Клуб на храбрата шивачка - 24 тема

• 36 073
  • 809
  •   1
Отговори
# 210
Мадам, личи, че не си внимавала в час. Очевадно е, че нямаш никакво стягане на дясната игла (твое дясно). Винаги в такива случаи, повтарям все едно и също. Вдяваш иглата много внимателно и гледаш да е влязал между тарелките на бремзата. Пробваш на плат, но тегелът не е добър. Раздяваш тази игла, но само от ухото! Хващаш  конецът с едната ръка и дърпайки го, стягаш бремзата с другата ръка! Трябва да усещаш чувствително затруднение в дърпането. Ако го няма, трябва да разбереш какво е това нещо, което не му дава да се стяга. Направи всичко това, без да ми отговаряш, че с червения конец всичко е наред! Направи тези мои рекомендации и пак снимай! Колко пъти мосю електричар казва, че когато се снима, това се прави и налице и наопаки? И ако си мислиш, че ще минеш само с едно френско мерси, след като оправим шева каквото и да става, трябва да напишеш двуседмична сводка за новата машина! Пишеш всичко което ти харесва, но и това което не ти харесва! Има покривна индустриална машина с 5 конеца, но мадам шие само с 3. Ще биеш кука дори на колежка, която махаше батериите на електронен настолен часовник в петък и ги поставяше в понеделник на работното си място, за да не се изтощават тези два дни. Конецът не се изнизва, а се къса.

# 211
  • FRANCE
Значи ще направя всичко подробно и ще докладвам. 

Joy не икономисвам конци. Просто е тениска на клиент и той си я иска като оригиналната.  Иначе много обичам да шия клинчета и да използвам и 5те конеца за декорация.  На суитчери се получава доста ефектно също.

Пфафчето се държи добре (Expression  720  за тези които не следват моите авантюри с машини).  Дънки и подгъви не му се опират.  Дразни ме че затяжката не е на същото място , а 2милиметра в страни.   Също няма как да сваля плавно крачето за да го наместя точно до милиметър (ако трябва да продължа стар шев). Натискам копчето и то се сваля, и се предполага че съм видяла добре къде искам да бъде (може би за по-добре виждащи да не е проблем).
За илиците се справя много по-добре от Жаномето, само трябва да свикна да си меря копчетата.
С бродериите не съм я тествала още достатъчно. Само си писах името на кирилица и латиница. Blush

# 212
Мадам, наистина ме кефиш! Скъпа, а не ти ли дойде на ум да поставиш рамото за повдигане и смъкване на крачето с коляно, пита моя милост? Не нали? Когато поставиш тази добревина, немедленно ще забравиш за спускането на крачето с бутон. Повдигането на крачето с коляно е заимствано от старите индустриални машини. Ако питаш мен, много по-удобно е повдигането и смъкването на крачето с коляно. Ръцете ти са напълно свободни. Индустриалната машина шие тихо, но като вдигнеш автоматично крачето, щрака като автомат Калашников. Масата или плота където поставяш машината, трябва да са на такава височина, че като поставиш лоста, коляното да го натиска. Представи си, че шиеш примерно лицев шев на джоб! Нагласяш машината да спира иглата винаги в долно положение! Правиш затяжка и шиеш до мястото където трябва да промениш посоката на шиене. Съвсем леко повдигаш крачето с коляно, завърташ плата, пускаш го и така до следващият завой. Est-ce que tu comprends? Повдигането е напълно безшумно и нагласяш плата с точност до микрон. Обичай машината си, за да те обича и тя! Искам да видя идеален шев на покривната машина, с бял конец! След като изпълниш моите рекомендации и всичко е по мед и масло, немедленно изпращай с хладилен камион тортата на 5 ката!

# 213
  • FRANCE
Оппа, вобще забравих за тази разкошотия . (А имат такова на индустриалното Жуки).
Пращам тортата Birthday

# 214
Благофаря за подробната информация, Електричар!

# 215
Мадам, пак ме кефиш! За да измериш за две секунди всяко копче, трябва ти електронен шублер:
https://gebotools.bg/products/%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0% … 5%D1%80-hbm-75-mm
На теб ще ти свърши работа и пластмасов, който е по-евтин. Покажи и попитай как се казва на френски, за да го търсиш!
Всяка себеуважаваща себе си мужчина, трябва да има поне два шублера у дома. Единият обикновен механичен:
https://gebotools.bg/products/%D0%BC%D0%B5%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0% … C%D0%BC-kroftools, а другия електронен. Натискаш копчето за включване и дисплеят светва! Шублерът е напълно затворен. Натискаш бутон zero да го занулиш. Разтваряш челюстите му, поставяш горкото копче, стягаш челюстите и ти показва колко милиметра е с точност до стотни. Нанасяш на машината цялото число и машината ще ти ушие точният илик. Хайде да не са две торти, изпращай една на 7 ката! И пак не каза как мести плата наляво-надясно. Като започне да шие такъв шев, надигни плата до зъбите, дано разбереш нещо! Оставяш ме в пълно неведение и не мога да спя нощем. Имай милост!

# 216
  • FRANCE
https://youtu.be/zhlQPVogJdI

Сега ако съм се справила с клипчето , трябва да се вижда как мърдат зъбите на  Пфаф Expression 720. Специално за електричар Grinning

# 217
Екскюзе моа, но на този клип се вижда движение на зъбите само напред-назад. Добре, отбой, явно няма да разберем как става. За копчетата можеш да си направиш импровизирана таблица. Измерваш копче с линийка, поставяш го на лист хартия, изрисуваш го и отсреща пишеш примерно 7 мм. Другото примерно е 12 мм. Като имаш вече готова таблица, като купиш копчета, поставяш го на съответното кръгче и автоматично знаеш какво да напишеш на машината.

# 218
  • FRANCE
Здравейте. Издирвай кройка на такъв тип риза

Размер 36/38. Голямата девойка си я поръча и даже купихме плат.

Благодаря Grinning

# 219
  • София
Здравейте, някой ще подшушне ли с какъв плат е добре да се обточат ръбовете на одеалата?

# 220
  • София
Здравейте, някой ще подшушне ли с какъв плат е добре да се обточат ръбовете на одеалата?
Има готови обточващи ленти на метър. С плат - какъвто ти харесва, но да е по-здрав.

# 221
# 222
# 223
  • София
Ужас, материалът за едно одеало по-скъп от одеалото! Joy

# 224
  • Бургас
Аз съм обточвала краища на одеала с ленти от плат брилянт. Правила съм това и с памучен плат.

Общи условия

Активация на акаунт