Д-р Иван Сигридов - Тема 8

• 79 186
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Момичета,получих коментара. Мога ли да заменя вит б12,вид Д ,течен селен ,доста неща имам изписани,някои от нещата,които са конкретно от Здравис с други фирми или доктора държи на тях?
Може,  естествено.  Сигридов държи оттам,  защото сайта е на жена му.

# 196
След хистероскопия не се полага болничен, пък и в МЦ не работят със ЗК, така, че няма как да издадат. Иначе процедурата е лека, неприятна е колкото гинекологичен преглед, или поне при мен бяха така (имам 3 бр при де Ковачев)

# 197
Момичета, здравейте, един такъв въпрос имам - при д-р Сигридов в момента има ли разписание, отваряне на график и пр.? Или човек може да се обади и да си запише час - става въпрос за установяване на много ранна бременност. Помня, че имаше някаква такава услуга в 5 г.с., ако се не лъжа, но конкретно питането ми е дали той преглежда в такава ситуация.

# 198
  • Sofia
Моят първи преглед при него беше някъде около 8гс - ембрионална морфология.

# 199
Благодаря за отговора.
Имам аз още въпроси…понеже са ми изписани в коментара инжекции б 12 ,но не е споменато от колко мг да са ампулите,има 500 и 1000,знаете. 7 инжекции са ми изписани(+ отделно прием да си продължа през устата) Моят б12 е
158,изобщо не си спомням с предишната бременност като ми беше пак нисък резултата  от колко мг са ми били…и сега се чудя от колко да взема ,на вас как е бил изписван?
И друго ,IgM  1&2 HSV  ми е завишен 2.1(норма до 0.9) ,
IgM EBV също е 21 (при горна граница 20,като пише че при такъв резултат се препоръчва повторно изсл.) ,та на фона на тези резултати ми е изписан Валтрекс и Изопринозин,ще ги взема от днес,въпреки че много ме е страх от този Изопринозин ,но пък и с тези резултати нз колко  опасно може да бъде…

# 200
Защо ви е страх от този Изопринозин? Това е имуностимулатор. Не съм изчела всички теми подробно, извинявайте, ако някъде е обяснено. И аз имам Волтрекс и Изопринозин изписани от Сигридов.

# 201
С тази разлика, че д-р Ковачев има много опит в правенето на хистероскопии и "ръка" за тази работа, за разлика от Сигридов, който до скоро изобщо не правеше подобни манипулации, защото ги правеха Калчев и Ковачев.

quote author=LunaeLumen link=topic=1521801.msg46564480#msg46564480 date=1686638008]
След хистероскопия не се полага болничен, пък и в МЦ не работят със ЗК, така, че няма как да издадат. Иначе процедурата е лека, неприятна е колкото гинекологичен преглед, или поне при мен бяха така (имам 3 бр при де Ковачев)
[/quote]

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 15:11 от FBID10205711943148389

# 202
  • София
Защо ви е страх от този Изопринозин? Това е имуностимулатор. Не съм изчела всички теми подробно, извинявайте, ако някъде е обяснено. И аз имам Волтрекс и Изопринозин изписани от Сигридов.

Изопринозин не е просто имуностимулатор, трябва да се приема много рядко и само при тежки доказани активни  вирусни инфекции. Стимулира производството на бели кръвни клетки. Тази нова мода на Сигридов да стимулира имунната система на всяка бременна без доказана активна вирусна инфекция хич не я разбирам...

# 203

Изопринозин не е просто имуностимулатор, трябва да се приема много рядко и само при тежки доказани активни  вирусни инфекции. Стимулира производството на бели кръвни клетки. Тази нова мода на Сигридов да стимулира имунната система на всяка бременна без доказана активна вирусна инфекция хич не я разбирам...

А при мен явно има активна ,поне така изглежда от резултатите,които споделих по-горе ,нали?

# 204
  • София
Carrie br аз бих направила консултация със специалист по инфекциозни болести

# 205
  • Sofia
Аз доколкото знам Изопринозин не е просто имунистимулатор, ами си е направо имуномодулатор. Също така натоварва черен дроб и бъбреци. Не е просто ей така за всекидневна употреба само за всеки случай. Трябва да си има показания, за да се предпише.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 19:16 от Brin de muguet

# 206
Пх,изпих 2 т.🫣,да правя ли консултация.. иначе ми е изписан за 5 дни ,чета за момичета ,на които е изписван за седмици,месеци дори,бременни..

# 207
  • София
Направи си да, виж даже има консултация онлайн https://superdoc.bg/lekari/infektsiozni-bolesti/sofia

# 208
Пх,изпих 2 т.🫣,да правя ли консултация.. иначе ми е изписан за 5 дни ,чета за момичета ,на които е изписван за седмици,месеци дори,бременни..
Но как месеци? Препарата го мразя и съм го пила само веднъж - бях с варицела на 40 г. На децата си, бих го дала, само в краен случай. Как ги пиете всички тези лекарства и добавки, без да се ззамислите, ви се чудя. После Сигридов ли ще ви гледа децата, ако нещо стане?

# 209
И на мен ми беше изписал преди няколко месеца валтрекс и изопринозин за три месеца.. в крайна сметка изобщо не ги пих.

Общи условия

Активация на акаунт