Професионални серии за коса - тема 159

• 74 911
  • 781
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Жокер на тия омагьосващи сини очи няма как да не ходи русо😀❤️🍀. Има разни програми тествай.

# 526
Здравейте! С кой серум борите късащите се и цъфтящи връхчета?

# 527
Здравейте! С кой серум борите късащите се и цъфтящи връхчета?
При мен коприната на Биосилк работи добре.

# 528
Жокер на тия омагьосващи сини очи няма как да не ходи русо😀❤️🍀. Има разни програми тествай.

С такива очи, кой ли гледа корените, бих казала аз Grinning (казано с най-добри чувства!)

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 16:31 от Brand new day

# 529
  • Glasgow
Аз ги гледам😔 и винаги като съм прясно боядисана хората около мен забелязват и питат какво съм си правила с косата, в смисъл набивало се е преди това щом ме питат😒 точно понеже сега е моментът дето ми личи се фрустрирах и писах, иде ми да сложа един хиджаб.

# 530
Съчувствам и поддържам за хиджаба - и аз така се чувствам!

Корени побелели на тъмната ми коса почват да си личат 1 седмица след боядисване. 2 седмици по-късно ми избождат очите и проблемът не е само в корените, а това, че цялото ми лице "посивява" и "повяхва" покрай тях. След боя ме питат кремът ли ми е нов или червилото, толкова по-свежо изглеждам.

PS Със спрейовете за корени се измъчвам, но понякога "замазвам положението" с ето тези пудри за корени:

# 531
Мен пък повече ме дразнеше като бях руса израснал тъмен корен и бели косми в него, ужас! Затова и се върнах към светлокестенявото, отделно дето имам чувството, че ако сложа руса боя и ще остана без скалп Joy толкова много се раздразва.

От опит да не личат израсналите бели коси трябва:

Боята да е максимално близка до естествения цвят
Да е с нули в номера, никакви единици за пепеляво
При боядисване не мия с шампоан, а на следващото миене задължително хидратиращи шампоан и балсам/маска.

При мен например шампоаните на Mediceuticals смъкват сериозно боя.

# 532
  • USA
Да дам моя отчет след първо използване на К18.
Коса- вид къдраво 3а/3б
Цвят 9.1 боя, естествен 8.1
След измиване на косата без балсам, с тази степен на къдравост заплетена, твърда, четка/гребен не може да се прекара.
Сложих к18 косата ми е около под раменете 2/3 пръста .Разделих косата на лява/дясна половина на всяка страна сложих около 2 помпи/първо разтривах между дланите да стане на пяна/
Изчаках 4 мин., разресах. Косата стоеше леко хлъзгава и лесно се разреса, но имаше някакво "скърцане" на косъма.
Оставих да изсъхне сама. Трябваше да разходя кучето и излязох с мокра коса, имаше вятър и незнам дали това не скапа горния пласт. Долния перфектно оформени къдрици, горния ужасен фриз. Косата е много по-обемна, но на пипане е ТВЪРДА все едно си изсипал флакон с лак.
Навън е 84 % влага в 7 сутринта и имам голям проблем с "влагата", единствено кастор оил да мацна сутринта и да изляза навън спасява положението./до няколко часа косата дори не е мазна всичко попива, /.

Та това е , след следващото ползване ще мина отново на отчет. К18 го взех за 75 долара -50 мл от амазон./щатския/

# 533
Olivia Thomas
Добре е да използваш балсам без отмиване, серум, термозащита или масло след K18.
Иначе косата остава незащитена. Затова и е изглеждала така както я описваш.

# 534
  • Варна
Финиш задължително след К18 и то кремообразен. В случая на Olivia Thomas крем за къдрици,нещо хидратиращо и олио след него ако е нужно. Това е реконструктор не е магия в края на краищата.

При мен трети ден няма грам фриз,което е силно впечатляващо особено при варнеската влага и бриз тип ураган Grinning. Косата е спокойна и покорна. Абе ще се харесаме с чудесията Grinning.

# 535
След K18 задължително слагам масло .....и коса както се казва - като след фризьор, само че без фризьор .... Simple Smile

# 536
сложих около 2 помпи/първо разтривах между дланите да стане на пяна
това за разтриването до пяна аз ли съм го изтървала в описанието ???
Моята коса е дълга слагам по 4 помпички
Финиш задължително след К18 и то кремообразен.
При мен трети ден няма грам фриз,което е силно впечатляващо особено при варнеската влага и бриз тип ураган Grinning.
Досега не съм слагала кремообразен - Дисциплин и на Джойко спрейовете винаги. После на суха коса някакво олио - Марокан, Джойко, Олаплекс
Нали - точно липсата на фриз ми променя визията. Дано и лятоска да го има този ефект.

# 537
Здравейте,
Моля за препоръки за хидратираща и протеинова серия, подходящи за тънка коса, изсветлена на кичури, късъща се в крайщата и бързоомазняваща се в корените. Всъщност не е задължително да са цели серии, може шампоан и маска/балсам, но да се комбинират добре и да могат да се редуват, финиши към тях също.
Въпросът ми е много общ, но тъй като наличностите ми свършват и ще си взимам изцяло нови, а за над 10 години ползване на профи продукти, така и не открих своите...
Може би основния проблем е, че използвах основно продукти за обем и упълтянване, тъй като това ми е най-голямата мъка с косата, но те пък не се отразяват добре на дължините. Изпробвала съм много неща, от които не съм доволна или поне не са били нещо впечатляващо. Има ли изобщо такова чудо, което хем да подхранва хем да не утежнява? Пробвала съм последно Joico k pak  - резултатът беше хем сплескана на скапла, хем заплетена коса. На Керастаз провършвам Genezis и отново освен бързо омазняване друго не забелязвам. Цимента ми правеше косата суха и твърда, та го размених. Еластисайзер няколко опаковки съм използвала, нищо не забелязвам като ефект. Шампоаните на Лореал проф. не ми понасят на скалпа.
До момента като че ли най-доволна съм от шампоан и балсам на ФК за обем и плътност, но все пак руса коса не става само с тях...
Крема всичко в една на Олиосета също ми е добре, макар че пак ми утежнява леко ако прекаля.

# 538
Моля за препоръки за хидратираща и протеинова серия, подходящи за тънка коса, изсветлена на кичури, късъща се в крайщата и бързоомазняваща се в корените.
Опитайте ето тази серия (маската, която не намирам в ЗР също е чудесна):

https://www.zlatnaribka.com/hidratirasht-shampoan-za-tanka-kosa- … re-shampoo-300-ml
https://www.zlatnaribka.com/hidratirasht-balsam-za-tanka-kosa-ma … ?search=macadamia
https://www.zlatnaribka.com/balsam-sprey-za-tanka-kosa-macadamia … oning-mist-236-ml

Няма да пиша фермани за любовта ми към нея - имам всички продукти от серията, но хвърлете един поглед на отзивите в ЗР, пък и по другите сайтове.

# 539
Здравейте момичета,
Влизам в темата малко разочарована и търсеща отговор?
Поръчах Керастаз шампоан * без сулфатен за изглаждане от ЗР и балсам, обаче нещо се усъмних има разлика в цвета на шишето и тубата  на балсама.
Ще съм благодарна, ако някой ги ползва и ми   каже има ли разлика в цвета балсам, а розов към червено, а шампоана по-скоро бледо кафяво розово.
Много се обърках, на надпис са това, което поръчах Sad

Общи условия

Активация на акаунт