Трапезата отрупана е с какво ли не, а за ФЕВРУАРЧЕТО ще има само млекце и пюре

• 10 728
  • 324
  •   1
Отговори
# 135
Честити крачета на Теа и Боби!!!! Бре, много бебоци проходиха... Да са живи и здрави!
Ние все още не сме от тях.
Габи пък всеки ден открива нови звуци и си ги бръщолеви без спир. Минахме през гърлено "ха" и "ххххххх", звуци започващи и к, г, а днес пък цял ден грухти като прасенце и как го докарва само - пак едно такова гърлено Laughing
Дикси, и Габи все още не иска да яде по-големи парченца. Като й дам нещо такова започва едно бъркане с пръст в устата, прави се, че й се гади и прочие номерца, после хапва още една-две лъжички и не иска повече. Явно още не са свикнали. Мисля, че просто е въпрос на време, да свикнат, че не всичко, което се яде, е млекце. Често й давам коричка хляб или нещо, което може да яде с ръце, за да свикне с чувството на по-големи и твърди храни в устата.
Ние на нова година бяхме на гости и Габи беше барабар Петко с мъжете. Е, не стоя будна през цялото време, сложих я да спи към 8,30 и като по поръчка се събуди в 11,50, за да посрещнем заедно Новата Година. След това си тръгнахме и това беше нашето празнуване.
Нещото, което много ме изуми първата ми Нова Година тук, е тишината в новогодишната нощ. Всичко е толкова тихо и заспало. Само в центъра е по-весело. Има заря и глъч, но в кварталите - бомба е паднала.
А пък най-интересното беше, че посрещнахме и Българската Нова Година с майка и татко по Skype - гледахме се и се чувахме и все едно бяхме заедно. Толкова хубаво беше. Вдигнахме наздравица в полунощ и като се разгърмяха хората, чак при мен се чуваха пукотевиците и гърмежите. Laughing Laughing Laughing

# 136
Айде малчогана заспа, ето малко снимки от нас Simple Smile

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=58487&photo=47

# 137
  • София
Привет мамета! Hug

На НГ си бяхме вкъщи с приятели,Кали си легна към 22.30 и изобщо не се е събуждала от гърмежите.От Новогодишната трапеза нищо не е опитвала освен едни соленки.
За пиенето на течности при нас конкуренция ни е единствено Лъчко  Mr. Green Вода,чай,сок Кали пие в неограничени количества по всяко време на денонощието.
Силно пасирани пюрета не харесва,трябва да има нещо да сдъвче,примерно намачкан ориз и месце,но в никакъв случай не трябва да е пасиран.Така,че всички деца си имат свои номерца и изисквания  Peace
Нинка,този басейн-батут е много хубав,откъде го купихте?На Боби харесва ли му да си играе там?

Ех ,как хубаво заваля сняг.Дано понатрупа и да се повозим със шейната. yes

# 138
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА  И ОТ НАС МОМИЧЕТА! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ОБИЧАНИ! ПОЖЕЛАВАМ УСМИВКИ И ЩАСТЛИВИ БЕБОЦИ!
Михаил тепърва започва да върви хванат за ръцете на мама, а за пускане му е още рано. Сок не е пил въобще, но и аз не му предлагам, вместо това му давам настърган плод. Водата ту я пие, ту  се мръщи и плюе, различно, но на ден повече от 50-70мл. не изпива.
Момичета от няколко часа Мишо е с бавачката. Стискайте палци да се адаптираме и двамата Praynig.

# 139
Хей, честито крачета на ходещите бебоци!!!

# 140
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, И НЕКА ИМАТЕ МНОГО КЪСМЕТ!

Ние празнувахме в едни приятели-съседи. Стефко беше с нас до към 22ч. После баща му го заведе вкъщи и го гледа свеки. Ние продължихме с каката до към 00.30ч.
Стефко също не се пуска да ходи, не казва почти нищо. От няколко дни запозна да повтаря след мен - ма-ма, ба-ба и толкова  Laughing Храната му я пасирам, защото много се дави, ако има нещо по-едро. Не съм му давала да опитва нищо от новогодишната трапеза.
Какъв късмет ви се падна от баницата. Аз съм много разочарована от моят късмет. Първо от баницата, където празнувахме ми се падна "бебе". После вкъщи пак "бебе"  Shocked Е, стига толкова - две деца са ми достатъчни  Mr. Green

# 141
Какъв късмет ви се падна от баницата. Аз съм много разочарована от моят късмет. Първо от баницата, където празнувахме ми се падна "бебе". После вкъщи пак "бебе"  Shocked Е, стига толкова - две деца са ми достатъчни  Mr. Green
Joy Joy Joy

И на мен ми се падна "БЕБЕ" - ДВА ПЪТИ! Crazy

# 142
elix този батут се оказа голям боклук, ама то и ние сме си виновни, че го надувахме 2 ч. и беше окс, и на другия ден видяхме, че уж е добре и му хвърлихме кутията и до вечерта спадна дъното и изпуска от някъде, а и страничните спадат постоянно, но така или иначе не можем да го върнем да ни го сменят, защото хвърлихме кутията и сега само го помпим, а дъното съм му сложила одеала долу. А малкия се радваше в момента в който му го надухме, сега вече не му обраща много внимание.. Иначе го взехме от Комсед за 36 лв мисля, че беше.

# 143
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА И ОТ НАС!
ПОЖЕЛАВАМ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ С ЛЮБИМИТЕ ВИ ХОРА И  МНОГО КЪСМЕТ!

Виолетка, посрещна първата си Нова година с баба си и още две баби, гостенки. Била е много послушна, танцували са и са се забавлявали. От пиратките доста е подскачала, но бързо се е успокоила. Ние също изкарахме страхотно. Прибрахме се в 7часа и трудно си наваксах със съня, затова и не успях да се включа по-рано.

Честито на проходилите бебоци!

Виолетка, също прави по 4-5 крачки. Стои доста стабилно изправена, дори така танцува и пляска. Но все още, смятам да изчакам с питката. Най-интересното при нея е, че не иска да я държим за ръце. Лази, изправя се и ходи, а когато се спре, тупва на дупето или кляка пак да лази.

От празничната трапеза също опита всичко. Тя не обича много пасирано. Ако има по-едро, само го мачкам. За течностите не пиеше преди много, но в последно време изпива по 1.5 на ден. Предимно сокове, вечер кисело мляко и по-малко вода.

# 144
Цитат
Какъв късмет ви се падна от баницата.
Паднаха ми се,  два пъти пари.

# 145

За течностите не пиеше преди много, но в последно време изпива по 1.5 на ден

Леле, Тинка ти ме уби  ooooh! 1,5 литра на ден...А Митко водата която поема е от двете хранения с АМ сутрин и вечер - значи 480 мл. и ако изпие 10-20 мл. сок - общо 500  Cry

# 146
Абе Дикси,я не се притеснявай  Naughty Бебчовците правят каквото и когато си поискат и имат нужда...няма страшно,няма да се обезводни бебо Simple Smile моя мъж като бебе една седмица е ядял само бонбони лукчета и е пием лимонада,НИЩО друго..ама пак е станал човек Wink Лора е на периоди,някога пие,някога не..на нея от баницата й се падна нова къща(сигурно ще купуваме дървена Simple Smile ),на мен 3 пъти-пари и веднъж успех в учението(май доста парчета баница съм омахала  Embarassed ) Иначе вече й давам да си опита поне от почти всичко..ама много взе да ме гони за шоколад,но  Naughty цък,не може още..Бобче,стискаме палци за бавачката..дано свикнете бързо..като си помисля,че и на мен ми пердстои нещо подобно и  Cry изобщо не искам да я гледа някой друг...ама като ми е само 1 година майчинството..няма начин Sad те уж щяха да променят нещо по въпроса,но...не знам вече..Ели,ние пък купихме надуваеми маса и фотъойли,но и те се отпускат..явно не са добре направени..иначе Лора ги харесва малко..най-си обича дъската за писане и музикалното кормило..да я похваля-все по-добре се справя с 'рисунките'..аа,и ние направихме 5-6 крачки  Mr. Green хайде,че дълго стана...лека вечер

# 147
На мен ми се падна от питката късмет,а от баницата-годеж
На Марти-нава къща и любов
А на тати-здраве и път
Марти яде ако му пасирам,преди да се разболее беше свикнал с по-едра храна,но почнах да му я пасирам,за да хапва по малко,защото го болеше гърлото и сега неиска едра храна,ама аз не се притеснявам има време за всичко Simple Smile

# 148
Привет,мамчета!
Вече твърдо мога да се похваля ,че Лъчко проходи.Днес му правихме прощъпулник.Хареса  си първо една нощна лампа,а после грабна и черпака.Много е сладък като ходи,като патенце е. hahaha
Ето ви малко снимки от прощъпулника:

Имам и 2 клипчета,но незнам ..нещо не мога да ги кача.Някой ,ако знае как да го направя,моля ..да ми каже.
Дикси,ами ние пък имаме проблем с многота вода изпива само вечер по 3 шишета от 250г..Незнам как ще го отуча от тази вода...нали е рибка Joy
ЧЕСТИТО  И НА ПРОХОДИЛИТЕ ТЕА И БОБИ!

# 149
На мен от коледната питка ми се падна парата (бяхме сложили една монета 1 евро Wink Grinning ), а от новогодишната баница здраве и любов; на Тея учение  сватба (нали ще тръгва на ясла - викам си ще я женим - гаджета... едно-друго Wink ), на Емо къща  работа; на мъжа ми късмет, пари и... бебе, но майка ми го оправи: "ами, да, нали вече си имаш бебе, затуй ти се падна!!!"  Grinning

Тея яде и непасирани неща - например намачкана супа сирнена попара - също само намачкана; а от новогодишната трапеза даже яде пържола - да! ей така, със долните си два зъба (нали си няма други засега) дърпаи си къса съвсем малки парченца, които лакомо примлясква и си гъллта после.
Тея пропи вода от 2-3 седмици. Сок не давам още.

Общи условия

Активация на акаунт