Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 839
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Valerita, нормално е лигавицата да е тънка щом не е имало овулация. Не се тревожи ❤️ Може нещата да се случат с лека стимулация, фоликулометрия и секс по график от АГ 😊 Скорошен успех ти пожелавам!

# 151
  • София
Валерита, добре дошла. Хормоните показват ли ПКЯ? Най-добре вместо тестове и БТ, да следите овулацията с АГ

# 152
Благодаря ви Heart Хормони не сме пускали и се учудвам, че дори и сега не каза да пуснем и мисля на своя глава да пусна, когато ми дойде. От много време си мисля как трябва да пусна..и все си казвах, как всичко е наред и няма смисъл

# 153
  • Замък сред облаците
Привет. Лентите за овулация не могат да покажат настъпила ли е тя. Те отчитат повишаването и пика на ЛХ хормона, който по принцип стартира пукането на фоликула и отделяне на зряла яйцеклетка, но това няма как да се отчете от уринни тестове, разбира се.
Ако не е настъпила овулация, лигавицата расте с по-бавен темп заради липсата на повишен прогестерон, така че не е нетипично.

Освен това, на база на един преглед нека не съдим за СПКЯ и да вкарваме паника. 1-2 ановулаторни цикли в годината са нормални за женския организъм. Повече от това е проблем.

Изследвай женските хормони на 3 ден от цикъл - естрадиол, прогестерон, ЛХ, ФСХ, пролактин и тестостерон, за всеки случай да прецените ситуацията, вместо да губите време с доктора (не че докторът е загуба на време, а да не се сети тепърва да ги пуска след 3 месеца примерно) Simple Smile

Нещо важно. Лентите за О се позитивират между 12-48 часа преди овулацията. Което значи че при позитивни тестове на 16-17 ден от 27-28 дневен цикъл, лутеалната фаза е между 9 и 11 дни. Лутеална фаза под 11 дни често е проблем за зачеването, заради недостатъчно дебела лигавица.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 16:49 от АА

# 154
Valerita Здравей и от мен!
На мен също никой не ми беше казал да изследвам хормони, просто след определен период, в който не се получаваше, сама отидох и ги пуснах и така си спестих едно ходене при АГ, отидох направо с готови изследвания. Това е най-базовото изследване.
Изследвай ги още на следващия цикъл. Видях, че АА ти е обяснила подробно за тях.
В групата за тестове за О бях чела, че и при други е имало такива случаи, уж положителни, а не е имало О. Явно не са чак толкова надежден източник на информация, дали е имало О.
Пожелавам ти всичко да е наред и бързо да ги се случат нещата! 😊

# 155
Момичета имам едно питане. Понеже трудно намирах Инофолик комби взех Мио инозитол от зоя със фолиева киселина. Състава на мио инозитола в Инофолик е 1000мг, а този от зоя 2000мг.
Като преди това пиех метафолиева 2х1 на ден на неофолик мета. Сега в този прах има и фолиева киселина. Въпросът ми е да пия ли 2х2 или идва много? И трябва ли да спра метафолиевата за да стане предозиране.

# 156
[Момичета,  Шанталче[/b], днес ходих на преглед при ендокринолог. Показах й изследването за ТСХ и тя също ми препоръча утре да го пусна в Бодимед, защото може да има лабораторна грешка (надявам се). Ще пусна ТСХ, ФТ3, ФТ4, ТАТ и МАТ. Антитела съм пускала лятото и ми бяха в норма. Пита ми дали съм карала скоро вируси. Казах, че декември, целия месец, бях болна от някакъв гаден вирус и на 17.01 ми извадиха зъб с гранулом, след който пих десет дни антибиотик. Док каза, че и вируса, и антибиотика може да се е отразили. Освен това, вечерта преди изследването не можах да спя, дали съм спала общо 3-4 часа, бях много притеснена, бързах и всичко това може да се е отразило. Ше пусна също така кръвна захар и инсулин на гладно. Та утре пак съм на фронта, но сме готови за лечение и Дай Боже март месец да е нашият месец Gift Heart 

Лигия, не разчитай много на план Б. Тоя още не е забременил последната си жена, а вече минаха два месеца. Накъде отива тоя свят, хахахахахахаа Smile

# 157
Здравейте,

На 34 години съм и от 2 години правим опити за дете. Имам една бременност преди около 6 месеца, която се оказа, че е кухо яйце (направих медикаментозен аборт в 11-та седмица), засякох и една биохимична бременност в 8-ми месец от опитите. Преди няколко месеца разбрах, че имам тромбофилии и, че трябва при забременяване веднага да започна да си бия инжекции за разреждане на кръвта.

Един въпрос ме озадачи снощи, след като си говорихме с моя приятелка... Един пукнат фоликул достатъчен ли е?

Следим овулацията ми с д-р Станулов (от Афродита в гр. София) и в продължение на няколко месеца ми казва "Има един фоликул този месец от ляв яйчник." , миналия месец ми каза "Има два фоликула по един от двата яйчника, в левия е по-голям." Никога не съм го питала "ама ще се спука ли?", предполагам че това е ясно. И снощи споделих на моята приятелка и тя ми каза "Ама това не е много хубаво, нещо не сте се разбрали, фоликулите трябва да са поне 10." Четох в интернет, че нормален първоначален брой е 6-10 фоликула и от тях има един доминантен, който се пука. Ще питам и доктора, но докато дойде време за прегледа ми, реших да се обърна към вас...

Та... Един пукнат фоликул достатъчен ли е за забременяване?

ПС: извинявам се ако въпроса е глупав, но нямам с кого да го коментирам Simple Smile и ви благодаря за коментарите Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 19:51 от Анонимен

# 158
Таничка страхотни новини, успех и да повлечеш крак!

Пинк, Ели, Валерита, РВ88, добре дошли момичета и успех да не се задържате дълго!

Относно изследвания самоназначих си почти всички изследвания и сама си хванах Хашимото, което било с незначително завишени стойности, но така вкарахме ТСХ в норма и започнах да смъквам ТАТ и МАТ малко по малко. Вече така съм се изпекла в тези изследвания за какво ли не, че отивам на АГ, ендокринолог, гастро и др прегледи с готови резултати и само ги обсъждаме и правим план около тях. Разбира се изтръшках се и доста пари, пускала съм сигурно и излишни неща,  но аз винаги предпочитам да знам ако има нещо, както разбрахме да имам план и “нищо ти няма” не ме топли много. Не съм пускала за яйчников резерв досега, никой не ме е и пращал, но мисля и по някое време и това да си пусна. Докато ММ си подобрява спермограмата, защо и аз да не видя как е положението и да се опитам да подобря нещо.

[
Лигия, не разчитай много на план Б. Тоя още не е забременил последната си жена, а вече минаха два месеца. Накъде отива тоя свят, хахахахахахаа Smile

Пахахаха! Мале, мале! Ако Б. Г. не може вече направо какво да правим ние простосмъртните момичета и момчета.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 00:20 от Lygia

# 159
  • Замък сред облаците
РВ88, в началото на месечният цикъл започват да зреят едновременно много фоликули. Обикновено няколко стават големи, от тях само 1 е доминантен, узрява и се пука (много рядко 2 - двуяйчни близнаци стават така). По правило само една яйцеклетка се отделя при овулация (овулацията е пукане на узрелия фоликул).

# 160
Преди малко свърши профилактичният ми преглед при АГ...пусна микробиология, цитонамазка, гледа ме на колпоскоп и ултразвук, всичко е ок, само чакаме резултата  от цитото. За първи път посещавам тази докторка и й споделих, че наред с другите неща, мисля да пусна и изследване за тромбофилия. Нейното мнение е, че щом съм имала една успешна бременност, нямало смисъл. Казах й, че просто искам да се подсигуря, да избегна даден възможен проблем, но думите й бяха...не се напрягай излишно. Според вас, това напрягане ли е от моя страна? Не е ли нормално да се презастраховам, да бъда подготвена, пък ако излезе хубав резултат, какво по-хубаво от това....ще ми внесе спокойствие.
От много години търся АГ, при който да отида с удоволствие, да му се доверя, да си паснем, както се казва, но...все удрям на камък.

# 161
  • Замък сред облаците
Ти си ги пусни за собствено спокойствие, Пинк Simple Smile накрая това е важното.

# 162
Ти си ги пусни за собствено спокойствие, Пинк Simple Smile накрая това е важното.

И моя т съвет е, прави това, което те успокоява! Някои хора се натоварват ако трябва до си пускат изследвания или да отидат на лекар. Постоянно юркам майка ми, но тя не та не. А на мен ми действа успокояващо. Като човек, чиято психика е съсипана от СРДЧ съм установила, че резултатите рядко ще са по-лоши от мислите, които ми минават.

# 163
Добре дошли на всички! Само за хубави неща да си говорим! Яна, това беше кадъра с посланието, окачено в един магазин Реших направо да ви го напиша за всеобщ кураж. Lygia, вкара ми настроение от сутринта с план Б 😉

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 00:00 от Mandaria

# 164
Преди малко свърши профилактичният ми преглед при АГ...пусна микробиология, цитонамазка, гледа ме на колпоскоп и ултразвук, всичко е ок, само чакаме резултата  от цитото. За първи път посещавам тази докторка и й споделих, че наред с другите неща, мисля да пусна и изследване за тромбофилия. Нейното мнение е, че щом съм имала една успешна бременност, нямало смисъл. Казах й, че просто искам да се подсигуря, да избегна даден възможен проблем, но думите й бяха...не се напрягай излишно. Според вас, това напрягане ли е от моя страна? Не е ли нормално да се презастраховам, да бъда подготвена, пък ако излезе хубав резултат, какво по-хубаво от това....ще ми внесе спокойствие.
От много години търся АГ, при който да отида с удоволствие, да му се доверя, да си паснем, както се казва, но...все удрям на камък.

pink
Ти най добре познаваш себе си!
Аз например прочета ли нещо,започна ли да го мисля и премислям веднага си разбърквам хормоните
Всеки път,ама всеки !
Гинеколожката последния път ми каза ,че дори да пуснем и изследваме всичко което искаме,ако божиите планове са други,пак ще пропуснем нешо,или то самото ще се скрие,с божията воля.
Бях пуснала изследвания за щитовидната и докато дойде време да ги обсъдим изчетох какво ли не,и като си вкрах филмите така си разбъркх хормоните от стрес, че втори месец не можем да ги поправим
Плюс че съм супер притеснен човек,и най малкото притеснения се отразява на цикъла ми
П.п
Преди 8 години намерих кучето си обесено ,бях втори ден от цикъла,брат ми беше в Англия и ми го беше поверил. Толкова се разстроих от думите му,че с едно куче не мога да се оправя,че 2 часа по късно цикъла ми спря. Сумати изледвания правих тогава и се оказа че всъщност е възможно, някакъв синдром си е
Преди 3 години когато разбрах че баща ми е болен от рак ,в абсолютно същия ден отново цикъла спря след като бвше дошъл сутринта.

Та това исках да кажа,понякога човек е добре да не го мисли толкова
Всевишния си знае работата
Но все пак ако това теб ще те успокои пусни си го

Общи условия

Активация на акаунт