Клуб на храбрата шивачка - 24 тема

• 36 016
  • 809
  •   1
Отговори
# 90
  • БГ
Здравейте,
имам един въпрос относно бродиране на кожено яке /изкуствена кожа/. Успях да му прецакам ръкава и му хрумна идеята с бродирането - дали е осъществима на ръкава точно?

# 91
  • София
Аз не съм от баш майсторите, но мисля, че по-лесно осъществимо ще е пришиването на някаква емблема или рекламно надписче, евентуално симетрично и на двата ръкава.

# 92
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте,
имам един въпрос относно бродиране на кожено яке /изкуствена кожа/. Успях да му прецакам ръкава и му хрумна идеята с бродирането - дали е осъществима на ръкава точно?
Скрит текст:

на каво разстояние от края на ръкава е? и дамски ли е модела на якето/
Simple Smile имам идея

Скрит текст:
ако якето има дамски силует, може да се сложат маншети от черна дантела.
нещо такова.
https://vodoley-89.com/pamuchni-danteli/cherna-pamuchna-dantela-60-mm
Simple Smile бели ще е прекалено изискащо, а и ще се цапат.

виждала съм го на шушкялово палто с подчертано женска линия и изглеждаха супер. Simple Smile не личеше, че са сложени за да закрият нещо.

# 93
  • БГ
Дамско е якето, на лакътя е.

# 94
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
няма да стане с дантела, обърната като маншет. много високо е.
бридерията ще е проблем, защото ще трябва да се махне хастара за да се бродира. или да се бродира през него, но тогава ще дърпа...
Sad
в ЛИДЛ имаше едни овални "Кръпки" за лакти от велур. дали няма да свършат работа?

но пак ще седи като... кръпка. Sad

а нещо такова можеш ли да намериш?

виж как ще стоят на ръкава, вземи същите за джобчетата и няма да изглежда като кръпка. може би.

# 95
  • София
Може да се пришие лента от дантела по целия ръб на ръкава или някаква асиметрична само в горната или само в долната половина, като прихване дупката. Нещо такова:

# 96
Здравейте, възможно ли е от риза Л размер, шивачката да ми направи ХС? Много искам една конкретна риза!! 😃

# 97
Снимай ризата отпред и отзад , ако имаш възможност и върху теб , след това покажи снимката на шивачката и ще получиш отговор. Много зависи от модела, колко е голям този L и колко е желаното XS , че стандартите вече не са това , което бяха. Практически ми се струва невъзможно защото това са няколко размера разлика и реално ще е все едно нова да ушиеш.

# 98
Ами нямам я в момента, но е свободна риза, мисля да я нося вързана отпред или просто като връхна дреха върху потник за лятото. Идеята е да не ми виси в раменете и ръкавите да не са супер широки, за дължината няма значение, защото ще нося набрани ръкавите, има копче. Пък на дължина и да е по-дълга съм ок и да ми покрива дупето.

# 99
  • София
Здравейте, възможно ли е от риза Л размер, шивачката да ми направи ХС? Много искам една конкретна риза!! 😃

По-скоро не. Някоя доста опитна шивачка ще успее по принцип, но ако не ти е задължена с нещо до гроб, цената изобщо няма да ти хареса. Както казаха по-горе, по-лесно и евтино ще излезе да се ушие подобна риза от нулата. Добра шивачка на ризи ще разгадае кройките за нула време. За съжаление, подобни шивачки на свободна практика са вече голяма рядкост.

# 100
  • София
Ако няма вталяващи шевове отпред и отзад, се свалят ръкавите, изрязват се ивици от страничните шевове и се измества ръкавната извивка по-навътре. Зашива се пак ръкава. Обаче, ако ръкавът е твърде широк за твоя размер, ще трябва и той да се стеснява и да се промени извивката в горния му край. На яката ще си остане толкова широко, колкото е. Там няма вариант за стесняване.
Ако ризата е вталена, няма как да се промени толкова драстично размерът.

# 101
Нещо такова е модела, тук се надявам да се вижда добре от тези снимки, ръкавите са прави надолу, има копче за навиване нагоре и закопчаване, няма никакви вталяващи шевове по нея. Btw много благодаря за съветите до тук!! ☺️

# 102
Ето ви един безплатен, лесен за направа подгъвач за индустриална права машина, домашна машина и покривна машина:
https://www.pinterest.com/pin/1084874997710851186/?utm_campaign= … 90004463698896679
Ако нямате краче за цип, крачето за скрит шев върши идеална работа: https://www.pinterest.com/pin/2533343533826064/

P.S. За покривна машина, подгъвачът трябва да се обърне така, че подгъва да е отдолу, а не отгоре както го прави момата.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 05:47 от elektrichar

# 103
  • София
(Уж) Наближава лятото Joy

https://dox.abv.bg/download?id=5691b54846#

# 104
Здравейте, благодаря за линка. Имате ли идея частта с кройките как да се принтира в реален размер от Pdf файл?

Общи условия

Активация на акаунт