Всичко за всички марки гел лакове - тема 46

• 28 893
  • 702
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна

maminka2
няма да ти хареса вероятно,но просто забрави за дълги,жестоко укрепени с твърд материал нокти.
Малко да си позволя дължина или някаква по-странна форма различна от заоблен квадрат и проблемът цъфва отново. Няма оправия с това. Липса на витамини едва ли имам тъй като пия половината менделеева таблица.
 Силната лампа определено е проблем.
Ходя си с къси,прилични нокти. Пека в дърта лампа и така. Мажа си маслата и си трайкам.
Дългият укрепен нокът подлага на голямо натоварване цялото нокътно легло и ако често ги удряме,закачаме/което е неизбежно/ белята е готова.

# 106
Принцесата, това съм решила. Къси нокти, заоблен квадрат.
Забравих да прикача снимка на ноктите, ето я и нея

# 107
maminka2, от моя екран ли  или виждам две много тънки кръвоизливчета на безимен и малък пръст? Тук вече съм на предположение, но възможно ли е да трябва да ги изчакаш да изратнат и тогава да покриваш, за да не се надига? Тук пак казвам мои предположения са това не го твърдя убедено. Иначе сега като търсих блога на Принцесата за линк към маслото ми излезе този продукт:
https://moiatakozmetika.com/product/koncentriran-serum-za-grija- … ms-of-onycholysis
Някоя има ли наблюдения за него?

# 108
maminka, почти като моите са, но по-хубави Simple Smile
Аз виждам от снимката дори, че много добре са израстнали, особено средния. Безимения ще се оправи.
Ако моите ги оставя без гел лак, веднага ми се скъсява плочката от простите ежедневни дейности.

karmila, Такива кръвоизливчета получавах и аз редовно редовно при маникюр в салон - на силна лампа ли се дължат?

# 109
maminka2, от моя екран ли  или виждам две много тънки кръвоизливчета на безимен и малък пръст? Тук вече съм на предположение, но възможно ли е да трябва да ги изчакаш да изратнат и тогава да покриваш, за да не се надига? Тук пак казвам мои предположения са това не го твърдя убедено. Иначе сега като търсих блога на Принцесата за линк към маслото ми излезе този продукт:
https://moiatakozmetika.com/product/koncentriran-serum-za-grija- … ms-of-onycholysis
Някоя има ли наблюдения за него?
Да, съвсем правилно виждаш. Това са последните остатъци от проблема+по-късата плочка в момента.
Аз си купих масло на Микросел. И заздравителя, но него не го ползвам.много бъ.рзо ми израстват ноктите, за два месеца и малко израстна повече от половината нокът.
Другото, което ми идва на ум, е да си взема лакове на CND, заради бързото разтваряне с течност. Някой купувал ли е скоро техни неща?

# 110
танита, обикновено е от травми, които да са дори и от пила, химическо изгаряне, инфекции, а ако се зачетеш можеш прихически да се травмираш, че са сигнал за повишен холестерол и тромби. В случая залагам на травма или химическо изгаряне и най-вече травма.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 13:38 от karmilla

# 111
Maminka, онихолизата и тези кръвоизливчета (splinter hemorrhage) могат да бъдат симптом и за алергична реакция. Тя невинаги се проявява със сърбеж и разраняване на кожата. Прикачам ти няколко снимки на алергични реакции от китайски продукти от една английска група, в която членувам, за да сравниш с това как са изглеждали твоите нокти преди.
Скрит текст:

Продукти на коя марка използваш?

# 112
Есмералда, ползвам само Коди, основа и топ, и лакове. Плюс Комилфо и още няколко марки от сайта на Коди. Нищо китайско, камо ли основа. И пак казвам, не съм сменила ма ка или протокол. И не е на всички пръсти, палците нямат нищо. Аз съм виждала снимки с подобно нещо, пишеше изгаряне от лампа.
Иначе изглежда подобно, но не жълтее при мен, стои си бяло в зоната на отлепването.

# 113
А ако пробваш на тънък слолй, без архитектура, на къс нокът дали ще е по-добре се чудя?!  Ти с пила ли сваляш? Чела съм при рускините, че понякога  и свалянето с пила, ако е по-агресивно(което не вярвам да правиш, но съ длъжна да кажа и тази причина) водело до онихолизиза. Случайно да си сменяла приставката зза сваляне? Ако ползваш пила де.

# 114
Кармила, с обикновена пила със сменяем абразив / имам 150, с него свалям топа, 180 след това и накрая 240/, на сталекс са. Не свалям на 100 процента. Понякога свалям само топа и след това  с течност. Но не съм променила нищо при свалянето, за да стане проблем след 5 години. И това съм го мислила, определено на дълъг нокът при сваляне с обикновена пила си има едно напрежение на нокътя. Така, че причините на-вероятно са комплексни.
Сега свалям на дъщеря ми с ел.пила, но мен не съм и на дясна ръка не мисля, че ще мога. Май месец ще направя един салонен къс маникюр, да видя как ще ми се отрази. Проблема е, че нямам маникюристка, която да задоволи виждането ми за добър маникюр.

# 115
Аз хич не съм запозната с тези проблеми, но щом смятате, че е от лампата, защо не пробвате с акрил?

# 116
maminka2, твоите маникюри са много красиви по принцип и се надявам да решиш проблема и повече отлепване да нямаш. В салоните положението е плачевно, та трудно някоя ще се справи по-добре от теб. Стискам палци и пиши как са ноктите. Аз като сваля на майка лака ще кажа при нея как е положението Simple Smile

# 117
Ох неприятна работа с тази онихолиза. Дано се оправят ноктите ви и всичко да е наред.
Полезна информация споделихте, дано не ми се налага, че и аз го имах този проблем, както бях споменавала, затова реших сама да пробвам да си правя ноктите, да мога да ги поддържам къси и да ги следя.
Аз тъкмо се лакирах днес, имаме баба и реших да рискувам да се лакирам с децата около мен.. грешка, но ..малко се притеснявам как ще се отлепи белещата основа- сложих вместо топ - база и отгоре топ. Доста се бетонираха или поне по-твърди ми се струват, дано нямам много драми с отлепянето.
Да покажа и какво направих- започнах с по-тъмния, но реших в последствие, че не искам тъмен, та само 1-2 са тъмни, абе малко като недомислено 😆

P.S. Подминете моля фона отзад с натрупаното с книжки и игри ъгълче 🤪

# 118
The 13th, много красив, много хубаво оформен маникюр.
Аз последно време се хващам, че първо гледам самия маникюр как е направен, и после цветове и рисунки.
Може ли да споделиш прозрачните блестулки от къде са, и тъмното и то ли е с блестулки, или са слоеве от друг лак?

# 119
Благодаря Танита Simple Smile честно казано самата форма на ноктите ми доста ме улеснява.
Относно блестулките- първо нанесох от 2та брокатени лака на Lilycute и после млечните бази, които пак са с брокат на ur sugar (urb007 и urb009), а тъмното си е със снежинки или там каквото е- той е термо лак, много готино прозрачно/млечно става на топличко.
Като цяло накупих китайчета, само база и топ са ми на Клареса, имам и един топ на Веналиса.

The 13th, много красив, много хубаво оформен маникюр.
Аз последно време се хващам, че първо гледам самия маникюр как е направен, и после цветове и рисунки.
Може ли да споделиш прозрачните блестулки от къде са, и тъмното и то ли е с блестулки, или са слоеве от друг лак?

Общи условия

Активация на акаунт