Всичко за всички марки гел лакове - тема 46

• 28 994
  • 702
  •   1
Отговори
# 375
Пиля топа уж добре, но пак същата работа. Може да изкарам напролет някакъв курс, плюс и за работа с ел пила и да си взема.. Но пък тогава ще трябва и прахоуловител и стана тя пак една.. Grinning

# 376
Свиква се с пилата - аз бях голям охлюв, за няколко месеца се научих да боравя и с лявата ръка. След керамичните накрайници стана бързо. Този път успях и аз да си сваля лака за 20 минути ( дори с моята елементарна пила с 20 000 оборота) + 5 или10 минути след това минавам с буферна пила кубче и излгаждаща пила. Но проблемът  с разтичането на лаковете си стои - в смисъл, ако не правя/ запечатвам всеки пръст по отделно, всички заедно ми се оливат и разтичат. Та сега пък от пекване на пръст по пръст губя време. Дано и с това да свикна.

# 377
Regalia, изравняването се прави пръст по пръст. Няма как да направиш и два наведнъж и да не ти се разтече.

# 378
Аз си го правя с полигел, по лесно ми е. Накрая, ако нещо не ми харесва си минавам с пилата. За две години се правя еднакво зле и с двете ръце Joy
По късно ще покажа снощи какво чудо направих Grinning

# 379
Regalia, на мен за да не ми се разтича (без значение дали правя укрепване или просто слагам подложка) всеки пръст запечатвам по 10 секунди в лампата, а когато съм готова с цялата ръка я пека наведнъж 30 или 60 секунди, зависи какво правя. По принцип дори с цветните лакове правя така, а не лакирам и 5те пръста наведнъж, защото дори да не ми се разтече винаги мога да докосна вече лакираните нокти в нещо. Аз съм и с две леви ръце, де, сигурно повечето хора нямат тези проблеми...
Christina, ако това ще те успокои, на мен ми е много по-трудно да си направя апекс на дясната ръка, отколкото да си сваля гел лака с ел пила.

# 380
Ами нещата постепенно ще си вървят към пила и прахоуловител, то иначе е мъка. Само с гледане и четене наистина ли може човек да започне практика върху себе си или курс по-добре? А за оформянето ако някой има тайна, гледане на определени видеа и прочие, да споделя, моля.

# 381
Курс по ел.пила се кара обикновено след базов курс по маникюр, т.е. изискват да имаш вече някакво ниво и опит. Има и някои директно базови курсове, които включват работа с ел. пила (примирно при Коди), ако ти се дават едни грешни 600-1000 лв, ще намериш варианти.

# 382
Мога да дам пример със себе си.
Започнах да си правя сама гел лак за пръв път през лятото на 2022.
Свалях с накисване до преди 2 седмици.
Относно апекса - пробвах се на третия опит. Получи се доста прилично, но аз поддържам къси нокти (мисля, че е по-лесно)
Запичането за 10-15 сек след всяко изравняване не сработи при мен - запича се отгоре, и докато дойде време да изпека цялата ръка се набръчква, затова сега си пека пръст по пръст - досадно ми е доста.
Относно свалянето с пила - гледала съм общо 10тина клипчета. От две седмици имам пила, и за сега имам 1 опит върху себе си. Мисля че ми се получи задоволително.  Единствено се чудих кога трябва да ползвам forward, и кога reverse на пилата.

# 383
  • Варна
BadKarma гледай някое и друго клипче в тубата как изравняват маникюристките  собствените си нокти. Много харесвам треньорката на Сакрамел.
 Пръстите са обърнати срещу теб под наклон все едно работиш ръката на друг човек. Така се виждат паралелите и не се получават неравности. Има си тънкости когато човек работи върху себе си. И задължително се пеква нокът по нокът. Мацките тук си накупиха фенерчета и взеха и мен да замислят за такава дивотийка Grinning.

# 384
Танита, каква пила си взе ти като за начинаещ?

# 385
Танита Те и моите са в момента къси, но особено със слабата ръка не ми се получи. Ти имаше ли проблеми с нея? За пилите по принцип и мен ме интересува, но още имам твърде малко опит и ще ви чета, но ще си питам пак като придобия увереност.

BadKarma гледай някое и друго клипче в тубата как изравняват маникюристките  собствените си нокти. Много харесвам треньорката на Сакрамел.
 Пръстите са обърнати срещу теб под наклон все едно работиш ръката на друг човек. Така се виждат паралелите и не се получават неравности. Има си тънкости когато човек работи върху себе си. И задължително се пеква нокът по нокът. Мацките тук си накупиха фенерчета и взеха и мен да замислят за такава дивотийка Grinning.

Следвам я и аз, гледах клипчета и си казах - това няма как да е толкова трудно. Имах късмет мисля и с консистенцията на лака като за начинаещ. Е да, ама не. Обръщам към мене си, но явно доста продукт слагам, защото докато се усетя се разтекъл според наклона (а той хич не е толкова течен, просто аз съм бавна!) и я в страничните гънки, я се събрал отпред. Също така гледах уж в профил всеки нокът, ами като ги изпекох някои в профил от едната страна са добре, от другата - не 😂

Тръгвам да чистя, да преразпределям и си откарах вчера 1,5 - 2 ч така, а не е да съм сътворила нещо велико. Слагах в лампата след всяко пръстче за 15тина - 20 сек, но наистина не е удобно с голямата лампа.

Я кажи за фенерчетата! Така или иначе исках да попитам за някаква мини лампа или фенерчета, ако може да препоръчате нещо от опит. Търся нещо, подходящо за пътуване, защото пътувам много. Познавам се и не мога да търпя очукани нокти, предпочитам да нямам лак отколкото да е поочукан или да липсва на някой пръст. Освен това след седмица вече почват да ме сърбят ръцете да сменя цвета, много ми омръзва. Та при по-дълги пътувания или почивки ползвате ли нещо/носите ли? Ако не, но имате идеи, ще се радвам!

Прилагам снимки на актуалния маникюр, не че е нещо особено, ама нали…:

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 10:43 от Анонимен

# 386
Преди да си купя пила бях изгледала бя клипове, направила рисърчр, изчела статии. Вече след като я поръчах попаднах на темата тук и взех да чета. Първо започнах от най-новата и продължих назад да ги чета. Но когато поръчвах бях вече разучила като за начинаещ какви накрайници ми трябват, но ми беше повече мъка да ги намеря от къде да поръчам, тъй като към момента бях по-гола и боса да знам повечето сайтове, но намерих от маникюрзоун на не най-атрактивна цена. После за пръв път порбвах да си сваля лака на краката, после на ръцете. Много вимавах и свалих без поражения, но ставаше бавно. Не съм карал курс за пила, но се справих. Същото беше с апекса - гледах клипове, съвети и пр. Като ми дойде кларесата и се нплесках, но тогава си ми отне време много. Първо, защото съм крайно критична и на максимум се стараех да докарам резултати от клипчета, които съм гледала(което няма как да стане от пръв път) и второ кларесата си е гъста и е нужно да се свикне с консистенцията и за работа. Като за пръв път бях доволна от себе си, тъй като нямах наводнени кожи, успях що-годе да докарам апекс и даже камъни плеснах. Естесвено беше по-дебело станало, но тогава бях доволна, а с времето изсчистих проблема да не ги правя "ногти пирожки", както казват рускините. Още по-доволна бях, че за пръв път нямах надигане от трети ден(с блускай имах редовно независимо как се лакирам, а тяхната каучукова е толкова течна, че абсурд да слагам много материал). В последствие с всеки следващ маникюр свиквах с техника, материал и нещата се подобряваха. С практика и внимателна работа нещата винаги ставта по-добре. Продължих да си гледам клипове, да чета, да търся за да може да знам какво се случва и какво правя. Темите тук изключително много ми помогнаха-реално има толкова много  информация,теория,помощ и хакове, които на курс никога няма да ви научат и това е безплатно! На моменти ми ства тъпо като никой не чете, защото е вложен яко труд и има инфо и влезне някой без една страница да е прочел като пита "какво ще кажете за клареса" като реално през страница обсъждаме марката или "кажете коя пила да си взема", когато Есералда преди страниц и половина е шернала линкове с пили(в предходни теми се е случвало, не говоря за сегашната). Разбирам, че всеки иска помощ и инфо сега и веднага, но така ли ще си купят някои дами прахосмукачки, коли и пр. други уреди? Без проучване се взима нещо и после "ама що така стана?". Сори за отклонието, но беше моя ред да избухна. Помагаме си и си даваме информация с удоволствие,разбира се, но на моменти на човек му става тъпо.
На дясна се сваля с for, лява rev(сменя се изобщо ракурса на ръкохватката и пр.) можеш и fow пак, но става по друг начин. Fow e от дясно на ляво като минаваш, а rev от ляво на дясно. Изгледй това клипче тук мацката обяснява добре, че първо ми попадна, а не помня кое гледах на Сакрамел за пилите, в което обясняваше, а в момнта намям много време да го изръчкам.
https://www.youtube.com/watch?v=NOL2Gwd5YiU
BadKarma, за фиксиране можеш да вземеш фенерче, малка лампа или ткато исаш за пътуване sun mini, която обхваща всичко. Като пътувам си ходя с моя си маникюр и до сега е издържал. Ето въшпросните продукти като започвам от sun mini:
https://www.aliexpress.com/item/1005004798950645.html?spm=a2g0o. … 204900004837548_2
малко лампе:
https://www.aliexpress.com/item/1005004912354959.html?spm=a2g0o. … 36.11141802CwMPzz
фенерче:
https://www.aliexpress.com/item/32974530542.html?spm=a2g0o.produ … 425960004839691_5
в случая са примерни ликове, не съм търсила да е най-ниска цена.

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 11:02 от karmilla

# 387
  • на брега на морето
Също така ако ви е страх да свалите всичко с пилата, може да свалите само до база. И останалото/ базата да досвалите с течност. Аз като си свалям гелХ така правя, не свалям до нокът.

# 388
# 389
Аз 3 пъти вече свалям с пилата и понякога си въртя ръката, за да ми е по-достъпно на някои пръсти покрай кожата. Един път с пръстите към мен, както снимките си правим и друг път, с изпънати пръсти навън.  /не знам дали го обяснявам разбираемо/ И понеже застава нокътя различно и тогава въртя. Първия път като пуснах пилата и ми забърса връхчето на нокътя и така разбрах, че трябва да е в обратна посока Grinning  Аз си свалям до база и последния път се чатнах,че трябва и с обикновена пила да изгладя че вълнистите нокти не мога после да изглядя с изравняване хаха. Та ми е смешно сега, защото е логично, но така го умувах на момента Grinning

Venislava, много красиви нокти!!

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 12:43 от 🐟 Дори 🐟

Общи условия

Активация на акаунт