Д-р Иван Сигридов - Тема 8

• 79 191
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Някой може ли да сподели опит за вливане при нисък белтък?
При какви стойности вливахте, къде, колко по-рано запазихте час, колко време продължи вливането, какво се постигна чрез него...

# 301
Някой с високи стойности на igg от торч панела да се е консултирал с друг специалист/например вирусолог/, освен със Сигридов? Ако да, с кой?

# 302
Някой с високи стойности на igg от торч панела да се е консултирал с друг специалист/например вирусолог/, освен със Сигридов? Ако да, с кой?

Не знам за какво заболяване конктретно става въпрос, но принципно IgG означава,че имате изградени антитела за съответното заболяване т.с прекарана в миналото инфекцията.

# 303
Писах - от торч панела. Това са Токсоплазмоза, рубеола, цитомегаловирус, херпес симплекс вирус и ебщайн бар вирус. Сигридов за високи игг стойности изписва лечение (и то не леко), за това питам неговите пациентки дали са търсили друго мнение, точно предвид факта, че игг значи антитела от прекарана в миналото инфекция.

# 304
Не е точно така - поне при мен де - при високи igg сравнява стойностите с предходни изследвания и гледа дали са се покачили, ако са се покачили значи е имало реактивиране на вируса, поне при мен така действа. За това ги пуска преди забременяване и после има база за сравнение.

# 305
Не е точно така - поне при мен де - при високи igg сравнява стойностите с предходни изследвания и гледа дали са се покачили, ако са се покачили значи е имало реактивиране на вируса, поне при мен така действа. За това ги пуска преди забременяване и после има база за сравнение.

Да , затова писах, че зависи от заболяването- при варицела и токсоплазмоза не стоят така нещата с антителата ! При цитомегаловируса например може да има покачване при повторна среща, също зависи и кога организма се е срещнал с вируса и кога е направено изследването - в тези случаи може да се изследва и авидитет, за да се прецени. Аз лично се консултирах с центъра по заразни и паразитни заболявания, защото самоволно и късно се сетих да си пусна тези изследвания…

# 306
За това ги пуска преди забременяване и после има база за сравнение.
Да преди забременяване знам и аз, че се пускат. После по кое време на бременността пак се пускат? Всеки триместър? Произволно ли се пускат или ако има съмнение за нещо, например ако има високи левкоцити, високо суе? На мен лично не ги е пускал изобщо никога, докато му бях пациентка. Което ме кара да мисля, че има или поне тогава имаше причина да ги пуска, а не ей така масово на всяка пациентка

# 307
  • София
Да преди забременяване знам и аз, че се пускат. После по кое време на бременността пак се пускат? Всеки триместър? Произволно ли се пускат или ако има съмнение за нещо, например ако има високи левкоцити, високо суе? На мен лично не ги е пускал изобщо никога, докато му бях пациентка. Което ме кара да мисля, че има или поне тогава имаше причина да ги пуска, а не ей така масово на всяка пациентка
На мен ми ги е пускал два пъти,веднъж в средата на втори и веднъж в средата на третия триместър.Имах леко завишено ЦРП и контракции, което не знам доколко е показател за вирус.И преди бременност съм ги пускала също.
Нищо не ми е изписвал,нямах активна инфекция,само минала и на EBV и на CMV (2016 г)

# 308
По време на бременността поиска да ги пусна в началото на 4-тия месец. При повишени IgG за херпесния, ми изписа терапия. В действителност имах и херпес на устната тогава, а IgM не беше завишено.

# 309
Пуснах ги в началото, поради висок пулс на бебето. След изопринозин всичко влезе в норма. Иначе каза, че си има седмици, които са по - критични така да се каже. Мисля, че 17 седмица ми беше казал да проверя и ако са ок, няма нужда повече

# 310
И на моето бебе беше висок пулса в 8 седмица, както казах такова изследване не ми е пускал, нито пък Изопринозин ми е изписвал. От това което назначи като изследвания, само Йод ми беше под норма и го пих по схема. Високия пулс в ранните седмици е норма

# 311
Ами на мен всъщност др Ковачев ми назначи изопринозин и изследването, Сигридов само потвърди всичко. Пулсът гонеше 200 и то при два прегледа през 2 седмици. Факт, че след изопринозина се оправи + igg на херпес вирус беше се повишил спрямо този преди бременността

# 312
И на моето бебе беше висок пулса в 8 седмица, както казах такова изследване не ми е пускал, нито пък Изопринозин ми е изписвал. От това което назначи като изследвания, само Йод ми беше под норма и го пих по схема. Високия пулс в ранните седмици е норма
Аз приемам йод по схема 4-ти курс вече, но нещо не го вдигам. Какъв приемахте?

# 313
Не помня, това е било 2021. Какъвто те казаха пих, не са ме карали да повтарям изследването.

# 314
Някой от вас може знае как да се купи биобран с отстъпка?

Общи условия

Активация на акаунт