Трапезата отрупана е с какво ли не, а за ФЕВРУАРЧЕТО ще има само млекце и пюре

• 10 728
  • 324
  •   1
Отговори
# 150
  • Габрово
ЧЕСТИТА НОВА 2007 ГОДИНА! Много здраве, късмет и благополучие!
   Антония беше с нас в Новогодишната нощ. Легна си в 1.30. Нямаше проблеми със спането, тъй като тя поначало си ляга между 22.30 и 23.30. Имахме гости и си прекарахме чудесно. На Антония много и харесаха фойерверките. И бенгалския огън също. Лошото беше, че на сутринта се събуди  в 8 и не можахме особено да се наспим.
   Момичета, дайте идеи за затварянето на шкафовете. Антония ме е подлудила. Изобщо не знам къде ще я намеря. Ходи навсякъде, отваря навсякъде, разнася едно-друго. Някои шкафове съм ги овързала с ластици, но неудобна работа. В чудо съм се видяла. И като и се скарам започва да се тръшка и да ме гледа злобно.
   Водата я пие различно - понякога повече, друг път по-малко. Но сок ... колкото дам, изпива се всичко. Повече от 300 гр. обаче не я огрява.
   Честито на проходилите дечица!

# 151
# 152
  • София
Здравейте, момичета!

mama nina - а какъв е символа на нощната лампа? За черпака - ясно, ама тая лампа...  newsm78

Рая яде и пасирана и намачкана храна. Ако й е вкусна - хапва. Вода пие, ама малко.Сок - колкото й дам го изпива. Аз вече й давам и сок от компот. Или купувам готови нектари - на Радулов, Витанимка, Топи.

Аз все още вечер си я приспивам на гърда. Не давам вечеря - евентуално преди къпане ако хапне нещо дребно. Сутрин като се събуди - също е на кърма. Около 1 - 1,5 часа след това давам закуска. Обяда е пюре или супа /каквото й направя/, следва приспиване на гърдата. Следобед закуска - но понякога не я иска. Нощем също си цока. понякога само засуква и заспива - друг път хапва...различно.
Не знам как постепенно ще я минавам към общата храна. Не смятам скоро да спирам с кърменето... Мамите, които още кърмят как се справят с другите хранения?

Чао от мен, че тази вечер е пълнолуние, а това й се отразява на Рая и се буди по - често от обикновено.

# 153
привет моми4ета хи4 ме няма в темата напоследък,
дано и ние скоро правим прощъпулник- Санди ходи сам няколко 7-8 кра4ки и  се пуска да лази 4е е по бърз. моля , кажете ми кога се брои проходило малкото 4ове4е.
имаме само 2 зъба отдолу, което не пре4и да яде вси4ко, особено налита на мръвка. по празниците взе , 4е си открадна малко руска салата и меденка- та синът ми  е тотално захранен ве4е. запо4нах да взимам кухня, но не съм редовна, по скоро му давам за да свикне с вкуса. ина4е му правя бебешки домашни пюрета плодови, зелен4укови и с месо.
яде и пасирано и сма4кано , а каквото му е вкусно-всякак.
по празниците- парата все у мен, та мисля да се връщам тази година на работа ако се класираме за ясла въобще, ще се види май месец.
за компенсация ето ви малко снимки- да се от4етем някой как растем, друго как и защо дебелеем Simple Smile http://snimka.bg/album.php?album_id=70448&photo=1
а за дебелеенето - много съм добра +10 кила откакто родих, е то стана ясно защо- имам  проблем с щитовидната жлеза и ТСХ 9 пъти над нормата, та сега заедно със сутрешното кафе и хап4е, кат баби4ките.....

# 154
Хармънимного хубави снимки.Санди е станал вече голямо момченце Heart Eyes.Страхотна торта сте имали  chefА за прохождането.аз изчаках Лъчко да стане стабилен и сам започна да се пуска от ръцете ми,но понеже не може да лази и ходи,ходи като усети,че ще пада,спира,запазва равновесие и продължава.така изминава вече по 9-10метра.
иринополис,Лъчко много се заглежда по лампи,където и да сме затова му я сложих..и той пак се заинтерисува от лампата....

# 155
  • София
Игси,сега разгледах сайта на детския клуб,много добре е направен.Ето вижте го всички : http://www.veseliacheta.com/index.php

Нинка и Дени,отказахте ме от тези надуваеми неща,явно не са много качествени  Tired

Браво на Лъчко и Антония,много стабилно се справят в изправено положение  thumbsup

Хармъни,много е сладък Санди,а и ти изглеждаш страхотно и шапката ти много ми харесва  Wink

Мами,каква музика харесват бебоците ви?Имат ли си предпочитания?Кали много харесва народна музика,особено ако има и танцьори много се впечатлява.Ще се записваме в някой ансамбъл ,то е ясно  Joy А пък и рекламите по телевизията не ги пропуска  Laughing

Лека нощ! smile3524

# 156
моми4ета да си призная , като написа игси за клуба и нали съм любопитка веднага питах гугъл Simple Smile и на мен много ми хареса, а пък 2 пъти пове4е ме доядя като изпуснах коледното парти на февруар4етата.
еликс, благодаря за комплиментите, едва ли има по-нефотогени4ен 4овек от мен, но тази снимка и аз много я харесах , и понеже е  само портретна и не ми се вижда стройната фламандска фигура , още пове4е си я харесвам. една форумска мама - майстор я направи, от нашата люлинска банда.
мама нина, тортата е проста, но не е за бебета, много е алкохолна,а мамите за компенсация я изядохме.
санди наситина е доста едър и много лаком. като види някой, 4е яде и му се кара или го гледа жално и подвиква. ако на маси4ката (ние нямаме висока) има нещо все достига и си взима, та ве4е вси4ко запо4нах да вдигам. като изяде 1 буркан4е от 190г запо4ва да пла4е и му давам солета, защото още 1 литър сок може да изпие и ме страх да не му разширя стомаха ако му угаждам непрекъснато.
за музиката - санди оби4а не само реклами а и да слуша и гледа по ТВ дестки изпълнения, затова пък гледа зяпнал тази поредица  http://www.vbox7.com/search/?vbox_q=lyubimcite

# 157
Момичета и бебета, Честита Нова Година!!!   ura
На мен нещо не ми остава време да пиша, но ви чета и трябва да отбележа, че снимките са чудесни, новостите страхотни - ЧЕСТИТО ПРОХОЖДАНЕ, ФЕВРУАРЧЕТАААА! Рони се пуска за една крачка, но после кляка и продължава пълзейки към целта си.
Ние още се кърмим и не знам как ще става отказването  Crazy , май и аз съм пристрастена, нооо  Naughty много почна да ме хапе през деня /вечер/ и направо ми се допишква от болка  Embarassed  Но пък нощно време май ме ползва за биберон повече, отколкото за ядене.
Вие ме хвърлихте в размисъл с тия храни  Thinking  Рони яде и по-едри неща без проблем, явно трябва аз да съм по-смела вече с даването. По този въпрос да попитам - давате ли белтъци? Гледам, че някои са давали баница, а тя е с яйца  newsm78  Аз и жълтък не съм давала отдавна, но и педиатърката ми каза по-полека с алергените заради алергиите на каката.
Как върви приучването на гърне? Аз още не съм взела и вече ме досрамява  ooooh! , та да ви попитам само аз ли съм така...  Crazy
Хубав ден, ако имам време пак ще пиша днес  Joy
П.С. Хармони, изглеждате чудесно! Малкият е станал голям красавец, дали да си го заплюя за зет  newsm78   Grinning  Макар че ти вече си беше заплюла снаха, май, с повечко косица...  Rolling Eyes  Ние сме точно като Антония на мама Гали  Laughing

# 158
  • Букурещ
Честита нова година и от нас със закъснение! Желая много здраве на вас  и семействата ви, много щастие и любов!
Честито на проходилите дечица!
Ние прекарахме много весело в Смолян. Само дето се оказа, че детето на нашите приятели беше уж леко болно, което ни го съобщиха чак като пристигнахме в Смолян и някакси не вървеше да се връщаме обратно. Много се ядосах. Ако ни бяха предупредили щяхме да останем в Пловдив при моите родители. Резултатът е, че от понеделник, когато си тръгнахме, Филип е болен, вдига 39 градуса температура, има ужасна хрема, гласът му е променен, а той милият му е лошо и си поплаква от време на време. Много ми е отвратително. Вчера се пооправи малко и през нощта пак вдигна 38, 5. Просто не мога да разбера как може да има толкова безотговорни хора. Толкова ме е яд, че не си тръгнахме веднага, обаче аз случайно да не обидя някой си разболях детето.
Извинявайте, че развалих настроението в темата, обаче имах нужда да се оплача на някой. Cry

# 159
"Гали" аз така съм затворила шкафовете,продават се в детските магазини:

Марти много обича детски песнички,записала съм и в GSM-а ми и му пускам постоянно Simple SmileРекаламите много ги харесва особено на МОЛФИКС като я пуснат и се залепва за ТВ-то hahaha
За гърнето не го насилвам,а и сега като беше болен не съм го и слагала.

Мами вашите малчовци слушат ли ви?Марти като му кажа "НЕ" все едно съм казала "БРАВО САМО ТАКА" ooooh!

# 160
титии, 2 рата снимка 4екмедже ли е.
в нас дръжките не са такива , навсякъде са като "С"- полукръгли, дали да тях си срещала нещо подходящо... аз до момента не съм . 4удя се как да обезопасим.

# 161
Здравейте мамита  Hug   Hug  Hug

Мериа добре завърнала се  Hug , наистина някой хора са толкова безотговорни и не се съобразяват изобщо и заради тяхната глупост, че не са ви предупредили преди да отидите и твоята доброта да не обидиш някои сега трябва да се мъчи малкия сладур, а и вие покрай него. Дано да свали температурата по скоро и да се оправи бързичко  Praynig

Ние сме обезопасили за сега само контактите, а всичко друго което е опасно е със столове, кошари, табуретки Simple Smile но като проходи и може да стига навсякъде ще трябва да мислим какво да слагаме и да правим.

А за "НЕ" в повечето случай като го кажа и започва да ми се радва и смее насреща и нарочно продължаава да си върши магарията която е започнал, но вече няколко пъти го засичаме с баща му, че той като каже "Не" и той замръзва за 1,2 секунди поглеждаме, прави долната усна на опъки и започва да се опитва да плаче, и като види, че не му минава номера и почва да си се занимава с нещо друго.  Вече почва ме да се учим на номерца  hahaha

Хармъни ,много е сладък Санди, а и ти с тази шапка също изглеждаш супер  Peace

ribkata аз белтък не съм давала още, мисля най-рано след годинка, а жълтък давам кога се сетя.
Гърне ползваме от около 7-и месец и то редовно, дори съм го забелязала,че ако сме навън някъде и милия стиска докато не се приберем да го сложа на гърне  Joy  , но той никога не се е противил да седи там и свикна много бързо.
Сори малко се разписах, ако съм дотегнала на някой, но малкия тъкмо се е заиграл и аз се възползвам Simple Smile

П.С. Игси сайта наистина е супер  Peace

# 162
harmony_broken второто е чекмедже,а за "С" не съм питала,защото нямам такива дръжки,но като питаш в някой детски магазин ще ти покажат какво имат.Има много варианти дано си намериш.Марти много ровеше,особено в шкафа с приборите и тенджерите,изпитах ужас като го видях с вилицата в ръка и веднага отидох и купих "заключалките".В началото беше много нещастен,че шкафовете вече не се отварят hahaha

Nin_ka в началото и аз слагах столове,кошарата ама той мести всичко и стига до където си е решил.Сега проблема ни е вратата на банята плъзгаща е и Марти си я отваря,слагам кошарата пред нея,а той я мести и пак вътре JoyАко някой има идеи...

Последна редакция: чт, 04 яну 2007, 15:06 от titiii

# 163
Здравейте!

Днес имаме повод да почерпим. Виолетка, става на 10 месеца. Да ви е сладко.

Много хубави снимки сте направили всички. Аз също трябва да закача някоя нова, но нещо не ми остава време.
Днес бяхме на консултация. Малко сме смъкнали. Сега сме 10кг, а бяхме 10.150 и на височина 78см. Лекарката се изуми от Вили. За първи път, като ги види не плаче. Самичка стъпи на кантара, а после стоеше на стената да я премерят. Дори като и каза:" браво, днес си много послушна", тя започна да си пляска и се разприказва.
Друг път само като влезем и започва да плаче.

По повод ходенето, направо напредва с часове. Нали трябва да се гонят с Лъчко.
От 4-5 крачки, днес си прави по 12. Дори е усвоила и падането. Като се спре, пада на колене и лази до друга мебел, и пак на ново. Май и ние скоро ще правим питката. Знам, че трябва да е сряда, ама дали трябва да е пълнолуние, че ако е така ще чакаме до другия месец.

# 164
http://www.safety1st.nn-bg.com/inhome.html

Ето тук има обяснени различните пособия за обезопасяване. В събота съм решила да отидем в "Практикер" , защото там имаше разни работи, и да "затворя" и аз всички шкафове.Как ще се забавлява после не знам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт