Професионални серии за коса - тема 159

• 75 185
  • 781
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Лейди, а какво ползваш? Може пък да не съм подбрала хубав.

Ray, моята коса е доста чуплива и съм установила, че без някакъв продукт за финиш, няма как да стои добре.

# 436
  • В полите на Пирин планина

Всичко е малко въпрос на проба и грешка...
Най-много харесвам:
1. Leave-in балсама на Лакме от серията Anti-frizz
2. Крема за къдрици на Десата
3. От седмица ползвам All-in-one крема на Олисета, който също е много добро попадение.
4. Заедно с него взех и моделиращия флуид на Олисета, който също е добре на първо четене.

Моята коса е фина и без някакъв продукт за оформяне ставам като гръмнал бойлер.

# 437
  • София
И аз мисля да поръчам all-in-one крема, би ли ме ориентирала кой точно е моделиращия флуид? 🙏

Всичко е малко въпрос на проба и грешка...
Най-много харесвам:
1. Leave-in балсама на Лакме от серията Anti-frizz
2. Крема за къдрици на Десата
3. От седмица ползвам All-in-one крема на Олисета, който също е много добро попадение.
4. Заедно с него взех и моделиращия флуид на Олисета, който също е добре на първо четене.

Моята коса е фина и без някакъв продукт за оформяне ставам като гръмнал бойлер.

# 438
# 439
Някой, който е ползвал филъра на Олиосета и All in one крема, би ли споделил, кое му е харесало повече и има по-голяма ефект върху косата. Вече около месец ползвам All in one крема и честно казано не прави нищо за косата ми. Единствено я усещам една идея по-мека, но е хвърчаща, с фриз, без особен блясък. Чудя се, дали филъра е със сходен ефект и дали изобщо има смисъл да го пробвам.

Иначе вечни любимци са ми коприната за коса на CHI и anti-frizz термозащитния спрей на Lakme.

# 440
  • Варна
Филъра е съвсем друг тип продукт тип маска с отмиване.Нищо общо няма с финиша. Щом са ви любими CHI и лакме защо не си ползвате тях?

# 441
Щом са ви любими *** и *** защо не си ползвате тях?
E,  как защо!?! Щото сме жени и сме любопитни!?!

Понякога си мисля, че моето любопитство си е цяла диагноза Wink

Срам ме е да си призная колко финиша за коса имам и въпреки това ви чета прилежно и внимавам да не изпусна нещо ново и невероятно Grinning
Онзи ден се бях засилила към поредния крем за очи. И като никога ме хвана срам и си извадих наличните, преброих си ги (5 неотворени! до един страхотни!) и се спрях! Надежда има Wink

# 442
  • На зелено
Здравейте,

не съм писала от дълго време в темата, а сега имам нужда от спешен съвет. Преди няколко дни бях на фризьор за боядисване на корени. За първи път ходя там и я предупредих, че 40мин е доста дълго време за моята коса. Не знам дали заради дългото време с боята или заради марката (за мен неизвестна), но получих сърбеж по скалпа и врата. За врата взех един гел, но казвайте, моля, какви успокояващи Ш и маски да взема или ампули да взема за скалпа. От дълго години ползвам само козметика на Керастазе и досега скалпа ми не е реагирал при положение, че ги водят силни и агресивни. Ако има значение, кърмя, така че не може и да са всякакви ампули.

# 443
Мажи гел от алое на скалпа.

# 444
  • Варна
Агентче Grinning то всички се диагностицирани отдавна.,но въпросът ми беше с друга насоченост...Аз поне често се усещам,че ако даден бранд ме разочарова с един продукт не посягам упорито пак към него,а търся други алтернативи.
Например не харесвам CHI/знаааааааааам,че ти си им фен/:grinning:. Едно време награбих така хвалената класическа серия и се оказа,че не е ОК на моята руса чума. Във времето упорито съм тествала повечето им масла.но до там. Та мисълта ми беше,че не е необходимо всички да харесваме и ползваме едно и също. Марки и възможности бол.
Аз изначално си харесвам Олиесета. Не съм фен на ароматите им,но като действие си ме устройват. Последно взех балсама за боядисана коса с бодлива круша. Ами страхотен е Heart. Ползвам го след маската на Calinachi,която си е откровен безсиликонов протеин. Запечатва перфектно и дава оная лигавост и силиконово китосване на блондираната коса,което повечето обичаме.

А за козметика за лице...и там нагазих грозно Grinning ама това е друга тема и там те чета прилежно и още по-прилежно харча JoyJoyJoy.

# 445
Филъра е съвсем друг тип продукт тип маска с отмиване.Нищо общо няма с финиша. Щом са ви любими CHI и лакме защо не си ползвате тях?

Да, знам, че са съвсем различен вид продукти. Просто и двата са много хвалени продукти на марката. Затова и исках да ги пробвам. Но започнах с крема и след като не видях уау ефекта от него, за който всички говорят, се разколебах, дали изобщо да пробвам филъра. Попитах с идеята, ако някой е ползвал и двата продукта да сподели, как са му се отразили.

Иначе от една неуспешна покупка не си правя заключения за цялата марка. Обичам да експериментирам с продукти, просто си имам любимци, към които се връщам често, докато не си намеря нови любимци. 😂😂😂

# 446
  • Варна
Ако решите да вземете филъра не разкарвайте крема. Двата продукта се разбират повече от добре.. Крема на мен си ми действа добре,но още по-добре е като го смеся с капките на Oway Grinning.

# 447
Агентче Grinning то всички се диагностицирани отдавна.,но въпросът ми беше с друга насоченост...Аз поне често се усещам,че ако даден бранд ме разочарова с един продукт не посягам упорито пак към него,а търся други алтернативи.
Например не харесвам CHI/знаааааааааам,че ти си им фен/:grinning:. Едно време награбих така хвалената класическа серия и се оказа,че не е ОК на моята руса чума. Във времето упорито съм тествала повечето им масла.но до там. Та мисълта ми беше,че не е необходимо всички да харесваме и ползваме едно и също.
Със теб съм, Принцесо, по отношение на лоялността към брандовете. Ако ми хареса 1-вия опит или поне не е сериозно разочарование съм склонна да поразровя интернета, да почета ревюта на реални потребители и да опитам и нещо ново. Но ако не ми е допаднал продукт, въпреки здравото четене не давам 2-ри шанс.

Класическата серия на CHI дава достатъчно хидратация и блясък на боядисана коса (не изрусена!) през топлите сезони без да утежнява. Но за зимата и парното при мен е недостатъчно, което не я прави нелюбима, а просто отваря врата за други типове продукти и други брандове (макар, че тази зима си довърших продуктите от серията CHI Keratin и не мога да кажа лоша дума за тях!)

Като казах блясък скоро се смях сама на себе си, защото под влияние на тази тема съм се сдобила някога с легендарният (и спрян от производство) шампоан Alterna Ten. Че чак и маската съм изкопала отнякъде, въпреки, че толкова богат шампоан на моята тънка коса е ясно, че няма да е оптимален, та и маска за капак! Какъв блясък, каква напомпана коса дава при мен това нещо е трудно да се опише, дори на пипане е различна и някак много гладка. НО един ден е красотата и на 2-рия корените ми са омазнени, а аз толкова не обичам сухи шампоани или миене всеки ден. Та няма да го изхвърля, сакън, ще си го довърша в ситуации в които знам, че ще искам безупречна коса, но на следващия ден пак ще мия и ще се мъча да я суша. Но за по-плътна или суха или блондирана коса продуктът или подобни на него ще е HG.

И понеже е Първа Пролет днес и навън е свeтнало едно слънце и ми се иска нещо по-весело, по-пролетно ще се опитам да намеря време преди работа за да тествам за първи път Еъррапа на Дайсън, който чедото получи за отличен успех и безобразно поведение на РД си преди 2 месеца. Много го искаше, но я усещам, че не е много възхитена, защото не докарва визиите, които иска 1:1 и пак посяга към старите си маши и преси. Но пък всичките и приятелки се правят с него като дойдат у нас и за капак и брат и (11 год) си прави бритончето с него всяка сутрин. От кой ТикТок се пръкна тази рядко гнусна момчешка прическа, дето всички са луднали по нея!?!? Толкова си го харесвах дребното добре ошмулено с прическите на Роналдо Grinning

vs.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 16:10 от Agent Provocateur

# 448
  • Някъде там
Агентче, знам, че си любител на chi, затова да попитам имаш ли отзиви за тези серии.

Колебая се между двете серии.
Ще взема и шампоан към балсама.

# 449
^^^ Нямам, нищо не съм купувала от шарените. По принцип и не бих купила нещо с "Intense hydration" за моята коса, защото ще клепне преди да изляза от вкъщи. Изглаждащите шампоани също не са първите ми избори, но съм имала 1-2, които съм си харесвала и съм ползвала спорадично (не поредни пъти)
Но ревютата им на Амазон са прилични (и малко):

https://www.amazon.com/CHI-ShineCare-Smoothing-Transforms-Lacklu … ter/dp/B0BGQDBW7G

https://www.amazon.com/CHI-HydrateCare-Hydrating-Balances-Protec … ion/dp/B0BGQDF7XF

Общи условия

Активация на акаунт