Трапезата отрупана е с какво ли не, а за ФЕВРУАРЧЕТО ще има само млекце и пюре

• 10 728
  • 324
  •   1
Отговори
# 210
Дикси,казваш 1 година..че вие веднага след като се роди Митко ли започнахте  newsm78 много здрави нерви се искат за второ толкова скоро...амаа който ги има-стискаме палци Simple Smile

Ами не сме се пазили нито един път след раждането на Димитърко  Crazy Малко кат' сИганити го подкарахме  Mr. Green

Оборудвах се със всякакви механизми за заключване на шкафчета и чекмеджета. Много съм доволна, но Миташки не особено.Все пак не съм закючила всичко - има някой друг шкаф с дрехи, одеала и един с тенджери, които съм му оставила за забавление, но по законите на Мърфи точно те не са му интерсни, нооооо....това е положението  Laughing
Понеже купих различни механизми и на различни фирми - най-качествени и ефективни са ето тези   Но пък са доста скъпи - 6.00 лв. и затова от тях имам само 2  Sad

# 211
  • Букурещ
Здравейте и от нас. Честито на всички именници!

Филип от 2 дни е на АБ. Много ми е неприятно, обаче няма как- водих го на 3 лекари и тримата казаха, че без АБ няма да може. Хубавото е, че вече живна и не вдига Т, обаче от цяла седмица боледуване вече отказва да пие лекарства и е много трудно.

Аз още определено не мисля за второ дете, може би когато Филип тръгне в първи клас.  Thinking
За зъбите давам Хамомила и  използвам Генгигел Бейби- малко е скъпо, но според моите проучвания май е най- ефикасно.

# 212
  • Букурещ
Забравих да се похваля- Филип се научи сам да се качва и да слиза  от фотьoлите и диваните, след което започва да си пляска сам на себе си.  Laughing

# 213
 Hug
И Марти се научи да се качва на дивана и сега това прави по цял ден,а аз изтръпвам като го видя сам отгоре и се е изправил на крачета Shocked

А и друго занимание си има-маха первазите и си ги хапва #Crazy

Тия деца само щуротии измислят Joy

# 214
ЧЕСТИТ 1-ВИ РОЖДЕН ДЕН НА НИКИ!
ЧЕСТИТО НА ИМЕННИЦИТЕ И ВСИЧКИ, КОИТО СА ИМАЛИ ПОВОД ЗА ПРАЗНУВАНЕ!

От 2 дни не бях влизала и не мога да насмогна да ви прочета.
Тонита76, вярно много са ни хубави Стефановците  Embarassed
Иринополис, ако има нужда ще ни удариш едно рамо за яслата  Wink На моят мъж сестра му също работи в ясла /мед.сестра е/ - №5, но ми е далеч. Най-близката ясла до вкъщи е №6. Майка ти в коя работи? Засега не съм решила кога ще го давам на ясла.
Мериа, бързо да се оправя малкия сладур /между другото ми е слабост  Wink/
На каката ще се наложи да й оперират и трите сливици, някъде през март или април. Разбрах, че се лежи в болница и ако е така, аз ще съм с нея. А как ще стане с кърменето - незнам  newsm78 Може да се наложи и да го отбия.
Чао, надявам се утре да ми остане повече време за писане.

# 215
Здравейте, мами! Честито на именниците от вчера и днес, да са ни здрави и щастливи! На мамите по-малко безсънни нощи, на бебетата безболезнени зъбки!
Ние се завърнахме след 2седмично гостуване в Гърция при баба и дядо. Не ми се връщаше  Sad Върнах се заради сестра ми, бебето й и ...цветята ми, които забравих да полея преди да тръгнем, но оцеляха... Embarassed
Четох темичката докато бях там само 2пъти, не писах, защото мразя латиницата и не чета, когато някой пише така, та затова и не ви писах. Сега обаче имам да чета към 5страници и пак ще се включа. Иначе Константин е на вълна хапане, бъркане в устите на всички, казва си когато е гладен и му се спи - "мам" и "нанина"  Grinning
Отивам да почиствам и готвя, че на къщата "Дий" да й кажеш - ще тръгне  Embarassed После ще ви чета!

# 216
Олимпия, добре дошла! Как ти се струва сега България - по-европейска ли е станала Wink ?

След няколкото безсънни нощи покрай хремата на Тея (абе край няма ли???!!!  #Cussing out ) днес вече се чувствам като парцал, а точно за днес бях намислила основно почистване на целия парти-клуб, което ням пък  Crossing Arms да отложа, нищ, че довечера ще съм  #Puppy dog ! Пийвам едно кафенце и почвам...
Вчера и днес имахме партита за рожден ден - вчера рожденика правеше 1 годинка, а днес празнувахме единадсеети рожден ден (слава Богу, че имам опит с петокласници - нали бях почти 3 години учителка, а специално на пети клас съм била и класна, та са ми ясни  Mr. Green). Още веднъж се убеждавам, че тук съм на мястото си-абе обичам децата и т'ва си е и ми e страшно хубаво, че мога да работя това, което ми харесва!Всички останаха много доволни, а аз се чувствам много удовлетворена и щастлива и едновременно с това много изморена...а, тепърва чистене ме чака.  Tired

Мили мами-студентки, колкото и трудно да ми е било да съм студентка с бебе (Емо) винаги си спомням с умиление за тези години; така, че ви желая кураж и послушни дечица за да можете да четете за изпити.

За отбиването - и аз не знам как ще я отбивам мойта хубавица! Покрай хремата дето я е нападнала сме само на кърма - всичко друго отказва да яде.  Naughty

Мериа, Тея, когато беше с ангина и висока температура през ноември също отказваше да приема лекарства - и дори и Панадола и нурофена за деца повръщаше, а да не говорим за антибиотик, който колкото и да го овкусяват пак си е гаден. Затова се принудихме за да поема АБ да го направим на свещички и го слагахме в дупето (като ефералган-свещички п/в температура). Ако Фипо отказва да пие антибиотика пиши ми ЛС да ти дам повече инфо по въпроса. Бързо оздравяване му желая!  bouquet

titiii, на какъв лекар си водила Марти? Ако само при личната лекарка сте ходили, а си все още притеснена те съветвам да си поискаш направление за УНГ; дори наистина нищо да му няма поне ще се успокоиш. То не случайно си има отделни специалисти УНГ, които повечето лични лекари или педиатри пренебрегват, а не бива защото ушите, носа и гърлото са си специфични области. Дано нищо му няма на детето и бързо да оздравее.  Praynig

# 217
 Игси мерси при личната не съм го водила и съм много разочарована,тел. й е изключен от преди празиците.Водих го при частна и в болницата,където лежахме,казаха,че нищо му няма,дано да е така,сега хърка по малко ама пак си хърка Sad

# 218
Привет мамчета   bouquet
За много години здраве и късмет да има при всички  Heart Eyes
Честити да са празнувалите и празнуващите   bouquet  Laughing
Аз като се загубя, че нямам намиране  Embarassed Но се изпоразболяхме всички в къщи, на порции поне  Confused Вили и тя пи АБ, педито ни го предписа с цел застраховане от усложнения към ушите,но аз не го давах 5-6 дена и мисля, че щяхме да се справим. За съжаление покрай големите сбирки по Коледа и съответно обмяната на разни вируси  Rolling Eyes и двете баби се оказаха мнооого болни и това май се отрази и на буледуването на Виолетката  Close започна да покашля и се изпопритесних,та започнах изписания Оспамокс.Мойта педи,никак не ми допада в презастраховането си с тези лекарства,обясняваше ми как някои деца пиели този АБ като чешмяна вода и детето ми било вече голямо за да се притеснявам да му дам за първи път АБ  Crossing Arms Та по този повод съм си записала час за информативно събеседване на 12.01 при една много препоръчвана хомеопатка.Имам голямо желание за такива насоки и лечение и се надявам да попадна на точния за нас човек  Praynig
Аз също се разболедувах много неприятно и само кихам и кашлям  Sad надявам се да им идва края на тия болежки, че като не изкарахме добре тези празници,поне РД да спретнем както се очаква  Praynig
Докато ви четях,си набелязвах някои неща за коментар,но като не съм си записала и сега всичко  ми е каша  Embarassed
Мериа,какъв е вашия АБ? Вили нямаше Т,само сополи и раздразнено гърло и ни предписаха Ospamox,добре, че поне нямаше проблеми с приема,само леко раздразване на дупето,но се оправи. Все още леко покашля по 1-2 пъти през деня,дано спира окончателно, че тия дни сме на консулт и да не вземат да ни изписват друго  Praynig При нас не е имало никакво затишие относно нощното кърмене,изкарва първоачално 3-4 часа сън и след това започва будене на по 2 часа,давала съм и АМ и каша "Лека нощ", но няма ефект.Сега и запушения нос е причина за будене,но като цяло всичко идва от трудно излизащите зъбета  Rolling Eyes Един долу успя да пробие поне,но зорът с другите продължава  ooooh! За отбиване не ми се мисли, че почвам да се изнервям, ще ми се напролет да приключваме,т.е. след годинката,но не съм сигурна, че ще е лесно и възможно заради трудното заспиване без да е на гърда, а и нямаме друга алтернатива за сега  newsm78 Бях замислила включването на една от бабите да е вариант за преход,но като се изпоразболяха пропаднаха всички планове засега.
Да питам и за Хамомилата  Simple Smile Мериа,как я даваш?
Аааа,и за второ детенце сега се сещам, че е тръгнала приказка  Simple Smile Ами в началото бях мнооого надъхана и готова за нови подвизи  Mr. Green но нещо вече се амортизирах и изтощих от коликите,кърменето и все по-енергичните занимания покрай Вили и нещо ми се е стопил ентусиазма Confused Поздравления за готовите за предизвикателства мами   bouquet
Скоро ще се включа пак, че стана много дълго  Sunglasses
Приятна празнична вечер  Heart Eyes

# 219
  • София
Честит имен ден на Ивана и Калоянчетата!Да са живи и здрави!   bouquet

Бързо да оздравеят болните бебоци,знам колко е ужасно,особено ако е запушено нослето и диша през устата.
А някой ползва ли вече бебешка четка за зъби или накрайник или пък само паста?Хубави неща чух за пастата Ненедент/май така се казваше/.Аз давам водичка преди да заспи, така че малко или много си изплаква устата.Във форума чета,че  грижите за зъбките започват след като се появят първите,а пък нашта педи каза,че е рано още за паста.

Лека вечер! Hug

# 220
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ.

# 221
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН !
на малките и големи именячета Simple Smile
да са здрави и много щастливи.
smile3525

# 222
 Честито на всички празнуващи!
 Мами, дайте идейка за надпис на покана за кръщене-пуснала съм тема в Дом и семейство, но нямя идейки....  newsm78
 Скорошно оздравяване на всички болни бебоци-то и ние сме в отбора на сополивите  Sad
 И аз да се изкажа по темата за второ бебче-ние имаме мераци за една девойка, но ще поизчакаме малко...2-3-4 годинки  Wink Пък и това си е Божа работа-когато най-много искаш и очакваш нещо, то не се случва. Да сме здрави само!

# 223
Дони, АБ трябва да се дава минимум 5 дни, дори и вече видимо да няма нужда.В противен случай се развива резистентност към него.И аз давах на Митко АБ заради мнооого зачервеното гърло,температура и  кашлица , и още след два дни си беше като кукуряк, но искам-не искам го давах 5 пълни дни.

Само Миташки ли е още без зъб?   newsm78 Казаха ми, че колкото по-късно толкова по-трудно и болезнено ще изникнат  Crazy

Атракция, хич ме няма по писането за подобни мероприятия, но тук има мами с усет за това  и дано те се включат   bouquet

Честит имен ден на всички празнуващи!

# 224
  • Габрово
   ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ! С МНОГО ЗДРАВЕ ДА СИ НОСЯТ ИМЕНАТА!
   Вчера сложихме ключалки на шкафовете. Родих се. Ама вече чакам следващите белички.
   Мога и още да се похваля. Антония вече си носи гърнето когато и се ака. Но за пишането не знам кога ще се научи.
   Днес ходихме към Априлци с още 2 приятелски семейства с деца. Антония се погони с тях. И успя да обърне само 2 чаши върху себе си. Сега ми мирише от едната страна на кафенце, а от другата - на кола. Но след малко ще има баня.
   Имам въпросче за мамите с камини. Обезопасявате ли някак около тях и как, че за сега само от това се притеснявам. И точно след тези редове да ви кажа какво се случи. Антония отиде да пипа камината. Накарах и се хубаво. И в момента, в който идвам към компютъра - тя пак отива да бута. Дойде баща и и я опари. Сега му е тъжно, защото и се зачервиха пръстчетата. Не мога пък него да успокоя. Но дано да и е за урок.
   Отивам да видя къде е, че баща и се затвори в кухнята да вечеря и тя вече не се чува да вика и хлопа по вратата на кухната.

Общи условия

Активация на акаунт