Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 332
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
sisi , както са казали другите, не е лошо да повторите спермограмата на още едно място, ако пак е лоша, дано все пак успеете да я подобрите поне малко. А това че при теб няма проблеми е чудесно Heart Дали е инсеминация или ин витро зависи от това какви са отклоненията в спермограмата, имаше някакви минимални изисквания за показателите, за да има смисъл от инсеминация, но не помня какви точно бяха.

# 106
Сиси пуснете спермограма в клиника Малинов нас др. Калчев там ни праща.

# 107
  • Казанлък(Бургас)
Яна, ти сигурно си споделяла назад, но защо не са били добре чернодробните?

Не съм споменала, но и не знам защо.😁 Накратко (не, че го умея): Поисках от личната направление за АГ, а тя ми даде пакетно направление за профилактичен преглед включващо: АГ, ехография на гърди и кръвни изследвания. При АГ прегледа всичко изглеждаше нормално. При ехографията - на едната гърда - фибромиоми, които да се наблюдават след приключване на кърменето. При кръвните изследвания АСАТ и АЛАТ бяха повишени, пратиха ме при гастроентеролог. На ехограф черният дроб изглежда нормално. Пусна ми нови кръвни изследвания, с които да изключи хепатит.
АСАТ - 66u/l при реф.стойност <44
АЛАТ - 114u/l при реф.стойност <44
ГГТ - 84u/l при реф.стойност 5-38
Изписа ми витамин Ц - 3х500мг , и каза да си пусна контролни след 3 месеца. Време е. 😉Не ми изписа медикаменти, защото кърмя.

Манди, стискам ти всички палци и вярвам, че съвсем скоро ще прегръщаш най- прекрасното дете.❤️❤️❤️
Кактусче , всичко ще се нареди по най-добрия начин. Отдай се и на творчеството. Ще чакам да качиш картини (имам идея на кой да подаря😉). И аз пак започнах да рисувам в един мъничък скицник. И пак хванах куките.
Скрит текст:
Много успокояващо действа, когато твориш с ръцете си. Помага на психиката и пробужда чудесата. И аз обожавам старите детски книжки и ревностно събирам изгубените от моето детство. И книжките искам да видя. 😁☺️
Одри, всяка възраст си е с нейния чар. Много зависи и какво му е в душата на човек. Ако от вътре пърха, трепти, цъфти, мечтае, пее, усмихва се ...то ще има и външно изражение. Видеото, което си пуснала е супер.🙂
И както каза Шантал, бебеправенето не е само изследвания, овулация, прегледи, медикаменти, графици, дертове. Нека има наслада, пози, оргазми, любов, паднали задръжки. Първото дете беше отдавна и не помня добре, но другите две не се получиха от "секс по график"(в овулация съм, хайде). Дъщерята ми я сътворихме - аз подпряна на перваза на прозореца , гледаща планината и боровата гора започваща от края на двора. Дребосъка стана при една командировка, в един хотел, след 2 крадеца на ябълки, аз на два стола.☺️🤭
За многодетните семейства и аз ще кажа нещо (след като без да искам провокирах разговор). Ми сложно е.😂 Може би най-добре да го обясня така:
Животът човешки е низ от взети решения и подреждане на приоритети в опит на постигане на някаква мечта или представа за твоя си идеален Свят- там където ти е спокойно, усмихнато, доволно. Интересното е, че картината която виждаш се мени всеки ден, месец, година. Точно така (с мечтите) Светът и човекът в частност расте, развива се еволюира. Според мен всеки трябва се бори за своето щастие, подреждайки приоритетите си осигурявайки "място" за нужните и изхвърляйки ненужните - деца, хоби, срещи с приятели, концерти, МОЛ-ове, книги, пътешествия, коли, кариера, дискотеки, апартамент, къща, куче, котка, почивка на море и планина, тишина, шум… И никой не знае какво го чака в утрешния ден, но негово е решението дали ще  живее живота в страх или позитивно, дали картините, които ще види ще са слънчеви или апокалиптични. Решенията,които взима е нужно да са обмислени и с премерен риск, но не винаги. И тук не става дума само за броя деца. Дано някой разбра какво се върти из мислите ми.😅😂😁

Спирам да пиша.Малчо стана и ме чакат куп забавления.

Yvka, животът е шарен, ДА!

# 108
Mandaria, стискам ти палци за трансфера, ще чакаме високо ЧХГ! Nature Star2

Кактусче, много стиснати палци и за теб по новия път, който сте поели! Нека скоро се похвалиш с положителен тест! Flowers Four Leaf Clover

shantall, успех на прегледа в понеделник и чакаме добри новини! Flowers Four Leaf Clover

Таничка, успех и на теб с пункцията в края на седмицата! Нека извадят много здрави и силни яйчица! Nature Sparkles

Ивка, стискам ти палци всичко да е успешно и скоро да се похвалиш с положителен резултат! Flowers Four Leaf Clover

Сиси, съжалявам за резултата при ТМ. +1 да пробвате първо с добавки и да повторите пак спермограмата другаде. Не се отчайвайте! Heart

tuti123, и аз съм в същата лодка като теб.. Вчера ми зацапа и си мислех, че днес ще ми дойде, но няма още нищо, зацапването също спря.
Днес ми е ден 26, стискам палци наистина да не дойде, като най-рано мисля на 14-ти да правя тест, че и доста по-дълги Ц съм имала.

Иначе по темата с броя деца.. И двамата с ММ сме от семейство с по две деца, та ако имаме двечки, ще е идеално. За повече не знам дали ще ни остане време, имайки предвид и с първото колко се бавим. Но ако семейството финансово може да отгледа добре и повече, то не виждам пречка в това. За мен лично не съм сигурна дали след две бих искала други, защото освен да ги отгледаме добре ми се иска и като са големи да можем да им помогнем финансово първоначално да си стъпят кратата, нашите родители например ни помогнаха много с купуването на апартамента ни.

# 109
  • София
Таничка - към Доверие.

Yvka, стискам палци тази да ти е последната тема - после беш в отчетната!
Междудругото и аз все си викам хайде последна тема, после само ще ги чета.... ама ей, вися си още тук...

# 110
  • Замък сред облаците
Яна, само накратко за чернодробните, че и моя трябва да яде сега.
Тези завишения е възможно да са физиологични също. Повишение има при прием на АБ ако ти се е налагало, ако си прекарала вирус, ако щитовидната е мръднала след бременността, понякога при прием на големи количества желязо.
Само нахвърлям тези причини като възможни и да знаеш че е възможно да е нещо банално.

От друга страна откъм по-сериозните неща - имала ли си сърбежи по дланите, тялото или жълтееща кожа накрая на бременността? За потенциална акушерска холестаза. И как са ти тромбоцитите? Това е много важно, за да се изключи потенциален риск за HELLP синдром при следваща Б.

# 111
Fayona, от неделя съм със зацапване. Чак ме хваща шубето да направя тест. Снощи ми беше много зле, сякаш температура вдигнах. И си казах - само това ми липсваше. Не пих нищо, че ако има бебе да не му навредя. А мм веднага беше готов да ми даде 🤯хич не мисли. Слава богу днес съм добре, но без изгледи за цикъл.
А относно децата - аз имам по-голяма сестра, а ММ е единствено дете. Не знам колко деца ще имаме. Не сме и говорили на тази тема.
Стискам палци 🤞

# 112
  • София
Тути, след толкова дни аз мисля, че трябва да се тестваш - ще пишкаш ли чхг ли ще пускаш, ама трябва да видиш на къде вървят нещата.

# 113
Скрит текст:
Добре, ще нахвърлям най-важните неща без да претендирам за изчерпателност.

Вит Д се синтезира основно от април до октомври, основно между 9 и 15ч по нашите ширини, просто тогава слънцето е в подходящ ъгъл; от октомври до април е прекалено ниско и неефективно.
Необходимата доза дневно за възрастен човек е 1200 IU(международни единици), като една част получаваме от храната (яйца, гъби, др); една част от слънцето през светлите месеци, една част от личните депа.
Ако сте в дефицит, дози от 1000 единици ще ви покриват ежедневния метаболитен минимум. В зависимост от дефицита се взимат дози от 2000, 3000 или повече единици; като е важно над 3000 единици да се приема с вит К2; защото иначе не се усвоява качествено.
Усвояването на вит Д е пряко свързано с калция. При достатъчно вит Д калция, който приемаме се отлага където трябва - в костите и зъбите. При дефицит на вит Д организмът почва да дърпа калций от тях, от зъбите; което в един дългосрочен план води до кариеси, пародонтоза, остеопороза.
При дози над 3000 вит Д без прием на К2 калций пък почва да се отлага по кръвоносни съдове и органи, което не е ок.
Когато суплиментираме, вит Д се приема:
- между 9 и 15ч
- гладно или след мазни храни
- за предпочитане са капките или спрейовете за уста с директно приложение под езика или на вътрешната буза, защото така се усвояват чрез капилярите.
Вит Д НЕ се приема след 15ч, защото пречи на вечерния синтез на мелатонин и оттам нарушава съня.
И не на последно място - вит Д не е типичен витамин, в организма той е повече като хормон. Обвързан е с правилната функция на паратщитовидните жлези, щитовидната, яйчниците и други.

Много благодаря за този пост!
Правих изследване на витамин Д, имам дефицит.
Може ли съвет колко трябва да е допълнителния прием на К2? Поръчала съм си витамин Д 5000 IU и смятам да пия по 1 таблетка на ден, колко µg витамин К трябва да приемам?Прочетох, че стандартната дневна доза е 200 µg

Иначе да се представя и аз, тъй като не съм писала досега в темата, само чета.
На 32 г, нямам деца, работим за бебе от няколко месеца, неуспешно. Казаха ми, че АМХ ми е нисък за възрастта (1,34), има съмнения за преждевременно намаляващ яйчников резерв. Имам и интрамурална миома 4см на задна стена, която не създава никакви проблеми в цикъла и не расте. За съжаление доста лекари смятат, че и тя може би пречи, но аз не желая да я махам.
В момента чета една книга за фертилността и там пише, че приемът на убикинон ("редуцирана" форма на коензим Q10) подобрява качеството на яйцеклетките, та си поръчах и тази добавка.

# 114
  • София
Тъкмо гледах, че не съм писала от лятото тук, но ви чета и се вълнувам заедно с вас. Hug

GerKa99 Моят вит Д беше малко под долната граница и започнах да пия по 5000 IU и точно го изследвах вчера и е 108 nmol/l (реф. 50-120). Не съм пила К2, но пия доста други добавки, дано се включи и някой по-компетентен от мен по темата. Grinning

Lygia И ние с ММ се шегувахме, че не ни трябва скорпионче Joy

При мен имаше някакво затишие, заради нередовния цикъл през 40-50 дена и никакви данни за овулация, въпреки че постоянно правих тестове. Последните два цикъла бяха през 35 дни и реших, че може добавките най-после да започват да действат, та се реших на фоликулометрия. Миналият месец се видя фоликул 16мм на 18ти ден от МЦ и лекарката ми каза до 4-5дни овулация (фоликулът обаче не беше идеално кръгъл, а по скоро като бобче, според лекарката бил идеален?!), но вечерта получих червеникаво зацапване и на следващият ден с гръм и трясък - цикъл. И то какъв, толкова силен не помня да е бил, много се изплаших. Пак на преглед и  АГ ми каза, че се случвало  и не вижда нищо необичайно. Миналата седмица на 14ти ден от МЦ ходих отново и се видя фоликул 14мм отляво, но отново със странна форма и фоликул отдясно 10мм с идеално кръгла форма. Вика ме отново този петък да видим развитието, но не знам какво да мисля вече.. Хем е хубаво, че имам цикъл, хем се притеснявам за качеството на фоликулите. Cry

ПП От работа ни пращат на ендокринолог и мамолог този месец и реших да пусна изследвания на щитовидната понеже съм с Хашимото. Всичко е повече от добре (TSH 0,721), но само МАТ не мога да сваля, направо е в космоса. Disappointed Relieved

# 115
  • Замък сред облаците
ГерКа, нямам конкретен отговор на база личен опит, но давам пример че на Бетър Ю комбинацията Д+К2 я дават в съотношение 1000 единици вит Д към 25 микрограма К2, тоест на 5000 единици вит Д ти трябват 125мкг К2. Гледам че по аптеките предлагат таблетки от 100мкг К2, може да вземеш тях, все пак и синтезираме малко К.

Едит: Кукличка, намали дозата или направи пауза, че високите дози вит Д са токсични за организма и заплашват бъбреците.

# 116
GerKa99, добре дошла! Преди време във форума бях срещала мнение, че АМХ може да е изкуствено понижено поради дефицит на витамин Д. Просто да го имаш предвид като възможност.

А темата с броя деца ме върна назад в спомените, когато около сватбата ми бяха задали въпрос колко деца искаме да имаме и двамата тогава смело отговаряхме 3 за щастие. Сега дори едно ще е огромно щастие.

# 117
yanac, прекрасна кукличка! ❤️
Днес взех и останалите книжки. Специално за теб ги качвам 🥰 Най-старите са от 1952г. и 1954г. Между другото, ако имаш някоя книжка от серията Корали, ще се радвам да ми я снимаш с телефон, че не мога да открия никъде. 😁 Моето коте чете книжки с мен ❤️
Скрит текст:

Изумена съм как е запазено качеството на изображенията 🥰
ПП Благодаря на всички за подкрепата! ❤️☀️🥰

# 118
Здравейте, борбени момичета! Случайно попаднах в тази тема наскоро и много бих искала да ме приемете във вашето сплотено, уютно и мило общество. Накратко нашата история: аз съм на 35, ММ на 37, бебеправим от 2016 г, след като мина сватбата ни. Винаги съм си представяла първо сватба, после едва ли не бременна на следващия месец… колко наивна съм била и колко дълбоко съм се лъгала… След като нещата не се получиха 6-7 месеца бързо разбрах, че трябва да направим изследвания и да не чакаме “да се успокоим и то само ще стане”, както много обичат да казват хората.. Оказа се, че ММ не е с много добра спермограма, при мен видимо нямаше проблем (седем години по-късно все още не откриват). Почнахме както си му е реда с 4 инсеминации, за да може да кандидатстваме по фонда. Естествено кръгла нула. Дойде и първото инвитро, след свеж трансфер, на 11 ден чхг 90, след 2 дни 180.. невероятно щастие, летене в облаците и огромна благодарност, че се случи от първия път. Да ама не. В 8 г.с. спря да се развива (мисля че умрях на прегледа, сринах се, психически, физически.. не знам как се събрах). Направиха ми медикаментозен аборт, уж по-щадящ за организма, за да може бързо да подновим опитите. Такава болка не бях изпитвала в живота си, пет дни минаха с нечовешки болки докато изхвърля ембриона. На прегледа се оказа, че не се е изчистило всичко и последва кюретаж. Тука умрях за втори път.. И така нови опити, смяна клиниката, всички изследвания, които съществуват сме ги правили, хиляди, хиляди левове и на четвъртия трансфер стана нашето чудо. Искаш да се радваш, но и някак си не можеш да си го позволиш, за да не стане пак нещо.. но с много перипетии, инжекции и шепи с лекарства се роди нашето момче. Година и половина след раждането му започнахме отново опитите, шестия трансфер мина скоро, за съжаление без успех. Остана ни една единствена снежинка. Предстоят ни нови изследвания и биопсии и чинно си чакам чудото да се случи за втори път! Вярвам, че ще стане някой ден, не смея да се предавам. Едно дете съм, ММ също и много искаме нашето да си има другарче. Стана много дълго, а уж трябваше да е кратко. Благодаря, че ме изчетохте!

# 119
Момичета, много съм тъжна Anguished SobТози месец се готвехме за ЗЕТ на ест цикъл. Всичко прекрасно, голям брой фоликули, лигавица. Днес ми взеха кръв за изследвания и ТСХ е.......7.24 !!!!! Направо съм в шок! Съответно док иска да отложим трансфера, докато го вкараме в норма. Лабораторията с която работят е Синево, не знам дали да им вярвам. Досега винаги съм пускала хормони в Бодимед и съм много доволна от тях, може би ще го повторя там. Просто този резултат ме замаза за стената за пореден път. Имаме само едно ембрионче, което дори преместихме в новата клиника от старата. То нали, по закона на Мърфи, ако нещо трябва да се обърка....Година и половина вече се борим след миседа в 18 г.с. Минах през хистероскопия, куп изследвания, надежди, че може и да стане естествено (първата Б ми е инвитро, а втората естествено, но беше биохимична)...чакане, следене, фоликулометрии...и накрая едно голямо нищо. Възхищавам се на Кактус, че има такава сила и винаги е толкова положителна. Просто вкарваме надежди, мечти и накрая един голям шамар в лицето. Да, може би нашето мъниче си чака неговото време, за да се появи (определено обича да играе на криеница), знам че няма смисъл да се прави трансфер, ако нещо не е в ред и да опукаме единствения ни ембрион, но се и уморих да чакам, да се надявам. И не, не става с "отпусни се, не го мисли". Мислим го и всеки месец ще го мислим, докато стане. Дано скоро да видим така чаканите две чертички и те да ни доведат до щастлив финал.
Успех на всички тук Gift Heart Стискаме зъби и продължаваме.

Общи условия

Активация на акаунт