Трапезата отрупана е с какво ли не, а за ФЕВРУАРЧЕТО ще има само млекце и пюре

• 10 728
  • 324
  •   1
Отговори
# 255
Черешка, не знам как издържаш още...
Искам да споделя моят опит в борбата с киселите бебоци и безсънни нощи - Пансорал гел. Няма лидокаин за обезболяване в него, но вчера, когато го намазах, за пръв път от 4 нощи насам,Марти се събуди само два пъти и беше много спокоен. Струва 5.40 в аптеката. Според мен помага  Peace много. Дано и тази вечер да е по-спокоен, за да се понаспя.
Chdiana, каква е тази ясла със суха храна  #Crazy  newsm78 - нямат ли здравни служби или нещо подобно, за да се оплаче човек... Това е всичко друго, но не и здравословно.
Нина, при нас още не са давали загоряло, но за втори път дават кисело зеле  Sick - много е солено - е аз намазвам - вкусно е, но не е за деца.

# 256
Скъпата,и аз от 2 месеца и повече даже ползваме пансорал(скоро бях ви го препоръчала),наистина помага.. Peace
имам въпрос към мъжките мами:От 1-2 дни моя Лъчко е започнал да си опознава тялото.Като го сложа на гърнето и започва да си пипа пишлето.Усети,че нещо там виси и дърпа ли дърпа.много му е интересно.Винаги като го сложа-изпиква се и започва "търсене ".много ми е сладък..такъв един малък и как бърка да го търси hahahaДаже одеве,докато лежеше(сменях му памперса)..Обръщам се..а той дърпа,мачка.. #Crazyизтръпнах...не го ли боли? newsm78При вас случва ли се това?
И друго да ви попитам-трябва да му купуваме столче за колата(бебешкото вече ни е малко),но искаме да видим дали можем да намерим 2 употреба.днес се ровихме в нета..в София имате много оказиони..ама как да дойдем..то ще ни излезе колкото едно ново.ако имате идеи как и от къде да си намерим... newsm78

# 257
Скъпата, ти ме хвърли в оркестъра с това кисело зеле  Joy Само и едно малко шишенце с ракийка да бяха сложили към менюто  hahaha
Мама Нина, моят Костаки има интерес към пишката си от 5-месечен. Постоянно я мачка, дърпа - все е на кокалче.  Laughing
Да ви се похваля с новото име на Коко - татко му го измисли в Гърция, докато гледахме "Покемон" с децата на сестра му. Вече не е Коко, Костаки или Коки, а КОКЕМОН   Joy  Joy  Joy

,

# 258
chdiana ,ние от два дни сме на кухня, но преди това готвех на Михаил само зеленчуковите яденета, а месните ги купувах ("Семпер" са връх просто). Та как готвя аз: за основа ползвам картоф или ориз, а останалите зеленчуци според сезона: броколи, моркови, пиперки, домат, тиквички, тиква, праз, грах, зелен боб, сол на върха на ножа, магданоз, копър, целина. А, хапвал е и зрял фасул (от нашето ядене), хареса му.

# 259
Имам повод да се похваля - Кокемон казва "Кау-кау" когато маха с ръчичка за довиждане  Laughing

# 260

имам въпрос към мъжките мами При вас случва ли се това?

И при нас е така-и при смяна на памперса и при къпане. Опознават си тялото  Wink

# 261
Благодаря ви,успокоихте ме!Мислих ,че нещо не е наред newsm78

# 262
Здравейте, мами!

Моят човек вече неще хич в паяка и затова нямам никакво време да пиша, то едвам смогвам да прочета какво сте написали вие. Аз много пъти съм казвала за нашето спане, тежък случай сме. И аз си мислех, че е то зъбите, обаче вече повече от месец нямаме нищо ново, дори не се вижда нещо да расте. Чудя се, ако ползвам този гел-пенсорал, къде да го мажа, като той има 8 зъба?
Аз много исках трето дете, обаче с тази нашата кака направо се отчайвам, хич не ме слуша, все по-ината става. Как ли не се опитвам да я прикоткам, нищо не помага ни с добро ни с лошо. А иначе знае много добре, кое е правилно и кое не, обаче на инат си прави нейното. Всяка втора дума е няма и неискам. Скръства ръцете и почва да тропа с крак. В автобуса то пее, пътува права, надолу с главата, взима бибата на Мони от устата, дърпа му играчките мачка го, абе всичко прави с цел да го разреве. Едва ли се изразих много ясно, но както и да е.
Дикси, аз също исках разликата между моите хлапета да е малка, обаче второто стана доста трудно, отне ми четири години, а първото стана от раз.
Вчера подадохме молба за детска ясла заедно с Тони, живот и здраве на есен Чечо и Мони ще са ученици.
Нашата кухня е доста хубава, само дето Мони й се мръщи и не я ще, най си обича на мама млякцето. Онзи ден кака му ядеше лимон и Момчил поиска, като му го дадохме той взе да го облизва и да прави едни смешни муцки, по едно време като си пръсна в окото настана един рев, голямо чудо.

Е това е от нас, лек ден на всички!

# 263
Здравейте, мами!

Моят човек вече неще хич в паяка и затова нямам никакво време да пиша......

Дикси, аз също исках разликата между моите хлапета да е малка, обаче второто стана доста трудно, отне ми четири години, а първото стана от раз.

А аз вече гледам мнооого рядко да го слагам в проходилката, защото малко се постреснах, че с нея ще се забави прохождането, а и това , че стъпва на пръсти сигурно пак е заради нея. Не, че бързам да прохожда точно сега когато се задават минусови температури, но все пак да не изостава съвсем  Grinning

И аз така подозирам, че второто няма да стане от раз като първото, но затова не се притеснявам.Когато стане  Peace

Ето няколко снимки на малка част от заниманията му  Mr. Green http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&ALBUM_ID=5835

# 264
Така като чета ще взема и аз да го държа по-малко в проходилката. Той дори не е стабилен като стои изправен сам, а го придържаме.
Тая сутрин ме е стровил-иска все на ръце, на мен ужасно не ми е добре, седя с маска и носни кърпи в джоба, започва да ме боли и гърлото...много неприятно. А комбинацията болна мама , гледащо болно бебе е непоносима  smile3515 Дано се оправяме по-скоро  Praynig

# 265
Днес нямам късмет с този интернет. За кой ли път се пробвам да напиша нещо... Не ми се зарежда страницата за публикуване на отговор... Sad Sad Sad
Благодаря ви още веднъж за идейките.... Днес взех кус кус, ама той нещо въобще не прилича на този, който зная  – един такъв много ситен и пише, че се попарва с вода и се оставя да набъбне... ще го видим дали ще е хубав.
Сега пак с моите питанки – дано не съм ви дотегнала...
Ние започнахме да се отбиваме от дневното кърмене, че нали ще започвам работа, но сега съм се почудила КАКВО, КОГА и КОЛКО мляко трябва да пие Габи. Тук ми казаха, че може да минем на обикновено мляко след годинката. Вярно, че имаме още 1 месец, ама още не искам да й давам. Та това са ми въпросите....
Дикси, виждам, че голям помощник си имаш вече, глади, подрежда шкафове, грижи се за цветята – струва ми се, че проверява влажността на почвата .  Joy Joy Joy
Моята госпожица пък специализира чистене на тоалетни... Вчера я чувам, че нещо тропа и лопа, но си мисля, че е някъде в коридора, защото уж затварям вратата на тоалетната, но явно съм пропуснала и то милото, звело четката за тоалетна в едната ръка, с другата бърка в тоалетната чиния и пипа са сапунчето и така... мамина отмяна Joy Joy Joy

# 266
Руми, Вики пие мляко поне два пъти на ден - сутрин, след като се събуди, и вечер, преди да заспи. А понякога/като снощи например, когато реши, че нощта е перфектно време за катерене, викове, игра и бутане на биберона в устата на мама/ пие и по още веднъж - рядко през нощта и по-често през деня/вместо някоя от закуските, ако много бързам и трябва веднага да му бутна нещо в устата за ядене Joy/.
Доскоро му давах Аптамил 2, а от около месец или малко по-малко - преминахме на Аптамил - 3. Не съм мислила докога ще му давам от него... Пие по 180 мл. + 6 м.л. мляко.
Но си мисля, че при теб е добре да започнеш с някое напълно адатирано мляко и постепенно да преминете през полуадаптирано и след това някакво друго мляко за деца, тъй като именно адаптираното поне в някаква степен се приближава по състав и действие до кърмата. За разлика от прясното и киселото мляко. Тях могат да ги пият цял живот Grinning

# 267
Пуууу, пак съм аз. Човек ще си помисли, че цял ден не съм можела да публикувам отговор. Laughing

Черешка, всеки пък като чета за нощните ви приключения  искрено казано ми дожалява за теб. Не зная как се справяш с това недоспиване – ти май си така откакто Стефко се е родил. То не, че Габи спи през цялата нощ, но много често се буди само веднъж, а като ми се случи да се буди по на 3 часа, на другия ден ако не легна да поспя през деня съм като парцал. Хайде, да се оправя момчето и да даде малко сън на мама, че тя наистина го заслужава. Hug

# 268
Тони, много ти благодаря!!! Hug Hug Hug

# 269
Сега пак с моите питанки – дано не съм ви дотегнала...
Ние започнахме да се отбиваме от дневното кърмене, че нали ще започвам работа, но сега съм се почудила КАКВО, КОГА и КОЛКО мляко трябва да пие Габи. Тук ми казаха, че може да минем на обикновено мляко след годинката. Вярно, че имаме още 1 месец, ама още не искам да й давам. Та това са ми въпросите....

Аз давам на Митко АМ само сутрин и вечер преди заспиване  - в 8 и 20 ч. Давам Милумил 3. В 12 е пюре, а в 16 каша и производните й десерти.
Гледам , че и при Тони е същата схема, с тази разлика, че Вики яде по-малко Grinning Аз правя 240 вода в 8 м.л. АМ  Mr. Green

Между другото - колко е часа в Нова Зеландия, че така се включваш в нашето часово време?  Thinking  Ако е толкова, колкото си мисля, значи не спиш?Или се бъркам...

Общи условия

Активация на акаунт