КГБ = Клуб на Готините Баби - 211

• 40 832
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • Кубрат/ Пишурка
Аз имам 40 рецепти с яйца. Но обичам тези, които са ми от детството : бъркани, джуркани, обърнати, на очи, по панагюрски, омлети и разни запеканки: с гъби, без гъби, с картофи и без.... Божееее, дали не огладнях по никое време?!

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 22:07 от Янче-то

# 106
  • Вила Великула
Аз имам 40 рецепти с яйца. Но обичам тези, които са ми от детството : бъркани, джуркани, обърнати, на очи, по панагюрски и разни запеканки: с гъби, без гъби, с картофи и без.... Божееее, дали не огладнях по никое време?!
Янче, недей да ядеш по това време. Аз яйцата най-много ги обичам варени. Много са ми вкусни и много ме засищат. С две варени яйца мога да изкарам цял ден, но ако са пържени-не.

# 107
  • Кубрат/ Пишурка
Блазе ти, Пипи! Сварени слагам само на зелена салата! Или нарязани в чинийка за мезе със солчица, червен пипер и маалко оцет! Ама да ме заситят две сварени яйца - просто забрави!

# 108
Късно е, но да намина пак.
Фло,нямам  точно  такава книга  за яйцата. Имам 5-6 готварски книги, но тези рецепти ги знам от моята свекърва-   чистокръвна  панагюрка.  
Много приятна среща сте имали днес.Браво! Речено-сторено!
Янче, не е хубаво да се яде късно вечер,ама аз точно по това време съм ламя ненаситна.  
Танита, бързо да мине рамото.И мен ме боли,но защото спя на него. Такава ми е   "сънната"поза.
Касс, да расте здраво детенцето и много да ви радва!
Лека  нощ!

# 109
https://youtu.be/GSwgOwzSnas
Лека нощ, усмивки...!
Сладки сънища!

# 110
Посред нощите да се разпиша с доста закъснели честитки
Майче, честит да е синът ти!

Пипи, мого успехи и сбъднати мечти да има момчето ти!

Честит професионален празник на Фло и дъщерята на Нина!

Кас, да ви е живо и здраво внучето!
Аз си имам внучка у дома и е веселба голяма. Аз гледам да не изпуска  уроците, тя гледа да не изпуска  детските
по ю-туба и така я караме
Вчера имах проблема на Важната клечка, но се справих сама - тропосах внучката пред телевизора и й рекох, че ако не мрънка, ще гледа докато не й разплета валмото, дето си е сътворила.  Вервайте ми - не гъкна
Скрит текст:
Лека и спокойна нощ на всички!

# 111
Абе аз като ви казах, че ще поставим основите на козметичен туризъм  Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Да е честит синът на Мая ! Където мине -да иляди ! Да я уважава и подкрепя !
Честити да са ни и стоматолозите, начело с Фло !
Клечи, Радваме се, че каквото е трябвало, е минало добре.

За пернишкото преживяване на дружките: Много ви се радвам и ще го повторим !

Ениса, Браво за упоритостта и успеха !

Всички да сте здрави и спокойни !

# 112
  • Кубрат/ Пишурка
Честит имен ден на Яжка! Бъди здрава и благословена!
Другата именичка е Кремчето. Тя има двоен празник, че е и пчеларка, но нещо изчезна от хоризонта. Но и тя да е жива и здрава!

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 09:02 от Янче-то

# 113
Добро утро мили дружки!
Или сте яхнали  рано конете, или сте се успали Stuck Out Tongue , затова ви слагам едно бързо приготвено кафе, че и аз нямам много време Coffee Coffee Coffee
Танита, как си, дано отшумява това чудо вече Kissing Heart
Янче, развесели ме и мен с тази бабуля Simple Smile  Колко са големи тези сладури?
Габка, и аз като твоето гадже спагетите са ми гарнитура или закуска. Не, че не ги обичам, но хапвам и след малко пак съм гладна Laughing
Каг, ще пробвам твоите рецепти, особено оригинала за яйца по панагюрски, но и у нас много се тачат тия с кисело мляко и чесънче. Бърканите заляти с млечен чеснов сос също ми изгледат интересно, абе ще пробвам, тенкю Heart Eyes
Фло, като си на вода как го правиш този режим? Имах един шеф навремето, всеки понеделник беше на вода, цял ден, но каза че после вечерта си вечеря, по лека вечеря, но вечеря. А това чаф - е от чао , с едни приятелки навремето като си казвахме чао и едната вместо чао каза чаф и така си остана, после и аз взех да го ползвам Blush
Пипи, от къде точно поръчваш това мазило? Радвам се за срещата ви, хубаво сте си изкарали, пожелавам още много такива срещи и с увеличен състав Heart Eyes
Клечице, снощи не успях, но пък сутринта с кеф изслушах лека нощ усмивки, нищо че е сутрин, тенкю и на теб Heart Eyes
Тану, като видях с какво си се сборила, направо се уплаших. Добре, че детенце е стояло мирно и си успяла да се пребориш.
Деборанке, ти си била нощна птичка и сега спинкаш нали Stuck Out Tongue Winking Eye
Ние снощи се събрахме хапнахме, поглезихме /както всеки ден де / беборан  и хайде по леглата, че работен ден. Фло, питката дето я метнах тук  е от нета. Снощи бяхме на купена. В събота и неделя ще направя да не ми е дерт.
А, Янчето е писала.
Ами да поздравя тогава и аз Яжка щом има празник - Здрава да си Яжке, много спокойни и усмихнати дни с любими хора ти желая! Heart Eyes
А сега вече изчезвам, но по-късно пак ще дойда Simple Smile
Спорен и хубав ден на всички пък макар и мразовит /при нас -12/ Heart

# 114
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Вчера писах от телефона и сега минах да редактирам, че редактора на телефона е сътворил големи глупости. Вместо, че кожата ми сияе, е написано сирене. Затова избягвам да пиша от телефона. Трябва да го махна този редактор, но не знам как. по-точно не съм имала време да потърся как става.
Честит да е имения ден на Яжка и Кремчето.  Кремчето се загуби и не пише тук, а в другата група, но ако ни чете да и честитя и деня на пчеларя.
Крема го има из интернет пространството. Ето например тук:
Деборанка, наистина май ще правим козметичен туризъм. Не бих казала, че ще е заради цена, защото не е по-евтино от София, но качеството си заслужава. Много професионално и без претупване. След три седмици пак ще отида.
А сега ви оставям, че стана никое време, а имам много задачи.
Пожелавам ви днешния ден да е много усмихнат, както се е усмихнало слънчицето на вън.

# 115
  • София
Привет, красавици!
Тази сутрин май всички сте яхнали коньовете и сте по задачи.
Аз преди малко слязох от моя кон, оставих го да почива. Пия си второто кафе и после се захващам с готвене. Внучките не искат Роло Стефани, а пържени кюфтета. Волята на внучките - закон за баба.
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА МИЛАТА ЯЖКА. НЕКА ДА Е ЗДРАВА, ДА Е РАДОСТНА С ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ СИ, ДА ГИ ОБИКАЛЯ И НАВЕСТЯВА!
ЯЖКА и да не пропускаш срещите с дружките! Чакаме те с нетърпение. Дано щерка ти да не чете как те подкокоросвам. Проверих думата в речника. Ега ти думата! Като си дойдеш, ти обещавам няколко екскурзии до близка места. Какво стана с плетката? До къде я докара?
ТАНУ, браво на теб. Справила си се с това "гнездо". Малката ми внучка е забранила използването на тази думичка. Simple Smile. Гледам за спане да й сплитам косичката, че иначе става същото. Каката вече е с къса коса и няма този проблем.
Ей, тези младите. Колко са пъргави. КАССС ме изпревари. Тенкю за бързото кафе, тенкю за разясненията. Simple Smile Нали позна вчера за срещата, та ти отпада "наказанието" да скачаш на куц крак на място 5 пъти.
ДЕБОРАНКА, понеже идеята ти за козметичен туризъм се роди от теб, следващия път идваш с нас. Този път беше слаба организацията, късно се сетихме с МАЯ, че можем да се прицънцурим и ние. Здраве да е, навити момичета сте, ще има още "пъти".
Хайде и ПИПИ ме изпревари. Зачудих се снощи как така кожата ти е сирене, ама знам ли? Може и така да става като се ходи на козметик в Перник.
Е сетих се за един виц, та да ви го кажа. Отива един мъж като мен със свръх тегло и пита доктора какво да прави. Докторът му казва или по 3 на ден оправяш жената или тичаш всеки ден до Перник и се връщаш. Без много, много да мисли мъжът казал. А, ей го де е Перник. Ще си го тичам...
Момичета, изпих си кафето, запретвам ръкави и започвам.
Които са на работа, да им спори. а които са си у дома, да си организират времето според желанията. 
Отлитам ( по КАССС)

# 116
Айде и от мен добър ден - вече! От сутринта ме врътна шайбата, та сега стигнах да ви видя! Най-напред честито на именниците, да са живи и здрави, с гордост да си носят името. При мен нищо ново - на въртележката съм, не мога да се оплача, че скучая.Ще отметна задачите и след това съм на козметик - ха, ха.Малка компенсация за юркането през деня. няма да дрънкам тенджерите - правих го вчера, чакам да ми кажат дали ще дойде малък сладък.

# 117
  • София
Омесих каймата за кюфтетата, направих кекса. По "заповед на щукИтЕ" ( по Клечицата) кексът е без орехи, само със стафиди. Като един истински рак съм доста консервативна, но днес нещо ме тресна по главата и направих кекса с кефир. Сега се пече, после след дегустацията ще ви кажа как се получи. Моята гъба расте като гъба. Вече е препълнена супена лъжица. ще си я разделим с моя приятелка. Чака я с нетърпение.
ЕНИСА, ти консултира ли се с док за тибетската гъба? При тази лудница около работата ти едва ли си имала време. МАЯ казваше, че е препоръчително при язва и гастрит. Добре им се отразявало.
МАЙЧЕ, отспа ли се?
Отивам да си нагледам печивото.

# 118
Докторката не била чувала. И аз мисля, че кефира не може да е вреден, така че като се видим пак - искам гъба.

# 119
  • София
Добър ден от слънчева София.
Яжке, честит имен ден с пожелания за здраве и много срещи с деца, внуци и приятели!
Със закъснение - да са живи и здрави стоматолозите! Пожелавам им беззъби, но богати клиенти.
Кас, няма ли да правите питка за 40 дни на бебето?
Аз знам, че се прави на самия ден и само жени присъстват.
Но пък доста млади майки отричат старите обичаи - както решат.
Ние си ги правихме и за двете внучета.
Янке, много се радвам за Анжелка.  Нормално е за момчето да те нарича бабуля - те така си казват на бабите. А и в бившите републики повечето между тях си  говорят на руски, въпреки, че са различни националности. От прибалтийските нали като се отделиха 90те години въведоха закон да се говори само на естонски, латвийски, литовски. Да, ама се оказало, че повечето хора не го владеят добре. И правеха безплатни курсове за родния език....
Аз вчера се боядисах, започнах да прибирам багажи и поръчки в куфара докато ми изсъхне косата. Голямо мотане беше цял ден. Излязох навън кам към 15.30. Извода ми е, че като си седя у дома много се размотавам и всичко става бавно. А като знам, че излизам - върша си нещата бързо преди или след разходката.
Май открих Америка на карта.
Пл. днес не е на работа - ще събира сили за гостуването.
Уж е планирал да ходим насам-натам. Но хапна и май на заспиване е работата. Направо е като бебетата.

Общи условия

Активация на акаунт