(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 52)

• 41 131
  • 801
  •   1
Отговори
# 300
Честита Баба Марта! Бъдете здрави, усмихнати, винаги позитивни и носете пролетното настроение през цялата година!
Ето аспержов боб обаче не знам как се гледа

# 301
  • София
И на ме ми се искаше сега да имам, че цяла седмица е мрак тука. Ама то няма за кога да поръчвам. Салатите съвсем препаткаха Sad поне баба Желязка доматите добре вървят
Имам две без кабел 50 ватови, които няма да ги ползвам. Ако някой иска може да му изпратя.
Тук ползвам една само, а после в оранжерията няма да монтирам и фитолампи, пък каквото стане.

# 302
  • Бургас
Физалисът, пък го купих вдъхновена от Айла, а и пак в една фейс група го видях колко красиво растение става.
Мисля да взема и едни декоративни тиквички 😆. Още е само идея, но и те са ми много симпатични. ОБАЧЕ кво да ги правя се чудя, ако станат много 😒
С физалиса- внимателно. Отначало е много невзрачен,с едни смотани листа.... Когато го посях за първи път, като поникна си помислих, че е пипер и го оскубах. После- давай отново. Иска слънце. Като узрее /като стане добре на цвят/, режеш клонките и ги поставяш на чаршаф , на равно да изсъхнат. После отстраняваш листата и може да стои във ваза с години без да си промени вида.
 С декоративните тиквички е много интересно. Ако са тип големи "кратунки "или дълги "режещи се", те са едноцветни и като изсъхнат могат да се рисуват много ефектно. Дългите стават по 150-200 см, затова трябва да се катерят по дърво. Прекрасно занимание за малки и големи. А и винаги можеш да подариш на някого.

# 303
Морковелка , сееш на гнезда. За този ти трябват дълги, много дълги колове. Увива се около тях.

# 304
Честита Баба Марта на всички градинарки и градинари! Да ни е здрав разсада и после в градината да има хубава реколта.

# 305
Честита баба Марта!
Аз днес засадих два храста боровинка. Един Американска червена и един синя, вечно зелена. И двете са с плодни пъпки. Ще видим какви ще са.

# 306
И аз ще си взема тая година боровинки ще пробвам да ги гледам в саксия. 35 литра им били достатъчни те и производителите повечето ги гледат в контейнери, а не в земята.Попаднах на видео от една ферма цялата плантация беше в контейнери.

# 307
Боровинките искат силно кисела почва и не понасят поливане с варовита вода. При мене не оцеляха...

# 308
Имам засъхващо иглолистно в двора. Напълних дупката с иглички смесени със земя и засадих. Дано оцелеят.
С каква воса се поливат? Преварена?

# 309
За почвата и аз знам, че обичат кисела, но за водата за първи път чувам. С каква се поливат наистина ?

# 310
С не варовита вода, каквато около градината надали има. Не знам дали преваряването променя pH-то на водата.

# 311
Moите боровинки са добре, но ние сме до боровата гора и периодично ходя с кофичката за мулч от иглички. Водата  е варовита, тя и почвата е пълна с варовикови камъни

# 312
Сега съм в размисъл за водата. Тук не е варовита, но на село нямам идея. Ще рънкам половинът да носи от бунара за изследване дали е годна за пиене и така мисля ще разберем.

# 313
Бризче - за водата просто намери лакмусова хартия и ще разбереш каква е. Изследването за годност за пиене освен че струва сигурно доста солено, не вярвам да изследва това - в голяма част от Бг водата е варовита, но е годна за пиене (аз, разглезената столичанка, не съм много съгласна с това, и като ходим по такива места, има туби изворна вода в колата).

# 314
Не само ти си такава, мила моя. Ние още не сме опитали водата на село. Купуваме минерална, или си наливаме по път изворна.
А ленти лакмус имам, ма де акъл да се сетя.
Дам, изследването за годност за консумация на водата беше 200+лв преди няколко години. Тогава спрях ММ да носи проба.

Общи условия

Активация на акаунт