Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 284
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Включвам се и аз в новата темичка. И без това доста време прекарвах на балкона в предишните теми.. Simple Smile
Иска ми се да споделя мнението си по въпроса с броя на дечицата. Толкова съм щастлива, че родителите ми са решили да не ме оставят “сама” на този свят и са създали още едно детенце след мен. Такава опора е това да имаш брат/сестра. Когато си правехме семейни планове с мъжа ми все си говорехме за 2-3 дечица. Сега след този шок от проблемите, които ни откриха, честно да ви кажа и с едно детенце ще съм най-щастливия човек на света! Не ме разбирайте погрешно, никак не омаловажавам и желанието на тези които се борят за 2, 3, 4 и т.н. дечица - дано да се сбъдне тази мечта на всички… Просто като гледам през какви трудности, борби, загуби и мъка минават някои хора, за да си имат детенце и като се замисля, че и ние ще трябва да се сблъскаме с доста неща и някак си не смея да мечтая за повече от едно дете. Сякаш е грешно да искам още и още. И се фокусирам върху числото ЕДНО. Като за начало. А после ще видим. Simple Smile
Днес получих положителен тест за овулация - в яйчника, чиято маточна тръба ми е “слабо-пропусклива” и в който ми е последната надежда преди лапарото. Утре ще действаме с любимия, а после - каквото е писано.

По въпроса с лапароскопията бих искала да ви питам нещо - Ако по време на операцията се окаже, че тръбите са безвъзвратно увредени веднага ли ще ги махнат или ще насрочат друга операция? Не попитах доктора при срещата ни преди месец за цветната снимка.

# 91
Габи, предполагам, че ако наистина са безвъзвратно увредени, веднага би трябвало да ги махнат, а не да те подлагат на още упойки и рязане. Аз лично имам една отворена операция, тогава са огледали моите, и все пак имам и снимка след това. Момичета, днес беше някакъв странен ден.
Скрит текст:
Ще ме извините, че рядко пиша, не е защото нямам желание - изтощавам се вече да гледам екрани и на работа, и в обучения, а съм и с немалък диоптър. Чета всичко, на всяка страница си поплаквам с вас за добро или лошо, особено напоследък, сигурно хормони. С Депакин явно се понесохме добре - док каза, че матката изглежда отлично. Няма да пия друга опаковка. Цитирам: приличащ по-скоро на задържан фоликул 21 мм в десен яйчник и още един 15 мм. Защо ли не се изненадвам… Но да си чакам цикъл. Започвам странна комбинация от непознати за мен медикаменти и евентуално веднага трансфер. Какво щастие, че дума не отваряме за повтаряне на биопсии, PBMC и хистероскопии, вливки и надрасквания. Нищо подобно. Край. Дори естрофем не се споменава. Честно ви казвам, с пристъпването в клиниката погледнах към 7-ми кабинет, където се бяха събрали чакащи за поредните манипулации и ми тръгнаха сълзите. За тях, за нас, за всички замесени лекуващи ни и помагащи, които взимат присърце нещата и отдават цялото си време и енергия за каузата. Остава малка надежда в мен, но и си представям как след връщането на последния ембрион няма да имам никакво ходене там.
Сутринта извадих късмет с транспорта - при закъснение на влака 2 часа, за щастие бях доста подранила и добре, че се качих на автобус. Защото за първи път влязох за преглед с макс 15 минути закъснение. Йеееей, това си е за отбелязване, Superdoc Laughing Laughing Laughing
След това пътувах с едно супер яко бебе, изпълни ми душата да го гледам как си игра, хапна и накрая кротичко заспа. През цялото време бях захилена.
По темата с многодетните семейства - много им се радвам и недоумявам как въобще е възможно да се коментират подобни лични решения с остра нотка и обиди в обществото. Аз съм горда леля на тройка тийнейджъри, да са ми живи и здрави и те, и родителите им! Всеки от тях със своята индивидуалност и способности, наистина са невероятна радост. Не е лесно, но и никой не очаква да е. Свалям шапка на съфорумката с пет, повечето ветерани я знаем коя е. Добронамерено им се възхищавам. А в мястото, където работя, съседи са ми 3 семейства с по 3 деца, в един блок.
Така или иначе стана дълго, стиснете по едно палче - малко ми остава да бъда вписана в чакащите в регистъра за осиновители. Изготвянето на един доклад разстояние и една „най-важна среща” с Директор. Точно това ми дава невероятно спокойствие и сила едновременно.
Като за финал, обърнахте ли внимание на един кадър в Черешката тази вечер?
Everything is going to be OK in the end. If It is not OK, it is not the end!

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 00:30 от Mandaria

# 92
Габи, успех! 🍀🍀🍀
Манди, стискам всички възможни палци за теб! ❤️❤️❤️ Днес ще върна да гледам Черешката, че ми стана любопитно. 😁
След поредния неуспех, бях писала имейл до Калчев и прикачих снимки на ембриончетата. На следващия ден получих обаждане и то след работното им време, което доста ме развълнува. Сестрата каза, че докторът съжалява за неуспеха. Едното от двете ембриончета е било много хубаво и реално след хистероскопията, която той направи, не е имало причина ембриончето да не се имплантира. Той иска да продължи да работи с мен, няма да се откаже. Иска нова биопсия за микробиом. Поне тяхната показва и всички щамове полезни бактерии с количествени стойности. Определено и той е за Турция. Това нямане на причина или по-точно откриване на все нови причини за неуспех и уж тяхното премахване, а пак без резултат...доста изтощава. Радвам се, че поне едното ембрионче е било хубаво, реално другото е трябвало да спомогне за имплантацията му. Задължително ще правим и ПИД. Много се моля да открият какъв е проблемът. Поне биохимична да имах...щеше да ми олекне, защото наистина видима причина няма за липсата на имплантация и трябва да се доверя на едни от най-добрите репродуктивни детективи 😁 
Скрит текст:
Лошото, че вече сме много зле с финансите. Смятам пак да започна да рисувам. Ще ми е много трудно да съчетаят това с ходенето на работа и стреса като цяло, но ще опитам. Ако нямате против, може да кача след време някои картини тук. Ако някой ваш близък обича изкуството.
ПП поръчах си книжки от време оно 🥰 Едната част пристигнаха и съм мнооого щастлива. Когато взема и другите, ще ви ги покажа. Едната, която чакам е от 1954г. Повечето са приказки. Искам да чета от старите книжки на детенцето ми. Те ми носят мили спомени. ❤️❤️❤️ Между другото, Спиди беше пълен с розови пратки 😃 били някакви Био BOX, козметика и не знаеш какво точно има вътре.

# 93
Манди, кактусче, просълзих се като ви прочетох. Тооооолкова сила има и в двете ви, и е крайно време успеха да дойде в живота ви! Flowers Four Leaf Clover
п.п., кактус, не знаех, че рисуваш. Ще чакам да качиш свои творби, когато стигнеш до там

# 94
  • София
Кактусче, Манди - аз твърдо вярвам, че вашата борбеност и желанието с което се борите за успех ще бъдат възнаградени съвсем скоро.
Знам, че не е кой знае какво, но аз в неделя ходих до манастира Св. Мина след кв. Бенковски, отеца да ми прочете молитва.Аз ходя за пореден път, но за първи път се реших да ми чете поп. Може би вече съм крайно обезнадеждена.
Първородното така ме ядоса сутринта, че му се накарах и сега ще ми е криво цял ден. Изобщо не обичам като не ме слуша и трябва да му се скарам.
Аз си чакам преглед другият понеделник, за да видим този месец как съм понесла стимулацията. Обаче много ми се спи. Направо се чудя какво да правя, за да не заспивам в 22 следващите важни вечери.

# 95
Здравейте, момичета,
Вчера бяхме почти цял ден в репродуктивната клиника.
Дадох кръв за полови хормони (щитовидни имах вече) и след това се запътихме за цветна снимка.
Цветната снимка беше с пълна упойка (нещо, което не очаквах). Легнах без капка страх и притеснение, но се събудих плачейки. Явно цялото напрежение и страх от всички резултати ми беше избило в най-неподходящия момент...едва ме успокоиха хората, убеждавайки ме, че не ми е толкова късно, че има шанс и че доктора, който съм избрала ще намери решение за всичко.
Та така..едната ми тръба не е ок, но другата е все още в час, не знам откога съм така, факт е, че имам 3 спонтанни забременявания в миналото. От последните фоликулометрии се вижда, че овулирам основно в ляво, може би организма ми се е адаптирал по някакъв начин, но това са само мои предположения..
Върнахме се в клиниката и чакайки, резултатите от моите хормони излязоха. Хормоните ми са просто топ, а АМХ, за което се бях филмирала най-много и няколко нощи не спах от страх, да не се окаже, че съм с изчерпан резерв предвид възрастта ми е 2.3 резултат, който изненада дори доктора, но се припокри с броенето на антралните, очевидно още не съм тотално извън строя..
И тогава дойде ред на спермограмата, единственото нещо, от което не се притеснявах..
Резултата е пълна катастрофа и репродуктивния ни каза в очите, че сме с много тежък мъжки фактор и шанса ни за естесвени опити е почти нулев... Sad
Мъжа ми има направена спермограма по време на предишния си брак, и всичко е било повече от добре (документа го пази), но какво се е случило през изминалите години един Господ знае и можем само да гадаем. Факт е, че моментната снимка на положението му е трагична и и казаха, че трябва да мислим за инвитро, ако искаме общо дете.
Досещате се колко разстроен и отчаян е,  резултата го съкруши, опитвам се доколкото мога да му вдъхна сили ..
Незнам какво ще правим, може би ни трябват няколко дни да обмислим ситуацията и как да се справяме с нея .. Sad
На всички момичета тук, които се борят желая от сърце много късмет и успех Heart и стискам палци за всяка една от вас!

# 96
  • София
Sisi.J, първо - излизането от упойка на всеки действа по различен начин, била съм под пълна упойка два пъти. Първият път се събудих и се хилех като тиква, вторият имах халюцинации. Второ - това, че ти си супер с изследванията е повече от прекрасно. Нека минат няколко дена и ТМ да осмисли нещата. Все пак може да пробвате да подобрите неговите показатели с добавки, а през това време да си подготвите нещата за кандидастване по фонда с МФ. Важното е, че имате шанс с инвитро.

# 97
  • Замък сред облаците
Сиси, качеството на СГ се мени на всеки 3 месеца и предишна никак не е меродавна.
Влияние оказва стресът, начинът на живот (заседнал живот, изкуствени и стегнати боксерки и панталони, облъчване от телефон, лаптоп в скута, пушене, пиене - бирата влияе зле примерно, хранене с много пакетирани или бързи храни), прекарани заболявания (варикоцеле, вирусни и т.н) и т.н.
Погледни от добрата страна - нещата при теб са повече от добри, което е много важно и вече е въпрос на правилна екстракция на хубави сперматозоиди от лекарите да стане (+бюрокрацията).

# 98
Sisi.J Пуснете още една спермограма в друга клиника за всеки случай. Има някои клиники, в които масово излизат лоши спермограми, а след това се оказва, че нещата не са толкова зле. Пробвайте според мен. Simple Smile

Мандариа Кактус Толкова сте силни, с толкова неща сте се преборили по пътя до тук, сигурна съм, че ви остава много малко до крайната цел! Green Heart

Аз се записвам с цикъл от днес, дори подрани, за да не храня излишни надежди. Този път даже не посърнах, някак почнах да го приемам по-лесно. Ще трябва да си отменя часа за фоликуметрия, който е след 16 дни, понеже до тогава О ще е минала и няма голям смисъл. Утре или вдругиден мисля да пусна пролактин, само него не съм пускала до момента.
По темата с многодетните семейства, до преди 2, 3 години и аз исках 3 деца, но с напредването на възрастта, започнах да клоня към две. Освен това ММ е от тези хора, които не обичат да са много ангажирани, държи много да си има личното време за почивка и е съгласен и на едно дете, максимум до две. А към този момент се моля само за едно, а ако стане ще видим дали ще имаме сили и желание за още едно. Според мен, няма смисъл да се насилват нещата, държа да си запазим и отношенията между двама ни. Имам познати, при които жените много натискаха за повечко деца, а мъжете не бяха така настроени и нещата не свършиха добре. Затова подкрепям многодетството, но само ако е напълно желано и от двамата и ако има финансова и физическа възможност да се отглеждат децата по един нормален начин. Simple Smile

# 99
  • Бургас
Сиси, съжалявам да чуя за мъжкия фактор. Можете да работите с добавки за подобряването му, поне малко. А защо не направите друга спермограма в друга клиника? Ние с мъжа ми в началото като започнахме още и прави спермограма в родния град, която беше кофти. След това направи в Надежда в София и вече беше перфектна, с разлика 20 дни. Дори го викаха за донор. Това показва, че не винаги е меродавно, а и може да е моментно състояние.

Момичета да ви попитам. При положение, че нямаме фактор и уж не виждат проблем, с изключение на моя НЯР (което не би трябвало да пречи и на естествено забременяване, но уви!), мислите ли, че е хубаво да направим ПИД на евентуалните ембриони. В момента съм още в стимулация, края на седмицата ще ми е пункцията. Много съм обнадеждена, на 2ри ден бяха само 2 фоликула, а вчера на прегледа на 6ти ден вече имаше около десетина Simple Smile Докторката беше много доволна! Но, понеже не сме правили кариотип, затова се чудех дали да направим ПИД, защото разбрах, че ако си правил кариотип било достатъчно показателно, за да не правиш и ПИД. Реално ако всичко е ок и иска свеж трансфер, няма да имаме време за ПИД, защото там бях чела, че резултатите излизали за 20 дни.
Вчера на прегледа на 6ти ден като видях хормоните, че са извън граници и се ошашках яко, но после се разчетох в нета и видях, че са супер и такива е хубаво да са при стимулации, че иначе на бързо се бях филмирала вече Simple Smile

А, да ви питам и още нещо. Дали някоя от вас има здравна застраховка, която да покрива неща свързани с бременност, прегледи, изследвания, дали предварително или по време на бременност. Искам да си направя такава застраховка, защото всичко ми идва много нанагорно финансово, няма как да се кандидатства по фонд и всичко само си финансираме Sad

# 100
  • София
Таничка, мога да отговоря само за допълнителната застраховка - имам такава, покрива пакет при бременност до 400лв. Повечето застрахователни фирми обаче го правят през работодател, не знам дали може като физическо лице.

# 101
Таничка, намален афинитет към зона пелуцида се установи, когато правихме зона селекция на материала, по време на едната процедура.

# 102
  • Бургас
Кактусче, разбирам, при нас няма да се прави това най-вероятно или поне не са ни казали, защото нямаме фактор. Но аз вече не знам какво да изследвам, за да установя къде е проблемът. Реално неустановен инфертилитет е такъв, при който все още не са намерили причината, но според мен трябва да има все някаква и вече се чудя за какво да се хвана. Другото, което не сме правили е кариотип, не са ни карали.

Шантал, към коя фирма ти е застраховката?

# 103
Здравейте и от мен! Благодаря за новата тема и орисването! Напоследък само се записвам в новата тема и все си я наричам да ми е последна, но някак времето минава бавно, когато чакаш. Е, надявам се, че му се види края. Другата седмица пътуваме за Кипър за ДЯ, като ще минем през Турция за цветна снимка. В момента се занимавам с организационната част: пътуването с кола, самолетни билети, хотели... и въпреки това времето не минава достатъчно бързо Pensive
Скрит текст:
По въпроса с многодетието... Имам съседка, която е най-голяма от 6 деца, а съпругът ѝ най-малкия също от 6 деца. И двамата са около 55 годишни и имат само едно дете. Не са от малцинството де... За нея знам, че майка ѝ е имала проблем със забременяването и докторите ѝ казвали, че нямало да може да забременее, даже един от лекарите чукнал на бюрото и казал, че когато това дърво роди, тогава и тя щяла да роди. А свекър ѝ казал, че на село яловите крави ги колели, а яловите жени се развеждали. Но успява и почти през година и нещо ражда 6те броя, като историята не свършва съсвем. Бащата на съседката ми се оказва, че имал любовница, която също забременява от него и ражда, но не иска бебето и решава да го остави в дом. Е, майката на съседката ми, родила скоро шестото си дете, взима и отглежда и детето на любовницата. Кърмила ги е и двете. Звучи невероятно наистина, но познавам и майка ѝ, и братята и сестрите ѝ, и бащата с любовницата. Развели са се в някакъв момент, а по-късно любовницата си взима все пак детето и не го дава в дом. Животът е шарен.
Пожелавам на всички да дойде скоро последната им темичка Hug

# 104
Благодаря, Момичета Heart
Мислех, че с мъжки фактор има шанс за инсеминация първо, но може би аз не съм съвсем наясно с асистираните методи..

Общи условия

Активация на акаунт