Трапезата отрупана е с какво ли не, а за ФЕВРУАРЧЕТО ще има само млекце и пюре

• 10 728
  • 324
  •   1
Отговори
# 285
Добро утро на всички  Grinning

Надявам се  днес да няма болни дечица и майки.  Hug
Дано малкия Михаил бързо се оправя.Много е неприятен този отит и предполагам как го боли и плаче  Cry

И аз като Еликс освен готовите пюрета и каши, от купешките храни давам сирене, масло и сухар.Той няма зъби, но и когато поникнат не мисля да му давам между храненията разни неща освен плод или сок. Peace

# 286
добро утро и от мен, дано вси4ки бързо оздравяват.
в4ера бяхме на консултация- Санди е 76-77см и 10.400кг. има само 2 зъба, което не му пре4и да иска вси4ко да яде. все пак го ограни4аваm.
дикси,  и аз се бях зарекла да не давам друго между храненията, но сега 4есто посягам за солетка. синът ми е много лаком и като види друг да яде, независимо дете или възрастен подвиква и се кара. та със солетка овладявам неудобните ситуации, той не 4е ги яде, по скоро ги мокри и 4упи, и създава свеж дизайн в колли4ката. ина4е е много пощелив и покрай коледните празници бе захранен с доста неща.
ина4е основното му меню е :
8-9 ч. попара, грис с мляко, овесени ядки, каша или адаприрано мялко с плод или плодово пюре, десерта от кухнята
12-13- зелен4уково /местно, рибено пюре, понякога ,но рядко дроб/ или 2рото от кухнята с малко хляб, 4е е гола вода на фона на домашните пюрета.
16-18- плод, плодово пюре, понякога крем или адапте, кисело мляко с бисквити, обикновени или закуска.
20-22 ве4еря - адапте с 1/-2 мерителни лъжи4ки каша
понякога менжу храненията , понеже не иска да пие вода, давам разреден компот, или разреден бебешки сок на ган4ев. ве4е не цедя сок, а директно пасирам свеж плод и разреждам до нектар , за да поема и фибри . оби4а предимно ябълка, круша, 4ереши , пъпеш и банан. цитрусовите не ги та4и много плюе ако са в 4ист вид затова ги смесвам с нещо по-сладко.
много рядко давам купешки пюрета, но винаги имам няколко за всеки слу4ай. взимаме кухня , но не редовно , а 2-3 пъти седми4но и не давам вси4ко, пове4ето пъти хвърлям супата, татито яде крем и грис, или го давам на закуска. общо взето гледам да не давам много нишесте , брашнени храни,  и т.н. не давам солени продукти ,та камо ли солети с кашкавал или сходни защото са пълни с  консерванти и глутамат, само натурално зрън4о и обикновени солети с оронена сол. не 4е са по-полезни, но избирам по-малката беля не давам вафли и сладкиши, но досега е пробвал на върха на вилицата торта и, пица и баница със сирене , а кашкавал и кюфте обожава. не е балък да знаете Grinning ама няма кой да му дава така 4сто.
понякога между храненията му развалям режима с една обикновена бисквита която да размазва насам натам Simple Smile .
в4ера пуснахме изследванията за ясла- та на който му предстои имайте предвид 4е временно касата не поема лаботараторната дейност. та- ПКК, урина, фекална проба, ско4 проба за паразити и васерман- целият кеф 37-38 лв.
про4етох за пансорала, виждам 4е сте доволни. аз го ползвах преди  2 месеца успешно но една сутрин детето се събуди с оток в окото и ти4ахме в ИСУЛ. там казаха алерги4на реакция. и понеже нямаше нова храна, препарат, дрешка или нищо ново освен пансорала, реших, 4е може да си е бръкнал от устата в о4ето и да е от него. оттогава не съм давала. ползвам дентинокс- умерено - понякога с дни не слагам, друг път по 4-5 пъти на ден.

заради тръгването на ясла сме 3 ден без биба, през деня как да е, но следобедното и ве4ерното заспиване са кошмар- пла4е с 4асове и накрая омаломощен заспива от рев. сърцето ми се къса и на няколко пъти бях готова да омекна , но се въздържах.

скоро ще правя прошъпулних ходи сам 10-15 кра4ки или когато си поиска , пуска се уверено особено когато трябва да направи беля. ина4е за по-бързо припълзява. всяка сутрин се събува в леглото по памперс след като сваля торбата. аз обувам пижама и 4орапи, той събува. аз обувам той събува.

моето предложение за тема , може да ми се смеете , критики приемам Simple Smile
"Февруарската кохорта, дружно ще се маже с торта"

# 287
 Добро утро и от мен! Божидар вчера се пообърка и заспа в 7,15. А каква игра падна между 12 и 2,30ч.  Tired И като за капак на това се събуди тази сутрин в 6ч. Непрекъснато реве за мен и не дава и крачка да направя извън стаята. Има ли и при вас такива изпълнения? То бива привързност, ама чак толкова...
 Нашето меню: сутрин около 6-7 ч. суче, после попара, мляко с бисквити( ще взема да купя кус-кус и да го пробвам). Да попитам-с кус-куса и овесените ядки захранвахте ли постепенно или направо дадохте цялата купичка? По обедно време супа и ядене (до петък сме на детска кухня и после започвам аз да му готвя, че изобщо не съм доволна). Около 17ч-кремче,кисел,мляко с бисквити,грис, около 21ч кърма.
 Да попитам и друго-дано някой знае-освен, че имам невероятна хрема, започнах и да кашлям. До колкото ми е известно мога да пия Бисептол, той май е съвместим с кърменето  newsm78 Не ми се ходи до лекарката, та затова питам.
 Иначе давам на Божидар царевични пръчки, но рядко.
harmony_broken   , много ми допада предложеното заглавие за новата темичка  Peace

# 288
Здравейте момичета!
Благодаря ви за съпричастността Hug! Мисля че овладяхме Т-та, но нослето му непрекъснато хърка. Особено нощно време, по-силно и от възрастен Cry. То проблема ни идва от носа де. Станал е доста раздразнителен (нормално за състоянието в което е) и не признава никого, освен мен. Утре сме на консултация и контролен преглед. Дано всичко да е наред Praynig.
Относно храненето ние сме от няколко дни на кухня, но не мога да кажа дали му харесва, защото тъкмо започнахме да вземаме и той се разболя, и отказва да яде друго освен мляко и кус-кус. А иначе сутрин яде попара, мляко с бисквита (кисело), кус-кус, трябва да пробвам и овесените ядки. На обяд зеленчуково или месно ядене и през почивните дни давам риба и черен дроб (пюре). Следобедна закуска- кремчета, мляко с ориз, млечно-плодови пюрета. А между храненията плодове. Давала съм солети (обикновени), бисквитки за гризкане на "Плазмон" и сестра му го захрани с козуначено руло, което той толкова лакомо хапваше, че Рая се притесни дали ще остане и за нея и ми викна: "Мамо гушни Михаил, че ми изяде закуската!"  Уж знае, че има непозволени за брат й храни и играчки, но той като се развика за ядене и ....................................... Извън това, да ви я похваля много ми помага и се заиграват двамата, дава му да пие водичка, носи ми памперс и ми съобщава, когато има сополки или му текат лигичките. Снощи  докато  приспивах Михаил, Рая решила да измие една малка нейна чинийка и респективно я счупи (аз чух трясъка, но си замълчах). Носи ми парчетата и казва "Мамо виж!", аз казах "Няма нищо, случва се, но другия път трябва повече да внимаваш!", а тя видимо успокоено "Ох, мамо благодаря, че така ми каза!" Стана ми много мило, как да му се скараш след това..........Исках да се похваля с помощницата на мама, а иначе е много щура.

# 289
Elix,ако не греша,мисля,че ти първа беше писала,че сте купили четката за зъбки за бебета.На каква цена е?Ние имаме само 2зъбчета..трябва ли вече да ползваме newsm78
Предложението на Хармъни и на мен ми харесва.А това са моите(малко са дългички... Embarassed):
-във връзка с прохождането на бебоците:
Февруарчето красиво,много е щастливо,че първи стъпки то направи за радост на млади и на стари.
-във връзка с наближаващите рожденни дни:
Време мъничко остана на мойта скъпа мама,да направи тортичка красива,че ставам вече на година Flutter

# 290
Привет   bouquet
Atrakcia,успях само твоя постинг да прочета и се включвам, защото съвсем наскоро минах през това с хремата и кашлицата и знам колко е ужасно  Sick
Аз се лекувах с Фервекс,ударни дози вит.С(1000мг /дн),Виброцил и сироп за кашлица Hustagil(извлек на мащерка).Без Фервекса,другите неща бяха предписани за хремата на Вили и аз се възползвах. Също си правех много горещи бани на краката с морска сол(това винаги ми е помагало за стопиране на течовете от носа).Пожелавам скорошно овладяване на проблема и бързо възстановяване  Hug
Ако успея по-късно днес ще  прочета другите мами(дано успея и harmony  Laughing) и ще пиша пак.
Лек и усмихнат ден на мами и бебчета  Heart Eyes

# 291
Здравейте, мами!
Атракция, не мисля, че фервекса е съвместим с кърменето. Можеш да пиеш парацетамол. Локално в носа и гърлото можеш да впръскваш Биопарокс. Аз лично от второто не намирам голяма полза, обаче някои хора са много доволни.
Като чета за този кус-кус и си мисля и аз да пробвам, спомням си, че Криси като й го дадох за пръв път стреляше с него, толкова на далеч го плюеше.

Бобче, много е сладка вашата помощничка, тя и нашата помага, когато иска, явно моите изисквания са прекалено големи, а и детето е на такава вълна да се противопоставя на всичко, ако имам достатъчно търпение да я изчакам си прави всичко както трябва и сама, обаче аз не винаги имам търпение. Просто е голям инат, аз искам да впрегна ината й в положителна насока, а не само да отговаря на майка си. Иначе като направи беля сама се сеща да се извини и като го направи аз никога не й се карам. Обаче като направи белята умишлено и нарочно, виж тогава полудявам просто и много й се карам.

# 292
Атракция, пусни търсачката и прочети за Бисептола... Имаше доста мнения против. Аз лично ти препоръчвам или Аугментин или Оспамокс (мисля, че са идентични), но Аугментина е по-скъп и по-пречистен и го дават за бебоци. Но защо искаш да пиеш АБ? Пробвай с бабешки рецепти, стига да не кашляш лошо (в такъв случай задължително иди да те преслушат).
Много ми хареса второто заглавие на мама Нина!!!

Момичета, след едноседмични мъки ни проби първото зъбче  newsm44 smile3521 newsm53 tooth tooth  tooth

Бобче, страхотна помощничка си имаш. И нашият батко като реши да е добър равен няма,но.... ако не е на кеф - като вчера - ме побърква. Вчера след като си легна (голяма мъка да го накарам), стоя и гледа  сума ти време и когато и аз си лягам  се започна с едни въпроси , докато не събуди Марти  #Cussing out лошото е , че го прави нарочно, независимо, че десет пъти го помолих да не говори...
А ...и  Embarassed е голям любовчия. Вчера ми каза, че го харесват 10  Shocked  "жени" от неговата група и Ния го целунала по бузата (било много гадно)  Joy Joy Joy

# 293
 Скъпата, отказах се от Бисептола. Ще карам на Парацетамол, витамини и ще си взема някакъв бебешки сироп за кашлица.
 Честито ви първо зъбче! Да ви избиват безпроблемно!
 Да попитам пак нещо-Божидар от 3-4 дни веднъж днено ака доста рядко, т.е единия път е нормално, а другият е рядко. Какво да давам-вода от ориз, сок от дренки, да го водя на лекар ли   newsm78 А може ли от зъбките да е? Много го мъчат и чеше венци, точи лиги...

# 294
# 295
# 296
  • София
Бобче,браво,че сте по-добре,а за помощничката не се и съмнявам,толкова е добричка Рая   Grinning

Нинче,не съм купила пастата,аз питах дали някой я е взел и само Мериа каза,че я ползват.В аптеката ми казаха,че я няма в момента,но струва към 7лв.заедно с накрайника.Дори не съм я виждала как изглежда.Пусни я в търсачката и виж какви са отзивите. Simple Smile
 Твоите и на Хармъни предложения много ми харесват и ако сме по-активни може всичките да ги употребим за около месец  Peace

Атракция,прави си и инхалации с лайка,може и бъз,глог или други билки,но задължително да има лайка.На мен това много ми помогна и за запушения нос и за кашлицата и е безвредно.

# 297
Здравейте!

Бобче, радвам се че сте по-добре.

Много са хубави предложенията за  новата тема.

Скъпата, честито ви първо зъбче, дано другите пробият по-лесно.
На нас ни проби вече четвъртото и аз ще потърся пастата и накрайника. Мисля, че вече ни е време.

Иринополис, за обувчиците и ние сме с обувки на К&К. Купихме преди два месеца ботуши, но тъй като не са с ортопедична подметка, вече като ходи не ги ползвам . Днес видях в един детски магазин на К&К буйки с кожичка отвътре, като цена са 15лв. Може би, аз ще взема такива. Има и други хубави обувчици, но там където гледах бяха само тези с ортопедична подметка, а тъй като ходи на пръсти не трябва да носи други.

Имали и друг като нас, вече да спи по веднъж на ден?

# 298
  • София
Здравейте, момичета!
 Atrakcia - за хремата знам, че може да се ползва Стеримар /става и за бебета и за кърмачки/.  ПО съвет на педиатърката ни, когато Рая е хремава, или със запушено носле, казва да слагам кърма в нослето. Според колежка на майка ми помагало и при възрастни. Аз лично не съм ползвала, но аз не обичам да си слагам капки. За кашлица съм ползвала  Стодал. Много приятно сиропче е...
 Разстройството на Божидар може да е и от зъбките... ДАже от пробиването на горните и хремав може да е.
 bobche - много сладка помощница си имаш  Blush

ето ги моите предложения за заглавие:
Подаръци за ден рожден, ще има вече и за мен

Ще има торта и балони на ФЕВРУАРСКИТЕ купони

Толкоз от мен, че Рая днес е кисела краставица...

# 299
Ооо Скъпата, Рая е царица да събужда брат си! Когато Михаил заспи и решава, че е време да композира на една йоника, на която все забравям да изхвърля батриите или пък решава, че ще ходи на бал (като Пепеляшка), обаче няма принц с когото да танцува и хоп в стаята на брат си и се почва "Мехиле (така му вика), Мехилеееее" и ако не е успяла така да го събуди, влиза в кошарата и се почва " Принц Майкъл, събуди се, аз съм Пепеляшииии". Косата ми се изправя и като й се скарам казва, че тогава ще трябва Жорко (детенце от групата) да живее при нас и тогава на баща й му се изправя косата. А Михаил се събужда ухилен и започват щури игри.
Извинете че се унесох!

Общи условия

Активация на акаунт