(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 52)

• 41 117
  • 801
  •   1
Отговори
# 345
И моите семена ли не никнат? Или само купените?
Да не е проблема в почвата, в която са садени?
От твойте за сега само Лабрадор съм посяла и мисля че го няма. Те бяха 4бр. с тях отделих ръгбито и безколовия. Има 3-4эръгбита и  малко повече от безколовите. 4бр в редичка няма.  Бе омотах ги тотално.
Ако е поникнало нещо от лабрадора, скоро ще го разбереш - просто е миниатюрен с дребни листа. Единственият сорт, който няма как да се сбърка.

# 346
  • София
Ако е поникнало нещо от лабрадора, скоро ще го разбереш - просто е миниатюрен с дребни листа. Единственият сорт, който няма как да се сбърка.
Аз единствено Лабрадора не насадих вчера. След 4-5 дни ще споделя дали са поникнали някои от твоите, макар вчера доста късно почти в полунощ да ги садих.

# 347
Не би трябвало да има проблеми с никненето. Но още днес посей лабрадора, нали целта е по-рано да има домати от него, преди да почнат да зреят останалите. Те са миниатюрни растения и няма начин да станат прекалено големи като разсад.

# 348
Тези разсади дето растат под лампа и хидропоника после къде ще се гледат и няма ли да им е твърде много шок ако излязат на хладното време навън?

# 349
  • София, Студентски град
Тези разсади дето растат под лампа и хидропоника после къде ще се гледат и няма ли да им е твърде много шок ако излязат на хладното време навън?

Първо ще излязат на терасата за аклиматизация и април в градинката под тунелче. Засега дават доста високи температури към средата на април.
Миналата година разсадът ми беше на терасата от средата на март до 25-ти април, като завивахме само при много ниски температури. Кали се много добре, беше нисък и дебел. Всички му се възхищаваха. И до трета китка се представи много добре.

Прогнозни температури от два различни сайта

Март

Април

Миналата година следейки прогнозите на единия сайт засадих доматите в градинката на 25-ти април без покривало.

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 21:24 от GalPP

# 350
При мен салатите тръгнаха много добре. Доматите тепърва почват да никнат. Дано само да не паднат, че ми изглеждат хилави. Сутринта имаше сняг при нас и все още не съм насяла нищо навън. Изгледах някои клипове на Huw Richards и някои идеи са интересни. Например да се сложат камъни около тиквичките, за да се увеличи температурата на почвата. Ще го пробвам.
Малко в повече ми идва маркетинга му. В амазон има книгата му за kindle. 

# 351
Имам поникнали три домата в редичка, различни от другите. Предполагам, че това е Лабрадор от недоволна. Засях четири семена, нормално едно да го няма. По ниски и по дебели са от другия разсад.

# 352
Честит празник!
Преди двайсетина минути приключих с граха и още три вида моркови( всички налични в Лидл) и току що заваля даже няма да поливам.
Не бях работила на празника, ама така ме подредиха.
Влизам с въпрос заТести Кинг някой знае ли колко дни е вегетационния период, на пакетчето не пише не откривам и в мрежата.

# 353
  • Варна
Аз писах на тия дето купих семената салати от тях и ми казаха, че на салатите им било топло затова не вървяли. Нямали нужда от разсад, направо навън да съм ги сеела. Пък на пликчето друго пишеше... Както и да е. Наръсих най-накрая копър и магданоз преди малко. Ягодите гледам са се хванали и дъждовете добре са им се отразили

# 354
Имам поникнали три домата в редичка, различни от другите. Предполагам, че това е Лабрадор от недоволна. Засях четири семена, нормално едно да го няма. По ниски и по дебели са от другия разсад.
Най-вероятно точно миньончетата са. Ще се много изненадана какви миниатюрни растения са.

# 355
Да се разпиша, че разсада домати тръгна малко по-добре, когато насипах почва и дръпна.
Пипера засега жива скръб! Най-добре се представя гръцкия, който е от семена, които аз си събрах.
Всичко друго купено семе пипер, люти чушки и т.н. поникват едва сега (след две седмици, че и повече) и много слабо.

Да се оплача, току що видях мишле в двора! Хапва си от семената за птиците. Но дори и да не слагам семена на птиците съседите през една къща са си сложили декоративни кокошки и петел, който яко кукурига. Само мишките ми липсваха сега!! В град сме да отбележа.

Сега отивам да наглася раниците, че за 3 дни ще забегнем към Германия на кратка ваканция и после ще я мисля мишката.

# 356
Ще има другата седмица в ЛИДЛ компост. Някой има ли го и върши ли му работа?

Аз се подготвям психически да обработя градината с правата лопата Grinning. Чакам малко да се затопли времето.

# 357
Биб, приятна разходка до Германия.
А за мишката - единственото удачно, еко и био решение е котка.
Какво като сте в град? Аз съм виждала огромен плъх по след бял ден в центъра на София, точно пред НДК. А когато през 80-те идиотите изловиха уличните котки, за да ги обърнат на палта 😭 в София беше пълна трагедия. Мишки се разхождаха по апартаменти в центъра по високите етажи.
Ако решиш, осинови мустакато другарче и ще си решиш проблема.

# 358
Ще има другата седмица в ЛИДЛ компост. Някой има ли го и върши ли му работа?

Купихме го през 2020 и продължаваме да го пълним. Досега не сме вадили компост от него, но най-отдолу трябва да е готов. Не сме го и бъркали. Само сипваме.

# 359
  • София
Честит Празник!

И мен точно пред НДК преди 17 години вечерта , бременна с близначките, един плъх ме изгледа и си притича спокойно без да се притеснява.
Днес не се сдържах и отскочих буквално за 1 час до село, за да занеса част от поникналият разсад, защото просто ми омръзна да дебна котките вкъщи каква беля пак ще направят. Наско за пореден път ми опасе филизите на батата и явно тази година няма да гледам батати или ще са буквално 5-6 корена.
Доволна съм дотук от оранжерията и температурите вътре. Навън беше 6 градуса, а в оранжерията беше 20 градуса предвид, че беше и сумрачно.
Термометъра е регистрирал за последната седмица минимални температури 3 градуса в голямата оранжерия и 11 градуса под стъклата с отоплителната подложка. Максималните пък са съответно 35 градуса в голямата оранжерия и 40 градуса под стъклата. Затова реших да рискувам и сложих разсада вътре, надявам се утре да е добре, като го нагледам и закарам още.
Скрит текст:

Салатата наръсена под агрил е поникнала и мисля да я разсадя в оранжерията тези дни. Опитах се да правя и вкъщи разсад, но явно и на него както някой писа по-горе му е топло и не става.

Малкото манголд, чесън и лук в оранжерията са дръпнали, тези отвън са малки и от студа са побелели. На комшиите в малка оранжерия с найлон са страхотни, големи и зелени, догодина ще садя и аз повече в голямата оранжерия, но трябва да измисля как ще ги поливаме, защото няма как да ползваме капковото.

Общи условия

Активация на акаунт