Трапезата отрупана е с какво ли не, а за ФЕВРУАРЧЕТО ще има само млекце и пюре

• 10 728
  • 324
  •   1
Отговори
# 225
Честит имен ден на именниците! Да са живи и здрави, палави и щастливи!
Нашият татко вчера имаше рожден ден -  beer cheers beer smile3510 cook  - наздраве!

Съчувствам ви за болните бебоци. Стискам палци бързо да се оправят.
И Мартин още няма зъби, а през ноща се буди на всеки час с рев  #Cussing out , вече едвам издържам.
Към мамите, които искат още едно бебче, моят съвет е, ако нямат баби да помагат, да изчакат за разлика поне от 5г. Имам приятелка с разлика 2г. , която има две баби да й помагат отвреме навреме и пак полудява. А и големият още няма изграден имунитет и като мине вирус покрай него го лепва, а от там и малкия - резултатът е 3 пъти антибиотик за дребния, а няма още 1 г. и съмнения за астма  Sad
Днес бяхме цял ден навън - от 11 до 17 - голяма разходка  Sunglasses
Гали, аз съм виждала "оградки" за пред камина. Може би можете да приспособите нещо подобно, ако не намерите по магазините. А относно опарването  newsm78 , не е ли много крайно... Те са още много малки и според мен не разбират.
А днес съм невероятно нескопосана - счупих си чисто нов гланц (доста скъп) в стъклен флакон, счупих една чаша и накрая една купа...  #Cussing out мисля да не пипам повече нищо....

# 226
Честито на всички празнуващи!
 Мами, дайте идейка за надпис на покана за кръщене-пуснала съм тема в Дом и семейство, но нямя идейки....  newsm78

Заповядайте на нашето семейно тържество,
Божидар ще се врече във християнството!  Hug

# 227
Гали,и ние сме с камина,но за сега слагахме панера с дървата отпред и с проходилката му беше трудно да я докосва.Но сега като ходи вече..незнам.Аз все още вървя навсякъде след него,така че го пазя,но като тръгне да си обикаля съвсем сам..просто нямам идея newsm78как ще се опазваме от изгаряне.май щетрябва винаги да има човек след него #Crazy

# 228
Включвам се само да кажа за малката разлика между децата.....Моите са с разлика 2г. и 7 месеца. Разлика не толкова малка, но не и голяма. От опита си мога да кажа, че е трудничко, но не и непосилно (аз нямам баби на разположение). Всичко зависи от нагласата на майката или както се казва всичко е в главата-ако си решил че ще се справиш, справяш се и не мрънкаш, ако пък си намираш извинения..........Аз реших моите деца да са с малка разлика, заради самите тях (имам по-малък със седем години брат и започнахме да се чувстаме "близки", едва когато той навърши 20 години. До тогава просто бяхме в различни възрастови настроения). Голямата разлика е добра за родителите, но за децата не и обратно- малката е добра за децата, но за родителите не чак дотам. Според мен оптималната разлика между децата е 4 години.

# 229
ЧЕСТИТО  НА  ПРАЗНУВАЩИТЕ

Относно разликата м/у двете деца аз мисля,че 3г.е добре,а и нямам време да чакам за по-голяма Joy

Днес бяхме на детски РД в клубче.Марти в началото се беше залепил за мен,хапна малко пица,торта,пийна сокче и се отпусна и започна да си щъка нагоре-надолу.После през целия път,по време на банята,докато хапваше ми "разказваше" за преживяванията си и се смееше през цялото време.Много мило ми стана Simple Smile.

# 230
Здравейте и честито на всички празнуващи!
Гали, при свекърва ми има камина, но не съм обезопасявала с нищо. Бебка знае, че там има "Уф", слагах с нея дърва и й показвахме как си топлим ръчичките като ги опъваме напред. Рони си играеше покрай камината, но рядко е имала желание да ходи да пипа, само наднича и гледа огъня вътре. Когато ходех до тоалетна, си я взимах с мен в банята, не съм я оставяла без надзор и не съм имала проблеми с детенце. Аз също мисля, че опарването е било крайна мярка, но мъжът й вече го е разбрал, та да не наливам масло в огъня  Confused
По отношение на Оспамокса - няма място за притеснение, това е възможно най-лекия АБ, ползвам го за Сузи, много съм доволна.
Шкафовете - само един съм вързала, другите засега си стоят затворени  Mr. Green , не може да ги отваря /не им е хванала цаката/. Но да видите при баба й как се отваря пералня, пълна с вода  Crazy . Бях изключила за малко пералнята, че ми трябваше контакта и тя се самоизключи до степента за отваряне. Малката дойде и хоп - дръпна напред, водата се изля в краката ни и се чудех дали да се смея или да ми призлее  Laughing  В крайна сметка взех парцала и белята беше заличена. Само да вметна, че отдолу е ламинат в кухнята и не трябва да остава мокро, че ще се прецака.
Аз май се разприказвах, айде, лека нощ и хуууубави сънища!  Wink

# 231
Тази вечер съм с муза  Mr. Green
diksi,май не съм си оправила добре словореда в предния постинг  Embarassed Относно АБ-а - аз го давах 6 дена,точно заради причината за която пишеш и ти  Peace Изчаках 5-6 дена уж да се размине само със Стеримар и Виброцил хремата, но в къщи продължиха да боледуват всички и май това усложни ситуацията  newsm78 Както и да е, вече май сме на финала  Praynig и аз с това се успокоих, че Оспамокс-а е доста лек АБ поне.
Скъпата на патерица честит празник на половинката ти   bouquet Да ти е здрав и само да те радва! Много ми е познато това будене с рев, добре, че при нас критичното време е между 03 и 06 часа,през останалото е поносимо,но пък тогава на мен най-много ми се спииии  Crazy .И ние днес си откарахме доста време в разходки навън,Вили си отспа в количката,ама друго си е на въздух и слънчице навън,направо ми се отпусна душицата, че покрай студове и сополки се бяхме загнездили в къщи. Дано е на добро това затопляне по никое време  newsm78
За обезопасяването, аз все още само го мисля, допада ми идеята за многократно отлепващото се тиксо,виждала съм такова и предполагам ще свърши работа, че иначе няма да му излезе края при тези цени на обезопасители  Rolling Eyes
rib4е , специални поздрави за теб и сладурките ти  Heart Eyes Отворената пълна пералня предполагам ще е една от пакостите които ще помниш дълго  Wink
Игси дано си намерила сили и за чистенето и после пълното удовлетворение да те е заредило с нови сили,усеща се само по написаното, че си щастлива със заниманията си   bouquet Да продължава все така и по повече  Hug
Изчезвам, че се унесох, а времето лети и мноооого ми се спии  Laughing
Лека и спокойна нощ  Hug

# 232
Хе хе, Донинка, и аз снощи откарах до късно /около 1ч през нощта/, та като се почна и едно будене на малката шушонка напраааавооо, сега пия едно силно кафенце   food010  , че си чакам и комшийката с бебето.  Laughing  Напоследък съм се замислила за нашата среща и се надявам, че ще я повторим. А ако е с повече мами, още по-добре  Grinning
Игси, поздравявам те   bouquet  за смелостта да се занимаваш с деца! Това е хубаво, но и мнооого деликатно, всяко дете с номера си  Mr. Green Само не разбрах къде е Тея, докато работиш  newsm78 ? С теб ли е или при някоя баба  Rolling Eyes  Сигурно си писала, докато ме няма, извини ме, ако се повтаря въпроса  Mr. Green
Цунки на всички, Рони мрънка и ще й обърна внимание  Grinning

# 233
Гали, ето такава решетка не може ли да стане за обезопасяване на камината?

Какво му стана на това време? Сега гледах новините  - днес в Плевен ще е 15 градуса  #Crazy След малко се спретваме с Митко и излизаме  Grinning

# 234
Здравейте!

bouquetЧестито на всички, които са имали повод!  bouquet

А болничките бързо да се оправят.

Добре дошли, на завърналите се мами!

То това хубаво време и много именници, не ми остана време да пиша.
И двата дена бяхме по именници (4броя), направо се изморих. А през деня използвахме хубавото време. При нас вчера се случи голямо събитие. Вили, не само че седеше в количката, ами взе че заспа. Може да ви се струва смешно че се радвам, ама тя от 20-тия ден не е заспивала в количка, не е седяла, камо ли да спи.

Днес също е страхотно времето и пак ще сме навън, а довечера пак на гости.
Смятам да се разгледам и аз за тези неща за обезопасяване. В Асеновград дали ще ги има? newsm78
В едната стая имаме камина, а в другите конвектори на газ, засега слагам пред тях стол и върши работа.

В сряда ще правим питката. Трябва да я намажа с мед, нали?
Какви предмети сложихте?

# 235
  • варна
да ви кажа лек за изгорено (дано не се случва  на никои)алое-много непретенциозно  тип кактус,не иска много грижи.
аз го имам от 15 години и още не съм успяла да го уморя  Embarassed,често го забравям на вън през зимата  и без вода лятото ,но то е поинато от мен и оцелява.
ако се изгорите откъсвате едно листенце разцепвате го и мажете изгорено -не стават мехури и отнема паренето на изгореното място .ако изнамеря снимка ще кача

Последна редакция: пн, 08 яну 2007, 11:25 от dina1

# 236
Тинка, не е задължително питката да се маже. Може в една купичка с мед всеки да си топне хапката и готово  Wink
За изгорено - веднага нещо мазно /масло, маргарин, олио/, както и невен и Дефламол  Crazy
Цунки, ние ще се оправяме за разходка!

# 237
Ето снимка на алое;

Dinaтвоето от този вид ли е?предполагам,че всички помагат.

# 238
  • Букурещ
Дони, АБ е Аугментин. Говорих и с кръстника ми, той е детски хирург, каза, че е много пречистен и добър АБ. На нас ни го предписаха за 4 дни. Сега като чета какво е написала Дикси за 5 дни, започвам да се чудя...Така или иначе, утре когато е последният прием, пак ще го водя на лекар да го погледне. Лошото е, че не сме в София, а в Пловдив при майка ми и баща ми и не мога да го заведа при неговата си лекарка.
А Хамомилата я давам 9 CH- 3-4 гранулки, стрити в малко вода, при нужда, но не повече от 3 пъти на ден.
За питката нищо не мога да помогна, нещо не съм по обичаите и не съм много запозната.
Черешка, благодаря ти!  Hug

# 239
Момичета аз давах Фромилид 7 дни,макар че на втория ден имаше видимо подобрение.

tinka81 тук има подробна информация за прощъпулника:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/286/60/

Общи условия

Активация на акаунт