Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 286
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Какво изследване и къде пускате, за да разберете, че сте с мутация, не позволяваща усвояване на нормална фолиева киселина? Може ли подробности / линк? Благодаря!

В Геника лаборатория, вродени тромбофилии. Като за начало основен пакет може

Благодаря. Разглеждам сайта на Геника и направо се замаях колко много изследвания има, колко много пакети за жени, за репродуктивно здраве, за витамини, за минерали, за тромбофилии и какво ли още не..Ако трябва да изследвам всичко, което може би ми пречи да забременея, ще трябва да оставя там поне една средна работна заплата и не знам колко кръв Rolling Eyes И ще се чудя кой да ми тълува резултатите, защото лекарите не желаят да се задълбочават...Чудя се къде е границата м/у необходимите и имащи смисъл и хипохондрията.

Моля споделете, как решавате какви допълнителни изследвания да си пуснете (освен стандартните ПКК, урина, желязо и тн). Последните години съм обиколила няколко доктори и не са ми препоръчвали нищо освен стандартните + витамин Д, полови хормони. За тези тромбофилии, пише, че се препоръчват при наследствена обремененост или при конкретни съмнения (заради аборти в семейството и тн)?

# 511
tuti , стискам палци всичко да е наред.

минзухар, супер е, че и при двамата няма проблеми с кариотипа.

Малко инфо за момичетата, които приемат Инофолик. Фирмата прозиводител пуска нова формула - Инофолик HP и Инофолик Комби HP. Основните разлики са цената, дозировката на съставките при Инофолик Комби (едно капсула има около 50% по-малка дозировка на активните вещества спрямо досегашните) и добавянето на още една съставка: Алфа-лакталбумин. Била свързана с по-добро освояване на инозитола. Аз лично ще мина на 2 капсули от новата формула дневно, досега приемах пак по 2 капсули, но и моя фолат е малко над горната граница (>45).

Аз основен пакет тромбофилии пусках в Цибалаб. Правих консултанция с хематолог, който се занимава с тромбофилии, преди това и според нея няма проблем да се изследва навсякъде, където се предлага. Доколко е права - не знам, споделям просто казаното от нея. Според цибалаб аз нямам мутации и се надявам да е така. Двуплодната бременност я изкарах само с Натаспих Х и нямах проблеми, нядявам ако стигна до следваща пак да е така.

След вчерашния пореден преглед свързан с истмоцелето ме насочиха към консултация със специалист, който се занимава с оперативна гинекология. Предложи ми докторката доц. Магунска в Щерев, д-р Цветков в Надежда и разбира се Калчев. Сега остава само да убедя репродуктивната си док, че е нужно да мина през Магунска преди евентуален трансфер. Все пак хубавото е, че и според Гогова дефекта е малък и не би трябвало да създава проблем. Информацията за Инофолик-а също ми е от нея.

# 512
  • Замък сред облаците
Бонусът на изследванията в МД и Геника е, че вървят с коментар от генетик, не после да търсиш кой да ти ги разчита.

# 513
  • София
2402 приятелка наскоро мина през хистеро в Надежда и направиха корекция истмоцеле, аз съм ходила при Калчев, каза че не се налага да се прави нищо при мен

Бонусът на изследванията в МД и Геника е, че вървят с коментар от генетик, не после да търсиш кой да ти ги разчита.

Плюс че генетичния ти материал се пази там с години и не се налага на ново да даваш кръв

# 514
  • Замък сред облаците
И в МД ли го пазят?

# 515
  • София

А хубаво казваш, за Геника знам че пазят, че се възползвах преди година. За МД не знам, да сподели някой ако има опит

# 516
Потвърждавам за Геника, имах препоръка да пусна още два фактора за тромбофилиите и не съм давала наново кръв.
Ако забременяването ви отнема повече от 6 месеца време пуснете си изследване за тромбофилии, няма нужда да се чака загуба, за да се пусне.

# 517
  • Замък сред облаците
Или пък 2-3 аборта както съветват в МД 🤦🏻♀

# 518
Потвърждавам за Геника, имах препоръка да пусна още два фактора за тромбофилиите и не съм давала наново кръв.
Ако забременяването ви отнема повече от 6 месеца време пуснете си изследване за тромбофилии, няма нужда да се чака загуба, за да се пусне.
А какво общо имат опитите с тромфофилиите?

# 519
  • Замък сред облаците
Понякога могат да доведат до затруднена имплантация, лошо кръвоснабдяване на матката; отделно проблемите с витамините дето дъвчем последните страници - все неща важни за забременяване.

# 520
  • Бургас
Таничка, вземи намали фолата. 60 е високо ниво.
Увеличените нива на фолат през бременността се свързват с увеличена инсулинова резистентност (което е принципно нормално състояние за бременната, но увеличените нива предразполагат и към гестационен диабет) и забавено мозъчно развитие на плода. Фолат на горна граница (42nmol) максимум се гони.
Така е, и аз това зная, но това беше преди няколко месеца. Сега ми е изписана 2х1 и толкова си я приемам. Можеби ще пусна по-нататък пак изследване, само да се потвърди бременност.
Чудя се и прогестерона само 1 път ще го пусна, че мисля да пускам 3 пъти чхг през 48ч
А за ИР аз си приемам Глюкофаж, сега различни неща слушам, тук бургаски ендокринолог каза при бременност да го спра, а репродуктивната каза и по време на бременност да го пия.

# 521
  • Замък сред облаците
Аз бих съветвала да проследиш прогестерона - имах случай при Б да ми излезе 70-110-50 в три последователни изследвания през няколко дни (пусках ги заедно с ЧХГ).

# 522
  • Бургас
Аз бих съветвала да проследиш прогестерона - имах случай при Б да ми излезе 70-110-50 в три последователни изследвания през няколко дни (пусках ги заедно с ЧХГ).
Ами може и така да направя. Аз в момента съм на 2х1 циклогест 400.
Какво друго ще ми препоръчаш да пусна с тях?

# 523
  • София
Таничка, с ИР до 12та седмица е хубаво да пиеш глюкофаж. Ендото ти е длъжно да ти каже да го спреш, защото официално не е разрешено да се прилага на бременни в България ( в други страни се прилага без проблем). Аз го пих до 12та седмица

# 524
  • София/Севлиево
С каква цел се пие глюкофажът до 12 г.с.Уж съм добре,но съм сигурна на 90% че при нова бременност пак ще отключа ГД и че въпреки всичко вече имам ИР (преди бях в сивата зона на Хома теста,сега трябва да намеря читава лаборатория да направя нов,Рамус как са в това отношение, защото в нашия град има само такава?)Засега съм в режим на изчакване за нов ЗЕТ,тъй го решихме с ММ...

Общи условия

Активация на акаунт