Трапезата отрупана е с какво ли не, а за ФЕВРУАРЧЕТО ще има само млекце и пюре

• 10 728
  • 324
  •   1
Отговори
# 270
  • Букурещ
Олимпия, добре дошла отново!  Hug Така ми се ходи и на мен някъде на топло...
Филип оздравя, вчера го водих на лекар, всичко е наред, много съм щастлива. Само че сега аз пък съм болна и се притеснявам да не го заразя отново, а пък не мога да пия лекарства, защото кърмя, само хомеопатия, абе много ми омръзна с тия болести вече.
А комбинацията болна мама , гледащо болно бебе е непоносима  smile3515
Наистина е една малка лудница. Добре, че през деня идва баба ми и го извежда навън, да мога да си почина малко.
За закуска аз давам овесени ядки или елда със сирене или настърган пресен плод, грис и май само това. Нещо не съм фен на попарата и разните му там кисели.
А пишката си я откри преди около 3-4 месеца. Не съм се притеснявала, открива тялото си, вече май не се занимава толкова с нея.
За яслата не знам, много се чудя какво да правим. При всички положения искам да е навършил 2 г. , обаче това е февруари, а дотогава групите ще са запълнени и няма да искат да го вземат. Така че явно ще трябва да е на 2 и половина, и може направо на градина. Бях се примирила, че ще правим "дарения", обаче ми казаха, че трябвало и връзки. Просто е абсурдно, откъде да намеря връзки с директорка на детска градина или ясли? Не стига, че пари им даваш, ами и връзки...

# 271
Здравейте, момичета.   bouquet
Болните бебета и майки бързо да оздравяват и да се възползват от хубавото време. То и аз вместо да съм на разходка уча за изпити, обаче  няма как...
От три дни Дани е записан на кухня и таткото тъкмо потриваше доволно ръце, че се е приключило с Хип-ските пюрета  smile3508 , а то се оказа, че готвят всичко с прясно мляко и яйца, които още не съм давала и единствено, което бебо яде беше един постен гювеч. Аз съм по сладкото и доволно си хапвам кремчета. Чудя се дали имаше смисъл да го записвам, още повече, че и аз като Мериа не съм фен на попара, кисели и всякакви нишестени неща, не виждам нищо полезно в тях. Предпочитам да му давам пълнозернисти каши и пресни плодове. Най-вече храната ни е мляко и  като цяло съм привърженик на идеята, че до 1 година това трябва  да е основната храна на бебето.
Досега не се бях замисляла по въпроса за ясли и градини, но със сигурност ще гледам бебо поне до 2 години. Малко ми е тъп въпроса, ама на две години и половина мога да го запиша в която искам градина или всяка градина си има изискване за възраст? А това за даренията и връзките направо е отвратително.  #Cussing out Държавниците се оплаква от ниска раждаемост, а не можеш да разчиташ нито на кухня, нито на градина, нито да гледаш дете със парите, които ти дават. Shocked
Дани вече се научи да се катери по мебелите и никакви заграждения не вържат работа и се принудих да разчитя всичко, до което може да се докопа в стаите. Обаче той пак си намира по нещо да скъса. Само да види, че си оставям лекциите на дивана и се нахвърля като граблива птица, едвам спасих и купоните за кухнята.

elix, ако наистина имаш свободна книжка за памперс ще черпя, обещавам  Heart Eyes  bouquet

# 272
Здравейте!

Всички болнички бързо да оздравяват, за да излизат на слънце.

Ние днес правихме прощъпулката. Голям смях падна. Ще ви сложа няколко снимки, да я видите. От предметите първо взе един гребен и  го хвърли, после започна да пипа всичко и в едната ръка взе химикал, а в другата кутийка от лекарства. Цял преди обед не искаше да пусне кутийката, все с нея обикаляше.

Ето снимки.
http://images13.snimka.bg/001934852.jpg
http://images13.snimka.bg/001934851.jpg
http://images13.snimka.bg/001934850.jpg

Вече ходим, а отново няма умора. Дори вече минахме на един път спане на ден. Но така се очертава, че ще е по-добре, тъй като сутрин се буди по-късно, а следобед като заспи спи повечко. Но нощем също се буди по-няколко пъти и си търси млякото.

# 273
Здравейте момичета!

Михаил е болен. Отново възпаление на ухото. Този неговият отит става вече хроничен. Вдига Т до 39, пие антибиотик, капиме капки във всички дупки. Измъчи ми се милото! Дано този антибиотик вече повлияе възпалението Praynig, че иначе незнам Praynig!
magica, за детска градина децата се записват в годината, в която навършват три години и при междинен или редовен прием се приемат (малко тафтология се получи). Вътрешни правила на градините. В нашия случай (февруарските бебоци) е възможно и при междинен (около април) прием да стане, но пак си зависи от детската градина. Ти ако мислиш да го записваш в Мечо Пух, няма са имаш проблеми обаче, а и самата градина е доста добра. От коя кухня взимате храна?

# 274
Diksi, голям помощник си имаш. За проходилката, Вили сама спря да я иска- излизаше от нея и пищеше като я слагах.А за стъпването на пръсти, тя сега ходи на пръсти, единственото което може да се направи за в момента е да ходят непрекъснато с обувки. Няма значение дали са били слагани на проходилка или не.

Magica, при нас на градина ги вземат на 3годинки. Успех на изпитите.

Аз също съм доволна от Пансорала.

По повод храненето, Вили от най-апетитното дете стана най-злоядото. Преди обожаваше попара и кус-кус, а сега да не види. Сутрин хапва пекана филийка с масло и сирене. Основното от кухнята й стига и за обед и за вечеря. Десертите не й харесват, сега единствено яде каши на Слънчо. Вчера й направих овесени ядки с масло и сирене, както бяхте писали. Много й харесаха. Днес ще й сложа малко в кремчето.

# 275
Здравейте мами  Joy
Цитат
От 1-2 дни моя Лъчко е започнал да си опознава тялото.Като го сложа на гърнето и започва да си пипа пишлето.Усети,че нещо там виси и дърпа ли дърпа.много му е интересно.Винаги като го сложа-изпиква се и започва "търсене ".много ми е сладък..такъв един малък и как бърка да го търси Даже одеве,докато лежеше(сменях му памперса)..Обръщам се..а той дърпа,мачка.. изтръпнах...не го ли боли? При вас случва ли се това?

Мама Нини И ние сме така, но от около 5-я месец, сега само я пипаме с едно пръстче и се смеем Laughing.
ОЛИМПИЯ привет и  на Коки много целуфффки.
Мами ние излизаме от проходилката и е невъзможно да седим там. Един ден както се гледали с баба ми жената да отиде до тоалетна и го сложила в проходилката, да ма той я посрещнал в коридора лазейки  Laughing. Вечерта ни демонстрира как излиза сам, много е сладък. Ние вече сме много забавни с муцунките и жестовете, направо ни скъсва от смях. Запяваш му "Хей ръчички, хей ги две..." и той вдига неговите и ги върти  Grinning.
Мами как се справяте с нервите и недоспиването  newsm78 . Има моменти, в които ми иде да си ударя главата в стената, направо нямам сили да гледам, даже и малчо немога да приспя от нерви. Уж спокойно му говоря, но нервата ме друса и той усеща. Кажете някаква рецепта, че   #Crazy #Crazy #Crazy.
За сега пожелавам лек и спокоен ден с много приятни разходки и лека вечер   bouquet

# 276
Bobche, много неприятно. То милото се измъчи. Дано бързо се управи. Дано този АБ вече да помогне.

# 277
Здравейте момичета!
И аз се загубих по край тези празници, а и Калоян ми отнема 100 % от времето.
Яяяя бързо болните да се оправят !  Peace  Hug Пожелава ви го от сърце.
МАМЧЕТА И НИЕ НАМАМЕ ЗЪБЧЕ, и много го мъчи  smile3518
Яни също опознава тялото си, но това е от доста време. Пипа си пишлето и се кикика, дърпа си ухото, гледа ръцете си с голям интерес и т.н.
По въпроса за градината Bobche го е обяснила много добре и е точно така. За яслите и мен ме притесниха и днес бегом да проверя. Дамата, с която разговарях беше изключително любезна и ми каза сладното. Ако искам да запиша детето да края на 2007 трябва да си подам молбата /свободен тескт + к.к. на акта за раждане/ сега до края на Януари. А ако искам да изчакам 2-те години майчинство и да дам детето Февруари 2008 г. да отида с въпросните документи Юни-Юли тази година. Това е много добре за мен.
Мериа провери в яслата, в която искаш да запишеш Филип и предполагам, че няма да е по-различен случая от при нас.
Beb4o и аз не спя пълноценно, но и не мога да ти помогна  Sad. Калоянката освен търсенето на бибата посред нощ, започна от седмица две да мрънка и стене на сън. Аз ставам галя, галя му главицата успокои се за 30 мин. и айде пак. Това ме разбива  ooooh! и следва събуждане сутринта около 6.30-6.50ч.  smile3507

Олееее пак се оуууулях. Ами така е като не се вясвам със седмици. За сега това е от нас. Целувки и приятна вечер.

# 278
  • Букурещ
Мериа провери в яслата, в която искаш да запишеш Филип и предполагам, че няма да е по-различен случая от при нас.
Биляна, благодаря ти за информацията. Дано и при нас е подобно положението. Поне е редно да е така. Другата седмица като се върнем в София ще отида да проверя.
Бобче, съжалявам много. Дано бързо се оправи Михаил!
Някой май Ели, беше питал за миенето на зъбките. Аз купих комплекта на Ненедент. Доволна съм, Филип много обича да му търкам зъбчетата и венчетата. Напръстникът е с много меки връхчета и е чуден за масажиране.

# 279
мериа,на каква цена е комплекта за зъбките?И от къде се купува-от аптека или детски магазин?

# 280
Привет мами и щури бебоци Joy

И Марти си пипа и тегли шурката hahaha,дърпа си ушите,скубе се,не че има много коса,но си дърпа здраво,не го ли боли Thinking

Ние пием АМ само сутрин в 08.30 180мл,вечерното го отказа,сега вечер в 21.00 яде каша или кис.мляко+бисквити,в 10.30 му давам плод или плодово пюре,в 12.30 основно,аз го приготвям един ден със едни ден без месо,в 16.00-грис,кус-кус,кисел,попара,овесени ядки,тиква...

Аз съм от щастливите мами,които спят по цяла нощ(пу-пу).Марти заспива към 21.30 и спинка до към 08.30.Когато беше болен се будеше постоянно  и с мъжа ми се майтапихме,че тогава сме разбрали,че имаме бебе Joy,защото той си спинка от както се е родил по цяла нощ(до 40-ия ден се будеше само за едно хранене към 03.00).

Ние имаме 4-ри зъбчета и аз мисля да взема този комплект за зъбките,за да свиква.

# 281
  • София
Здравейте, момичета!
 Искрено ви съчувствам за болните бебоци. Нека всички бързо да се оправят и пак да си лудуват на воля.
 По въпроса със закуската - на Рая й давам кус - кус с масло и сирене, крем нишесте /редувам го с вода или с АМ/, бисквитена торта, овесени ядки с кисело мляко и захар, грис, препечена филия с масло и кашкавал и поръсена с чубрица, кисело мляко със захар. Като сме били навън съм й взимала геврек, но съм му махала сусама.
 Давала съм й и кекс. Знам, че е с яйца, но на нея й харесва, а и нямаше реакция. Хапвала е и купешки банички.
 Като ви чета се сещам, че мога пак да й давам каши. Аз ползвах оризовата на Нестле при захранването, и после не съм й взимала. И аз не знам защо...  newsm78
 Да ви питам - какви "купешки" неща давате на бебчовците? АЗ давам солети, солети с кашкавал, обикновени бисквити, бебешки бисквити с мюсли на ETI, вафли '' Марица'', зрънчо, кашкавал и сирене /хапва си ги така - между храненетата/, нектари на Радулов, Топи,  Vitanimka. За друго не се сещам сега.

На Рая снощи й проби 7 - мо зъбче.

Аз още не съм купувала обувки на Рая. В нас "ходи" по терлички. А на вън с буйките на К&К. До сега не се бях замисляла за ботушки, защото прави опити за ходене от скоро, но дайте идея какви да й купя за на вън...Другия месец пак ще ходим на почивка в Добринище и не знам дали да купувам ботушки или обувки. То с тая никаква зима - без сняг...И с каква подметка трябва да са?

лелеее, пак се отнесох в писане. Извинявам се  Embarassed
 Лека вечер

# 282
Здравейте, мами!
Браво на оздравелите ни бебенца, на още болничките - бързо да оздравяват и да не плачкат много!
Мериа, радвам се за Филип, оздравявай и ти бързичко, пази се и не се самолекувай!
Тинка81, много сладка е Вилито  Hug Така като са прави бебковците изглеждат като по-големи дечица, а всъщност са едни миниатюрки  Grinning
Бебчо, много гуши - гуши на Гого, липсва ми дяволитата му усмивка. Трябва да си направим едно гости  Hug

# 283
Здравейте!
Бързо оздравяване на всички болни бебоци!
Мони също беше сополив, обаче майка му нали е твърдоглава, този път нищо не му слагах и давах и му минаха. Разчитам на естествения имунитет от кърмата, поне едно полезно нещо да има в тая кърма, щото нощем е като пиявичка. В тази връзка аз проблема с недоспиването съм  го решила като съм взела Монката при мен, таткото се е командировал в хола. А и то се свиква, не съм спала цяла нощ от пет години насам.
Момчил е опитвал почти всичко вчера яде пуканки. На обяд яде пица, е то е малко силно казано пица, просот две парченца само от тестото. Напоследък изяжда една трета от кисела и това е от кухнята, другата седмица май няма да купувам купони.
За ходенето на пръсти, не мисля, че  е от проходилката, познавам доста бебоци, които не са ползвали паяк и пак си ходят на пръсти.
Хайде да не досаждам повече, лека вечер.

# 284
  • София
Привет и от мен!

Тити и при нас храненето е почти като вашето-сутрин АМ, от самото начало сме с Омнео и сега продължаваме,на обяд-манджата от кухнята която е доста хубава и не предлагат такива "специалитети"като киселото зеле за което прочетох  Shocked Следобед си хапва десерта пак от кухнята-кремче,грис,мляко с ориз или мус с банани,а вечер и ние сме на каша.През деня пие и сок,нектар,плодово или зеленчуково пюре или ръфа банан.
Много е хубаво ако всички желаещи ги приемат в яслите,но един от недостатъците е ,че дечицата много боледуват.Това го знам от мои познати,които водиха децата си за няколко дни и след това със седмици ги лекуваха  Sad
irinopolis,освен готовите пюрета на Хип  и кашата на Милупа,другите купешки работи които давам са:обикновени бисквити"Житен дар",сирене и сухари.
Мериа,радвам се,че Филип е здрав вече,нали и нас ни тръшна същият вирус и знам какво е да ти е болно детето,а ти наистина се лекувай сериозно.От коя аптека купи пастата за зъбки?Аз питах в 4-5 аптеки около нас и я нямаше никъде.
Бобче,много неприятно е,че Мишето е с възпален отит,дано има скорошно подобрение  Praynig
Магика,изобщо не се притеснявай,ще съм доволна да ти помогна да си вземеш жирафа  Hug

Лека вечер и мислете за следващо заглавие на темичка.Аз не съм голяма поетеса,но предлагам да има думички като рожден ден,торта,свещичка и други подобни подобаващи на събитието думи  Wink

Общи условия

Активация на акаунт