Д-р Иван Сигридов - Тема 8

• 79 019
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, от д-р Сигридов ли имате информация за съвместимостта на желязо, Б12 и Вит С и кога кое да е пие? Ако не е от него - бихте ли посочили източник, аз потърсих набързо (без претенция да съм задълбочавала), но не намирам такава иформация?

Лекарите доста объркват с тая билкова кръв и сорбифер, защото когато приемаш например само сорбифер с надежда да си вдигнеш желязото, то ще е хубаво и добавка Б12, но двете се бият и трябва да има отстояние от около 8 часа (по спомен). Да не говорим, че за доброто усвояване на желязото ти трябва и витамин С (ама той също се бие с Б12).

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 16:59 от AuroraDreams

# 151
Здравейте, от д-р Сигридов ли имате информация за съвместимостта на желязо, Б12 и Вит С и кога кое да е пие? Ако не е от него - бихте ли посочили източник, аз не намирам така иформация?

Лекарите доста объркват с тая билкова кръв и сорбифер, защото когато приемаш например само сорбифер с надежда да си вдигнеш желязото, то ще е хубаво и добавка Б12, но двете се бият и трябва да има отстояние от около 8 часа (по спомен). Да не говорим, че за доброто усвояване на желязото ти трябва и витамин С (ама той също се бие с Б12).

Здравейте, от преди Сигридов имам информация. Мисля, че дори и тук във форума съм попадала теми, свързани с витамини и минерали. Когато стигнах до Сигридов също ги поставих тези въпроси, както и съм питала сестрите, които работят при него. Доколкото знам, желязото се комбинира с витамин Ц. Двете се подпомагат. Б12 е много важен в процеса, при който желязото достига до клетките, но приемани заедно на куп желязото и витамин Ц пречат на усвояването на Б12 и той става неактивен и се изхвълря. Затова се препоръчва ако например, приемате добавки желязо и витамин ц, те да са заедно, а Б12 на около 4-8 часа разлика.
Не така стоят нещата обаче ако се прави вливка. При нея се слага феринжект и мисля се добавя ампула витамин ц (дано не се бъркам, но май правилно съм запомнила). След това на мен са ми поставяли инжекцията Б12 и като ги питах, защо се правят накуп ми обясниха, че когато е под формата на инжекция (т.е. течност) не си взаимодействат така и директно си се усвояват. Това би означавало, че ако например приемате Сорбифер таблетки и някакви хапчета Б12, тогава вече няма да се усвояват както трябва. Затова вливката е най-прекият и бърз начин да овладеете желязодефицитната анамеия без да се чудите кое как ще си повлияе. В късните седмици на бременността, подбно състояние, макар да е често срещано е доста зле за бебето, защото без желзо не достига достатъчно кислород до мозъка. Хубаво би било и друг да сподели дали е поставял същите въпроси, защото аз не съм лекар и не зная дали правилно обяснявам нещата.
Също така взаимодействията между витамини и минерали си следя чрез една таблица. Оставям ви линк, мисля че е доста полезна. https://i.framar.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D … D0%B8%D0%BD%D0%B8

# 152
Здравейте, Д-р Сигридов прави ли инвитро процедури?

# 153
# 154
Здравейте, какви изследвания са необходими да подготвя преди трета фетална при д-р Сигридов?

# 155

На мен той ми препоръча д-р Шефкетова в болница Токуда за такива процедури. Успех!

# 156

На мен той ми препоръча д-р Шефкетова в болница Токуда за такива процедури. Успех!

Лично мнение,
Никак не ми хареса подхода на Шефкетова, особено ако сте 35+  не ви я препоръчвам.
Нито ми погледна изследванията, нито искаше да чуе историята ми, направо ме прати за донор.

# 157
  • Sofia

Лично мнение,
Никак не ми хареса подхода на Шефкетова, особено ако сте 35+  не ви я препоръчвам.
Нито ми погледна изследванията, нито искаше да чуе историята ми, направо ме прати за донор.
При мен беше точно обратното. Когато отидох при нея бях на 40г. Изслуша спокойно цялата ми история, погледна всичката документация, която носех, погледна ме с ехограф и ме изпрати за цветна снимка и спермограма.
При мен планът беше да таймираме овулацията с хориомон или др. от сорта. Дори не ми е споменавала за инвитро, камо ли за донорска.

# 158

Лично мнение,
Никак не ми хареса подхода на Шефкетова, особено ако сте 35+  не ви я препоръчвам.
При мен беше точно обратното. Когато отидох при нея бях на 40г. Изслуша спокойно цялата ми история, погледна всичката документация, която носех, погледна ме с ехограф и ме изпрати за цветна снимка и спермограма.
При мен планът беше да таймираме овулацията с хориомон или др. от сорта. Дори не ми е споменавала за инвитро, камо ли за донорска.
Вероятно защото не сте за инвитро, което е супер.
Докато аз си отидох с препоръка за инвитро и идея да обсъдим подхода, и както казах премести папката с документите които носех без да ги погледне, видя ме на ехограф и  коментара беше с неработещ десен яйчник сте и с този мъжки фактор направо действайте за донорски материал.
Интересното е че за всички останали лекари яйчника си е наред, антрални има и т.н.
Както и да е, отиваш, виждаш лекаря и преценяваш твоя ли е или не,  поне за мен вече това е лесно, след като съм обиколила де що има светила.😞

# 159
Здравейте. Да попитам тези, на които са правили обливки с антибиотик, как да тълкувам тази схема. Първия месец антибиотик-след 6-7 дни пробиотик, после месечен цикъл.
Така ли е или греша?

# 160
Здравейте. Да попитам тези, на които са правили обливки с антибиотик, как да тълкувам тази схема. Първия месец антибиотик-след 6-7 дни пробиотик, после месечен цикъл.
Така ли е или греша?

Здравейте,
Моля да ми кажете за какво е назначена тази терапия?

# 161
Момичета преди 2 седмици си закупих витамините на Garden of Life Prenatal Code Raw по препоръка на Сигридов,но едвам ги преглъщам при интерес може да ми пишете,изпила съм от опаковката само 30 хапчета.

# 162
Някой поръчвал ли е добавки на Natural Faktor от сайта iHerb? На много добра цена е всичко там и ми е съмнително…

# 163
Някой поръчвал ли е добавки на Natural Faktor от сайта iHerb? На много добра цена е всичко там и ми е съмнително…
По скоро в България са на съмнително висока цена всички добавки. Поръчвайте смело, няма проблем със сайта. Идват за около 2 седмици.

# 164
Всичко оттам е г/д на 50 процента от цените тук, аз поръчвам всичко оттам и нямам никакви оплаквания, да не говорим че действат бързо за замяна/рекламация

Общи условия

Активация на акаунт