КГБ = Клуб на Готините Баби - 211

• 40 835
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ох, с тази моя професия няма да умра от скука. Как забравих да ви го споделя, та да се посмеете и вие.
Преди няколко дни звъня за пациентка, че мостът й е готов, да дойде да й го циментирам. Да, но тя била много заета и каза, че зъбите спешно й трябват, за някаква среща и след това ще дойде. Ще изпрати сина си да вземе зъбите, тя ще си ги сложи в устата и ще се представи пред някого си красива. Не беше ми се случвало такова нещо. ама аз си я знам _ тя си е шемет и се знаем от 40 години. На мостът ( мост на предни горни зъби) съм правила метална проба и знам, че влиза и излиза безпроблемно. Дадох зъбите и момчето замина. Вярвах, че ще се справи.
След 3 часа ми звъни и иска спешно час. Долетя за нула време и разказа какво се е случило.
Накикиморила се тя - гримче, туй, онуй и с разтопен восък запълнила зъбите. Изчакала малко, нахлузила ги и полетяла. Отишла на уречената среща, поднесли й кафе. Отпила глътка две и хоп, зъбите цопнали в чашата. Да се смее ли или да плаче - конфузна история. Като дойде при мен яко се посмяхме.
ПП Забравих да кажа, че билети за оперета съм взела. Очаква ни хубаво мероприятие.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 13:08 от Flo 51

# 121
Фло, ще ме умориш, ама от смях де 🤣🤣🤣🤣🤣 Ами кво голяма забава ти е, а аз се хиля сама, излизам за нещо и в коридора продължавам да се смея, дано не ме е засякъл някой.
Айша, виждам, че стягаш багажа, а кога излитате и къде са децата, ако не е тайна все пак?
Айде, пак отлитам, до после 🤗

# 122
И аз имам смешка за разказване,  посмейте се  на мой гръб, какъв съм шматарок безподобен...
Вчера заминах за село - накупих аз ( като добра жена Simple Smile продукти разни, че не знам ММ, какво има в къщи ( нали уж е за кратко и ще си идва при мен в СФ) да сготвя, да хапваме и да седим на топличко.... Всичко точно, хапнахме, легнахме и към 02.00 часа  се включи някаква аларма за парното - нещо омотал снощи като го палил, водата в бойлера прегряла, над 100 градуса - ври и кипи, ужас, ужас. Аз заспах, той няколко часа оправяше поразиите по мазето... Притеснен е, има причина да е неконцентриран и разсеян, но е опасно с това парно- самоделка... Аз уж отидох да го успокоява и разсейвам от мислите му...

Ми аз к'ви ги върша .. в един момент на мен ми минава мисълта - в СФ ми е пълен  хладилника с храна, ( накупих, да има, че след дни ще идват пак децата), а аз като тръгнах изключих тока ( да ме пита човек защо го направих) и сега пътувам на обратно да спасявам меса, кайми, манджи и разни неща . Смятам, че за 24 часа не биха се развалили, но ще видим като си отида кое как е...
Въобще се улавям, че понякога в желание да не си създавам стрес, действам много, много първосигнално, по инстинкт, без да влагам мисъл и разум, яд ме е на мен си, но и се плаша от мен си... Случвало ли ви се е? Това възрастови изменения, да не кажа старческо изглупяване ( деменция) ли е ? Къде свършва разсеяността и започва болестното състояние? Ей такива мисли ми минават през бившата руса главица...
А иначе гледките по пътя са прекрасни - пътувам с влак през Подбалканската линия - кеф ти природа, кеф ти сняг, кеф ти слънце...
Та така.
Ще пиша пак...
Поздрви.
Поставяйте ми диагнозата и пи- важното, казвайте лек, че ако от сега започнем със старческите поражения, къде ще му излезе края...

# 123
  • Кубрат/ Пишурка
Направо ме уморихте Фло и Клечи!
Клечке да те успокоя - далеко си от деменцията! Моята ЛЛ препоръчва Селеногин за забравянето! Било нормално за нашата възраст.

# 124
  • Вила Великула
Клечице, според мен просто си разсеяна. Може би покрай емоции с внуци или други грижи.
Аз по принцип не мога да дам съвет, защото винаги се старая да съм на 100% концентрирана. Няма друг вариант, като комуникираш с толкова много хора и всеки иска нещо от теб когато си реши. Трябва да запомня всичко и да го изпълня. Дори ми е станало навик като говоря с някой по телефона служебно винаги имам лист и химикал и пиша. Иначе няма оправия. Лошото е, че така съм винаги като навита пружинка и не мога напълно да се отпусна.

# 125
  • София
Чаках, чаках да ме поздрави някой с празника ми, ама не. Днес имам имен ден.
Аз знам, че не е лошо човек да си записва, стига да не забравя къде е записвал. Grinning
КЛЕЧИЦЕ, не мога да ти сложа такава диагноза, на каквато ти се надяваш. Далече си. Така се случва при преумора, психическо натоварване, може и от скръб, и от тъга, може и от радост.
Надявам се, че вече си направила ревизия на хладилника и всичко си е добре. Ще докладваш, нали?

# 126
Посмях се на чужд гръб и аз!😀

Клечице,приеми че е от любооов!
Ти бързаш да отидеш,той ти се
радва и така.Важното е,че всичко това е поправимо.

Сетих се преди години тръгваме за една седмица към морето .
Проверка за всички ел.уреди включително и хладилник,който изпразних.
От морето директно на село.
След около две седмици се прибирам и воняяа из апартамента още от входната врата.
Влизам в кухнята -ужас.Хвъркат едни огромни мухи.
Отварям хладилник -празен,да но кой да се сети за двете чекмеджета фризерна част.
Някаква риба скумрия в комбинация с мая за хляб 🙆🤦🤷😀

Пипи,колко ми е познато това с комуникации и хора .
Като ходех на работа и аз като тебе всичко записвах,напомнячки на два gsm-а и т.н.
Скоро си намерих една тетрадка с такива записки.Дата,кой за какво,що,до кога и голяма червена отметка ,че е свършено.
И с шеф,който казваше-телефоните да са до възглавницата,когато спите 🤦
Ужас.
Сега съм,както казват рахат😀

Честит имен ден Яге!
Да си здрава,спокойна и заобиколена с обичта на близките ти!

Честит имен ден и на Кремчи!
Че и пчеларка славна!
За именичките

Айша,не зная кога тръгвате,но от сега пожелавам лек път и приянто гушкане в странство 🍀😍

Хайде до после

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 17:41 от Gabkata

# 127
ЧИД, Фло!  Явно ти върви на празници тези дни,  но това е ОК, хората казват,  че само бой връз бой не било хубаво.
Аз си изпълних плана за деня,  прибирам се от козметичката,  релаксирана и една идея по -  красива. Малкото ще ми го доведат утре, ще си бъдем само двамата цял ден, всички други отиват на ски. Та сега почвам и ви понаглеждам,  после пак.

# 128
  • Вила Великула
Чаках, чаках да ме поздрави някой с празника ми, ама не. Днес имам имен ден.
Фло, наистина не знаех, че и днес освен на цветница имаш имен ден. Проверих и в църковния календар и това пише за днес: * Св. свщмчк Харалампий Чудотворец. Св. мчца Валентина (Тип. с. 219) (Блажи се)
Ако си решила да си Валентина -веднага ще честитим. Нооооо, не забравяй и да почерпиш.

# 129
  • София
Фло, честито, какъвто и да е повода!
Клечи, а защо изключвваш хладилника? Той не хаби много ток.
И по цял месец съм го оставяла да си работи самотен. И сега пак ще го оставя. А преди години, докато живеех в Лозенец в празен апартамент работеше само фризер по 6 месеца. Нищо му нямаше.
За забравянето, случва се, не се впечатлявам. Важните неща записвам на тел, слагам аларми.
Кас, не е тайна - Ани живее в т.н. град на милионерите Баден Баден.
Но освен старата историческа слава в момента града е много пенсионерски, не е добре за млади хора и дечица. В целия град има 3 детски площадки. Нашите между блоковете са по-интересни. Като си бяха тук Мрънч изпадна в екстаз.
Иначе тихо, спокойно, чист въздух, отличен климат. Магазини почти няма. В центъра са някакви бутици с 4 цифрени цени. Едно малко молче си имат само - https://shopping-cite.de/   
Пипи ме уверяваше, че на място ще си купя по-хубави ботуши. А дано, ама надали.
А за пътуването - имам някакво суеверие от млада и никога не казвам точно кога летя.
Остана ми навик като още от ученичка в 10 - 11 кл. бях и стюардеса на хонорар на чартърите. Роднина беше нещо като ЧР и ме уреди. Понеже баща ми беше против, ако имаше преспиване майка ми му казваше, че съм при гаджето. Той нямаше против да преспивам при момче, надяваше се на внуци. Но не искаше да летя, че ако катастрофира самолета кой ще го гледа като одъртее.... Тъй де, човека инвестирал в дете, гледал го, очаквания има. Пък то си прави други планове за живота. Дълга история с комични елементи бяхме.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 18:33 от Aisha

# 130
Фло, Честит имен ден ! Не знаех, че имаш празник ! Да си здрава и да имаш сили, мерак, късмет и каквото си пожелаеш от този живот !

Яжка, Честита да си, да те закриля името ти и да ти носи радост !

Клечи, Така се самосъхраняваме - като забравяме. Споко и гуш ! Нямаше ли някой с ключ, да мине и да включи хладилника ?

Може пък ангелът ти да се е чудел, как да те накара да си в това време не там, а тук Simple Smile. Помисли и за тази възможност. Може да те е отвел от беда.

Утре ще обикаляме из Пернишко и Радомирско. Хващаме пътя, гледаме черкви и манастири, разхождаме се на въздух. Двамата с ММ само сме си сега.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 19:27 от Deborana

# 131
  • София
Момичета,благодааря ви за поздравите и пожеланията за имения ми ден!Честито и на адашката ми в темата,ако чете.Да е здрава,все така млада и хубава.
 Аз бях забравила ,че ми е имен ден.Тази сутрин седнах с кафето тук и като видях,че ми честитите ,се досетих.Но,така стана,че чак сега мога да пиша.Вчера имах едно притеснение,но всичко мина благополучно
 Айша,на днешно време правят фантастични ремонти и преобразования в жилищата.Полагат подово водно отопление,гъвкави водопроводни тръби прокарват диагонално по пода ,за да изменят предназназначението на тераси,килери...Тръбите са много здрави,но връзките винаги могат да не са направени качествено.Не знаеш кога и къде ще протече вода и дали няма да облее кабели.Най-добрее е да се спре тока,за да ти е мирна глава.Аз нямам съседи,но винаги изключвам и ток и вода.
  Касс,още щом видях твоето ЧАФ и си спомних,че имахме такава жена, с този поздрав.Даже рових назад,за да открия.Попаднах на снимка от първото Търново.Янчето е показала на някоя от новите от нас снимка с Мелчето,между Шпунц и нея от ресторанта .Боже,сякаш беше вчера.А Янчето и Шпунц са толкова млади на снимкатаНе намерих каквото търсих,но четох стари теми.
  Ако се сетя какво още трябваше да пиша,ще се върна.

# 132
  • София
Мили момичета, както казва АЙША поздравления и пожелания не връщам.
Забравихте ли, че днес всяка една от нас има имен ден. Нали е Чуминден, та затова. Stuck Out Tongue Winking Eye
Коя по-малка, коя по-голяма все е чума. Grinning
Понеже не сте писали след мен, та да добавя, че кексът с квас по нищо не се различава от този с кисело мляко. Спокойно можете да използвате квас като заместител на млякото. Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 20:02 от Flo 51

# 133
  • в сърцата на любимите ми хора
Те ви още една чума се явява. ФЛО, а аз доста се зачудих какъв имен ден, какви пет лева Simple Smile
ЯЖКА и КРЕМЧЕ, честит имен ден. Да сте живи и здрави.
И аз имам подобна случка като на КЛЕЧИЦА. Тръгваме за морето и ММ, не знам по какви причини, решава да спре тока в жилището. Имах си една съседка, която поливаше цветята, когато ни нямаше. Падаше си малко клюкарка. Връщаме се ние след две седмици - воня страхотна на мърша. Във фризера имаше месо, в хладилника разни други неща. Всичко развалено и миришещо. Питам съседката дали не е усетила миризмата, а тя ми отговаря: Ами замириса ми, но не посмях да отворя хладилника, да не си помислиш, че съм любопитна. Grin От миризмата не можахме да се отървем доста време. А бяхме млади, не е като сега - да забравяме. Млади и глупави/влюбени. Кой ти мисли за някакви си фризери и хладилници.
ФЛО, при тебе винаги е весело. Разказвала си и други смешни случки с пациентите.
Днес бяхме с щерките и внуците в парка. Докато имаше слънце беше много приятно за разходка, но като се скри - стана мразовито и набързо се изнесохме за вкъщи. Утре баткото е на състезание по английски език. Дано се справи добре. В неделя е на ски. Ходи с някаква група всяка събота и неделя и е много доволен.
Аз отново съм в трескава подготовка за Великденския базар в училището на Алекс. Дето се вика: Залудо работи, залудо не стой!

# 134
За екскурзията в нашия край препоръчвам Земенския манастир ако не сте го гледали. Малко над града е, църквата е уникална. Има и една дама, която изнася беседа, ще ви хареса.
Друг вариант е Гигинския манастир, ще си купите и  продукти от техните,  всичко е много вкусно.
Ако пък продължите към Трън, скалната църква Света Петка. Не препоръчвам ходене там сега, много е студено, а е хубаво да се види и ждрелото на Ерма, но на пролет.

Общи условия

Активация на акаунт