Д-р Иван Сигридов - Тема 8

• 77 497
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,

Др. Сигридов беше единствения, който посмя да ми спре прогестерона и съм му много благодарна.

Аз отидох на преглед още на датата на закъснелия ми цикъл, 4седмица, защото теста ми беше положителен няколко дни преди това. Не успяхме да видим нищо с гинеколожката, обаче отидох с леко бледо розово зацапване в Щерев. Тя реагира много бурно, веднага ми изписа прогестерон вагинално, за да “задържим” бебето. Аз естествено се уплаших и започнах да го взимам. Само, че на своя глава реших да си направя тест на прогестерона, беше 100,  2 седмици по-късно беше 130 Горна граница за първо тримесечие. През цялото време държах двама гинеколози в течение на обстоятелствата и ги молих буквално да ми намалят прогестерона и да го спрем поетапно, защото не можех да спя от него. През нощта имах нещо като треска, студена пот, да не говорим че повръщането и гадене се бяха засилили страшно много още в 6-та, 7-ма седмица. И двамата гинеколози не посмяха да ми спрат прогестерона, само единия го убедих да намалим дозата на 100 мг от 200… искам да ви кажа, че тия лекари, просто се страхуват. Знаят, че масово се изписва прогестерон и “няма проблеми” и въобще не ги е грижа и не се интересуват от нови научни изследвания, статии и тн. Мъжа ми много се задълбочи по темата и започна да чете медицинска литература. "papers" с изследвания от последните години, всичко най-актуално непреведено на български. Моя мъж не искаше да ме плаши и само ми намекваше, че ще е добре да спрем с прогестерона, защото ако е момче, може да има сериозни проблеми. Отивам аз при доктор Сигридов и той понеже не ми е съпруг и е изключително емоционален на моменти направо ми каза за всички ужасни неща, които може да се объркат с момчетата и как прогестерона уврежда тестиси и куп други неща.
Разбирам, че много пъти има наложителна медицинска причина- кървене и нисък прогестерон, които налага приема на външен такъв. Но нека да помислим малко за това какво значи нисък прогестерон? За една жена е нормална една стойност, за друга съвсем различна. Ако няма кървене, защо трябва да се приема външно. Аз бях с предишен опит инвитро, взимах 500мг общо прогестерон на ден с инжекции и вагинално и не мърдаше от 60 стойност. Да не говорим че започна да ми пада в 9-та седмица и се оказа че сърдечната дейност  на плода е спряла. Не прогестерона поддържа бременността, а правилното развитие на плода, и ЧХГ стимулира прогестерона, а не обратното. Честно казано не знам колко гинеколози в България са достатъчно смели, начетени и адекватни, че да излязат извън рамката на еднаквия подход при всички.

Надявам се, поне да ви дадат минималната доза прогестерон, с която да се чувствате добре. В крайна сметка, когато се налага се налага, но смятам че др Сигридов е достатъчно адекватен, за да прецени това.

# 601
  • София
Оф... Стига глупости... Имам две момчета и с двамата съм приемала прогестерон, с големия в конски дози заради шийката, нито с пенис нито с тестиси има проблем, нито има умствено изоставяне...  Даже бих казала че ми е много умно момчето...

# 602
Оф... Стига глупости... Имам две момчета и с двамата съм приемала прогестерон, с големия в конски дози заради шийката, нито с пенис нито с тестиси има проблем, нито има умствено изоставяне...  Даже бих казала че ми е много умно момчето...

Мога ли да ви пиша на лично?

# 603
  • София
Да, няма проблем.

# 604
Моята АГ по здравната каса ми изписа натаспин само за всеки случай, да била спокойна, заради тромбофилията. Въпреки че й казах че точно Сигридов ми спира аспирина и инжекциите, така че сами преценете що за доктори са.
https://trud.bg/amp/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%BE%D … 1%80%D0%B5%D0%B4/ Дано отвори статията. Няма как да я преразкажа, нямам научния речник.

# 605
Моята АГ по здравната каса ми изписа натаспин само за всеки случай, да била спокойна, заради тромбофилията. Въпреки че й казах че точно Сигридов ми спира аспирина и инжекциите, така че сами преценете що за доктори са.
https://trud.bg/amp/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%BE%D … 1%80%D0%B5%D0%B4/ Дано отвори статията. Няма как да я преразкажа, нямам научния речник.

Ще я прочета, благодаря ви Simple Smile

# 606
По- горе прочетох мнение, че ЧХГ стимулира производството на прогестерон .
Искам да кажа, че при моята бременост това не беше така. ЧХГ беше с отлични стойности и нарастваше с прекрасни темпове- като по учебник! Но прогестеронът беше много нисък-11 ng/mol, бях само на вагинални глобули. В момента, в който приложихме и инжекции се покачи на 21 ng/mol
С такъв прогестерон просто рискувах да загубя бременоста, която беше и инвитро.
Риск винаги има и в едната посока и в другата. Добре разбирам, че майчиното сърце се мъчи да обхване всичко и да предпази рожбата си, за съжаление сме обикновени пациенти, много от нас нямаме пряка информация, а доколко тя е достоверна само Бог знае.

# 607
Здравейте, включвам се с доста различно питане, запазила съм си час за 9.30 при д-р Сигридов, а след това имам много важен преглед на първото ми дете у се чудя организационно как да подходя… питането ми е и сутришните ли часове много се бавят и горе - долу колко време отнема прегледа при него, че от преди 6-7 год. Нещата явно са много променени

# 608
Аз съм писала и преди. Послушах Сигридов да спра прогестерона и то от раз - бях на инжекции . И след пет дни имах най-тежкият спонтанен аборт ( трети поред) Обясняваше ми как вреди прогестерона, а не погледна, че ми е около 25 само в 10-та седмица.
Имам после две деца с прогестерон до 7-8 месец .
През втората бременност пих прогестерон, два пъти антибиотик и кортикостероиди - всичко увеличава риска от аутизъм. За сега момчето ми се развива много добре.

# 609
Здравейте,каква беше дозата на ден от сока с червени цвекло,ябълка и морков на доктора ?опитвам се да намеря групата във ФБ,не я намирам може ли линк към нея?

# 610
Здравейте, включвам се с доста различно питане, запазила съм си час за 9.30 при д-р Сигридов, а след това имам много важен преглед на първото ми дете у се чудя организационно как да подходя… питането ми е и сутришните ли часове много се бавят и горе - долу колко време отнема прегледа при него, че от преди 6-7 год. Нещата явно са много променени
Здравейте, по принцип сутрин прегледите вървят по-бързо. Може да звъннете на регистратурата и да обясните ситуацията, за да ви кажат как се движат часовете.

# 611
Здравейте, обсмислям дали да си запиша час за Др Сигридов. Моя случай е следния: с 2 спонтанни забременявания и 2 миседа в 6-8гс. Нямам успешна бременност. Пациентка съм на Надежда, след втория аборт имам всички изследвания, които са ми казали - генетични, имунологични, хормони и тн. Искам консултация и коментар и от него. Как трябва да се подготвя за първоначален преглед при него, колко време се чака за час при него, каква цена да очаквам и като цяло мислите ли, че е подходящ за моя казус?

# 612
Ами какви са ви резултатите от тези изследвания? Аз лично за едни "банални" тромбофилии не бих ходила да му чувам мнението.

# 613
Ами какви са ви резултатите от тези изследвания? Аз лично за едни "банални" тромбофилии не бих ходила да му чувам мнението.

ами, да и тромбофилия имам, имунологичните са с леки отклонения, имам тежка ИР, но нямам наднормено тегло, 61 кг съм на 163 см, (в момента отслабвам и съм на глюкофаж 1000мг). Цъфнах с разни уреаплазми и гарднерела - лекувам ги, на 3 вида АБ съм. АГ-то което следеше бременността ми говорише че има съмнения за кръвотока и следващия път на терапия, ама предвид колко неща ми излязоха, не смятам че само това е бил проблема. Това което на Надежда не ми харесва е че ми се говори за инвитро с ПИД,.. На 26.09 съм за коментиране на последната биопсия с репрото, но се чудя дали да не посетя и Сигридов тази есен.

# 614
  • София
По добре при Калчев или Ковачев идете. Аз също съм с ИР и с вашите кг/височина и имам два пъти кухо яйце, един мисед и една биохимична и най-важното две родени деца. И двете се получиха когато спазвах стриктна диета, добавки за подобряване на качеството на яйцеклетките (мъжа ми също пиеше добавки)

Общи условия

Активация на акаунт