Професионални серии за коса - тема 159

• 74 890
  • 781
  •   1
Отговори
# 570

Някой с такава маша? Имам сешоара от серията и съм повече от доволна от него, но като си търсех преса, тази от серията не ми е препоръчаха и взех друга. А за машата не познавам никой с опит с нея.

# 571
Аз я имам от скоро ,а от няколко месеца приятелка ме агитираше ,но са ни много различни косите ,тя е с дебел косъм гъста коса на лоб постригана, моята е тънка рядка изрусена на степени, казвах си няма да ми хареса ,НО грешах ,прави хубави къдрици дори на по нисък градус ,пак си гори пуши ,но поне се лъжеш ,че за 10 сек .на 170 градуса ,трябва да е по щадящо , та доволна съм ,имайте впредвид ,че не става за официална прическа ,защото поне аз не мога да подредя къдриците ,от различна височина е навита ,може би като за ежедневна прическа е идеална, някой който така или иначе навива всеки ден ,ще е чуден избор .

# 572
Здравейте. Ползвах прословутия комплект на Калиначи, но не ми хареса резултата. Косата в корените стои като неизмита. Първо използвах шампоана два пъти, след това маската престоя под шапка 40 мин и накрая завърших с балсам. Къде бъркам?

Аз изпозвам само маската им и до сега не съм имала проблеми с омазняването. Корените си стоят чисти след изсушаване.
Използвах я днес 4ти път, като стоя по 5-10мин с нея, но още ми пада косата при миене.
След колко време забелязахте намаляване на косопада?

# 573
  • Варна
При мен още на първото миене падна драстично по-малко коса. Чакам мъжката аз в момента  Grinning. Тя е без ланолин/демек няма какво да омазнява и като бонус има в състава чаено дърво и екстракт от бръшлян. Ще я тествам като терапия за скалпа. Имам дружка при която дамската не сработва по никакъв начин/подозирам,че не я изплаква като света/.
 Иска наистина здраво плакнене. И.....за бога не клечете с маслени маски преди нея. Четох за наистина мазохистични манджи с грозде. Продуктите са силни,буквално са терапевтичен клас. Не мажете с шепите и не добавяйте масла и други екстри.

# 574
  • На зелено
Момичета, този път въпроса ми е с какви Ш миете косата на малките деца, не бебета, но не и тийн-възраст? Голямото ми дете има хубава, здрава коса, но от бебешките Ш косата му става като перушина. Искам да намеря подходящ продукт, който да не е агресивен към детският скалп, но и да не е бебешки.

# 575
Това което ми препоръчаха на мен, ще си позволя да копирам директно:
“Три пъти измиване на косата първата седмица, а втората 2 пъти.
Измивате само с безсулфатния на Calinachi. Той няма с какво да ви дразни, много изчистен състав. След него маската на Calinachi с масаж на скалпа за 5 минути и престой от 15 минути. Отмийте много добре маската от косата с хладка вода. Наистина хубаво отмивате. ”
Сега като блондинка да задам тъп въпрос - трябва да има три миенета на седмица, или 3 пъти трябва да се нанесе шампоан на 1 миене ?
Шампоана не съм го поръчала.
А маската на Калиначи се отмива с ХЛАДКА вода

Още не съм я ползвала, а вече се притеснявам - на моята коса не понася еднакви протоколи на поредни миенета. Еле пък протеин. Smile

# 576
Момичета, този път въпроса ми е с какви Ш миете косата на малките деца, не бебета, но не и тийн-възраст? Голямото ми дете има хубава, здрава коса, но от бебешките Ш косата му става като перушина. Искам да намеря подходящ продукт, който да не е агресивен към детският скалп, но и да не е бебешки.
Тъкмо същото се канех да питам и аз.

# 577
  • Варна
Casual аз си слушам косата и нуждите и и съвети трудно приемам пък било то и от производител. Косата си я мия на 4 дни - точка. Понякога и на 3 и на 5 както дойде тъй,че някакви стриктни правила хеле пък заради маска няма как да спазвам Grinning. Ползвам я на всяко миене почти,но......не само нея. Нанасям,стоя няколко минути и върху нея нанасям балсама на Кингсли за блондинки по дължините или крушите на Олиесета или нещо друго със силиконец Grinning. Свивам под шапка за баня и си клеча половин час. Важно ми е да я слагам по скалпа защото там и е голямата сила и там съм само с нея.
 Изплаквам с топла вода не с хладка. С почти студена мога да облея накрая,но продукт отмивам задължително с топла.

# 578
Имате ли мнение за тази марка и конкретно за този шампоан?

# 579
Моята дъщеря е на 6 години , мия с моите шампоани като разреждам 1:1 , като тя често посяга към "розовия" про лонгър ,после слагаме детски балсам на биобаза , и преди да изсушим спрей Л2 .

# 580
Моята дъщеря е на 4,5г. с много дълга и сравнително гъста коса за възрастта си. Използвам тези две серии, Little green (шампоан и балсам), а от серията на Клоран ( шампоан и спрей за разресване). И двете измиват отлично и косата става прекрасна, но от действието на Little green относно заплитането съм по-доволна. След Клоран и слагам балсама без отмиване на Joico hydra или митичното олио на Лореал, защото наистина страшно и се заплита косата, няма сресване, а напоследък не е фен на плитките, които ни спасяваха преди.
https://www.zlatnaribka.com/produkti-za-detsa/komplekti-za-deca/ … er-detangling-duo

https://remedium.bg/kloran-junior-shampoan-za-razresvane-praskova-500ml-056574/p

# 581
Casual аз си слушам косата и нуждите и и съвети трудно приемам пък било то и от производител.
Тъй тъй и аз.
Сега наблюдавам ефекта на к18 и затова не искам да вкарвам калиначито, а и тези дни все съм на път и по събития и ползвам салони да ми оформят косата. Шу-то любимото шампоанче дали ще свърши работа в комбинация с маската според теб ?

# 582
  • Варна
Кой на Шу визираш Grinning? Аз блондинския ползвам напоследък почти постоянно  и го смесвам с calinachi. Дебна новата бялата серия на Шу ама цените и са направо инфарктни Grinning

# 583
Искам да питам колко често може да се ползва серията Метал Детокс на Лореал? И може ли да се ползва веднага след боядисване-демек с шампоана да се измие току що боядисана коса? Отразява се много добре на измъчената ми коса, но аз си мисля, че тази серия е по-скоро като ДПШ (не знам защо така си мисля) и трябва да се използва веднъж, максимум два пъти в месеца.

# 584
Calinachi-то вече танцува в един ритъм с моята коса-снощи измих с шампоана и намазах обилно маска по скалпа и цялата коса, стоях 30-40 минути под шапка, изплакнах с топла, не гореща вода и воала ..... косата беше лигава и разплетена! След това сложих смесено нектар термик и жълтото масло на Керастаз  и оставих да изсъхне на стайна температура - сега косата e жилава, двойна като обем и много, много къдрава Simple Smile Доволна съм !

Последна редакция: чт, 06 апр 2023, 12:17 от macadamia

Общи условия

Активация на акаунт