Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 935
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
Здравей, Pink_mamaMimii Simple Smile

И аз подкрепям да си направиш изследване. Simple Smile

Моите изследвания за тромбофилии си ги пуснах сама, отидох в "Надежда", платих около 200 лв. (за пълни-разширени изследвания) и след няколко дни бяха готови. Трима лекари ги гледаха и казаха, че са ОК (всички от тези лекари бяха хора, които ми казваха да не се напрягам излишно и разбира се ги смених). Само сегашния ми лекар се зачете реално в тях и каза, че мутацията била "разпространена и всяка 3-та жена я има", но трябва да си бия инжекции при забременяване, което е сериозно заключение и е важно да го знам хахаха.

Между другото някои мутации се отключват в определен момент (след операция например), а при някои жени след 30-та годишнина. Понякога след първото дете се отключват мутации и при второ се случват трудно нещата (моя колежка е с такъв случай).

Изобщо не се напрягаш излишно, просто на теб ти пука какво се случва и не искаш да губиш време. Вероятно всичко е наред при теб, но какво по-хубаво да го потвърдиш и да не го мислиш. Успех Simple Smile

Преди малко свърши профилактичният ми преглед при АГ...пусна микробиология, цитонамазка, гледа ме на колпоскоп и ултразвук, всичко е ок, само чакаме резултата  от цитото. За първи път посещавам тази докторка и й споделих, че наред с другите неща, мисля да пусна и изследване за тромбофилия. Нейното мнение е, че щом съм имала една успешна бременност, нямало смисъл. Казах й, че просто искам да се подсигуря, да избегна даден възможен проблем, но думите й бяха...не се напрягай излишно. Според вас, това напрягане ли е от моя страна? Не е ли нормално да се презастраховам, да бъда подготвена, пък ако излезе хубав резултат, какво по-хубаво от това....ще ми внесе спокойствие.
От много години търся АГ, при който да отида с удоволствие, да му се доверя, да си паснем, както се казва, но...все удрям на камък.

# 166
РВ88, благодаря ти! Hug
Благодаря и на другите момичета, които се включиха!
Ще си пусна изследването за мое си успокоение. Просто ме напрегна факта, че според АГ, нарочно си търся проблем, пускайки толкова изследвания, което изобщо не е така...за мен профилактичните изследвания и прегледи не са търсене на проблем, а отговорност, яснота и спокойствие.

# 167
  • София
Моята репро АГ пък ми каза, че е хубаво да си направя изследванията за тромбофилии, поне ще съм спокойна, че съм го отметнала. Каза, че след като с първата бременност не е имало проблеми най-вероятно нямам, но не се знае дали нещо не се е променило през годините и да съм отключила нещо.

Ние почваме маратона тия дни Grinning чудя се единствено голчето всички дни ли да го ползваме или  след понеделник когато каже докторката? Предполагам няма да се размина и с Овитрела и този месец, но вече имам опит, че след като сложа инжекцията до два дена се пука фоликула и с но шпа съм се заредила Grinning няма някакви си болки да ме спрат я Grinning Само секси бельото вече се поизтърка от толкова любов ама не стигнах да си харесам ново Grinning

# 168
  • София
В старата ни отчетна имахме мама, която изкара абсолютно безпроблемна бременност,роди със секцио. прави операция за премахване на жлъчката две години след това, откачи тромб след операцията и не искам да ви стряскам ама едва я спясиха. Направи изследвания за тромбофилии и се оказа в Лайден. Та профилактика му е майката.

Шантал да всеки път го позлвайте гелчето.

# 169
Таничка, стискаме палци за пункцията в неделя и за свежия трансфер след това! Nature Sparkles

Salsera, пожелавам ти добри резултати днес на изследванията! Flowers Four Leaf Clover

Валерита, добре дошла в темата! Пожелавам ти липсващата овулация този месец просто да е случайност и следващия месец още да успеете да я хванете! Flowers Four Leaf Clover

PB88, добре дошла си и ти! Съжалявам за загубите ти и ти пожелавам скоро да гушкате вашето бебе! People Baby
Предполагам, че на прегледа докторът ти винаги е говорил само за доминантните фоликули, така че няма от какво да се притесняваш.
Иначе антралните фоликули е нормално да са доста повече, както и ти си видяла.

# 170
Шантал Хайде този път без бельо направо, може да е на късмет 😀 Да си направите едно хубаво бебе този месец😍

Аз днес пуснах пролактин, при гранични стойности 90-523 резултатът ми е 513. Живот на ръба е работата 😀 Но стоях седнала само 20 минути преди това, като цяло мисля, че щом съм в границата е добре. Витамин Д се оказа с дефицит естествено и ще си купя още днес таблетки. Утре съм на консултация за ЦС, докторът иска от предния цикъл да обсъдим как стоят нещата. Затова ми стана странно, че Габриела беше писала, че са я записали за след няколко дни. Утре ще видим каква ще е присъдата ✌
За тромбофилии и аз не съм пускала, но засега няма и да пускам. В повечето случаи знам, че е наследствено, а в семейството ми няма някой с тромбофилия.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 13:34 от Viki_gs

# 171
Аз за цветната снимка им се обадих на 1 ден от цикъла. Записаха ме за 11ти ден от цикъла (следващия петък). Няколко пъти питах нещо трябва ли да пускам като изследвания, да пия и т.н., казаха ми не, само да съм била спокойна, да съм се нахранила и това било.
Иначе аз днес отидох и си пуснах всички хормонални и витамините, чакам ги да излязат.

# 172
Какви витамини пускате? Аз ще ходя пак да изследвам ТСХ сега и искам да проверя и за дефицит на витамини.

# 173
  • София
ЦС се прави между 8 и 12 ден - т.е. трябва да е чист ден без кървене, на мен ми казаха, че е хубаво да сме се пазили, за да не се случи да се отмие нещо ако е тръгнало по тръбите, но така или иначе Аг-то каза, че заради самото облъчване е хубаво се пропусне месеца.

# 174
  • Замък сред облаците
ТСХ се изследва задължително заедно с фТ4, а изследване се пуска преди 10ч сутринта без прием на кафе, чай, шоколад.

Витамините са Д, Б12, фолат.

# 175
Последните изследвания преди терапията са пуснати, остана голямото чакане 3 седмици за резултатите от кариотипа. 🙂

# 176
  • София
Отчитам се с фоликул 19мм и лигавица 9мм. Според АГ лигавицата е достатъчна за забременяване. На вас как ви се струва?

Пп раничката на шийката се е махнала от само себе си и вече цитонамазката е пап 1 🙌🏼

# 177
Днес ги пусках на 4 ден от МЦ.

AМХ ми е намалял от 9.2 до 5.2 за 7 месеца (последно пусках юни месец). Това е явно заради пустата ендометриозна киста...
ТСХ предния четвъртък го пусках беше 2.85. Днес е 1.87.
Прогестерон пуснах, защото ми стана интересно 1.47. (0.18 - 2.84)

Prolactin      434.3   mlU/l   90.0 - 523.0
LH¹                      9.95   IU/l           2.40 - 12.6
FSH²              7.53   IU/l           3.50 - 12.5
Estradiol³      214.800   pmol/l   45 - 854
Testosteron      0.98   nmol/l   0.18 - 1.90

DHEA-S   ↓           1.50   μmol/l   1.76 - 10.30 Това ми е ниско
Андростендион   2.20   ng/ml   0.30 - 3.50

Витамин В12    680.0   pmol/l   138.0 - 652.0
Vitamin D3        42.5   ng/mL   задов.количество > 30.

# 178
  • Бургас
Тромбофилията не е шега, да знаете, и е хубаво да я изследвате. Навремето с първата ми бременност преди 10г никой тогава не говореше за тромбофилия още, съответно аз цяла бременност бях с прееклампсия, високо кръвно, отоци и намален кръвоток към матката. На втората фетална лежах 7 дни в болница на системи, че искаха и дори спешно да я вадят малката в 7ми месец заради тия неща. А то всичко е било най-вероятно от тромбофилията. Сега, дай Боже да имаме успех след трансфера другата седмица, и предполагам веднага ще ми изпишат фракси за цялата бременност. Само дето сега вече и инсулинова резистентност имам, ра картинката е по-шарена.

За цветната снимка си зависи от клиниката, където я правят. В повечето предпочитат с упойка, не толкова заради болката, ами за са не мърда жената. На мен като ми я правиха ми казаха, че рентгенът им бил нов и модерен и облъчвал по-малко от пътуване със самолет дори, та ми казаха да правим опити и в месеца на цветната снимка, не че имаха успех де…

# 179
То наследствено, ама никой от моето семейство няма тромбофилия, а аз имам 😁
Все пак има и придобита...Познавам жени, които са я придобили след години.И преди това са имали една бременност, после няколко миседа и т.н
Така, че не е лошо да се направят изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт