Д-р Иван Сигридов - Тема 8

• 79 050
  • 737
  •   3
Отговори
# 360
А защо не го питате защо трябва да ги пиете, веднага ще отговори. Аз съм правила курсове при активни вируси и чак пък да се натровите.. ако планирате бременност или сте бременна никак не е добре да имате активни някои от тези вируси, които докторът следи. И да, с две специалности е по принцип, а и не е обходимо да е вирусолог чак, че да знае за едни от най-опасните вируси при бременни.
Точно защото знам за опсностите от този вирус по време на бременност пих лекарствата, за да може при евентуална такава да съм спокойна. За вас незнам но на мен на нито един въпрос до сега не ми е отговарял, получавам терапията и това е, въпросите ми винаги са игнорирани.

# 361
Тези вируси са опасни ако организма ви се срещне с тях за първи път по време на бременност. Ако сте ги прекарали, вече имате антитела. Дори да се “активира” някой вирус по време на бременност, не се съди само по игг, има повишени и други показатели - суе, левкоцити и т.н и тогава се преминава към лечение. Да, втората специалност на Сигридов е кардиология, въпреки това явно понякога не вижда сърдечните проблеми на бебетата. За това как постоянно изследва и “лекува” тези вируси даже не ми се коментира. Консултирайте се с истински вирусолог да видим какво ще каже за “лекуване” на игг стойности или Сигридов знае повече и от тези специалисти?

# 362
  • София
Аз още не мога да схвана логиката на новия му протокол за лечение. Нали стимулирана имунна система и то с Изопринозин е вредна за забременяваяващи, има опасност да се отхвърли плода, за това Русев уж прави вливки... И сега изведнъж обратното. Явно тества някакви нови теории. Не мога да разбера...

# 363
Тези вируси са опасни ако организма ви се срещне с тях за първи път по време на бременност. Ако сте ги прекарали, вече имате антитела. Дори да се “активира” някой вирус по време на бременност, не се съди само по игг, има повишени и други показатели - суе, левкоцити и т.н и тогава се преминава към лечение. Да, втората специалност на Сигридов е кардиология, въпреки това явно понякога не вижда сърдечните проблеми на бебетата. За това как постоянно изследва и “лекува” тези вируси даже не ми се коментира. Консултирайте се с истински вирусолог да видим какво ще каже за “лекуване” на игг стойности или Сигридов знае повече и от тези специалисти?
Очаквам отговор от доктора и после ще се кансултирам със специалист. Чак на себе си се сърдя, че една година следвам неговото лечение, а не се консултирах с вирусолог. Но едно не мога да разбера, ако това са неща от който той не разбира, защо не препраща към специалист, а дава терапии, който няма да свършат работа, защото то няма активен вирус. То вече да нямаш доверие на никого.

# 364
  • София
Защото най-вероятно си тества негови теории, преди чистеше от тежки метали в кръвта, сега лекува стари вируси...

# 365
За тежките метали е напълно прав - трябва да се чистят, дори и да не се планува бременност. Иначе и аз пих изопропин и валтрекс на доверие за високи стойности на прекарани вируси, надявам се да не ми е навредило... За тежките метали ми отне доста време да ги изчистя и съм благодарна за тези насоки от него (или от сестрите Wink

# 366
Здравейте! Открих случайно темата, докато търсех 1800 изписани добавки… Та, със съпруга ми имаме две страхотни здрави деца и решихме да си направим трето, но закъса някъде правенето и така 3 години. И записах час при д-Р Сигридов. Явно както на всички тук, изписа ни два листа изследвания за 2800 лв и за мен ендометриална биопсия и диагностична лапароскопия. Биопсията веднага ми я направиха, но там някак отношението към парите е все едно са просто числа. Тръгнах си минус 650 лв и не, че ми се свидят, но се държат някак все едно всеки от нас се размотава с по няколко хиляди в джоба и защо да ни уведомяват кое колко струва. Същото почувствах и при посещението си при доц. Русев през януари, който, милия ми изнамери инхибиращи ембриотоксини ( пак да кажа, че имах две леки бременности) и прогнозира тежки бременности оттук натам. Вливах Имуновенин, но бебе няма. Но да не се отплесвам, за д-р Сигридов исках да питам. Та след големите кръвни изследвания и при мен излезе нужда от промивки и малко по-нагоре видях същата схема на едно момиче тук, като моята. Които от Вас са правили биопсия знаят, че нищо не се разбира от нея. Направих и лапаро, защото доктора се усъмни за ендометриоза. Нямам. Всички хормони са ми отлични, но ме праща на ендокринолог. Вече имам и коментар на кръвните с въпросните стотици добавки за мен и съпруга ми. Не подценявам способностите на доктора, обаче парите за нищо ги няма. Предстоят ми още 7 вливки с Уназин и лактобацили и знам, че АБ е 100 лв, но лактото даже и не знам колко струва. После контролна биопсия, после хистероскопия. А междувременно кой знае колко неща ще трябва още да изследваме. Смятате ли, че мога да му вярвам?

# 367
Здравейте! Открих случайно темата, докато търсех 1800 изписани добавки… Та, със съпруга ми имаме две страхотни здрави деца и решихме да си направим трето, но закъса някъде правенето и така 3 години. И записах час при д-Р Сигридов. Явно както на всички тук, изписа ни два листа изследвания за 2800 лв и за мен ендометриална биопсия и диагностична лапароскопия. Биопсията веднага ми я направиха, но там някак отношението към парите е все едно са просто числа. Тръгнах си минус 650 лв и не, че ми се свидят, но се държат някак все едно всеки от нас се размотава с по няколко хиляди в джоба и защо да ни уведомяват кое колко струва. Същото почувствах и при посещението си при доц. Русев през януари, който, милия ми изнамери инхибиращи ембриотоксини ( пак да кажа, че имах две леки бременности) и прогнозира тежки бременности оттук натам. Вливах Имуновенин, но бебе няма. Но да не се отплесвам, за д-р Сигридов исках да питам. Та след големите кръвни изследвания и при мен излезе нужда от промивки и малко по-нагоре видях същата схема на едно момиче тук, като моята. Които от Вас са правили биопсия знаят, че нищо не се разбира от нея. Направих и лапаро, защото доктора се усъмни за ендометриоза. Нямам. Всички хормони са ми отлични, но ме праща на ендокринолог. Вече имам и коментар на кръвните с въпросните стотици добавки за мен и съпруга ми. Не подценявам способностите на доктора, обаче парите за нищо ги няма. Предстоят ми още 7 вливки с Уназин и лактобацили и знам, че АБ е 100 лв, но лактото даже и не знам колко струва. После контролна биопсия, после хистероскопия. А междувременно кой знае колко неща ще трябва още да изследваме. Смятате ли, че мога да му вярвам?
Здравейте, много от нас са минали през всичко това, включително и аз, тези изследвания и операции вече се водят към добрите практики и ако не Сигридов то някой от следващите доктори при които отидете ще ви ги назначи. Имам предвид че е по-добре на едно място да ви кажат какво следва, отколкото да обиколите няколко клиники и специалисти и пак да стигнете до същото.
За мен най-стресираща беше лапароскопията, т.е. хистероскопията която ви препоръчват е нещо рутинно, почти безболезнено но пък дава важна информация за състоянието на маточната лигавица.
Витамините само ще ви помогнат, особено ако имате липси.
Не уточнявате дали сте правили разширена спермограма с днк фрагментация, в много от случаите там се открива проблем, независимо че вече имате две дечица, да са ви живи и здрави. В днешно време стресът и съпътстващите фактори от околната среда влияят много на мъжкото репродуктивно здраве.
Успех ви пожелавам, а парите изобщо няма да ги коментирам, навсякъде ни гледат като банкомати, но при Сигридов просто е станало рутина и служителките доста приличат на банкови такива, цена...карта...кеш...плащайте, но не е само там за съжаление.😖

# 368
Посетете репродуктивен специалист. Поне за мнение. 3 години са много време
И къде ви праща да ви ги правят тези лапароскопии? В клиниката може само хистероскопия той да ви направи. Тези вливки и то по толкова на брой от кога станаха такава масова практика? Преди как всичките му пациентки забременяваха и без тях ? 🙄

# 369
Благодаря Ви много за отговорите! Съпруга ми направи най- разширената спермограма и андрофлор и излезе занижен % на морфологията по Крюгер (3%), но всички останали показатели са в норма. И все си мисля при всички други добри условия за три години пък как един от тези 3 %  не се промъкна? Лапароскопията в Токуда усещах, че доцент Танчев я намира за излишна, изказа се, че едва ли имам ЕМ, но не е спорил, щом Сигридов ме е посъветвал. И там изсипах 2000 лв. Репродуктивните специалисти, които съм посетила(проф. Тимева в Щерев и д-р Македонова от Адела Клиник) нямат идея какъв е проблема и ни насочват към инвитро веднага. Съгласна съм, че тези витамини са полезни и ще си ги пием и двамата. Аз също съм на мнение, че здравите деца се създават от здрави родители.

# 370
Ами с повишаването на възрастта нещата се влошават, а всички тези пари можехте да ги дадете за децата си.
Може да опитате и много здравословно да се храните, детокс, планина. Аз лично съм против всичките лекарства и добавки, които дава Сигридов преди и по време на бременността, защото всичко се отразява на плода.

# 371
Много ми е тъжно да прочета всичко това, мъчно ми е за вас, че сте попаднала в капана на тази машина за пари, наречена МЦ Сигридов. Четейки коментарите на жени, минали от там, се оказва, че според него, всяка втора е или с ендометриоза, или с двурога матка...
Съвсем приятелски (макар да не се познаваме), ви съветвам да се обърнете към репродуктивен специалист, а не към фетален, какъвто е Сигридов.
Как е възможно, да пренасочва всяка втора жена вече за лапароскопия, все едно това е детска игра и то ей така, просто диагностично, без реална причина. Та това е операция и то с интубация, защо се подлагате на това така на сляпо? Не ме разбирайте погрешно, не ви се карам, не се заяждам, просто ме е яд, че все още има жени, които му вярват толкова сляпо, че са готови и да скочат от някъде сигурно, стига той да им го е казал.
Не оспорвам, че е добър специалист (по-скоро беше), но за съжаление, от както си отвори центърчето, за него всичко е пари - добавките, които изписва, изследванията, които назначава, а сега вече си мисля, че и тези лапароскопии също му носят комисионни.

# 372
Ами аз си записах час заради това, че всичко е изследвано и не излиза конкретен проблем и репродуктивните специалисти ме насочват директно към инвитро. Сметнах, че той може да предложи алтернатива, бях чувала за изследване на витамини и т.н. А аз всъщност се храня здравословно, спортувам три пъти седмично и нямам никакви отклонения при хормоните и цикъла. Предполагаемата ЕМ беше нещо за което явно и аз се хванах, заради липсата на явен проблем. И честно да Ви кажа отидох при него, заради незабременяването, и не съм мислила когато забременея да ходя при него, знам, че сигурно звучи абсурдно.

# 373
Защо ще ви прави промивки? Аз много търсих информация за такива промивки и в чуждестранните журнали не открих нищо. Исала съм  и преди. Открих че е практика при кравите. Знам че се правят но при много специфични състояния, не на конвейер. Всяко вмешателство в матката може на нанесе вреди. Обърнете те към специалист рискова бременност или репродуктивен. Ако няма конкретна диагноза аз бих избегнала промивките. По добре антибиотик орално.  Аз съм се консултирала с др Станулов, доц Димитров  и др Вецев. Чета много позитивни мнения и за д  Ковачев но той се е учил от др Сигридов. Не е въпрос само на пари, но и  на нашето здраве.

# 374
Аз съм от недоволните пациентки на Сигридов. Бях подложена на сходна схема изследвания и манипулации, но през 2021г.
 Няколко хиляди лева, нищо открито, бременност няма. В следващите 2 години още няколко приятелки му бяха пациентки и при тях нямаше бременност.

Лично при мен се установи имунологичен проблем, но чак сега и не от екипа на Сигридов. Когато аз му бях пациент, доц Русев още не работеше при него и някои от нас не пращаше на имунолог.

Според мен се консултирайте с други лекари.

Общи условия

Активация на акаунт