Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 8)

• 16 871
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Според вас трябва ли да ме притеснява това,че малката още не се обръща? Само се усуква на една страна да си играе,но не се обръща.
На 5 месеца и половина е.
И друго.Оризовата безмлечна каша как я давате?
Да започна с една лъжичка и всеки ден да увеличавам ли?
Неса от групата виждам,че някои деца правят неща,които другите не правят. Всяко дете се развива индивидуално както каза невроложката. Единствено може да показваме на децата,но и до голяма степен си зависи и от тях. Пламена се обръща от много рано от гръб по корем и от близо два месеца от корем по гръб. Вече е на 6+ и не иска да пълзи и се съмнявам да почне. Батко и не е пълзял. Той проходи късно на 14,15 месеца. Според ортопеда  пак да оставя детето когато само реши да си стои,понеже ранното прохождане не било добре. Костите им били все още криви и меки🤷♀
Пламена в момента е на вълна да гука. Много се радвам като гука☺Иска само да се обръща по корем от гръб и обратно,но не иска да пълзи. Правя и масажи и я изправям,но гледам да не прекалявам. Като я изправя се застоява,но иска да прави крачки или да сяда,но не и на стои дълго правя или да прожинира🤷♀Невроложката каза,че всяко едно нещо е важно за развитието,но при доста бебета е в различни етапи,месеци🤷♀Всеки доктор е на различно мнение.Консултирай се с педиатъра ви за да си спокойна. Както е писала Лизи ако е нужно ще ви пратят на рехалибитация няма нищо лошо в това☺Не може всички да пълзят,да се въртят и да са еднакви☺

# 91
Темповете на развитие са предопределени най-вече генетично и именно от това зависи скоростта, с която съзрява нервната система. Но също така е много важно и в какви условия се развива детето.

Рядко се среща дете, което с еднаква скорост да се развива във всяко едно отношение. При някои се развиват бързо социалните и езикови умения, при други – основните двигателни умения, при трети – фината моторика. Не бива да се тревожите, че темповете на развитие (особено в двигателно отношение) оказват влияние на интелектуалните заложби.

Дали сте започнали да седите стабилно на 5 месеца или на 10, дали сте проходили на 9 или на 15 месеца – това едва ли ще окаже съществено влияние на пълноценността и способностите Ви като възрастни, зрели индивиди.

Дори когато едно дете усвоява основни умения по-късно от своите връстници, ако развитието му влиза в широките рамки за възрастта и щом все пак се развива, то едва ли има повод за притеснение. Отделно от това, всяко дете притежава потенциал да развие определени способности.

Оставям това тук Simple Smile
И ще кажа за Божидар. Той също се върти от много рано от гръб по корем. Даже друга поза освен по корем не съществува за него. Но пък не може от корем по гръб, ако го направи е съвсем случайно, защото се е извъртял много.
Също така не си дърдори и не Гу-ка. Само ба-ба, бу-бу и някакви други, не мога да ги напиша. И това го прави най често когато си играе с биберона в устата.
Мен ме притеснява пък колко е активен. Къде е тръгнал? Набира се по масата и като се изправи, какво на краката ли ще си стои. И днес сме изцедени, пропуснахме банята. Нямам сили за нищо. Правих му заготовки от 5-6 зеленчука във формички и във фризера. За да мога само да вадя и да размазявам.
Та, да все едно адреналин му бият на това дете. Бяга по земята, като го хвана сърцето му ще скочи.
Днес сме теглили чоп на всеки памперс кой да го смени. Никой не иска...
Изкарах го днес с раницата да подиша въздух разгледаме, колите, къщите, листата.
Както ми каза Лизи, вече не напред. Сложих си го както трябва с лице към мен. На 10тата минута беше заспал. Скъса ми гърба и ръцете ( че го придържах), ама поспа малко навън.... Броя дните да ни дойде количката вече, много е кофти без количка.

# 92
Днес най-накрая минахме консултация със закъснение от две седмици. Алекс е 8,200кг., 71см. Според личната, не е притеснително, че още не стои стабилно по дупе, дори било нормално. В общи линии и тя каза, че всяко дете се развива със собствено темпо и да не съм сравнявала. Всичко било комплексно. Каза ми, като влезе в 7ми месец да започвам с глутена, не е ли рано това? Вие какво мислите?

# 93
Анчо, предполагам съветват месо/риба на всяко хранене, защото се цели планово заместване на млякото, а в такъв случай тиквичка с картоф или безмлечна каша не дава почти никакви протеини. При този метод на захранване се дава само жълтък, който също не е толкова богат на белтъчини.

Моето мнение е много различно. Пиша го само като мнение, защото попита, не соча никой с пръст и не претендирам да е правилно.

Аз не бих си давала на детето до 1г(а може би и след това) месо/риба всеки ден. За рибата, мисля всички знаят защо не е ок да се яде всеки ден. Месото обаче също не е най-добрата храна за детското стомахче. Аз стоя зад тезата, че до 1г детето се запознава с храната, като основното в менюто му е мляко( майчино или АМ). Храносмилателната му сисиема се учи да работи с «твърда храна». Месото се смила много по-бавно от останалите неща, които предлагаме, за това предполагам препоръчват да е 10% от рациона, а не като при възрастните - поне 25%, за да не се претоварва стомахчето. Също така, месото не е единственият източник на протеин и важни аминокиселини. Това, което наистина не може да се замени са яйцата и кравето масло. Знам случаи при които на вегани със здавословни проблеми, заради начина на хранене е препоръчано да се включат тези 2 неща.
 Децата на индуистите например, също не са вкусвали месо и някакси се развиват нормално, но естествено не ядат само тиквичка с картоф и бял морков.
 Моето дете не живее на плажа в Гоа в общество на индуисти, така че съм повече от длъжна да му предложа месо.

Естествено всяко дете както двигателно, така и в храненето се развива индивидуално, някой бързо излапват буркан с пюре, други до годинккта искат само мляко. За мен задачата ми като родител е да му предложа правилна храна в адекватни пропорции и в бъдеще да коригирам при нужда зранителните му навици.

И каквото и да правя, в крайна сметка ще дойде ден в който ще видя как яде Макдоналдс и ще ми потече кръв от очите 😂

# 94
bolibon, като комедиен сериал сте! Много ме забавляват твоите истории.

i.skela интересно ми е да споделиш какво ще ти изследват и какви са резултатите. Че нещо се обезкуражавам, тежа точно толкова колкото и след раждането. Не ям нищо със захар, бяло брашно, правя упражнения, пия много вода..и не помръдвам.

Рая (6+) започна да се обръща от гръб по корем и обратното за една седмица. Миналата седмица по това време можеше само от гръб по корем, днес не се спира във всички посоки. Вчера даже заспа по корем. Не може да стои седнала сама. Като й дойде времето ще се научи.
Като чета вашите бебета какво могат и понякога се чудя дали всичко й е наред🙃.

Oще нещо имах да казвам, но забравих.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 06:29 от NI_CI

# 95
Червенокоске и аз не бих давала месо всеки ден, но примерно 3 дни месно пюре, един рибно и  3 дни жълтък в седмицата за мен е ок. Или два дни месно, два рибно и останалите дни жълтък. Всяко нещо ако се прекалява с него е вредно, до една година се дава 10 %  месо, защото води до метаболитни проблеми в по късен етап.
Кравето мляко, не го препоръчват, даже казват да се гледа състава на кашите, евтините са с краве мляко, в него няма съставки, които са много важни, трябва кашата да си е с мляко за кърмачета, все още.

# 96
Днес Роско навършва 6 месеца

https://photos.app.goo.gl/7B2wccRZGZ3mUfKP6

Ужасно мрънкало е а го чака сефтето на пилешкото. Стискайте палци.

# 97
Чакаме снимка как дърпа котака за опашката Grinning

# 98
Снимката с котката и опашката и аз я чакам:))). Аз не мога и да си мечтая Лола да го остави да я пипне, дирекно се изнася само като се раздвижи малкия. Ходи при него рядко и само ако тя поиска, а томи миличкия как любвеобилно я гледа. Обаче е започнала да си иска котешки саламчета точно когато го храня с пюре. Голям цирк сме.
Иначе имаме и ние същата дрънкалака с топките на мечета:))). Спаси ни разходката в един от моловете, понеже му бях забравила играчки. Много си я обича нея.

# 99
https://photos.app.goo.gl/NgBH2gEBvtSjuWnw5

Ей тая е от края на януари. Голяма ни е лигла мацата, има 100 играчки ама все на бебето се опитва да докопа

# 100
https://photos.app.goo.gl/NgBH2gEBvtSjuWnw5

Ей тая е от края на януари. Голяма ни е лигла мацата, има 100 играчки ама все на бебето се опитва да докопа
Страхотна комбина изглеждат🙄🥰😍

# 101
Nici, пуснала ми е глюкоза и инсулин, вит Д и Б12, тях ги правих днес. Много ми е зле от глюкозата.
Другите не съм сигурна кои са, защото каза, че са полови и са с мц. И всичко е на кодове, но от това, което говореше по време на прегледа и тат, мат и тсх. Ако има още нещо ще ти ги допиша, но тях след 20 ще ги пускам, че тогава чакам да ми дойде.
Вероятно ще излезе някаква я резистентност, я дисбаланс. Разпита ме какво сме яли 2 седмици назад, за хляб и сладко, как консумирам и от храненето ми остана доволна. В заключение от прегледа е записала, че не се повлиява теглото от диети. Аз не спазвам нищо конкретно просто така си се храним в нас.

# 102
При на сака изглежда котешко-бебешкото съжителство:

Пфффф...то докато качи човек снимка тук...

# 103
При на сака изглежда котешко-бебешкото съжителство:
Искаме снимка на Борис с котката☺

# 104
  • Бургас / Славейков
Много сладки с  дечица с котенца.Аз пък щях да питам тези с кучета как са?От известно време вече Сара не лае Митко даже го приближава и го ближе по ръката.Някой път като се разреве и отива в другата стая.Все още не са играли заедно.И той и тя се следят с поглед .Сега е разгонена и не се трае в къщи .Само ходи от стая в стая.Честита месечинка.Аз скоро не съм се теглила на кантара ,ама гледам да ям по малко сладко ,че вече не се трае.Някой голям ден ще ида да си пусна и аз изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт