Д-р Иван Сигридов - Тема 8

• 79 033
  • 737
  •   3
Отговори
# 180
Здравейте! Има ли някоя от Вас, при която след втора контролна биопсия и лечение с промивки в МЦ Сигридов, резултатът не изглежда добре, но получава зелена светлана за забременяване? В моят случай излезне, че имам само 3-4% лактобацили и 81-100% стептококи. На мен не ми изглежда, че това е ок за започване за опити за забременяване.

# 181
Здравейте, знаете ли кой ден д-р Бояджиева преглежда в Майчин дом?

# 182
Здравейте,  в момента съм пациента на др Сигридов, тъй като след нормална бременност
преди 6 години и живо и здраво дете,  имам една късна загуба преди 4 години и едно преждевременно раждане миналата година, като бебенцето за съжаление живя кратко.... Cry
Може би тук има момичета с подобни преживявания и знаят колко тежко и мъчително е това .... от декември следвам плана на Сигридов за подготовка за бременност, като правих ендометриална биопсия, после пеомивки 2 курса с антибиотици и пробиотици и сега пуснах една микробиология, която е ок и следва хистероскопия, но се чудя дали трябва пак да се направи биопсия за да е сигурно, че при хистероскопията няма да има някакви усложнения?
Преждевременните ми раждания са в следствие на скъсяване на шийка и втория път бях със серккаж ми се спука мехура и тръгна раждане, а на микробиологията винаги ми е било чисто. Правих всякакви изследвания и освен обичайните тромбофилии имах и гарднерела, която лекуват, след нея са правени и промивките, но така и не видях резултата на базата на който са ми ги изписали. 
Въпросите ми са трябва ли да се прави и вие правили ли сте повторна биопсия, тъй като не ми е записано в плана, но се чудя дали не е изпуснато и отделно относно бъдещия ми серклаж дали др работи все още с др Христов или праща при друг и при кой? И ако има други пациентки с цервикална недостатъчност ще се радвам да обменим опит, тъй като много се страхувам да не изживее отново кошмарът със загуба на бебе в толкова късни месеци, в които другите оцеляват, а аз си тръгвам с празни ръце от родилното....

# 183
  • София
.  Kameliya11 , какво е мнението на д-р Сигридов за случая,какво предлага ,серклаж ли?
И от какво се е получила тази цервикална недостатъчност при теб,явно че не е вродена?
Имала ли си някакви бактерии втория път?
Изследвала ли си микоплазми,уреоплазми,хламидии?

# 184
Ако има възпалителен процес в матката се вижда при хистероскопия. За добра дължина на шийката др Сигридов ми предписа колаген и витамин Ц(но след изследване на стойността на витамин Ц), а др Ковачев направи и един курс с едни свещички (не им помня името, но мога да проверя). Беше тръгнала да се скъсява при мен, но след тези терапии се оправи Simple Smile

# 185
  • София
Ако има възпалителен процес в матката се вижда при хистероскопия. За добра дължина на шийката др Сигридов ми предписа колаген и витамин Ц(но след изследване на стойността на витамин Ц), а др Ковачев направи и един курс с едни свещички (не им помня името, но мога да проверя). Беше тръгнала да се скъсява при мен, но след тези терапии се оправи Simple Smile
Индометацин са свещичките ,но трябва с повишено внимание да се използват и то до 32 седмица максимум.

# 186
Да, точно така. Да беше преди тази седмица - 3 свещички ми беше курса...

# 187
Здравейте,  все още не сме стигнали до момента да обсъдим серклажа, но на мен шийката ми е най голямото притеснение.... По принцип ип първото ми раждане е секцио, но на пълно разкритие, понеже се оказа, че бебето е със задно тилно притежание и колкото и да се опитваха да предизвикат нормално, тя не слизане в малкия таз, беше голяма 3500. Предполагам, че след това нещо е станало, защото имам и раничка, която следим редовно. Втория път завърших злощастно в Майчин дом и лвкувах инфекция, след което пуснах всички възможни изследвания и за уреа и микоплазми, но не излезе нищо. Третия път вече си беше някаква вътрвматочна инфекция след направен серклаж, по конец намериха ешерехия коли, а то е безпощадно.... искам да взема всички мерки, но много ме е страх как ще се развият нещата..... при кой праща др Сигридов за серклаж?

# 188
Момичета, след прием на антибиотик Доктор Сигридов какъв вагинален пробиотик изписва?

Благодаря много.

# 189
Здравейте. При запис и разчитане на тонове при доктор Сигридов също ли се чака по няколко часа, както за преглед?

Kameliya 11, много съжалявам, че сте преживяла такива трагедии. Надявам се скоро да имате успешна бременност и всичко да е наред.

# 190
Здравейте. При запис и разчитане на тонове при доктор Сигридов също ли се чака по няколко часа, както за преглед?

Kameliya 11, много съжалявам, че сте преживяла такива трагедии. Надявам се скоро да имате успешна бременност и всичко да е наред.
За самия запис не се чака повече от 10 мин да започне, вече колко ще продължи е друг въпрос Simple Smile Разчитането също е ставало при мен за около 15-20 мин максимум Simple Smile

# 191
Вярно ли е, че ако не си била при него на първа фетална, не приема пациента до края на бременността, нито за 2ра, нито за 3та.

# 192
Здравейте,момичета. Като качите резултатите от изследвания за колко време горе-долу сте получавали отговор с коментар?

# 193
Здравейте,
Аз качих на 09 06 вечерта и на другия ден видях, че съм получила коментар, който е доста изчерпателен, но не знам дали ще дописва още нещо или е готово, тъй като ми е написал какво да взимам, но са доста и не знам как да ги комбинирам.
Моля споделете опит, ако са ви правили хистероскопия, как в потекло, дават ли болничен, тъй като предполагам се препоръчва почивка. Мц работи ли с фондове за допълнително здравно осигуряване?

Здравейте,момичета. Като качите резултатите от изследвания за колко време горе-долу сте получавали отговор с коментар?

# 194
Момичета,получих коментара. Мога ли да заменя вит б12,вид Д ,течен селен ,доста неща имам изписани,някои от нещата,които са конкретно от Здравис с други фирми или доктора държи на тях?

Общи условия

Активация на акаунт