Д-р Иван Сигридов - Тема 8

• 79 019
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,
правих в събота вливка желязо, за сега ми е назначена една + 7 инжекции Б12 (веднъж седмично). 31 г.с. Желязото ми е със стойност 12, а Б12 - 305.
Д-р Сигридов каза да не приемам желязо под таблетна форма, но забравих да питам дали да продължавам приема на Б12 (Natural factors). В момента вземам сутрин една таблетка.
Моля за информация, който е бил на сходна терапия.

# 166
Здравейте,
правих в събота вливка желязо, за сега ми е назначена една + 7 инжекции Б12 (веднъж седмично). 31 г.с. Желязото ми е със стойност 12, а Б12 - 305.
Д-р Сигридов каза да не приемам желязо под таблетна форма, но забравих да питам дали да продължавам приема на Б12 (Natural factors). В момента вземам сутрин една таблетка.
Моля за информация, който е бил на сходна терапия.

Да, аз също бях задала същия въпрос. Чудех се дали няма да стане много Б12, но той каза да не спирам приема му под езика, защото така или иначе бързо спада, а до 40 седмица ще е доста нужен.

# 167
Здравейте, какъв метилфолат ви е препоръчал доктора? Аз в момента пия фолиева киселина, но той ми каза да я сменя за метилфолат. Гледам, че има доста видове и се чудя коя да избера.

# 168
Искам да споделя моя опит. Първо дете в частна болница, никакви проблеми. Второ дете с малка разлика, т.е. не сме били остаряли толкова-клексан, фраксипарин, хранителни добавки торба, инжекции б12, протеин. Минаха 7 г и определено има психологически и интелектуални проблеми. Винаги в мен ще остане съмнението а ако не бях приемала нищо. Не твърдя, че доктора е виновен.

# 169
В мен също го има съмнението, че детето ми се роди с ВСМ заради добавките, особено че един доктор го спомена (“Може да е от нещо, което си пила….”) Писала съм и преди - тепърва (10-15-20 г) ще се вижда какъв е напълно ефекта от всички добавки и терапии върху децата ни

# 170
  • София
Здравейте,

Дали от МЦ Сигридов могат да ми издадат болничен? Или не работят с ЗК и ще ме пратят другаде за него?

# 171
Няма да ви издадат. Не работят със здравна каса.

# 172
Здравейте, на 12.05 правих 1 вливка желязо. Днес (10 дни по-късно) пуснах изследвания и ме притесниха високите стойности на феритин. Не съм приемала хапчета, защото доктора каза че желязото през устата е токсично предвид вливката, но мога да приемам храни като спанак и коприва. Съответно си правя сутрин сок от цвекло и вечер чай от коприва. Бил ли е някой в тази ситуация и притеснително ли е? 32 г.с.

# 173
Здравейте, на 12.05 правих 1 вливка желязо. Днес (10 дни по-късно) пуснах изследвания и ме притесниха високите стойности на феритин. Не съм приемала хапчета, защото доктора каза че желязото през устата е токсично предвид вливката, но мога да приемам храни като спанак и коприва. Съответно си правя сутрин сок от цвекло и вечер чай от коприва. Бил ли е някой в тази ситуация и притеснително ли е? 32 г.с.

След вливка винаги се вдига доста феритина, не е проблем

# 174

Благодаря Ви много за отговора, защото честно казано направо ми прилоша от притеснение. Има логика, но чак толкова не очаквах да е висока стойността. Хемоглобина иначе е 122, желязото се вижда.
В МЦ няма доктор в момента и няма от кой да получа информация, за това писах тук. Наистина благодаря.

# 175

Благодаря Ви много за отговора, защото честно казано направо ми прилоша от притеснение. Има логика, но чак толкова не очаквах да е висока стойността. Хемоглобина иначе е 122, желязото се вижда.
В МЦ няма доктор в момента и няма от кой да получа информация, за това писах тук. Наистина благодаря.
И други момичета са задавали притеснени този въпрос, отговорът  е че не е проблем, защото много бързо пада, т.е. не се натрупва в организма.
Можете да си го проследите когато решите.
Спокойна бременност и пухкав финал ви пожелавам! 🍀💐

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 16:41 от T q

# 176

И други момичета са задавали притеснени този въпрос, отговорите са че не е проблем, защото много бързо пада, т.е. не се натрупва в организма.
Можете да си го проследите когато решите.
Спокойна бременност и пухкав финал ви пожелавам! 🍀💐
Прегръщам ви и Вас и дама, която ми отговори преди това! Heart
Благодаря Ви и за пожеланията! Да бъде!
За вас пожелавам здраве в семействата.

# 177
Не пада много бързо. Моят се задържа месеци на това ниво. Скоро ще стане една година от последната вливка и ще пусна контрола.

# 178
При мен падна бързо - за по-малко от месец на половина падна от стойността, след вливката.

# 179
Здравейте, момичета! На 7-ми съм за първи път на преглед при д-р Сигридов. Прегледът ще е 2-ра фетална. Изисква ли все още да се носят изследванията от първа стр., преди втората фетална морфология и ако да, гледа ли ги преди или след прегледа? С PAI и мутация за неусвояване на витамините съм. За първи път ще съм на преглед при него и искам да съм подготвена.

Общи условия

Активация на акаунт