Всичко за всички марки гел лакове - тема 46

• 28 845
  • 702
  •   1
Отговори
# 90
  • Down south
Поредната приятна тема.
Рядко се включвам, но искам да отбележа красивите заквадратени нокти, показани в пилотния пост.
Тук, отвъд окена, споменатите продължават да бъдат на почит.
Заквадратената форма, определено показва финес, класа и изискан стил  
Скрит текст:
заострената, се приема за вулгарна и е популярна в определни среди

Искам да попитам за акцентите на този маникюр и как са постигнати.
Изглежда впечатляващо!

# 91
Много хубави маникюри, момичета!
Стилияна, това печати ли са?
Да,печати са,аз много често ги използвам.

# 92
Поредната приятна тема.
Рядко се включвам, но искам да отбележа красивите заквадратени нокти, показани в пилотния пост.
Тук, отвъд окена, споменатите продължават да бъдат на почит.
Заквадратената форма, определено показва финес, класа и изискан стил  
Скрит текст:
заострената, се приема за вулгарна и е популярна в определни среди

Искам да попитам за акцентите на този маникюр и как са постигнати.
Изглежда впечатляващо!

С фолио, продават се в кутийки или цял буркан. Нанася се върху лепкавият слой на цвета.
BGN 0.91  50%СКИДКА | фольга для ногтей наклейки на ногти украшения декор для ногтей Золотые наклейки для ногтей серебряная алюминиевая фольга, необычный дизайн, наклейка, аксессуары для маникюра, украшение «сделай сам» из гель-лака
https://a.aliexpress.com/_mqSAeJG

# 93
  • Шумен
Вени ме е изпреварила с отговора 🙂 това е фолио,много лесно се работи с него и става много ефектно,моето е на цяло парче и си "чупя" парченца 🙂

# 94
Страхотни маникюри, момичета! Още сме в началото и пълним темата!
Д вви кажа има разни намаления в мейкъп на лакчета и това включва голям процент на hi hybrid, които са по 9.10 лв.
Относно лампата и очите - аз не гледам в моята или ако го правя е рядко, но мен повече ме изморява настолната и самата нощна светлина. Като изключа настолната, тъй като е силна и се хващам че съм се напрегнала, но иначе не виждам хубаво. На дневно не се уморявам така, но пък след полимеризирани лакове се старя да не съм на прекалено светло, за да не стане пак фал.
Лоло, евала за таланта-прекрасно рисуваш! Майка ти е голяма късметлийка.
Stiliyana Tomova 706487, много хубав маникюр! Сподели ни после имаш ли напредък да се държи покритието и доволна ли си от новите продукти.
StellaRose3, това синьо е много красиво, а топът много хубаво бляска. Какви са тези пърпъл - аз от теб ги чух.
Относно формата според мен трябва да е съобразена спрямо нокътната плочка. Моите нокти се завиват и като са дълги квадрат не е подходящ, защото покритието започва да се отлепя. Или трябва да моделирам дълго, което в момента нямам желание да правя, или да ги държа доста къси. Купих гел х квадрат и в един момент ще лепна да се видя с дълъ квадрат. На баба ми пък пръстите и ноктите не позволяват квадрат - има два деформирани от катастрофа и квадратът просто не отива и на нея са леко заоблени, за да издължи визуално пръста и да прикрие този дефект. На майка пък отива квадрат основно и на нея овал/бадем не стои. обикновено е мек квадрат, за да не закача. Знам, че може и да се моделират и коригират, но е дълга процедура, с която не бих мъчила по-възрастните, а за себе си също нямам толкова време и желание. Иначе всички форми на мен ми допадат, стига да са красиво изпилени и лакирани. МОже би не ми допадат извращения от типа на lipstick форма или прекалено дългите нокти на американките по ИГ, независимо от формата. А да и формата, която отново се завръща на мода - duck нещо си, която се разширява към свободния край и пак е като лопата. Надявах се да си остане заровена в далените начални 2000, но явно всичко грозно от тази ера е на мода напоследък.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 10:25 от karmilla

# 95
Кармила, Гел екс квадрат какви си купила и от къде? Може и да си писала, но съм пропуснала. С какво ги лепиш и издържа ли? Ако си слагала до сега, макар и не квадрат. пак се извинявам, може и да съм пропуснала разискването.
Веднага ще напиша и защо ме интересува. От близо година имам проблем с ноктите. Миналата пролет пътувах много и преносих един маникюр, имах и ударени нокти. Когато свалих, имах онохолиза/може и да съм писала/. Израстна без проблеми, с много мазане с масла, есента сложих гел лак, след второто сваляне пак имах проблем. Гъбички не се развивят, просто е отлепен нокътя от средата. Израства бързо и на новия нокът проблем не се вижда да има. Сега пак е израстнало до здрав нокът. И не смея да сложа гел лак.
Да подчертая, не съм сменяла лампа или хротокол и материали, нито начин на лакиране, от може би 5 години. При дъщеря ми до момента проблем няма. Напротив, плочката и е станала почти идеална. Беше къса и трапецовидна.
Много го мисля каква е причината. Вероятно е при мен, възрастови хормонални изменения, липса на витамини. Довело е до изтъняване на нокътя/вероятно/ и лапмата ми причинява изгаряне. Пак казвам, четох каквото намерих и това са мои  си обяснения.
Мисля, Принцесато имаше подобни проблеми и намери решение. Ще се радвам на съвет и от нея.
След голямото четене и мислене измислих да купя по-слаба лампа. Можете да ме посъвевате каква.
И другото, което измислех, са Гел екс формите, за да не слагам дебел слой материал. Но с тях не съм запозната, затова  попитах.
Не мога да се примиря, че трябва да ходя без гел лак и търся решение. Даже си мисля да хода в салон, въпреки ме гаранция няма, че проблема няма да се повтори. Но аз съм от типа, който търси вината в себе си.

# 96
maminka2, още не съм лепила и ми беше любопитно как ще се носят, лесно ли ще ми е, удобно ли е. До сега по клипове всички кават, че е много удобно. Мелина3 лепи с протеиновата база на Индиго и казва, че си държат до сваляне. Аз планирах да сложа тънък слой база и да ги залепя с гел в бутилка. Има иначе и някакви специални лепила, но масово лепят с бази,гел и акригел.
Аз след това лято травмирах ноктите на едната ръка като ги ударих зверски при падане от лодка във вода и от тогава указателният и средният още повече се завиват на вътре и нямат оправия. За това ги пиля от долу, за да не се отлепят.
Дано ти се оправят онктите, много неприятна ситуация. Принцесата мажеше с някакво специално масло от SNB по спомен от блога и казвам. Sunone  не е прекалено силна - майка ми sunx и гори ноктите и за нея купих първата и вече няма болки във възглавничките и изгорени кожи. И тя имаше лека онихолиза от преносване в комбинация силна лампа - изрязах до дъно и и връчих масло. Беше израстнало до здрав нокът и сложих само база и скоро е свалятм, та се надявам да е ок. Аз имам лека онихолиза на палеца на крака след набиване от преход - ходих на лекар, мазах с какво ли не, ходих без лак, обувах основно сандали лятот и не се оправи при мен. Надявам се гел Х при теб да помогне.
Взех ги от този продавач от али по препоръка на момичетата тук:
https://www.aliexpress.com/item/4000941337946.html?spm=a2g0o.ord … .5.58a5f19cjKavTN
Има всякакви размери и форми.

# 97
Аз не се наемам да коментирам причините за онихолизата, но ще споделя моя опит, т.к. моите нокти естествено са с много тънка, мека и огъваща се плочка. Девойчето в магазина на ЕленаАрт подскочи от страх, когато й показах как се огъват...
Това, което съм наблюдавала при мен след маникюр в салон беше влошено общо състояние на нокъта, нагрубяване, пожълтяване и поява на тънки черни ивички. Нарушената част на нокътя винаги започваше да се разслоява, и докато не израсте чисто нов не се оправяха.
Откакто се правя сама нямам този проблем, освен еднократно отлепяне на 2мм на средния пръст, след като си бях направила доста стабилно укрепване, съответно лакирания нокът беше станал много здрав, и го ударих по невнимание в един шкаф.
Посоката беше такава, че се удари отдолу нагоре плочката и се получи това отлепване. От тогава съм изключително внимателна, и като цяло нямам планове да поддържам дължина.
Може би е добре да смените с по-слаба лампа или гел-х форми наистина, но esmeralda споменаваше, че дори и на тях се прави изравняване, защото нямат достатъчно апекс (т.е. евентуално пак ще се налага повече материал и печене).
Не пречи да опитате, аз също съм любопитна и ще поръчам някакви за пробата.

# 98
Maminka,  имаш ли опция 120сек на лампата, при която постепенно мощността да се увеличава с времето?
Не съм никакъв специалист, но братовчедка ми по едно време имаше подобен проблем - след поставяне на гел лак, без да си удря ноктите, получаваше отлепвания. Намери една маникюристка, която освен това беше и козметичка  (завършила медицинска козметика или нещо от сорта в МУ). Тя и каза, че са и много тънки ноктите и силните лампи ги изгарят. Започна да я лакира, като пече на 120сек, и братовчедка ми вече година не е получавала онихолиза.

# 99
  • на брега на морето
Маминка 2, дано намериш решение! Hug
За теб, както и всички други, които искате да опитате Гел Х, може би сте го прочели(видели във видео), но аз да си кажа пак. Не забравяйте преди да ги лепите, да сложите 1 слой база на нокътя, печете, 2- ри слой база на нокътя- печете. И чак тогава слагате гел или база на екстеншъна и го залепяте. Не лепете екстеншъните директно на нокътя.

# 100
Кармила, моля те, сподели после как са ноктите на майка ти.  
Кога имат проблем, освен побеляването на отлепената зона имам и кръвоизливи, като чертички, имах първия път и един като кръг, около два милиметра диаметър. Реших, че точно този е от ударено.
Освен това проблемите ми са най-вече на малък и безимен пръст. На палците нямам отлепване, на показалец и среден е незабележимо малко, само около свободния край.
Моите нокти са средно тънки, според мен, огъват се, но нямам разслояване, нямам бели петна, нямам бразди или нещо друго. Абе изглеждат си супер, зд.ав нокът, с розово легло. Обаче има някакъв проблем явно.
Hatersgonnahate, да, имам. Започнах да я използвам преди година, до тогава нямах и проблем. Но не помага.

# 101
Ей, Мелина, много ти благодаря! Аз мисли само 1 слой база да си плесна преди да лепя,  но ще имам предвид и втори да сложа! Жива и здрава да си, че каза! Kissing Heart Hug

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 11:51 от karmilla

# 102
Маминка 2, дано намериш решение! Hug
За теб, както и всички други, които искате да опитате Гел Х, може би сте го прочели(видели във видео), но аз да си кажа пак. Не забравяйте преди да ги лепите, да сложите 1 слой база на нокътя, печете, 2- ри слой база на нокътя- печете. И чак тогава слагате гел или база на екстеншъна и го залепяте. Не лепете екстеншъните директно на нокътя.
Да,не съм си и помисляла да не сложа база😊. Без да съм чела или гледала клипове, съм сигурна, че не може без подложка. Просто си мисля, ако използвам форми, дали ще получа желан обем на нокътя с малко наслагване на база и материал.
Имам сроме за Комилфо, рекламираха се форми от акригел, полигел, нещо таково. Сякаш сложиха тънка подложка база, и после пак с база залепиха. Но зависи и от формите, дали са супер твърди или имат лека еластичност, за да заемат формата на нокътя... Направо съм незапозната.
Другото, което използват са лапми фенерчета за по-лесно фиксиране. Чудя се дали ще върши работа това нещо.

# 103
maminka2, нейните са меки и лесно се разслояват и огъват. При нея усмивката беше взела да слиза и да започва леко от точките на разтеж да се получава отлепването. Тя не е имала кръвоизливи, не се е удряла, но и бяха изгорени кожите. Ден -два след маникюр кожичките около всички нокти се лющеха като на змия(все едно катго изгорим на плаж на гърба) и това заочваше и долу към живеца. В начлото помислих, че е алергия към гел лак, но Принцесата ме светна каква е работата със силната лампа. Извадих си старата ccffl, но тя вече е слаба много и едвам печеше и спря да и гори,но вече тръгналала леко онихолизата продължи. Със sunone също не и гори след катто взех,а си пече хубаво без мъка. Тя и преносва и накрая и казах, че правим почивка и няма да си изграем със здравето. Преди седмица я лакирах за пръв път от няколко месеца и като сваля ще напиша какк е. Моите след удара имаха чертни черти от кръвоизливи, но без отлепване само нокътната плочка нещо взе да расте много огъната под формата в която я ударих. Моите също са тънки и като ги пускам по-дълги минавам от каучук на гел иначе нямам шанс, нищо че е води че гелът бил по-опасен защоот е твърд. Не знам до колко ще ти е от полза това сравнение и инфо, надявам се да е о помощ все пак и стискам палци.
На гелх не се изисква чак толкова материал, защото те са си с естесвена правилна форма. Прави се леко изравняване с много по-малко материал от ест. нокът. Иначе съм виждала разни влогърки да си лепят  ноктите и да лакират без много укрепване, но в случая не мога да гарантитам по колко време им държи в последствие.
Ето го маслото на Принцесата:
https://starnails.bg/bg-bg/category/product/snb-aktiven-fluid-za … 3164195938115600/

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 12:09 от karmilla

# 104
При мен няма никакво изгаряне на кожата около нокътя. Никаква промяна там. Слаган снимка на ноктите в момента, нее съм правила маникюр от края на ноември, включително не съм чистила кожи и кутикули. Заради отлепването нокътната плоча ми е по-къса. Под нокътя живеца, където е имало отлепване е по-груб. Само това е разликата.

Общи условия

Активация на акаунт