца са  често малко над нормата.Моето така беше  и все още е винаги с леко завишени моноцити,при изследвания .
При нас температура вече спря след 4 тия прием на антибиотика.Струва ми се, че закашлянето се засилва.Добре се снабдих с Пулмикорт,нз има ли вече по аптеките.АЗ си го взех от една жена .

# 384
  • shumen
Лайт,за аптеките не знам дали го има Пулмикорт вече.Аз също го взех от една жена и си мисля,че трябва да взема още,защото използвах две дозички за мен.На нас педи ни препоръча витамини на Уелкидс дъвчащи,но на няколко места питах и ги няма.Ще видя утре на още някоя аптека и ако не ги намеря ще взема някакви други.

# 385
Аз си го взех от една майка от една група във фейса за деца с Астма,подари ми го , една кутия.

АЗ да питам,майките чиито деца са карали Скарлатина или стрептококова ангина.Имали ли са малиново,тъмно червени устни?
Моя тази вечер го забелязах със мн тъмно червени устни,сякаш червило си е сложил 🤣
Четох за скарлатината, пише го това за устните като възможен симптом .А и пише температура 39 градуса и силно обложен език ,болки в гърлото,са характерни също,а той ги имаше сега тези симптоми.Знам,че не винаги се проявят всички симптоми като обрив и т.н.Той е карал вече две стрептококови ангини без обрив,пак със температура 39 + ,болки в гърлото, обложен език,в последствие малинов език, доказано със гърлен секрет тогава.
А сега още не му е малинов  езика,ама се чудя с тез неестествено червени устни,до ся не е имал.

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 01:11 от Lightning

# 386
  • shumen
Лайт,при моя стават много червени,ако ще вдига Т.За скарлатината също пише,че може да е сиптом това.

# 387
И при моя стават мн червени и подпухнали при темперетура ...при уж изкарана скарлатина никои от симптомите не се прояви

# 388
  • Пловдив
Аз си го взех от една майка от една група във фейса за деца с Астма,подари ми го , една кутия.

АЗ да питам,майките чиито деца са карали Скарлатина или стрептококова ангина.Имали ли са малиново,тъмно червени устни?
Моя тази вечер го забелязах със мн тъмно червени устни,сякаш червило си е сложил 🤣
Четох за скарлатината, пише го това за устните като възможен симптом .А и пише температура 39 градуса и силно обложен език ,болки в гърлото,са характерни също,а той ги имаше сега тези симптоми.Знам,че не винаги се проявят всички симптоми като обрив и т.н.Той е карал вече две стрептококови ангини без обрив,пак със температура 39 + ,болки в гърлото, обложен език,в последствие малинов език, доказано със гърлен секрет тогава.
А сега още не му е малинов  езика,ама се чудя с тез неестествено червени устни,до ся не е имал.
Моята дъщеря в момента кара скарлатина поне по теста който правихме  и от вторник до днес няма никакъв друг симтом освен високата Т над 39+.
След 4 прием на АБ Т спадна,все едно с нож е отряза някой.Но педиатърката казва че някой деца е карат само с температура.

# 389
Ние почнахме физиотерапия за белите дробове, оставиха ни само Пулмикорт по схема с намаляващи дози.
Няма никакъв апетит, обаче, почти нищо не яде. Мразя да яде гадости, но днес поиска 2 бисквити на Киндер и му взех, хапна ги с половин чаша мляко и това му е от сутринта. Докторът каза да му взема витамини по мой избор, но в близката аптека са само боклуците на д-р Тайс. Търсих Саностол, аптекарят каза, че нямало по складовете.

Общи условия

Активация на акаунт