Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 808
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
  • Замък сред облаците
Яна, теоретично може да има общо с ковид, колко време след него са били повишени изследванията, 6-7 месеца ли или по-малко се пада от боледуването?
Оздравейте вкъщи преди да пуснеш нови изследвания, щото ако лепнеш това на ТМ може да не са акуратни.

На останалите момичета прегръдки 🤗

# 136
Момичета, имате ли отзиви за Преферт гел (лубрикант за по-лесно зачеване), т.к. го поръчах и смятам този месец да опитаме с него + тестове за овулация?

# 137
  • София
yanac, 8 и половина

Габриела - на мен ми искаха ППК и по препоръка на репрото уре и микроплазма. Нищо не съм правила предният ден, освен да си сложа една свещичка профинит преди лягане. Стискам палци!

# 138
Здравейте момичета, извинявам се, че нахлувам в темата, не съм за нея, но си признавам, че понякога я преглеждам, къде за обща култура, къде за да се зарадвам за някоя от вас.
Исках да кажа на Salsera -изследвай ТСХ  и някъде другаде. Боря се с високо ТСХ, което беше 6 и нещо като забременях, смъкнахме го и родих, но от тогава, вече над година си е към 3 - 4. Та -последно като го изследвах беше в Синево и ендото ме прати в друга лаборатория, като каза, че за ТСХ специално много високи резултати излизали в Синево. 2 дена по-късно, пуснах в друга лаборатория и беше с цяла единица по-надолу. Знам, че не е много успокояващо, но все пак реших да споделя. Успех на всички момичета в темата!

# 139
Здравейте прекрасни дами Blush
От известно време ви чета и реших и аз да се представя...казвам се Мирослава от София съм, другият месец ставам на 33 години. Имам една бременност до сега и момченцето ми вече е на 6 годинки.
Скоро с баща му решихме да започнем опити за второ детенце. Първо направихме някои профилактични изследвания, които чакаме да излязат и започваме да действаме. Днес бях на ендокринолог, гледа ме на ехограф и имам много малко възелче в ляво, но не било нищо притеснително и не се вземало под внимание ми казаха. Странно ми е само защо миналата седмица tsh ми беше 1,25 , а днес излезе 2,33...ендокринолога не ми даде обяснение, на някоя от вас случвало ли се е? В различни лаборатории го пусках, но според мен разликата е доста голяма.
Довечера съм на АГ за микробиология, цитонамазка, колпоскопия и обсъждане на план за действие.
Пожелавам както на себе си, така и на вас, всичко да е наред и да ни се случат нещата!
П.с. Тук в темичката има страшно силни жени, на които се възхищавам!

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 13:37 от Pink_mamaMimii

# 140
  • Замък сред облаците
Хормоните на ЩЗ се пускат минимум през 30, най-добре през 45 дни. Флуктуации в по-къси периоди са възможни, също невинаги може да се разчита на лабораториите и се пуска обикновено в една и съща.
Има значение по кое време на деня се пуска изследването (преди 10ч да е), да си се наспала, да не си приемала кофеин и шоколад, или черни чайове.

# 141
Габриела - на мен ми искаха ППК и по препоръка на репрото уре и микроплазма. Нищо не съм правила предният ден, освен да си сложа една свещичка профинит преди лягане. Стискам палци!

Аз пусках уре и микоплазма октомври, бяха отрицателни.

# 142
Хормоните на ЩЗ се пускат минимум през 30, най-добре през 45 дни. Флуктуации в по-къси периоди са възможни, също невинаги може да се разчита на лабораториите и се пуска обикновено в една и съща.
Има значение по кое време на деня се пуска изследването (преди 10ч да е), да си се наспала, да не си приемала кофеин и шоколад, или черни чайове.

Благодаря за инфото!
Първият път го пуснах към 11 часа, но бях станала късно, а днес го пуснах в 8. И двата пъти на гладно разбира се. Явно има значение часа, да. И вече ще пускам в една и съща лаборатория.

# 143
Мина ми и втория преглед. Потвърди се и съмнението, че това, което лекарката е видяла е реално жълто тяло, което днес вече се вижда така.
Скрит текст:

Понеделник (22 ден) ще пусна прогестерон, както е по план, но АГ не очаква да е под референтните стойности.

# 144
Но гледам от положителната страна, определено щеше да е по-зле да се нашаря по време на процедура, или недай боже при бременност.
Така, че ще издържа още няколко дни в този ад 🤯

Мери, бързо оздарвяване и точно това мислех да ти пиша, че по-добре сега, от колкото да си бременна и да го лепнеш.

Манди, палци за всичко Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

Yvka успех в Кипър, публикувай някой пейзаж, докато сте там, да погледаме Nature High Brightness

Скрит текст:
Животът човешки е низ от взети решения и подреждане на приоритети в опит на постигане на някаква мечта или представа за твоя си идеален Свят- там където ти е спокойно, усмихнато, доволно. Интересното е, че картината която виждаш се мени всеки ден, месец, година. Точно така (с мечтите) Светът и човекът в частност расте, развива се еволюира. Според мен всеки трябва се бори за своето щастие, подреждайки приоритетите си осигурявайки "място" за нужните и изхвърляйки ненужните - деца, хоби, срещи с приятели, концерти, МОЛ-ове, книги, пътешествия, коли, кариера, дискотеки, апартамент, къща, куче, котка, почивка на море и планина, тишина, шум… И никой не знае какво го чака в утрешния ден, но негово е решението дали ще  живее живота в страх или позитивно, дали картините, които ще види ще са слънчеви или апокалиптични.

Яна, страхотно казно. Цитирам го да си го имам Simple Smile

А, да ви питам и още нещо. Дали някоя от вас има здравна застраховка, която да покрива неща свързани с бременност, прегледи, изследвания, дали предварително или по време на бременност. Искам да си направя такава застраховка, защото всичко ми идва много нанагорно финансово, няма как да се кандидатства по фонд и всичко само си финансираме Sad
Има много такива, моята покриваше общо 600 лева, само пращах прегледи, фетални и тонове, фактура за всико, кое признаят кое не .. и чак накрая видях, че са покривали и пренатест, който ми беше 550 лева и щеше да е много по-лесно наведнъж.
Моята е от работодател, не си я плащам аз. Трбява да провериш цените, щото ако ти е 40 лева на месец и покрива 400 лева, няма смисъл.
На Уника е моята.
едит: Опа забравих, че покриваха и до 1200 за раждането, изплатиха си ми го. Така по-добре звучи.

Марианка Flowers Four Leaf Clover

Добре дошли на всики нови и нека нови или стари скоро да се изнасят всички!!

п.п. някой писа, че е с 1 тръба, да кажа че има случаи, включително на момиче тук от темата, лявата тръба да хване яйцеклетка от десен яйчник и обратното. Един гинеколог ми обясни, че при много жени яйчниците са един до друг зад матката. Та не изключвайте месеца дето овулацията е от грешната страна.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 14:21 от Одри ♡

# 145
  • София
Одри, аз съм с една тръба и аг-то се опитва да ме накара да повярвам,че е възможно такова нещо да се случи.

# 146
Ясно, че не е голям шанса, но го има!!
Чета си старите постове в темата белким намеря кое беше момичето, засега не го намирам, ма намерих дето по едно време обсъждахме, че нашите бебета явно ги носи охлювът, че така се бавят SmileyAnimal Snail.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 19:16 от Одри ♡

# 147
  • София
Аз имам позната забременяла от яйчника без тръба ( след ИМБ е). Аз гледах едни видеа че тръбата се мести да вземе от яйчника без тръба, та чудо, природа, адаптира се тялото

# 148
  • Бургас
Да се похваля, стимулацията се развива перфектно и пункцията е в неделя и ще правим свеж трансфер ако всички е наред. Стискайте палци

# 149
Здравейте, прекрасни дами!
От над година ви чета тихичко и нямах търпение да се включа в сплотеното ви общество Gift Heart
Да ви се представя, на 29 години съм, за момента нямам забременяване, а ми е толкова голяма мечта. Със желанието ми да се сбъдне моята мечта.. стигнах го диагнозите Генетична тромбофилия, АФА синдром, повишени НК клетки.. Съответно днес посетих гинеколог за преглед, и сякаш нов парцал ме удари!

От прегледа (23 ден от МЦ) излезе, че овулация не се е случила изобщо този месец, а лигавицата ми е само 8мм. Преди точно 8 дена имах положителен тест за овулация, което ме обърква малко. Досега винаги съм следяла овулация само с тестове (позитивираха се към 16/17 ден от общо 27/28 дневен цикъл).. а сега излиза, че може и да е нямало О повечето пъти. Изписа ми Иногинол и на 12тия ден от следващия цикъл отново съм на преглед, за да проследим потенциално ще има ли овулация.
Нямам кисти, но АГ спомена, че може да касае СПКЯ. Следващия цикъл (2 дена преди О) трябваше да направя вливка Интралипид поради завишени НК клетки, но почвам да се притеснявам изобщо ще има ли овулация и тогава..Отделно, проблем ли е, че лигавицата е 8мм на този етап от цикъла..струва ми се малко?

Следващия цикъл ще започна да меря и БТ, щом тестовете не са толкова надеждни.. По някаква причина, до сега не съм посещавала АГ след Ову..та нямам идея дали е случайност или патология.

Съжалявам, че ви залях с информация и въпроси, но вече почвам да се паникьосвам, че излизат проблеми след проблеми..Persevere

Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт