Клуб на храбрата шивачка - 24 тема

• 36 031
  • 809
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте, благодаря за линка. Имате ли идея частта с кройките как да се принтира в реален размер от Pdf файл?

Здравейте, за съжаление нямам представа. Не съм и опитвал по разбираеми причини - кройките са за нежната половина от човешкия род Simple Smile

# 106
  • FRANCE
Здравей Harieta. Точно тези не съм ги пробвала, но обикновено pdf кройките си ги принтиш лист по лист ,А4 , като на принтера даваш да принти реален размер 100 %  (не да пригоди страницата към листа Do not check “Scale to Fit”). И после си ги лепиш листовете  един до друг като внимаваш в последователността на страниците. Получава се голям лист (или няколко ) с с кройки.

# 107
  • София
Мдаа, позволих си разкоша да се вкарам вътре с неизвестно количество тонер за цветния принтер и разпечатах кройките по указанията на madame. Оказва се, че страниците вървят по двойки - 69-70, 71-72 и т.н. Не съм ги лепил една за друга, но горе-долу се добива представа за ПОЛУЧЕНАТА големина на детайлите. Остава някой врял и кипял да каже дали има нещо истинско в размерите. Например ръкавът от снимката под №3 е с измерена обиколка от 22 см, което хич не се връзва с нещо от рода на 40+ номер, поне според моите виждания, Явно отпечатък от 100% на А4 не отговаря на действителните размери от самото списание.

П.П. Най-големият размер на този ръкав е за 48 номер, което не виждам как може да съвпада с размерите от отпечатъка.

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 11:40 от Mунчо

# 108
  • FRANCE
Значи си на 100% . А на размер какво пише? Трябва да е на "реален размер"

Малко ми е на френски , ама за идеята

Ако и така не стане, нямам идея как са ги сканирали. Ще пробвам още идеи

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 12:54 от madame

# 109
  • София
И на реален размер, и на 100%, отпечатаната страница е една и съща по размери. Явно трябва да се намери реален брой от списанието и да се разбере с какъв размер са листовете с кройките. Предполагам, че някой помни едновремешните наши модни списания, в които кройките бяха отпечатани на едни чаршафи от по квадрат и половина, сгънати до размера на страниците. Който е учил машинно чертане, знае как се сгъваха чертежите до размер А4 Simple Smile

# 110
Здравей Harieta. Точно тези не съм ги пробвала, но обикновено pdf кройките си ги принтиш лист по лист ,А4 , като на принтера даваш да принти реален размер 100 %  (не да пригоди страницата към листа Do not check “Scale to Fit”). И после си ги лепиш листовете  един до друг като внимаваш в последователността на страниците. Получава се голям лист (или няколко ) с с кройки.
Здравейте, когато се добера до принтер, ще пробвам. Благодаря.

# 111
Здравейте,
Имам стара любима памучна дълга пола (шарена - винено и черно) от тънка материя с подплата. Иска ми се да пришия на лицевата част два декоративни елемента ( малки, продълговати примерни резмери 2 см х 8 см), защото се появи бяло петно от "Доместос". Моля да ми препоръчате подходяща материя и цвят за декоративните елементи. Хубав ден от мен!

# 112
Покажи полата , за да предложим нещо подходящо , иначе в кинкалериите има апликации в различни цветове , големини , а някои са лепящи и дори не е нужно да ги шиеш.

# 113
Покажи полата , за да предложим нещо подходящо , иначе в кинкалериите има апликации в различни цветове , големини , а някои са лепящи и дори не е нужно да ги шиеш.
Благодаря, полезно ми беше

# 114
С перманентен маркер също би се получило, ако са на черния фон, поне може да се опита.

# 115
  • В страната на мечтите
Има и специални маркери за текстил, аз често рисувам върху детски дрешки и съм доволна, държат на пране.

# 116
  • София
Здравейте Simple Smile Имам едни хавлии с машинна бродерия на тях, които искам да преправя. Мога ли да разшия бродерията и дали след това ще са използваеми?

# 117
  • FRANCE
Зависи колко е голяма бродерията, колко ситен е бодът и дали имаш достатъчно нерви да го правиш супер прецизно без да нараниш платът Blush

# 118
  • София
Зависи колко е голяма бродерията, колко ситен е бодът и дали имаш достатъчно нерви да го правиш супер прецизно без да нараниш платът Blush

Дааа, и аз това си мислех Grinning Да кажем, че се справя внимателно, дали няма да е проблем след това да се бродира на нея отново?

# 119
  • FRANCE
На теория би могло. Но разшиването от хавлия си е доста играчка. Ако бодът е нагъсто, ще има следи.

Общи условия

Активация на акаунт