Д-р Иван Сигридов - Тема 8

• 78 996
  • 737
  •   2
Отговори
# 120
Цитат на: Sparky88 link=topic=1521801.msg46307833#msg46307833 date=168189
1199
Просто и на мен ми стана супер странно. При някои разликата е доста голяма.
Йод в урина- 66 лв. в бодимед, 198 лв. в синево

Селен-30 в Бодимед-99 в синево
Живак и Арсен-36 в Бодимед-99 в синево
Реших да попитам да не би в мен да е проблема и да не гледам правилно.

Едва ли ще е проблем ако ги направиш в такъв случай в Бодимед..

# 121
Това е вече прекалено. Аз не бих ги направила в Синево и нека ме пита после защо….

# 122
Да не би в бодимед да не са си обновили цените, понеже селен на повечето места започва като цена от 60лв, малко съмнително там да е 30лв. По-добре им звъннете.

# 123
Да не би в бодимед да не са си обновили цените, понеже селен на повечето места започва като цена от 60лв, малко съмнително там да е 30лв. По-добре им звъннете.

Селен (Se)         30,00

# 124
Здравейте, търся информация, но не мога да открия относно това какви са препоръчителните стойности на магнезий по време на бременност, които д-р Сигридов препоръчва?
Искам да попитам и дали ви се е налагало да сменяте магнезиевият препарат от един вид на друг?

# 125
Sparky88 , при първия си преглед при Сигридов попитах изрично всички тези изследвания трябва ли да ги правя в Синево. Казаха ми ,че няма значение. Пуснах си ги в Бодимед за около 1000 лв и отделно мах в Геника изследвания, които бяха 500 лв мисля и за мен лично бяха изслишни. По-големият проблем е, че разчитането става само онлайн, лично не желае да ги коментира, а онлайн терапията ти я назначава някой друг. На мен ми отказа той да ги коментир аи ми обясни, че трябв да използвам онлайн платформата. Всички последващи изследвания също се практикува така. Проблемът е, че въпреки възможността на хората, които ги коментират да проследят как се движат нещата и какво да включат допълнително - те не го правят. Така след всяко изследване на мен ми предписват още 2-3 хранителни добавки поне и преповтарят други 2-3, които вече взимам.

Едно допълнително питане към дамите вливали феинжект - при какви стойности ви е препоръчана вливката ? Моите стойности на феринжект са с около 10 единици под долна граница, но други трима лекари отхвърлиха препоръчаната ми вливка. Ще съм благодарна ако споделите мнение и опит.

# 126
Sparky88 , при първия си преглед при Сигридов попитах изрично всички тези изследвания трябва ли да ги правя в Синево. Казаха ми ,че няма значение. Пуснах си ги в Бодимед за около 1000 лв и отделно мах в Геника изследвания, които бяха 500 лв мисля и за мен лично бяха изслишни. По-големият проблем е, че разчитането става само онлайн, лично не желае да ги коментира, а онлайн терапията ти я назначава някой друг. На мен ми отказа той да ги коментир аи ми обясни, че трябв да използвам онлайн платформата. Всички последващи изследвания също се практикува така. Проблемът е, че въпреки възможността на хората, които ги коментират да проследят как се движат нещата и какво да включат допълнително - те не го правят. Така след всяко изследване на мен ми предписват още 2-3 хранителни добавки поне и преповтарят други 2-3, които вече взимам.

Едно допълнително питане към дамите вливали феинжект - при какви стойности ви е препоръчана вливката ? Моите стойности на феринжект са с около 10 единици под долна граница, но други трима лекари отхвърлиха препоръчаната ми вливка. Ще съм благодарна ако споделите мнение и опит.

Само да вметна, че познавам момиче на което е коментарал изследвания в кабинета си след което е начислена и такса за коментара..
При мен при 101 хемоглобин назначи вливка феринжект, но и 2 други АГта също подкрепиха. Желязото ми беше 3.

# 127
Здравейте момичета, не знам дали в правилната тема влизам. Предстои ми среща с доц Русев, относно изследване на "Ембриотоксин" и "тромбоцитно-левкоцитни агрегати". При въпроса ми за цени по телефона, отказаха да ми кажат. Някоя от Вас дали е правила такъв тип изследвания, запозната ли е ценово - за да се подготвя.? Благодаря Ви!

# 128
Kam76, какви са ти стойностите на хемоглобин и желязо? Аз моето от 117 успях да го вдигна със Сорбифер, Билкова кръв и сок от цвекло. Успех!

# 129

В Синево Сигридов изпраща, защото има договор неговите пациентки да получават 10% отстъпка от всички изследвания. Сигурно и той си прибира по нещо разбира се. На мен ми вливаха феринжект, а стойностите ми бяха:
Желязо: 8,74
ТЖСК: 82,94
Феритин: 0,19 (доооста зле)
Хемоглобин: 113

Тук е много важно да се подчертае нещо дебело: това дали имаш нужда от желязо не го показва само Хемоглобина като показател, гледат се тези четирите, а също се гледа и Б12 как е, защото именно той транспортира влятото желязо до клетките. Феринджекта само зарежда депата. Затова много често препоръчват и инжекции Б12. Лекарите доста объркват с тая билкова кръв и сорбифер, защото когато приемаш например само сорбифер с надежда да си вдигнеш желязото, то ще е хубаво и добавка Б12, но двете се бият и трябва да има отстояние от около 8 часа (по спомен). Да не говорим, че за доброто усвояване на желязото ти трябва и витамин С (ама той също се бие с Б12). Така, че вливането (понеже е течно и е със системи) е най-прекия и бърз начин да се навави всичко необходимо. Разбира се, искат се няколко седмици, за да се отчетат по-високи стойности в изследванията, така че не си правете изследване веднага след вливането.

А относно разчитането на коментари със системата им - за мен лично това вече е много нахално и също ме дразни. Някои неща ги разбирам защо се правят, но това специално не. Също така искам да вметна, че аз си пуснах сумичката за коментар на изследванията, но на следващия преглед започнах с подробни въпроси всяко изследване за какво е и всяка добавка как ми служи, (а също и как да я позиционирам през деня, кое с какво се приема). Не ми отказа да ми отговори на нито един въпрос. Даже като че ли се зарадва и ми отдели доста време да ми обяснява. Така, че моят съвет е: Винаги, Винаги питайте. И след това записвайте. Ваше право е да знаете всяко едно нещо как да го приложите правилно и да разбирате за какво ви служи.

# 130
Моите резултати са следните:
Хемоглобин - 117
Феритин - 26 (при долна граница 34)
Б12 - 506 (при горна граница  569)
ТЖСК не ми е искано такова изследване

Предвид резултатите не бях сигурна дали няма да прекаля с феринжекта, затова се отказах и сега пия Смарт хит Желязо в комбинация с вит. Ц. Отделно с разлика приемам и б12 три пъти седмично, както и други добавки.
Като чета Вашите резултати моите всес още не са толкова гранични и мога да си позволя да опитам да вдигна само с прием на желязо.
Четох в други групи жени, които са имали хемоглобин 220 и се е наложило да им пуснат система глюкоза, както и жени, които бебче е било с твърде висок хемоглобин и тези истории доста ме притесниха.
Благодаря Ви за споделеното мнение.

# 131
Моите резултати са следните:
Хемоглобин - 117
Феритин - 26 (при долна граница 34)
Б12 - 506 (при горна граница  569)
ТЖСК не ми е искано такова изследване

Предвид резултатите не бях сигурна дали няма да прекаля с феринжекта, затова се отказах и сега пия Смарт хит Желязо в комбинация с вит. Ц. Отделно с разлика приемам и б12 три пъти седмично, както и други добавки.
Като чета Вашите резултати моите всес още не са толкова гранични и мога да си позволя да опитам да вдигна само с прием на желязо.
Четох в други групи жени, които са имали хемоглобин 220 и се е наложило да им пуснат система глюкоза, както и жени, които бебче е било с твърде висок хемоглобин и тези истории доста ме притесниха.
Благодаря Ви за споделеното мнение.

Не изглежда да имаш нужда от вливка на този етап, да. Следи си ги в хода на бременността все пак и успех Simple Smile

# 132
Феритин под долна граница за мен е по-опасно отколкото вливка. Аз правих 2 вливки при желязо на горна граница, хемоглобин 130 и феритин 10 единици НАД долна граница. Нямах проблеми, само помогна да мине по-леко секциото.

# 133
Феритин под долна граница за мен е по-опасно отколкото вливка. Аз правих 2 вливки при желязо на горна граница, хемоглобин 130 и феритин 10 единици НАД долна граница. Нямах проблеми, само помогна да мине по-леко секциото.

Къде са медицинските доказателства, че само поради нисък феритин трябва да се прави вливка.... При условие, че хемоглобинът за бременна е идеален. Да, ако започнат да падат стойностите разбирам, но никой АГ с изключение на Сигридов според мен не би дал зелена светлина за вливка само заради феритин малко под норма. Предозирането с желязо също не е безобидно

# 134

Къде са медицинските доказателства, че само поради нисък феритин трябва да се прави вливка.... При условие, че хемоглобинът за бременна е идеален. Да, ако започнат да падат стойностите разбирам, но никой АГ с изключение на Сигридов според мен не би дал зелена светлина за вливка само заради феритин малко под норма. Предозирането с желязо също не е безобидно

Какво значи къде са медицинските доказателства? Ми прочетете си. Феритинът показва най-общо казано колко са запасите на организма от желязо. Ето тук можете да видите обяснено на прост език: https://www.youtube.com/watch?v=WhESMFCSMPM&t=475s 
*започва да говори за желязото на 3:12 мин.
*а за феритина на 4:24 мин.

Общи условия

Активация на акаунт