Всичко за всички марки гел лакове - тема 46

• 29 022
  • 702
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Днес влязох да ви кажа за правомоцията в beautymall на Palu, но видях, че вече се знае. 😁  Аз тъкмо си бях поръчала базата и топа от друг сайт, че ми намаляха количествата. Обаче днес видях, че вместо crystal no wipe top съм си взела друг - top no wipe,  като констистенциа е същия де,  по-редичък какъвто го и искам.😄 Като го пробвам ще дам отзив. Само да ви кажа за млечната база на palu да не се лъжете и вие, показвам нагледно о
Разводнен, а за самоизрамняване и дума да не става.

# 361
Кой номер е тази база на Палу? Имам и аз една тяхна млечна, супер течна, разлива се и е много трудно за правене на апекс. Какво да я правя, четох за слагане в хладилник освен, но за колко време?

# 362
Аз имам база намер 2 на Палу, хубава е, трайна, лесно се изравнява, обаче и при нея има разделяне на пигмента като при базите на Клареса. Повечко разбъркване преди ползване ще трябва.

# 363
  • София
Ами пробвах със всякакво  разбъркване и джуркане ама пак не ми харесва как стои.. Не е хомогенно.. Иначе моята пък е прекалено гъста
Номер 23 е.

# 364
Разбъркване с портокалова пръчица или клечка за зъби хубаво вътре имам предвид. Може да пробваш и да я затоплиш за няколко минути на парното, този трик ми помага и при най-гъстите бази.

# 365
Момичета, лепкавия слой, който лепка от към нокътя (долната страна) вреден ли е и има ли база без лепкав слой? Grinning

# 366
Лепкав слой се получава само от страната, която има контакт с въздуха.

# 367
Момичета, извинявам се ако въпросът не е за тази тема. Сега я открих. Искам да си купя стартов комплект за домашно ползване за гел лак. Печка и каквото рам трябва за съвсем начинаещи. Не харесвам шарениите, просто обикновен лак, даже с къси нокти 😁 . Работата не ми позволява да съм с дълги и супер цветни. Ще се радвам ако може да ми помогнете ❤

# 368
От готовите комплекти само тези 2 бих препоръчала:

https://elenaartnails.com/store/komplekt-gel-lak-vk-schi/

https://makeup.bg/product/713220/

# 369
  • на дъното
Здравейте 🙂.Може ли мнение за гел лакове на Клареса? Благодаря 🤗

# 370
И аз се оплаквах от тази млечна база на palu, но последния път я мушнах в хладилника преди да я ползвам и беше ок за работа като консистенция. За цвета обаче е ад....
Silvia, буквално клареса е най-обсъжданата марка тук, прочети 10-15 страници назад.

# 371
Колко време ви отне да се научите без проблем да оформяте овал? Не съм мислела, че ще е толкова трудно.. Досега бях все с квадрат и беше една идея по-лесно, но пораснаха и за трети път вече се мъча да докарам форма и всички са криви и различни.. Все още и апексът ме измъчва и от там получавам кривини и крия разни дефекти с декорации. На снимки личи ужасно 😑

# 372
А колко време ви отне да се научите да правите апекс/моделиране на естествен нокът със слабата ръка? Днес пробвах за първи път, докато работех с дясната (доминантната) върху лявата не стана добре, но да речем, че биваше. За първи път имам малко по-тумбести нокти (иначе са плоски, а кутретата растат нагоре) и много ми допада. Със слабата ръка обаче нищо не стана.

Определено не беше лакът виновен, много добра консистенция има за такива неща (предполагам), защото нито е твърде течен, нито е някаква дъвка и добре се разнася без да се разтича. При мен се разтече отстрани защото сложих твърде много и ми отне доста време да нагодя уж, не че се получи, де.

С ограничения си опит от досега сваляне на лак 3 пъти с киснене мога да кажа, че на някакъв етап ще е хубаво да си взема пила. Ама като гледам как не мога добре да се справя с апекса не виждам как ще се справя с пилата със слабата ръка.

Обезмаслявам със 70% спирт, тлъсто двойно каре на цял нокът, база (която не се допира до естествен нокът никъде реално), 2х цвят, топ. Не надирам/матирам с пилата, всъщност полирам преди карето (заглаждам). Между 7-10 ден досега се появяват първите поражения, обикновено се очукват или надигат от свободния край, по ъгълчетата, не централно. Палци или показалци бяха досега май. Свалям без особени поражения, но на някои кюнокти въпреки това не ще и не  ще да пада тоя лак и трябва да го кисна по един час, на какво може да се дължи това? Надирам топа преди да свалям.

# 373
Аз днес свалях лака 2 часа и ще разделям правенето на маникюр в 2 дни, вечер свалям и на другия ден лакирам. Държи докато не го сваля, не пазя въобще ноктите, много зор им давам с чистене и търкане по цял ден, но това сваляне ме тормози много. Иначе с буфер пила матирам, после голям фрешър,малък с четка, ултрабонд (трите са на Коди), изравняване с каучукова база, цвят и топ. Вече не слагам каре, няма полза при мен, пак много трудно ми се сваля лака. Пробвах различни течности за сваляне, едно и също. Мен ме притеснява Ел пилата, съвсем съм в началото, а и наистина с лявата ръка не ми се мисли просто Cold Sweat

# 374
Трудно ми е да кажа колко точно време ми е отнело, аз изравняване правя от около 2 години, но щом свикнете с техниката, ще се научите да я правите и с лявата ръка.

Christina, изпилвай хубаво топа преди да накиснеш, така ще ти бъде по-лесно.
Иначе за мен решението е ел.пила, свалянето ми отнема макс 20 мин. на двете ръце, отделно и скъсявам и махам по-дебел слой, защото правя и изравняване. Ако ме върнете да правя маникюр без ел.пила, сигурно бих се отказала. Супер бавни и трудоемки са обработката на кожички (а и не става така добре при мен с течност) и накисването с течност.

Общи условия

Активация на акаунт